Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: irfanitolito

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

Kitapları nasıl okumalıyım ? Şu an elimde Silmarillion hobbit ve yüzük kardeşliği var Silmarillion ile başlasam çok şey kaybeder miyim?

Edit: Kusura bakmayın hocam geçen sayfada cevap vermişsiniz

quote:

Kronolojik olarak,

Silmarillion
    Hobbit
    Tlotr

Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair Silmarillion'un içindedir.Roverandom'un Orta Dünya ile bir alakası yok.Tavsiyem, eğer çok meraklı değilseniz Hobbit ile başlayıp üçleme ile devam etmeniz.Silmarillion ağır bir kitap olduğu için ilgi ve merak gerektiriyor.

Benim merakım var başlıyorum Silmarillion'dan

Orta Dünya'ya hoşgeldiniz diyelim.Silmarillion'u bitirirseniz, zaten diğer kitapları çok daha hızlı bitirirsiniz.

Hocam ben bu işe aşırı hemde çok aşırı merak sardım gördüğüme göre bu orta dünya yı siz çok iyi biliyorsunuz takipçinizim kitaplarını gördüğüm anda almaya başlayacağım bende kralın dönüşü var 2 gun once aldım başlamadım silmarilionu alana ve okuyana kadar sizden şöyle bir şey rica etsem

bir liste güçlüden başlayıp güçsüzlere doğru yani
    Eru
    valarlar
    maiarlar ne bilim böle orta dünyadaki varlıkları yazarsanız bildiğiniz kadarıyla çok sevineceğim şimdiden teşekkürler

Olaya çok dar bakıyorsunuz bence.Orta Dünya'da güç kavramı o kadar basit değildir.Silmarillion'u okursanız daha iyi anlayacaksınız.Ama ırk olarak derseniz yazayım.

Eru Ilúvatar Ainur'u yaratmıştır ilk olarak.Ainur Valar ve Maiar'dır. Valar Maiar'dan daha üstündür.Vala Aulë cüceleri yaratmıştır.Eru'nunda onlara irade vermesiyle yeni bir ırk olmuşlardır.Elfler ve insanlar bizzat Eru tarafından yaratılmıştırlar.Ork konusu ise biraz karışıktır.Melkor her zaman kendi varlıklarını yaratmak istemişti.Ama bu güç onu aşıyordu.Bunu tek yapabilecek Eru'ydu.Bu yüzden Melkor Eru'nun yarattıklarını bozarak ve onlara yeni şekiller vererek kendi varlıklarını oluşturdu.Orklar elflerin bozulmuş hali denir.Fakat daha sonradan Tolkien'in notlarında bunu değiştirmek istediğini görüyoruz.Orklar için mağaralarda yaşayan vahşi insanların bozulmuş hali demiş.Bunların dışında kötülüğün tarafına geçmiş Maiar vardı.Örnek olarak Balrogları gösterebiliriz.

Birde Maiar ve Valar zaten çoğuldur.Tekili Maia ve Vala'dır.

anladım çok teşekkürler ilk fırsatta sili okuyacağım

• Yüzüklerin Efendisi serisini 10-15 kere, Hobbit'i de 1 kere izledim (daha da izlerim).

Kitaplarını okurken sıkılır mıyım ? Farklı olaylar ve karakterler var mı ?

LOTR ve Hobbıt elimde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Yüzüklerin Efendisi serisini 10-15 kere, Hobbit'i de 1 kere izledim (daha da izlerim).

Bu size bağlı.Filme göre çok daha ayrıntılı olarak anlatılıyor olaylar.Filmde görülmeyen bazı olaylarda var.Ama genel olarak başlangıç ilerleyiş ve sonuç aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yüzüklerin Efendisi serisini 10-15 kere, Hobbit'i de 1 kere izledim (daha da izlerim).

Bu size bağlı.Filme göre çok daha ayrıntılı olarak anlatılıyor olaylar.Filmde görülmeyen bazı olaylarda var.Ama genel olarak başlangıç ilerleyiş ve sonuç aynı.

Peki dil olarak da akıcı mı kitaplar ?

Silmarillion gibi okuması zor mu ?
  • quote:

quote:

quote:

Peki dil olarak da akıcı mı kitaplar ?

