Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Serisi Önce Kitaplar mı Filmler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
20.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüzüklerin Efendisi'nin 3 kitabını da aldım.

Yüzüklerin Efendisi Serisi Önce Kitaplar mı Filmler mi?

Daha önce ne kitaplarını okudum, ne de filmlerini izledim. Sadece ilk filmi yarım yamalak izledim o kadar. Ve biliyorum ki takip ettiğim kadarı ile LOTR serisi kitabından en iyi filmi yapılan filmlerden. Buna dayanarak önce kitapları mı okumalıyım yoksa filmleri mi izlemeliyim?
    Genelde önce kitap sonra varsa filmini izlerim ama iş LOTR olunca bi sorayım, danışayım dedim. Ne dersiniz?

• yok artık daha izlemedinmi 1 saniye bile bekleme boş zamanın varsa tabi önce kitaplar sonra filmleri izlesen daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 20 Temmuz 2009; 12:29:32 >
  • Kesinlikle önce kitapNe kadar iyi olursa olsun filmde eksikler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choppe® -- 20 Temmuz 2009; 12:30:10 >
  • Filmleri izlemedin mi Öncelikle kesinlikle kitabı okumalısın.

Özendim ben de bugün alacam. Bu ay baya sıkışacam ama içimde kitap okuma isteği baya arttı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Filmleri izlemedin mi Öncelikle kesinlikle kitabı okumalısın.

Özendim ben de bugün alacam. Bu ay baya sıkışacam ama içimde kitap okuma isteği baya arttı
    filmi bende izlemedim
  • filmini görsel olarak izledikten sonra kitabından keyif alacağını sanmıyorum. Zira kitapta olaylar daha yavaş izleniyor ayrıca daha ayrıntılı. Dolayısıyla doğru olan önce kitabı okumaktır.

İkincisi de böyle bir şey için bile konu açmanın gereksiz ve 19 bin küsür posta bi post daha ekleme çabası olarak görüyorum. İyi günler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

filmini görsel olarak izledikten sonra kitabından keyif alacağını sanmıyorum. Zira kitapta olaylar daha yavaş izleniyor ayrıca daha ayrıntılı. Dolayısıyla doğru olan önce kitabı okumaktır.

İkincisi de böyle bir şey için bile konu açmanın gereksiz ve 19 bin küsür posta bi post daha ekleme çabası olarak görüyorum. İyi günler dilerim
    quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

filmini görsel olarak izledikten sonra kitabından keyif alacağını sanmıyorum. Zira kitapta olaylar daha yavaş izleniyor ayrıca daha ayrıntılı. Dolayısıyla doğru olan önce kitabı okumaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

2. paragrafı saçma bulsam da doğru konuşmuş arkadaş. Kitapta aksiyonlar daha yavaş. Filmi izledikten sonra sıkabilir. Önce kitap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 20 Temmuz 2009; 12:42:49 >

• quote:

quote:

kitaptaki olaylar daha fazla kitabinda anlatmadıkları 1000 türlü olay var ondan kitabı okuyup filmi sonra seyretmesi daha iyi olur çünkü film zaten 3 saat kitabin hepsini yapsalardi 3 lemede film başı 6 saat olurdu :) filmde hep kısaltmışlar önce kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 20 Temmuz 2009; 12:49:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

quote:

kitaptaki olaylar daha fazla kitabinda anlatmadıkları 1000 türlü olay var ondan kitabı okuyup filmi sonra seyretmesi daha iyi olur çünkü film zaten 3 saat kitabin hepsini yapsalardi 3 lemede film başı 6 saat olurdu :) filmde hep kısaltmışlar önce kitap

Alıntıları Göster
    bu seriyi izlemeyen de az insan vardır heralde...

önerim önce kitabı okumanız... sonra da sindire sindire filmi izlersiniz... ne de olsa sadece filmi 9 saatten fazla sürüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

bu seriyi izlemeyen de az insan vardır heralde...

önerim önce kitabı okumanız... sonra da sindire sindire filmi izlersiniz... ne de olsa sadece filmi 9 saatten fazla sürüyor...

