Şimdi Ara

7.1 ATMOS SES SİSTEMİ KURULUMU H.K DESTEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, sizlerin sayesinde uzun yıllardır istediğim ama bir türlü kısmet olup ta kuramadığım sistemi kurmaya başladım. Danışacağım kimse olmadığı için yine sizlere danışmak istiyorum. Aşağıda ses sistemi yerleşim planı var. AVR sony dn1080, hop. takımı heco 102-202-502. Tv sony 55x85c Sormak istediklerim.

1-Kurulumu kendim yaptım kablo olarak atlas cable 1.25mm kullandım iyimidir bilmiyorum alman malıymış kazıklanmış olabilirim. Kabloları hop. direk bağladım lub kullanmadım. Avr yi ise hdmi ile arc çıkışından tv ye bağladım başka bir bağlantı yapmadım seste görüntüde sıkıntı yok ama yinede doğru yapmışmıyım sormak istiyorum? Birde kaliteli bir hdm kablo tavsiyesine ihtiyacım var avr ve tv için.
    2-Tv den netfix 4k 5.1 diziler açıyorum ama yanımdaki hop. sesleri beni pek tatmin etmiyor. Az ses geliyor gibime geldi. Herhangi bir ayar yapmam gereklimi yoksa yayından dolayımı bÖyledir? kendi indirdiğim 5.1 filmler daha iyi gibi geldi. Bu arada hop. kalibrasyonu başarıyla yaptım.
    3.Yerleşim aşağıdaki plandaki gibi, sub svs 1000 veya 2000 düşünüyorum başka tavsiyelerede açığım. Çok aşırı bas zaten apartmanda olduğum için kullanamam o yüzden sizce svs 1000 yeterli olur mu? Ayrıca sub. koyacak pek yerim kalmadı o yüzden mecbur tv ünitesine koyacağım sizce aşağıdaki işaretlilerden hangisine göre yerleştirmeliyim subwooferı?
    4.Tavan hop. de alıp atmos sistemi tamamlamayı düşünüyorum ama tavan için hangi marka modeli almalıyım hiç bir bilgim yok tavsiyenize ihtiyacım var, birde yerleşim sizce nasıl olmalı? tam üstüme sağlı sollu yerleştirebilirim(3-4) veya tv üstüne(1-2) yada ortadan sağlı sollu (5-6) ama 6 no baya uçta kalıyor. Zidoo 9s de siparişide verdim gearbesten umarım sağ salim gelir.

Herkese teşekkür ederim destekleri için.

Saygılarımla.

7.1 ATMOS SES SİSTEMİ KURULUMU H.K DESTEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsotsi01 -- 5 Şubat 2018; 16:10:55 >

• Destek olabilecek yok mu acaba ?
  • Kablo biraz inçe olmuş. 2,5mm olsaydı iyi olurdu.

Arkalardan az ses gelmesi seyredilen kaynağa göre değişebilir ama daha önce kullandığım Sony 840 avr’nin arka hoparlörleri de biraz az ses veriyordu. Bu Sony’nin genel karakteri olabilir. Ki şu an kullandığım Denon 3400 de de benzeri bir durum var. Onkyo bu konuda daha iyiydi.

Atmos için ise öncelikle çiziminizde Center hoparlörü 5 no olarak düşünün. Bu durumda en sağ ve soldaki hoparlörler 6 ve 7 numara olur.

Eğer tavana hoparlör takacaksanız, 5.1.2 kurulumda bu hoparlörler aşağı yukarı başımızın üzerine denk gelecek şekilde takılıyor. Hiza olarak da arka hoparlörlerin hizası gibi düşünün. Eğer koltuk arka duvara tam dayalı ise tavan hoparlörleri arka (surround) hoparlörlerin tam üstü hizasına gibi takılmış oluyor.

Eğer tavana hoparlör takamayacaksanız da ön hoparlörlerin üzerine Atmos Enabled hoparlör koyup o seslerin tavandan yansıyarak size gelmesini sağlayabilirsiniz. Tabii bu işin en doğrusu tavana hoparlör takmak.

Atmos hoparlör olarak geçenler Pahalı olduğu için 100 €’ya Canton marka beyaz bir hoparlör aldım ve tavana taktım. Diğer Atmos hoparlör başlığında resimleri paylaşmıştım.

Bunun dışında sub kesinlikle yere konulmalı. Odada daha uzakta bir yer bile olsa yere koyun. Kesinlikle tv ünitesi gibi birşeyin üstüne koymayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Kablo biraz inçe olmuş. 2,5mm olsaydı iyi olurdu.

Arkalardan az ses gelmesi seyredilen kaynağa göre değişebilir ama daha önce kullandığım Sony 840 avr’nin arka hoparlörleri de biraz az ses veriyordu. Bu Sony’nin genel karakteri olabilir. Ki şu an kullandığım Denon 3400 de de benzeri bir durum var. Onkyo bu konuda daha iyiydi.

Atmos için ise öncelikle çiziminizde Center hoparlörü 5 no olarak düşünün. Bu durumda en sağ ve soldaki hoparlörler 6 ve 7 numara olur.

Eğer tavana hoparlör takacaksanız, 5.1.2 kurulumda bu hoparlörler aşağı yukarı başımızın üzerine denk gelecek şekilde takılıyor. Hiza olarak da arka hoparlörlerin hizası gibi düşünün. Eğer koltuk arka duvara tam dayalı ise tavan hoparlörleri arka (surround) hoparlörlerin tam üstü hizasına gibi takılmış oluyor.

Eğer tavana hoparlör takamayacaksanız da ön hoparlörlerin üzerine Atmos Enabled hoparlör koyup o seslerin tavandan yansıyarak size gelmesini sağlayabilirsiniz. Tabii bu işin en doğrusu tavana hoparlör takmak.

Atmos hoparlör olarak geçenler Pahalı olduğu için 100 €’ya Canton marka beyaz bir hoparlör aldım ve tavana taktım. Diğer Atmos hoparlör başlığında resimleri paylaşmıştım.

Bunun dışında sub kesinlikle yere konulmalı. Odada daha uzakta bir yer bile olsa yere koyun. Kesinlikle tv ünitesi gibi birşeyin üstüne koymayın.

Cevabınız için teşekkür ederim, o zaman şuan sistemim doğru bir sıkıntı yok gibi, subwooferı yere koyacağım alınca,
    tavan için 2 tane daha hoparlör alınca sistemim 7.1 olmuyor mu? ben bunları amfide back speaker/hight girişine bağlayacağım değil mi?
    Edit: Araştırdım 5.1.2 oluyormuş tavana montoj yapınca, peki 7.1.2 yapmak istesem bağlantı nasıl olacak yani sonuçta back spekar yeri doluyor amfide tavan hop. takınca? gerçi back ler için yerim yok ancak tavana takabilirim, 5.1.2 olur böylece, 7.1 filmleri boşuna indirdik desenize. Ben tavanada takınca 7.1 oluyor sanıyordum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsotsi01 -- 6 Şubat 2018; 17:41:36 >

• 7.1.2 için ya atmos kurulumdaN vazgececeksiniz yada 9 kanal destekli bir receiver alcaksınız . örneğin denohn x 4400 gibi onkyo txzr820 gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.