filmleri izledim oyunlarını oynadım en son kitabını okumaya başladım yarısındayım çok sıkıcı geliyor anlatım çok uzun bırakıcam yahu
quote:
Orijinalden alıntı: NoobDotacı
quote:
Orijinalden alıntı: EkincanArslan
quote:
Orijinalden alıntı: Donquixote Doflamingo
Yüzük yok olunca Sauron niye yok oluyo?Zaten yüzüğü yapan bu adam değil mi, kendi yaptığı yüzük yok olunca bu adam niye yok oluyo?
Hocam yüzüğü Sauron yapıyor ama nasıl yapıyor. Orta dünyaya indirilen ve Tanrıların indirdiği tüm yüzükleri (İnsanlara 9, elflere 3 vs.) birleştirip hepsine hükmediyor (Elflerin yüzükleri dışında) Bu yüzüğe kendi gücünü de katıyor ve zamanla yüzükle bütünleşiyor. Bundan dolayı yüzük yok olunca Sauron da yok oluyor.
Soruya yanlış cevap vermişsin. Sauron zaten aragornun atası tarafından öldürülüyor âmâ gücünün bir kısmı yüzükte olduğundan yüzük onu hayata bagliyor
soyle olmasin; souron yuzuk sayesinde hayattaydi yuzugun verdigi guc ile ( smeagol ve frodonun amcasi gibi ) omru uzamisti.. aragprnun atasi souronu oldurmemisti yuzuk olan parmagini kesti ve souron bi nevi hayalet olarak kaldi cunku yuzukten hala guc aliyordu.. yuzuk yok edilince souron da yok oldu..
quote:
Orijinalden alıntı: jorge
quote:
Orijinalden alıntı: NoobDotacı
quote:
Orijinalden alıntı: EkincanArslan
quote:
Orijinalden alıntı: Donquixote Doflamingo
Yüzük yok olunca Sauron niye yok oluyo?Zaten yüzüğü yapan bu adam değil mi, kendi yaptığı yüzük yok olunca bu adam niye yok oluyo?
Hocam yüzüğü Sauron yapıyor ama nasıl yapıyor. Orta dünyaya indirilen ve Tanrıların indirdiği tüm yüzükleri (İnsanlara 9, elflere 3 vs.) birleştirip hepsine hükmediyor (Elflerin yüzükleri dışında) Bu yüzüğe kendi gücünü de katıyor ve zamanla yüzükle bütünleşiyor. Bundan dolayı yüzük yok olunca Sauron da yok oluyor.
Soruya yanlış cevap vermişsin. Sauron zaten aragornun atası tarafından öldürülüyor âmâ gücünün bir kısmı yüzükte olduğundan yüzük onu hayata bagliyor
soyle olmasin; souron yuzuk sayesinde hayattaydi yuzugun verdigi guc ile ( smeagol ve frodonun amcasi gibi ) omru uzamisti.. aragprnun atasi souronu oldurmemisti yuzuk olan parmagini kesti ve souron bi nevi hayalet olarak kaldi cunku yuzukten hala guc aliyordu.. yuzuk yok edilince souron da yok oldu..
Yukarıda soru soran arkadaşın anlayacağı şekilde anlattım. Sauron yüzüğe bağımlı hale geliyor ancak Sauron bir Maia. Yani ömrü yoktur. Kutsal bir ruhtur.Ancak Melkora hizmet etmeye başlayınca kibirinden ve şeytanlığından kendi sonsuz ruhunu ölümlü yapıyor. İsildur zaten yüzüğü değil sauronu yok etmişti.
bi benim sorma cevp vermiyon :(
Sıçrayan Midilli hanı 2 katlıdır. Kaynak The Hobbit. Arkadaşlar şu an kullanmakta olduğum pc yavaş bir pc olduğundan F5 yapmadan sorularını gelmiyor. Bundan sonra sorduğunuz sorunun yanında bilgi düzeyinizi yazarsanız size daha kolay yardımcı olurum ve yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 3 Temmuz 2011; 17:18:55 >
quote:
Orijinalden alıntı: lordfatih
bi benim sorma cevp vermiyon :(
Hocam o sıra kronolojik sıradır. Benim verdiğim sırayla okursanız hem kafanız karışmaz hem de daha kolay anlayıp sıkılmazsınız. Tavsiyem benim verdiğim sırayla okumanız;eğer veridğim sırayla okursanız kronolojik sırayı anlarsınız.
senin verdiğin sırada yazarın sadece 5 kitapı var bende tüm kitapları var yani seinki eksik birde benim açtığım konuya cevap yazarmsın
quote:
senin verdiğin sırada yazarın sadece 5 kitapı var bende tüm kitapları var yani seinki eksik birde benim açtığım konuya cevap yazarmsın
Hocam ben yüzüklerin efendisi tecrübesi olmayanlar için bir liste hazırladım. Sizin verdiğiniz listeyi anlaması için 3 yılınını vermiş olması lazım bi insanın. Bu arada konunuzun linkini atarsanız cevağ yazabilirim. Şu an kullandığım pc biraz yavaş olduğundan cevağ yazmakta gecikiyorum.
