Kuzenlerin hepsi de ilkokul mezunu, 90' lı yılların sonlarında daha önce işçi olarak giden büyük ağabeyleri sayesinde şimdi hepsi Sydney' de yaşıyorlar: Kız olan kuzen fabrikada sigara sarıyor, 3 ayda bir iş değiştiriyor. Altında son model BMW ile geziyor, bir süre biriktirdiği paralar ile Sydney' de triplex satın aldı da videolarını çekip bize izlettirdi. "Formaliteden evlenelim ben vatandaşlık alınca boşarsın" dedik "Ben nüfusuma dul yazdırmak istemirem" dedi. Hemen ardından Sivaslının birini bulup evlendi... |
Yurtdışının Kötü Yanlarından Biri (2. sayfa)
-
-
Şu kız kuzen real mi ya? Kesin dayının tekiyle evlenmiştir o evlilik fazla sürmez....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne yapıyorsunuz bahcede evde karadul falan görunce ölduruyor musunuz yoksa alıp baska bi yere mi bırakıyorsunuz. yasak mı ki bu tarz böcek yılan gibi hayvanları öldürmek.
-
Hocam 90lı yıllarda gurbetçi hesabı gelen adamların durumları farklı, daha 10 sene önce evler sudan ucuzmuş burada, ne olduysa son 10 yılda olmuş. Zaten 80-90larda gelenlerin deme keyfine, vatandaşlığı da şuana göre bedavaya veriyorlarmış resmen. 99'da gelen hemşire bir ablam var kadın hala ingilizce bilmiyor çok ciddiyim, vatandaşlığı var kendine de ev diktirmiş. Şimdi gelse ingilizce olmadan 1 sene dayanamaz, vatandaşlığı da rüyasında görür avcunun yalar anca.
Benim arkadaş 4 senedir kebapçıda köle gibi kaçak çalışıyor ingilizcesini geliştiremediği için. Hiç de öyle hayatını yaşayamıyor vallaha işe git gel, parası okula anca yetiyor.
@Rajeesh karadulu öldürdüm çünkü istila etme olasılıkları var. Türü tehlikede olmadığı sürece öldürmek yasak değil diye biliyorum. Ama huni ağ örümceklerinin zehri pan zehir yapımında çok önemli olduğu için onları yakalayıp özel bir parka götürmeye teşvik ediyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 14 Mart 2023; 15:4:54 >
-
sizde de herkeş bambaşka milletlerin torpaklarında dolarlar kazanırken, ev araba düzerken, sen ise bu sabah ortadan kaybolan tahıllı nesfitin derdine düşmüşsün...
-
Orada yaşayan insanlar ne diyor bu duruma? Tanımadıkları 20 kişinin evde dolaşmasını sorun etmiyorlar mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hangi şehirde yaşıyorsunuz? avustralya'ya nasıl gittiniz?
-
Karavan al karavanda yaşa. Karavan ucuzdur orada.
-
Etmez olurlar mı, redditte ve farklı forumlarda bir ton başlık açılmış hiçbir kiracı evdeyken başkalarının eve girmesinden hoşlanmaz. Ama dedim ya, emlakçılar insanların yasaları ve haklarını bilmemesini kullanıyor open house'a izin vermek zorundaymış gibi konuşuyor millet de inanıyor izin veriyor. Benim emlakçı daha dün telefonda "open house yapmazsak her gün müşteri ile gelebiliriz" dedi, hayır haftada 2 kereden fazla izin vermek zorunda değilim deyince "kontratında var" dedi ama bilmediği şey ben kontratı okumuştum. Hayır yok deyince geri vites yapmak zorunda kaldı, daha demin buradaydılar open yapmadıkları için randevu alan müşteriler gelmedi :) Yazıda da dediğim gibi eve dalan çoğu kişi alacağından falan değil öylesine dalıyor ya da satılık evi kiralık zannettiği için geliyor. Gerçek müşterilerin sayısı çok daha az. Zaten open'a karşı çıkmamın nedenlşerinden birisi de bu, işi olmayanın evimde ne işi var?
@Olivier17 Sydneydeyim hocam, öğrenci vizesi ile geldim buraya.
-
Emlakçılar dünyanın her yerinde aynı demek ki. İnsanların bilinçlenmesini hatta yasanın değişmesini sağlamaya çalışmalısınız. Topluma katkınız olur. Millet de kurtulur bu dertten.
lisans ile mi yüksek lisans ile mi yoksa dil okulu ile mi gittin dostum? lisans hakkında birşeyler sormak istiyordum sana pm'den.
-
Dil okulu ile, pm açık olması lazım
-
Hocam bizim buralarda boyle bisey yok 350 euro kiraya sehrin en gozde yerinde metronun agzinda yasiyorum Balkanlarin o yonden gozunu seveyim eve kimse giremez gireni oldurum zaten.
Yanliz burda bu dert mi diyenler var adamlar yurtdisinda yasayinca hersey her an heryonden mukemmel olmali diye dusunuyorlar basin fln agrimaz onlara gore.
