Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Serisi Önce Kitaplar mı Filmler mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
21.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzüldüm filmi izlediğine. Artık hiçbir zaman filmden bağımsız olarak kendi yüzüklerin efendisi hayal dünyan olamayacak...
  • Bence kesinlikle filmleri izle..Sonra kitapları okursun..Çünkü filmi izledikten sonra daha bir zevkle kitapları okursun..Bu arada o kiitapları kaça aldın..Ayrıca Phı senin bu filmleri izlemediğine pek inanasım gelmiyor..Çünkü bir çok film ve dizi izliyorsun..Nasıl olduda lotr si izlemedin pek anlamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 24 Temmuz 2009; 20:46:50 >
  • Genelin aksine ben önce filmin izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Neden:

Kitap feci derece ayrıntılı gidiyor çok sağlam bir okuyucunun bile kafasında şekillendiremediği sahneler olacaktır.Film'de kitaba göre çarpıtılmış yada yanlış çekilmiş sahneler var ancak film kitabın oluşturmak istediği dünyayı çok iyi yansıtmış böyle olunca filmde gördüğümüz mekanlar,kişiler kitabı okurken çok yararlı oluyor kafamızda şekillendirme açısından.Yani kitabı rahat okumak için önce filmin izlenmesi taraftarıyım.Her film-kitap bağlantısı böyle değil ancak LOTR istisnadır bu konuda bana göre.

Not: Bende müthiş LOTR fanatiği olmama,sayısını unutacak kadar çok filmleri izlememe rağmen kitaba yeni başladım.1. kitabın ortalarındayım ve diyorumki LOTR 3 değil 13 film bile olurmuş bunu okudukca daha iyi anlıyorsunuz.
  • 1.serinin filmini izle kişiler,mekanlar kafanda oluşsun diğer serilerde ilk kitabı oku sonra filmi izle.En iyisi
  • Sonra da Hobbit çak bir tane,devamında Hurin'in Çocukları vs vs gider öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

Bence kesinlikle filmleri izle..Sonra kitapları okursun..Çünkü filmi izledikten sonra daha bir zevkle kitapları okursun..Bu arada o kiitapları kaça aldın..Ayrıca Phı senin bu filmleri izlemediğine pek inanasım gelmiyor..Çünkü bir çok film ve dizi izliyorsun..Nasıl olduda lotr si izlemedin pek anlamadım..

Ne biliyim izlemedim. Yani hiç merak etmedim dünyanın izlediği bu filmi. Filmini izlemek de kitapları alınca çıktı. Kitapçıda gördüm kitaplarını. Alayım okuyayım dedim. Madem dünya beğeniyor vardır bunda bir şeyler diye düşündüm. Öylelikle çıktı ortaya.

• Kitap nasıl bu arada ? Eğer bir yere yerleşirsem okumaya baya zamanım olacak çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-revival

Kitap nasıl bu arada ? Eğer bir yere yerleşirsem okumaya baya zamanım olacak çünkü

Henüz tam başlayamadım. Filmden sonra başlayacaktım ama kısmet olmadı henüz. Ama ilk 30 sayfasını okudum hobbitleri yüzüğün bulunuşunu falan anlatıyor. Olayların geçmişini yani. Fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Ben D&R shop'da yüzüklerin efendisini tek kitap halinde görmüştüm. Hem büyük hemde çok kalındı. 55lira küsurdu alıcaktım sonra vazgeçtim. Öyle kitaplara başlayınca bitirene kadar kalkamıyorsun.

• kesinlikle kitapların arasına filmleri sıkıştırma önce kitapları oku ve kitaptaki haritalara biraz göz gezdir sonra filmlere başla yada haritaya bakmasanda olur zaten filmlere doyamayıp tekrar tekrar izleyince heryer kafanda canlanıyor
  • İlk kitabın 150 sayfadan fazlasını okudum. Yazım tarzı, üslubu gerçekten çok iyi. Çevirmen de güzel çevirmiş sanırım. Bazı kelimelerin kullanımı falan çok güzel. Ayrıca daha şimdiden filmde olmayan bir sürü şeyi okuyunca gerçekten ilgimi çekti kitabı. Filmde epey yer atlanmış anlaşılan.

