Şimdi Ara

YURTTA KALMAK NASIL BİRŞEY ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl üniversite sınavına gireceğim, aile yanı - il dışı ikilemini yaşamaya başladım artık. İl dışındaki okulun imkanları ve eğitimi daha iyi ama kendi şehrimdeki (ankara) okul da fena değil, sıralamaları aynı sayılır zaten.

Yurtta kalmaktan çekiniyorum çünkü titiz birisiyim, yurtta kalanlar aydınlatabilir mi ?

• Titiz birisiysen yurtta kalma ev tut kendine apart tarzi orada yalniz yasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de titizdim ama çok sorun olmadı. Titiz derken öyle tozdan kirden değil de yemek yeme konusunda daha çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene yurtta kaldım oda arkadaşlarım tamamen ayaklı çöp kutusuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 27 Nisan 2018; 12:4:3 >
  • Titizlik senin için problemse yurtta kalamazsın kardeşim. Hatta benim gibi her şeye çabuk kıl olan biriysen, sabrın iyi sınanır. Yurtta kalacaksan gecenin ortasında bağıra bağıra şarkı söyleyen oda arkadaşları gibi şeylere hazırlıklı olman gerekir. Ama tabi kendin gibi insanları bulup aynı odaya geçebilirsen mutlu mesut yaşayabilirsin.

• İş bilirim ayaklarim uzerinde dururum diyorsan ev

Tembelim, iş yapmam, durumum yok ana kuzusuyum diyorsan yurt

Ben ana kuzusuyum

• Ankara-İzmir'den birinde birinde yurtta kalıp şehir dışından gelmek üniversite öğrencisinin başına gelebilecek en güzel şeydir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurttan kalmak zor.Yaptığı tuvaleti temizlemeyen, çorabı masanın üstüne bırakan, lavaboya kusup öyle bırakıp giden vs. örnekleri var.İlk başlarda çok yadırgıyorsun bırakıp gidesin geliyor ama merak etme alışıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an hali hazırda yurtta kalıyorum. Bir süre sonra her koşula alışıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pederle kavga edip 1 dönem kaldım çok kötüydü.
  • Evde kalmaktan çok daha uğraş ister. Kısa vadede çok keşke dersin, ancak ilerisi için mükemmel derecede öğreticidir. Sana ayakta durmayı öğretir. Sana aslında kim olduğunu öğretir.
  • 6-7 ay yurtta kaldım,oda 2kişilikti ve baya kaliteliydi ... Arkadaş pis herifin teki olduğu için ayrılmak zorunda kaldım.

Titiz birisiysen tavsiye etmem gerçi normal birisiysen de tavsiye etmem. Tabi her zaman böyle tipler gelecek diye bir şey yok fakat bizim yurtta 10kişiden 6-7si böyleydi diyebilirim...

17-18 yaşındaki gençler daha ergenlikte veya ergenlikten yeni çıkmış olgun olmayan kişiler olduğu için genelde,istemediğin durumlarla karşılaşmanın olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 27 Nisan 2018; 17:13:44 >
  • Ankara-İzmir'den birinde birinde yurtta kalıp şehir dışından gelmek üniversite öğrencisinin başına gelebilecek en kötü şeydir.

Çünkü

Kyk yurtlarına çok fazla başvuru olduğundan sana çıkmaz.

Düştün mü özel yurtların eline ?

Özel yurtlar ahırdan hallicedir.Yemekleri berbattır.4 kişilik oda Fiyatları ise en ucuzu 400 dür . En ucuzunun 400 olmasının bir sebebi var çünkü bulunduğu mahallede pkk'lılar yaşamaktadır.

Yurdun karşısındaki lahmacuncuya 1 sene önce polis baskın yapmış ve pkk flamaları falan çıkarmış olabilir.Bunlara şaşırmaman lazım.

Diyelimki bu kötü mahallede yaşamak istemedin.O zaman 4 kişilik ahır-oda 650 tl dir .Yeri güzeldir en azından.

Ama yemekleri yine kötü...Kötü yemek yemeye bir süre sonra alışırsın zaten.Soğuk çorbalar falan normal gelir.

Arkadaşlarınla falan takılırsın.4 kişilik odanın tek güzelliği budur.Arkadaş edinirsin bir sürü.

Şunu söyleyebilirim ki

Ankara-İzmir dışındaki şehirlerden birinde yurtta kalıp şehir dışından gelmek üniversite öğrencisinin başına gelebilecek en iyi şeydir.

Çünkü Türkiyenin en güzel ve yeni KYK ları anadolu şehirlerine yapılır.Şehir dışından gelen az öğrenci oldugundan kyk yurduda çıkar.

• İzmirde Kykdayım oda arkadaşın birisi temizlik bakımından iyi değil şöyle yaparsın(yapacağım) sene sonuna doğru hazırlıkta olursan diye söylüyorum kendi kafa denginlerle aynı odaya çıkarsın dilekçe verip ben kendi bölümümdekilerle çıkmayı planlıyorum mesela eğer zaten ilk yılında iyi birileri gelirse problem olmaz 7/24 odada da durmana gerek yok düşündüğün okul hangisi bilmiyorum ama okulun içinde kütüphanedir şudur budur oralara gidebilirsin
  • Özgürlüğüne düşkünsen yurtta kalma, bundan kastım kısıtlamalar ve kurallar illaki bir şeylerden taviz vereceksin. Titiz biri isen başkaları ile sorun yaşaman olası. Aynı odayı paylaşacaksınız. Bölüm ne ve diğer şehir hangisi? Aile dışında üni okumak bence daha avantajlı, sonuçta ulaşım eskisi gibi sıkıntı değil artık ama bu devirde zor oluyor ekonomik açıdan, bu yönden sıkıntın yoksa bunu düşünmene gerek yok. En kötü ihtimalle apartta kalırsın sene içinde üniden arkadaş bulursan anlaşabileceğin onunla/onlarla eve çıkarsın.
  • Saolun arkadaşlar içim biraz karardı ama. Şehir dışında düşündüğüm okul Türk-Alman (istanbul). Kendi sehrimdeki okul Ankara Yıldırım Beyazıt, bölüm bilgisayar muhendisligi.

Taü nun imkanlari daha iyi ama barinma sorunu var, okul beykozda etrafta yurt yok Kavacık ta varmis fiyatlar 600-800 civari ve yemeksizmis. Aybü fena degil ingilizce ve evime cok yakin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.