Alıntıları Göster
    Kesinlikle önce kitap sonra film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Rahip

Kesinlikle önce kitap sonra film.

Alıntıları Göster
    İlk filmi izleyip sonra kitabı okursan sıkılırsın hocam. Fİlm zaten kitabın kısaltılmışıdır. Çoğu detay ve ayrıntılar kitapta mevcut. Zamanın bolsa kitabı okumanı tavsiye ederim . Ki sanırım zaten okuyacaksın o kadar almışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

İlk filmi izleyip sonra kitabı okursan sıkılırsın hocam. Fİlm zaten kitabın kısaltılmışıdır. Çoğu detay ve ayrıntılar kitapta mevcut. Zamanın bolsa kitabı okumanı tavsiye ederim . Ki sanırım zaten okuyacaksın o kadar almışsın

Alıntıları Göster
    Her zaman kitap daha iyi hissettirir ya bir filmle ilgili bazı istisnalar hariç. İşte o istisna Yüzüklerin Efendisi için geçerli bence filmi çok güzel yapılmış. Kitapları okursunda bence filmleri önce izlemelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erhan

Her zaman kitap daha iyi hissettirir ya bir filmle ilgili bazı istisnalar hariç. İşte o istisna Yüzüklerin Efendisi için geçerli bence filmi çok güzel yapılmış. Kitapları okursunda bence filmleri önce izlemelisin.

Alıntıları Göster
    Normal filmler için önce kitap derdim ama bunu Yüzüklerin Efendisi için söylemek zor yani filmler öyle bir yapılmışki kitabıda okusan filmleri de izlesen ikisindende ayrı ayrı zevk alıyorsun hangisini önce yaparsan yap alıcağın zevkin oranının değişeceğini pek sanmıyorum

Bu arada kitapları ayrı ayrı alman kötü olmuş tek cilt özeel basımlar var ben ondan aldım hem daha toplu hemde daha sağlam duruyor

Filmleri izlerkende extended edition ları izlersen daha iyi olur yanlış hatırlamıyorsam her film için 30/45 dk kadar kesilmiş sahneleri içeriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Carnige

Normal filmler için önce kitap derdim ama bunu Yüzüklerin Efendisi için söylemek zor yani filmler öyle bir yapılmışki kitabıda okusan filmleri de izlesen ikisindende ayrı ayrı zevk alıyorsun hangisini önce yaparsan yap alıcağın zevkin oranının değişeceğini pek sanmıyorum

Bu arada kitapları ayrı ayrı alman kötü olmuş tek cilt özeel basımlar var ben ondan aldım hem daha toplu hemde daha sağlam duruyor

Filmleri izlerkende extended edition ları izlersen daha iyi olur yanlış hatırlamıyorsam her film için 30/45 dk kadar kesilmiş sahneleri içeriyor

Alıntıları Göster
    Kitaplarını okumadım ama bence önce filmi izlemelisin, kafanda bir fikir oluşur sonra kitabı okursun ki mutlaka eksik yerleri vardır filmin. Kitabı okuyunca extended izlemiş gibi olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turqix

Kitaplarını okumadım ama bence önce filmi izlemelisin, kafanda bir fikir oluşur sonra kitabı okursun ki mutlaka eksik yerleri vardır filmin. Kitabı okuyunca extended izlemiş gibi olursun.

Alıntıları Göster
    ben once yuzuk kardeslıgını ızledım
    kafamda karakterler fılımden olustu
    sonra kıtap serısını bastan sona kadar okudum
    sonra ıkı kule ve kralın donusunu ızledım
    ben kendı acımdan soyle dusunuyorum ılk fılmı ızlemem bana gore benım ıcın avantaj oldu
    kıtabı okurken kendı kafamda canlandırmadım karakterlerı hazır fılmdekı karakterlerı oturttugum ıcın benım hosuma gıtmıstı
    kıtabı okusam kendı kafamda karakterlerı olustursam sonra fılm ızlerken bı uyusmazlık olacaktı kendı kafamdakı karakterlerle fılmdekıler bambaska olacaktı alacagım zevk dusecektı fılmden
    bendede boyle bı durum var enteresan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: einhander