Yaşlı Orman'a giriş, Tom Bombadil
    falan güzel kısımlar aslında mesela. Ama filmde hiç yok. Olsaymış film 5 saat falan olurmuş heralde.
  • Son durum nedir? Kitap nasıl gidiyor?
  • Bir kaç dakika önce ilk kitabı bitirdim.

Kitap üslup, anlatım, dil yönünden bence çok iyi. Çevirmen de müthiş bir iş çıkarmış sanki. Aldı götürdü resmen. Böyle fantastik kitaplar okumazdım pek. Yüzüklerin Efendisi ilk diyebilirim. Bi kaç tane var ama pek sayılmaz onlar. Bu açıdan bakınca gerçekten beğendim kitabı.

İlk filmi izleyip sonra kitabı okuma işine gelince ise gerçekten doğru yapmışım.
    Bi kere karakterler zaten oturmuştu zihnimde. Kim neye benziyor hangisi nedir biliyordum. mekanlar yerler keza öyle.
    Hem de filmin eksiklerini gördüm iyice.

Tom Bombadil mesela kitapta çok önemli bir karakter. Ama filmde yok. Glorfindel de keza öyle. Bu da yok filmde. Ve yolculuk boyunca geçen bir sürü olay. Çoğu filmde yok.
    Bu kısımları özellikle daha çok beğendim diyebilirim.
    Ama sonraki 2 kitap için böyle yapmayacağım. Önce kitabı okuyacağım ardından filmi izleyeceğim. Muhtemelen 2.kitap+2.film ve 3.kitap+3.film şeklinde devam ederim.

Vel hasılı gayet güzel bir kitap. Bugüne kadar okumadığıma yandım resmen okurken. En yakın zamanda diğer ikisini de okurum umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Bende geçen hafta D&R 'a gidip kitabın fiyatını sordum. Fiyatı 65 lira.Oradaki abiyle konuştuk. Abi ilk kitabını okumuş daha sonra filmi izlemiş sonra tekrar kitabı okumuş. Gerçekten anlatılmayan bir çok sahnenin olduğunu söyledi. Karakterlerin bilmediğimiz özelliklerini yazdığını ve daha birsürü şey söyledi. En yakın zamanda alıp okumayı düşünüyorum...

Yüzüklerin Efendisi Serisi Önce Kitaplar mı Filmler mi?

Anlatılmayan olay, kişi, yer, karakter gerçekten çok fazla. Ama bu haliyle bile film 3 saat. Onlara da girselerdi en az 6 saat olurdu heralde. Yani film ekibine ve senaristlere de hak vermek lazım. Bir şekilde kısaltmaları gerekiyordu.
    Film mi kitap mı derseniz? Elbette kitap.

• Bir de LOTR hayranlarına bir sorum var

Filmde
    Boromir ölüyordu sonunda. Ama kitapta Boromir ölmedi? 2.kitapta Boromir var yani? Ama filmde yok?
  • İlk filmde Charlie'i farkettin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

İlk filmde Charlie'i farkettin mi ?

Farkedilmeyecek gibi değil ki Allah'ın Hobbiti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Bir de LOTR hayranlarına bir sorum var

Filmde
    Boromir ölüyordu sonunda. Ama kitapta Boromir ölmedi? 2.kitapta Boromir var yani? Ama filmde yok?

İkinci kitabın başında ölüyor. Film hüzünlü bitsin diye ikinci filme almamışlar sanırım.
  • lotr izlemediysen kacıncı katta oturuyorsun sole ona gore önerilerim var
  • 2.kitap da az önce bitti.
    Ama ne bitiş. Fena sonlandı gerçekten. 2.filmi önümüzdeki günlerde izleyip 3.kitaba başlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.