Şimdi Ara

Z-906'DA UYDU DEĞİŞİKLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben forumda da, ses sistemlerinin teknolojileri konusunda da henüz yeniyim. Sizden bir konuda değerli fikirlerinizi istiyorum. Ama öncesinde "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan" arkadaşların yanlış yönlendirmelere neden olabilecek yorumlarda bulunmamalarını rica edip, konuyu sizlere anlatayım:

birkaç ay önce vatan bilgisayara gittiğimde hiç aklımda yokken Z-906'yı gördüm ve çalışanların övgüsü üzerine satın aldım. eve gelip kurdum ama müzik dinlerken seste büyük bir eksiklik olduğunu farkettim. detay yoktu, enstrümanlar ayrı ayrı belirgin değillerdi, ince sesler neredeyse belli olmuyordu, seste parlaklık hiç yoktu ve neticede müzik dinlemek hiç tatmin edici olmuyordu. 10 gün kadar denedikten sonra paketledim ve kutusuna yerleştirip kaldırdım.

internette yaptığım araştırmalar sonucunda aslında kendi beklentilerime hiç de uygun olmayan bir ürün aldığımı, hata yaptığımı anladım. çünkü ben ne oyun oynayan ne de izlediği filmler için ses sistemi arayan biriyim. amacım sadece kaliteli şekilde müzik (soul, doom, austik, klasik, gotik vb...) dinlemek. Müziklerimi ASUS N53S model dizüstü bilgisayarımdan dinliyorum. Müzik formatlarım ise genelde flac ve CD, en kötü ihtimalle 320kb'lik mp3.

kaliteli hoparlörler almak ve bunlar amplifikatör ile sürmek benim amacıma en uygun şey olarak görünse de ekonomik tarafı düşünüldüğünde bunu gerçekleştirmem pek mümkün değil. Z906'yı da artık iade edemeyeceğime göre, aklıma bu sistemi modifiye etmek geldi. çünkü artık yapabileceğim şey sadece sahip olduğum sistemi azami ölçüde kalitelileştirmek.

bunun içinse sanıyorum üzerinde tweeter sürücüsü de bulunan uydu hoparlörler almam gerek. ama bu noktada 2 büyük soru ortaya çıkıyor:

1. Uyduları değiştirmek ve üzerinde 2 sürücüsü bulunan pasif hoparlörler alarak Z-906'nın subwooferine bağlamak, müzikteki detayı ve kaliteyi "uğraştığıma değecek ölçüde" artırır mı?

2. İlk soruya evet cevabını alır isek, biliyorum ki her pasif hoparlörü alıp Z-906'nın subwooferine bağlayamayız. her amplifikatörün sıkıntısız şekilde sürebileceği hoparlör farklı teknik detaylara sahiptir. Mesela yaklaşık 15 yaşında Arçelik marka MS-5450 model bir müzik setim var ve onun, üzerinde 3 ayrı sürücüsü olan ve kağıt üzerinde 240w olarak geçen ve hacimce de çok büyük olan hoparlörlerini bağlamak geldi aklıma ama tehlikeli olabileceğini düşünerek denemedim. Bu durumda ben hangi markanın hangi model pasif hoparlörlerini almalıyım?

NOT: Birkaç gün içinde CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI almayı ve Z-906'yı kutusundan çıkarıp bir de onunla denemeyi düşünüyorum ama bahsi geçen ses kartının her ne adar filmlerde ve oyunlarda büyük bir performans sergilese de müziklerde belirgin bir performans artışı göstermediği yorumlarından ötürü ümitli değilim. Bu konuda da düşüncelerinizi bekliyorum.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

• Sanirim z906 nin kendi hop leri 4 ohm. Arastirmalarimdan edindigim bilgi kendi empedansindan kucuk olmamaliymis baglayacagin hopler.Bende boyle birsey yapmayi dusunuyorum ama misal 6 ohm luk raf tipi baglarsak olur mu olmaz mi cevaba ihtiyaci olan bir konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaza ne baglarsaniz baglyin istediginiz sesi alamayacaksiniz malesef.sorun z906 nin amfi katinda cunku.stereo ses icin tasarlanmis bir islemcisi yok.kaldiki bazi ust duzey avr ler bile bu isin altindan kalkamiyor.bu cihaza verdiginiz parayla cok guzeel aktif 2.0 hoparlorler alabilirdiniz.ornek olarak citronic st6.amaciniz muzikse bence elden cikarin bu sistemi.vasatin otesine gecemezsiniz yapacaginiz masrafada yazik olur.

• Merhabalar, cevaplarınız İçin teşekkür ederim. Ne yazık ki uzun bir yorum bekleyişi ardından ümidi kesip araştırmalara devam ettim. Sonuç olarak Yamaha rn500 ve dali Zensor 3 ortaklığı ile oluşan setimle bir süredir gayet tatmin edici müzik dinletileri yapıyorum. Herkesin belirttiği gibi ben de ilerlemeye dair duyduğum büyük istekle raf tipindeki Zensor 3lerimi, henüz yılını bile doldurmamış olsalar da, normal raf tiplerine nispeten daha hacimli ürünler olsalar da satıp kule tipine geçmeye karar verdim. Aklımdan geçen ise Heco Gelan Gt serisi...

Ne zaman alırım nasıl alırım bilmiyorum ama Zensor 3ler satılır satılmaz İstanbul ziyareti yapacağım.

Görüşmek üzere...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.