ben once yuzuk kardeslıgını ızledım
    kafamda karakterler fılımden olustu
    sonra kıtap serısını bastan sona kadar okudum
    sonra ıkı kule ve kralın donusunu ızledım
    ben kendı acımdan soyle dusunuyorum ılk fılmı ızlemem bana gore benım ıcın avantaj oldu
    kıtabı okurken kendı kafamda canlandırmadım karakterlerı hazır fılmdekı karakterlerı oturttugum ıcın benım hosuma gıtmıstı
    kıtabı okusam kendı kafamda karakterlerı olustursam sonra fılm ızlerken bı uyusmazlık olacaktı kendı kafamdakı karakterlerle fılmdekıler bambaska olacaktı alacagım zevk dusecektı fılmden
    bendede boyle bı durum var enteresan :)

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi zaten filmi olan kitaplarda önce kitap sonra film yapıyordum. Ama LOTR en iyi filmleştirilen serilerden biri duyduğum, okuduğum kadarı ile.. Bi Da Vinci şifresi gibi değil yani. Bu yüzden sorma gereği duydum. Sırayı bozmayıp önce kitap sonra film yaparım artık.
    Peki onu nasıl yapayım sizce? 1. kitap+1.film, 2.kitap+2.film,3.kitap+3.film mi yoksa tüm kitapları okuyup bitirip sonra filmleri mi izlemeliyim?

einhander;
    Senin dediğin oldukça mantıklı aslında. Öyle bir yol da izleyebilirim.

Carnige;
    Elimde 3 film de var ama extended sunumları mı bilmiyorum. Değilse indirmek lazım gerçekten dediğin gibi.,

soldier.;
    Yanlış görüyorsunuz o zaman. ben sadece insanların görüşünü almak istedim. Post meraklısı olsaydım foruma üye olduğum 5 senede bunun 5 katı olurdu mesaj sayım. Gerekli/gereksiz her gördüğüm konuya mesaj yazsaydım eğer...

Not:Evet izlemedim. Vurmayın kardeşim yüzüme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 20 Temmuz 2009; 17:26:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Dediğim gibi zaten filmi olan kitaplarda önce kitap sonra film yapıyordum. Ama LOTR en iyi filmleştirilen serilerden biri duyduğum, okuduğum kadarı ile.. Bi Da Vinci şifresi gibi değil yani. Bu yüzden sorma gereği duydum. Sırayı bozmayıp önce kitap sonra film yaparım artık.
    Peki onu nasıl yapayım sizce? 1. kitap+1.film, 2.kitap+2.film,3.kitap+3.film mi yoksa tüm kitapları okuyup bitirip sonra filmleri mi izlemeliyim?

einhander;
    Senin dediğin oldukça mantıklı aslında. Öyle bir yol da izleyebilirim.

Carnige;
    Elimde 3 film de var ama extended sunumları mı bilmiyorum. Değilse indirmek lazım gerçekten dediğin gibi.,

soldier.;
    Yanlış görüyorsunuz o zaman. ben sadece insanların görüşünü almak istedim. Post meraklısı olsaydım foruma üye olduğum 5 senede bunun 5 katı olurdu mesaj sayım. Gerekli/gereksiz her gördüğüm konuya mesaj yazsaydım eğer...

Not:Evet izlemedim. Vurmayın kardeşim yüzüme.

Alıntıları Göster
    Bende ilk filmi izlemek diye düşünüyorum çünkü filmdeki eksikleri kitapta görünce kitaptan daha fazla zevk alabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Bende ilk filmi izlemek diye düşünüyorum çünkü filmdeki eksikleri kitapta görünce kitaptan daha fazla zevk alabiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    kitabı okuduktan sonra filme laf atma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brockenborings

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    madem her daldan budama var bende şurdan gireyim o zaman ;

kitaplar orjinal mi?

konuya dönersek, sadece filmi mi? önce animasyonunu izleyerek başla işe;
    ardından filmlere geçtiğinde, kitabın daha derin anlattığını öne sürerek filmlerin büyüklüğünü göremeyen elit kozmopolitler gibi alaycı takınmazsın, hem üçlemeyi hemde kitapları ayrı ayrı benimser, taparsın onlara...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.