Silmarillion gibi okuması zor mu ?

silmarilliondan çok daha akıcıdır. soyut kavramlar fazla yoktur zihninizi yormaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilbobaggins

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilbobaggins

Ben şeyi merak ettim bu Azog'un savaşta Thorin Meşekalkan tarafından kolu kesiliyor ve Thorin onun öldüğünü söylüyordu daha sonraki sahnelerde ise Azog canlı ve iki kolu sağlam bir şekilde çıkıyordu şimdi onu iyişetiren kim yada neydi ?

Hikaye, böyle birşey yok kitaba göre.Azog Nain oğlu Dain tarafından öldürülür.O yüzden bunu hiçbir şekilde açıklayamam.

Peki. Tom Bombadil kimdir sakıncası yoksa biraz açıklarmısın orta dünyadaki rolü nedir vs? Ayrıca filmdede yoktu bildiğim kadarıyla.

Ah keşke bilsem.Tom Bombadil hakkında çok fazla şey bilinmez.Ne olduğu bile belli değildir.Orta Dünya'daki tek rolü Frodo ve arkadaşlarıyla karşılaşmasıdır.Ama benim düşünceme göre Tom Bombadil kendi halinde yaşayan bir Maia'dır.

bende öyle düşünüyorum.tejlikeli diyarlardan öykülerde tom bombadilin maceraları anlatılıyor.sırf bunun için aldım kitabı ama okumaya fırsatım olmadı şiir şeklinde yazılması buna en büyük etken. belki orda daha ayrıntılı anlatılıyordur. okudunuz mu ?

ayrıca tolkienin notlarında bazı yerler değiştirilmiş diyorsunuz nerde yazıyor bunlar bizde okusak ? Bitmemiş Öyküler'de mi ?

• Arkadaşlar yeni konu açtım Orta Dünya ile ilgili sorularınız için;http://forum.donanimhaber.com/m_69365223/tm.htm

Artık burdan devam edelim.

@itachi237 O kitaptada var notlar.C. Tolkien babasının tasarılarından bahsediyor.Internette birçok bilgi bulabilirsin.Tolkien'in dünyasından bahsettiği birçok mektup bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 20 Aralık 2012; 17:36:43 >
  • quote:

Kitapları nasıl okumalıyım ? Şu an elimde Silmarillion hobbit ve yüzük kardeşliği var Silmarillion ile başlasam çok şey kaybeder miyim?

quote:

Kronolojik olarak,

Silmarillion
    Hobbit
    Tlotr

Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair Silmarillion'un içindedir.Roverandom'un Orta Dünya ile bir alakası yok.Tavsiyem, eğer çok meraklı değilseniz Hobbit ile başlayıp üçleme ile devam etmeniz.Silmarillion ağır bir kitap olduğu için ilgi ve merak gerektiriyor.

Hurin'in Cocuklarını oku Silmarillion'dan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

quote:

quote:

Kronolojik olarak,

Silmarillion
    Hobbit
    Tlotr

Silmarillion'u okuyorum biraz ağır ilerliyorum ama muhteşem çok sevdim kitabı. Tolkien'in zihninde yarattığı bu muhteşem evreni çok iyi anlatıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

quote:

quote:

Kronolojik olarak,

Silmarillion
    Hobbit
    Tlotr

Silmarillion'u okuyorum biraz ağır ilerliyorum ama muhteşem çok sevdim kitabı. Tolkien'in zihninde yarattığı bu muhteşem evreni çok iyi anlatıyor.

silmarilliondan sonra hurinin çocuklarını okursan sıkılırsın.hurinin çocukları silmarillionda anlatılıyor zaten. silmarilliondan sonra güç yüzüklerine dair okunmalı eğer ithaki yayınları okuyorsan silmarillion'un içine dahil bu bölüm. sonra bitmemiş öyküler okunabilir. hurinin çocuklarını biraz unutup sonra okumak daha iyi oluyor. diğer türlü baya sıkıyor.

• Arkadaşlar 3 sorum olucak

1.Gondora Arogorn geçtiyse Rohana kim geçti

2.Filmin sonunda gemiyle nereye gidiyorlar gittikleri yerde ne yapcaklar amaçları ney.