Tom Bombadil kesilmiş sahnelerde vardır. Youtube dan araştırabilirsiniz.
Silmarillionun özeti ve yüzüklerin efendisi deneyimi olmayanlar için sırası Kısaca özetini yapayım bildiğimiz Yüzüklerin Efendisi filminin geçtiği yerlerin nasıl oluştuğu, ilk evrelerini yani kısacası Allah dünyayı nasıl yaratmışsa John Ronald Reuel Tolkien de kafasındaki orta dünyanın nasıl yaratıldığını anlatıyor ama bu anlatımının en iyi kısmı hiç bir şekilde kendi dini bakış açısını koymuyor. Kitap şöyle başlar; '' Önce Eru vardı'' yani kitaba göre ilk ve en büyük tanrıyı anlatıyor (Kesinlikle bunu gerçek dünyaya uyarlamaya çalışmayın yoksa çok saçma şeyler çıkar) Daha sonra bu tanrının yarattığı tanrıları(1.sinden daha güçsüz olanları) anlatıyor. İlk tanrının adı Eru; diğer bir ismiyle Valar. Ondan sonra gelenlerin ve kudreti ondan az olanların ismi ise Maia. Bu tanrılar dünyayı yaratmaya karar veriyor ve dünyanın yaratılma evrelerini anlatıyor.Her kitapta olduğu gibi bundada kötü güçlerle iyi güçlerin çatışması ve bunun dünyaya yansımasını anlatıyor.
Uzun olan kitabın bir kısmına da Güç Yüzüklerine Dair adlı kitap eklenmiştir, bu kitabın basımı durdurulmuştur ve şu an piyasada bulunmuyor.
Arkadaşlar kısaca özetliyeyim Ben hikayenin en başını öğrenmek istiyorum ve macerayı başından sonuna kadar dinlemek istiyorum diyenler uzun olanı, Ben savaşları görmek istiyorum ve sabırsız bir okuyucuyum diyen ise kısa olanı okusun.
benim terchime göre Yüzüklerin Efendisi serisinin okunma sırası:
1.Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği 2. The Hobbit 3.Yüzüklerin Efendisi İki Kule 4.Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü 5.Silmarillipn
JRR Tolkienin 19 adet kitabı bulunmaktadır ve yaklaşık 18 i bizim öykümüzle doğrudan alakalıdır. Tüm kitaplarını okudum ve yukarıdaki sırayla okursanız daha çok zevk alacaksınız. Daha sonra bağımlısı olup diğerlerinide okumak isterseniz size kitapların bir listesi:http://www.kitapdenizi.com/kitap/J-R-R-Tolkien-kitaplari-yd2270.aspx
ben en son yorumamuma cevap at dedim
kısa kitapı okuyun demişsinde ne yazıkki hiç bir kitap evinde bulamadım mecburi uzunu okuyacam ama şöle bir şey var yani güç yüzüklerinin tamamı bu kitapta varsa güç yüzüklerinide almaya gerek yok heralde varmı peki güç yüzükleri
quote:
kısa kitapı okuyun demişsinde ne yazıkki hiç bir kitap evinde bulamadım mecburi uzunu okuyacam ama şöle bir şey var yani güç yüzüklerinin tamamı bu kitapta varsa güç yüzüklerinide almaya gerek yok heralde varmı peki güç yüzükleri
Tamamı yok konunuza attığım önceki mesajımda da belirtmiştim ayrıca zaten Güç Yüzüklerine Dair i hiçbiryerde bulamazsınız basımı durduruldu ve ben Amerikadan sipariş etmiştim zamanında.
Tom Bombadil'in belki de Yüzüklerin Efendisi'nin en eski karakteri olduğu,Tanrı'dan da yaşlı olduğu söyleniyor buna ne diyorsunuz?
silmarllionun içinde tamamı yokmu :( hem uzun hemde tamamı yok uf mecburu bizde yarım okucaz
Gandalf o kadar güçlüyken cadı kral onun minas tirith te asasını parçalamıştı. Ben bunu çok garipsemiş Gandalftan soğumuştum. soru değil ama söylemek istedim hocam
quote:
Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt
Tom Bombadil'in belki de Yüzüklerin Efendisi'nin en eski karakteri olduğu,Tanrı'dan da yaşlı olduğu söyleniyor buna ne diyorsunuz?
Hocam şu ana kadar J.R.R ın tüm kitaplarını okudum ancak Tom Bombadil hakkında 1 sayfadan fazla bilgi yoktur. Tom Bombadil doğayı korumak için gönderilmiştir ve insanlar gibi nefsi yoktur. Hatta hatırlarsanız Frodo Baggins yüzüğü Tom Bombadil e vermeyi teklif ediyordu Gandalf ise ona şu şekilde cevap veriyordu ''Ona yüzüğü veremezsin versen bile bir süre sonra onu unutup bir kenara atar. Unutmasa bile sonunda üzerine çullanan binlerce ork tarafından öldürülürdü''. Bfme 2 (Batlle for the middle earth) oynayanlar bilir Tom Bombadilin ne kadar güçlü olduğunu ancak hiç bi şekilde Eru dan eski değildir ve Erudan eski olan kimse yoktur.