Şimdi Ara

Yurtdışından Türkiye ye gelecek olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: benn07

quote:

Orijinalden alıntı: Vibrant

quote:

Arkadaşlar ben de klorofil tablet aldım. Adanaya kadar gelmiş PTT kargodaki görevli "doktor reçetesi lazım" dedi. Aslında ilaç bile değil, bildiğin klorofilin tablet şekli. Ancak gümrükteki yazıda vitamin demişler. Reçete için "özel hastane olmaz " dediler. Ne yapmam lazım?

Merhaba.Gümrük işlerine akıl ermiyor ne yazık ki.Benimkine vitamni demişlerdi.Reçeteyi sağlık ocağından yazdırabileceğimi söylediler.Ben reçeteyi götürdüm,heyet onaylı olması lazım,bu seferlik verelim dediler.Yıl içinde en fazla 5 kez getirme hakkın var dediler.Bir şansını dene bakalım sağlık ocağı ile.abul ederlerse buradan haber verirsen sevinirm.

Ben bimer'e , ptt kargo şikayet bölümüne yazdım. ( Devlet kurumlarıyla ilgili bir şikayetiniz olursa muhakkak BİMER e mail atın. Çok çabuk ve etkili bir şekilde ilgileniyorlar.) Aile hekiminden veya devlet hastanesindeki bir doktordan alınacak reçete yetiyor. Heyet raporu istenmiyor. Sorun şu ki , sağlık ocağına gittiğimde, doktor: " Bu ilacı nasıl yazayım, sistemde görünmez. Dava açarlar vs" tın tın etti yazmadı. Aile hekimim izinli haftaya gelecek, o yazabilir. Bir de orada şansımı deneyeceğim.

Benim anlamadığım, yurt dışındaki kurumların denetiminden geçen, gümrükte tarım - sağlık bakanlığının incelediği bir vitamin için neden doktor raporu gerekiyor?

REçetede Heyetin onayı olması lazım demişlerdi bana.Bimerden onay gerekmediği iile ilgili bir yazı mı geldi sana?
    REçete istenmesinin sebebi,"yurtdışından kargo ile almak yasak,ancak özel izinle alabilirsin" anlamında sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

Orijinalden alıntı: Vibrant

quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

amerikadayim zaten :) Agustos sonu donecegim

dostum merhaba.Ürüne Temmuz sonunda (25 i gibi) ihtiyacım olacak.O tarihlerde gelen giden var mı sizin oralardan

Müdür yok ya kimse gelmiyor benim bildiğim herkes ya ağustos sonu ya eylül ayında dönüyorlar.

Kimse de taşımaz üstelik onu limitli bagaj hakkı var ve alınacak çok şey var :)

pm attım..

• günceldir..
  • aldığım ürün gümrükte takılı kaldı. araştırmalarıma göre vitamin - suplement - ilaç türü şeylere çok çok özel şartlarda izin veriyorlar
  • quote:

aldığım ürün gümrükte takılı kaldı. araştırmalarıma göre vitamin - suplement - ilaç türü şeylere çok çok özel şartlarda izin veriyorlar

Yurtdışından gıda sipariş edemiyorsunuz, ek gıdalarda buna yansıyor doğal olarak. Aile hekiminiz kıl bi tip değilse reçete rica edin umarım problem çıkmaz hangi siteden aldın?
  • Yurtdışından gelecek olan var mı bu aralar veya 1-2 ay sonra olsa da fark etmez, bir kaç çeşit protein tozuda getirebilcek olanlar varsa yanında bana ulaşabilirse çok sevinirim
  • Vibrant kullanıcısına yanıt
    hocam ayarladığınız reçete nasıldı? ben de böyle birşey düşünüyorum da ona göre doktora bilgi vereyim.
  • ...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CE21D1C4 -- 18 Ağustos 2014; 12:45:50 >
  • spongio kullanıcısına yanıt
    Spongio,
    reçetede ürünün tam ismi ve adedi yazılı oalcak. Ve " vitamin" olarak belirtilecek.Hepsi bu.
    Bu arada reçetenin fotokopisini ver gümrüğe ki, onu 4 kez daha kullanabilirsin.
  • Vibrant kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.