3.Hobbit filmi tamamen Yüzüklerin Efendisinden ayrımı ayrıysa hikaye 0 danmı kurgulandı değilse olaya nasıl bir serüven katılcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: king360

Arkadaşlar 3 sorum olucak

1.Gondora Arogorn geçtiyse Rohana kim geçti

2.Filmin sonunda gemiyle nereye gidiyorlar gittikleri yerde ne yapcaklar amaçları ney.

3.Hobbit filmi tamamen Yüzüklerin Efendisinden ayrımı ayrıysa hikaye 0 danmı kurgulandı değilse olaya nasıl bir serüven katılcak

Filmden filme konuşuluyor oluşu, sırf meraktan sanki... Neyse;

1- Yüzük yok edildikten sonra Aragorn, Arnor ve Gondor'u tekrar birleştirdi ve Rohan'la eskisi gibi ittifak kurdu. Rohan'ı da ilk zamanlar Eomer yönetti, sonraları Gondor'un güneyindeki krallık Dol Amroth kralı Imrahil'in kızı Lothriel'le evlendi ve 4. çağın başlarına kadar krallık yaptı. O öldükten sonra da oğlu Elfwine Rohan'ın başına geçti.
    2-Aman'a, yani Ölümsüz Topraklara gidiyorlar. Bir amaç yok, ölümden sonra ki hayat gibi düşün. Ancak insanların ya da cücelerin gidebileceği bir yer değil. Sadece Elf'ler dönebiliyor ve bulabiliyorlar. İstisna olarak Frodo, Bilbo, Sam, Gimli'nin de gittiği bilinir.
    3-Hobbit kitabı, Yüzüklerin Efendisi ile konu olarak bağlantılı bir kitap değildir. Hobbit'de cücelerin kendi hikayelerindeki bir bölüm anlatılır. Yüzüklerin Efendisi ile ilgili kısmı Bilbo'nun yüzüğü, mithril zırhını ve Sting'i nasıl bulduğudur. Filmde gördüğünün şeylerin en az yarısı kitapta yok, olanlarda büyük oradan değiştirilerek farklı kurgulanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 23 Aralık 2012; 1:28:05 >

• Ölümsüz topraklarda sonsuza dek ölmeden yaşıcaklarmı.Frodo ölümsüz topraklara huzurlu bir hayat içinmi gitti.Ve o gemiyle yolculuk kaç yılda bir gidilebiliyor elfler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: king360

Ölümsüz topraklarda sonsuza dek ölmeden yaşıcaklarmı.Frodo ölümsüz topraklara huzurlu bir hayat içinmi gitti.Ve o gemiyle yolculuk kaç yılda bir gidilebiliyor elfler için

Artık bu konu kullanılmıyor.Burdan devam ediyoruz ve sorunuzun cevabı o konuda bulunmaktadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_69365223/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• itachi237 kullanıcısına yanıt
    feanor dışındaki bütün elfler bir süre sonra valinora geri gönderilmiştir
  • Bu Allah'ın peygamberi Süleyman vasıtasıyla Orta Doğu merkezli hakimiyetine şeytanca bir göndermedir. Aslında her şeyi gören göz Allah'tır. Karanlık gücün lideri olarak anlatılan Allah'ın meleği Sauron'dur. İslam'ı temsil eden Hilal ve ortasında "her şeyi gören göz"le, Sauron-Saruman cephesi sembolize edilmiştir.

http://www.yaklasansaat.com/cin-seytanlar/seytanlar/yuzuklerin_efendisi.asp
  • quote:

extended sürümlerini izledinizmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezgin87

Bu Allah'ın peygamberi Süleyman vasıtasıyla Orta Doğu merkezli hakimiyetine şeytanca bir göndermedir. Aslında her şeyi gören göz Allah'tır. Karanlık gücün lideri olarak anlatılan Allah'ın meleği Sauron'dur. İslam'ı temsil eden Hilal ve ortasında "her şeyi gören göz"le, Sauron-Saruman cephesi sembolize edilmiştir.

http://www.yaklasansaat.com/cin-seytanlar/seytanlar/yuzuklerin_efendisi.asp

Bu ne len?

• Arkadaşlar tek bit sorum var. Bu elf dili gerçekte var mıdır? Yoksa hangi gerizekalı bir kitap için bir dil bulur?

• Türkçe altyazılı fragman çıktı bu arada

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.