Ulan adamin evine it kopuk serseri insanlar kapalicarsida dukkana girer gibi giriyor surekli adamlar bu dert mi diyor. Dert tabi lan manyak misiniz sizin eve habire tanimadiginiz insanlar mi girip cikiyor sizden izinsiz?
-
Aynen öyle hocam, zaten bu tipler yurtdışına yaşamaya gittiğinde ilk senesini bile dolduramadan geri dönen tipler oluyor. Çünkü kafalarında yurtdışı öyle bir ütopya ki gerçeklerle karşılaşınca kayaya çarpmış gibi oluyorlar...
-
11 yil once amerkaya ilk gittigimde work and travel ile bi arkadas geldi 1-2 hafta sonra bizle caliscakti, annemi sevgilimi ozledim diye gitti 10 gun takilip calismak is agir geldi tabi.
Hani tamam omurluk yerlesme bu bir tercih meselesidir ulan 3-4 bin dolar masraf yapmissin 3-4 ay calis gez takil git bidaha nerde bulcaksin Amerika. Vizyon sifir yemin ediyorum bazi insanlarda.
-
O sıfır vizyon insanlarla çok karşılaştım. Bir tanesi istanbul sydneye bin basar, beğenmedim burayı deyip dönmüştü ya
Madem annenden sevgilinden ayrı kalamıyorsun niye geldin en baştan, askerde nasıl yapmış o arkadaş merak ediyorum Benim de vardı, buraya gelebilmek için babasının arabasını ve koyunlarını sattırmış, bir ton borca sokmuş, daha 1 hafta olmamış ağlamaklı bir şekilde "ben döncen abe ya, yapameyyon burda" diye diye zorla döndü, olan babasına oldu yazık.
Bu arkadaşlar ve bu konudaki gibi bazı kişiler yurtdışına çıkacağım, varır varmaz güzel bir ev kiralayacağım, altıma da mersedes çekeceğim beklentisi ile geldiği için çalışmak harbiden zor geliyor. Sadece ekonomik beklentiler ile geliyorlar. Yeni kültür, yeni insanlar, başka ülke falan hikaye onlar için. Türkiyede ekonomi iyi olsa yurtdışına gezmeye bile çıkmazlar.
Valla hele o "keşke orada olsam da evime yabancılar girse" ve "benim akraba 90laeda gitti yanına kuzenlerini de aldı şimdi merceleslerle story atıyorlar, birisi işten işe geçiyor diyen arkadaş" buraya gelse bırak mercedesi, tek başına daire kiralayamaz şu anda. Yurtdışına 80'ler 90'lar gibi herşeyin en kolay olduğu zamanlarda giden ya da buraya gelip borç harç ya da kiralama servisi ile altına araba çeken gösteriş meraklılarını görüp yanlış bir algıya kapılıyorlar. Çinli öğrenciler gibi anan baban zengin değilse yurtdışında özellikle ilk 3-4 sene it gibi çalışmak gerekiyor tutunmak için, dediğiniz gibi yeni gelenleri çok zorluyor bu durum.
-
olm yaşamam lan ben orada, adamın tepesinden 20 30 tane örümcek geçiyormuş ve adam hala orada yaşıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aga Breaking Bad'de vardı bu mevzu.
Jesse'nin banyo küveti hahahsshhshs
Harbiden ha, bir de diziyi izlemiştim iyi hatırlattın
@Halikarnas Şakşakçısı parklarda yaz aylarında bazen o manzarayı görüyorum ve topukluyorum, duvardan kaldırımın ucundaki direğe kadar boydan boya ağ öğreni var bi kere gece karanlığında gömeyip içinden geçmiştim her yerime yapıştı örümcek yoktu sanırım allahtan ya da ben geçince düştü bir yere altıma etmedim desem yeridir hatta birisinin fotoğrafı duruyor, atıyorum buraya. Ama yaşanmayacak kadar kötü değil. Türkiyede küçük bir şehirde bahçeli evde yaşarken eve daha çok giriyorlardu hem de kurt örümceği idi çoğu. Burada kırsal çok sıkıntı olurdu asıl. Work and holiday ile geldiği için çiftlik işlerinde çalışmak zorunda olan arkadaşlar oluyor (çiftlikte çalışmak bu vize türü için zorunlu ama süresini hatırlayamadım şimdi, en az 6 ay falan olması lazım), tuvaletten yılan çıktığı bile oluyormuş. Ben kırsalda çok vakit geçirmediğim için denk gelmedim henüz çok şükür.
Bu tepemde gördüğüm örümcek türü. Ağ yapmak için ağaçları bahçeleri
seçiyor genelde:
Bu da kaldırıma boydan boya ağ ören tür, yeşilliklere falan da ağ yapar ama bina, duvar gibi yapıları da kullanıyor, ağın iki ucunu görene aşkolsun fotonun dışında kalıyor:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 19 Mart 2023; 9:56:0 >
-
Batıya özenmeyin diyen konu sahibi buyur gel doğuyu iliklerine kadar yaşa serbestsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X