Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam bi düzeltme yapayım...
    güç yüzüklerini tanrılar vermiyor.
    güç yüzüklerini sauron elfleri kandırarak Celibrimbor diye bir elf yaptırıyor...
    daha sonra sauron tek yüzüğü kendi yapıyor diğer yüzüklere hükmetmek için...
  • 0 dan seriye başlayacağım. Tam bir sırası ile liste verir misiniz film falan izlemedim. Toplamda kaç lira tutar bir sahafta ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden filmi ilk izlediğimde kurtlarla ilgili bir sahne vardı diye hatırlıyorum. Gandalf ti hobbit lerdi önce savaşıyor sonra bir ağaca saklaniyorlar Gandalf ateş yakıyor biraz püskürtuyordu ondan sonra kartallar gelip bunları kurtarıyordu. Şimdi tekrar izledim de göremedim bu sahneleri, ya da böyle bir şey yok ben sağlam sallıyorum.

• camoraneysi C kullanıcısına yanıt
    Elf dilini Tolkien kendisi yazıyor. Hatta farklı lehçeleri bile var. Yanılmıyorsam keltçe ve İskandinav dillerinden de yararlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Eskiden filmi ilk izlediğimde kurtlarla ilgili bir sahne vardı diye hatırlıyorum. Gandalf ti hobbit lerdi önce savaşıyor sonra bir ağaca saklaniyorlar Gandalf ateş yakıyor biraz püskürtuyordu ondan sonra kartallar gelip bunları kurtarıyordu. Şimdi tekrar izledim de göremedim bu sahneleri, ya da böyle bir şey yok ben sağlam sallıyorum.

Hobbitte bu sahne

• Evet oyleymis öğrendikten sonra hatırladım Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Evet oyleymis öğrendikten sonra hatırladım Teşekkürler

Ne demek hocam, herzaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Osuramayan Kaplumbağa

0 dan seriye başlayacağım. Tam bir sırası ile liste verir misiniz film falan izlemedim. Toplamda kaç lira tutar bir sahafta ?

1. silmarillion
    2. hobbit
    3. yüzüklerin efendisi

Kronolojik olarak sıralama bu. silmarillion biraz ağır gelebilir. sıralama çok da önemli değil. silmarillion dünyanın yaratılışını anlatarak başlıyor. yani kitabın ortalarına geldiğinde insanlar henüz orta dünyada uyanmamış olacak. ama tolkien evrenini anlamak için silmarillionu kesin okumalısın.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • arkadaşlar merhaba ben yüzüklerin efendisi serisine başlamak istiyorum ancak arkadaşım önce hobbiti oku sonra yüzüklerin efendisini oku dedi. internette biraz araştırdım silmarillion kitabınında okunması söyleyenler olmuş? seriyle bi alakası varmı okumumız gereklimi önerirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraysaymaz

arkadaşlar merhaba ben yüzüklerin efendisi serisine başlamak istiyorum ancak arkadaşım önce hobbiti oku sonra yüzüklerin efendisini oku dedi. internette biraz araştırdım silmarillion kitabınında okunması söyleyenler olmuş? seriyle bi alakası varmı okumumız gereklimi önerirmisiniz?

Merhaba bende sizin gibi orta dünya kitaplarına yeni başlamış bulunmaktayım. Okuyan arkadaşlarım ve nette araştırdğım kadarıyla sıra şu şekilde.

Hobbit
    Yüzüklerin efendisi 1,2,3
    Silmarillion
    Hurinin çocukları
    Bitmemiş öyküler

Silmarillion orta dünyayı daha iyi anlamamız için birçok hikayeyi barındırıyor ve diğerlerine göre biraz ağır bir kitap. Hobbit ve yüzüklerin efendisi ile güzel bi giriş yapıp silmarillion ile orta dünyayı daha iyi anlayabilrsiniz. Hobbiti bitirdim ve şunu söyleyebilirim. Edebiyat tarihinin en iyi eseri benim için. Harika bi maceraydı tadı damağımda kaldı.

• Thranduil o arada ne yapıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanetr

Thranduil o arada ne yapıyor ?

ne ara ne yapıyor? sorun anlaşılır değil.
  • Beyler bir şey sorucam , yüzüklerin efendisi serisini extended olanı yani uzun versiyonu 4-5 kez izlemişimdir ezbere biliyorum artık , ama kitap serisini okumadım. Çok daha farklı olaylar var mı kitap da ? Hani illa kitabı oku dermisiniz ?
  • hocam tam olarak sauron kim ve öz geçmişini yaptıklarını anlatir misiniz
    Saruman neden delleniyor o iyi degil miydi sonradan neden gölgeye gecti

• Devian kullanıcısına yanıt
    Net olarak evet

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.