Şimdi Ara

TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ufak bir problem gibi gözükse de sorunumuz çözemedim. Resimde gönderdiğim led tv'im var. Özellik ve çıkışları altta mevcut. Bu tv ye ps4 bağlı. Ben Herhangi bir aux çıkışı olan bir ses sistemi bağlamak istiyorum ama bağlayamadım.(2+1 5+1)
    Ayrıca laptopta bağlı.İkisi de hdmı ile bağlı fakat sesi tv den veriyor problem yok. Ama ses sistemini nasıl bağlarım yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Ledtv nin ses ayarında hoparlörleri harici hoparlör olarak ayarladinizmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 18 Ocak 2019; 20:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Pc giriş kısmına takılı şuanda ama ayar olarak öyle bir seçenek yok malesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xesoesx

Pc giriş kısmına takılı şuanda ama ayar olarak öyle bir seçenek yok malesef

otomatik ses ne kapattiniz mi onu
    Açık kapalı fark etmiyor iki türlü de denedim. Ne işe yarıyor bilmiyorum şahsen

• quote:

Açık kapalı fark etmiyor iki türlü de denedim. Ne işe yarıyor bilmiyorum şahsen
    Spdif modu nda neler var optik cikisda var tvnizde

Otomatik , PCM , Kapalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2+1 ses sistemi için yardım
    11 yıl önce açıldı
    2+1 Ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Otomatik , PCM , Kapalı
    pcm ve kapalıda da yine ses alamıomusunuz
    Hayır tvden ses geliyor ayarları değiştiriyorum ama değişim yok. Aux girişi tv de pc girişe mi takmamız lazım girişler uyumlu mu? Asıl soru o hangi giriş neye yarıyor bilemiyorum

• Tv nizde sağ yan veya sol yanda, kulaklık headphone çıkışı vardır, 3.5mm stereo jak girişli,,, buradan tv deki sesi sessistemine iletebilirsinizz,,

Tv arkasinda pc dvi vga audio in girişi vardır, burası ekran çıkışı ve ses kartı çıkışı ayrı olan bağlantı için ses girisidir, çıkış değil,,,, video kartında hdmi çıkış olupda, ses çıkışı, ses kartından 2 tarafı 3.5mm kablo ile pc deki sesin tv den cikmasi icin arada ekstra olarak ses kablosu kullanilir. VGA olursa vga ya , hdmı olursa hdmi dvi ile pc bağlantısi sağlanır

tvkulaklık çıkışı yoksa,, optikal audio outtan optik rca dönüştürücü kit kullanarak ses alabilirsiniz ,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 22 Ocak 2019; 16:29:9 >
  • Bilgisizliğimi mazur görün ama giriş çıkış bağlantı ve herhangi bir elektrik bilgisi olmayan biriyim. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp demişler. Arkasındaki tüm çıkışlar bunlar. Hdmı girişlerim tamam. Neyin ne işlev yaptığını biliyorum. Fakat RS 232 , COAX AUDİO , PC AUDİO kısımlarının ne işleve geldiğini ve aux çıkışlı bir ses sistemini nasıl bağlayacağım anlayamadım. Dönüştürücü mü almamız gerekli size fotoğrafları ile attım yardımcı olursanız sevinirim.
    (YEŞİL KABLO SES SİSTEMİNDEN GELEN AUX ÇIKIŞ) ses alamıyorum şuanda.

TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.

• xesoesx kullanıcısına yanıt
    Coax audio > dijital ses çıkışıdır, çıkış tipi rca dir fakat çıkışı dijital olduğu için, aux rca girişli analog sessistemine bağlamak için dijital analog çevirici aparat gerekmektedir..

Pc audio > pc çıkışından görüntüyü VGA mavi ekran kartı çıkışından sadece görüntü çıktığı için, sesin televizyondanda gelmesi için ses kartından aux kablo ile pc audio ya bağlantı yapınca pc nin sesi tv dende gelir ..

Rs232 vs her neyse,,, tv nin yazılım ve programlama girişidir,, yetkili servis girişi yani ...

Tv de başka yerde sağında solunda kulaklık çıkışı varmı,, yoksa dijital audio analog audio çevirici cihaz almanız gerekir..

Uydu alıcının arkasına bakim ....

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Coax audio > dijital ses çıkışıdır, çıkış tipi rca dir fakat çıkışı dijital olduğu için, aux rca girişli analog sessistemine bağlamak için dijital analog çevirici aparat gerekmektedir..

Pc audio > pc çıkışından görüntüyü VGA mavi ekran kartı çıkışından sadece görüntü çıktığı için, sesin televizyondanda gelmesi için ses kartından aux kablo ile pc audio ya bağlantı yapınca pc nin sesi tv dende gelir ..

Rs232 vs her neyse,,, tv nin yazılım ve programlama girişidir,, yetkili servis girişi yani ...

Tv de başka yerde sağında solunda kulaklık çıkışı varmı,, yoksa dijital audio analog audio çevirici cihaz almanız gerekir..

Uydu alıcının arkasına bakim ....
    Tv nin başka hiçbir yerinde çıkış yok. Mevcut olanlar bunlar. Benim ses sistemini kullanmam için dijital audio analog audio çevirici almam gerek o zaman. Bunu alıp bağlantısını nasıl yapacağım nereye bağlamam gerek?

Nasıl bir şey almam gerek?

Bunlar var,

Bunlar 5v ile çalışıyor, usb beslemelide var, sorun olmaz derseniz 5v adaptörlu var, RCA RCA kablo gerekir, tv ile cihaz arasına,,, cihaz ile sessistemi arasına kulaklık olan modellerde var, drek aux bağlamak için yoksa sorun değil, RCA aux kablo gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ocak 2019; 21:31:54 >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben rca usb dönüştürücü mü almam gerekli ? Usb den aux dönüştürücü herhalde doğru mu anladım?

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    şu tar bir şey işimiz çözer mi?

Hmm, sitedeki cihazı komple alın siz,, size özellikle siyah kutu cihaz lazım, cihaz 5v ile çalışıyor,, bazı cihazlarda 5v adaptör veriyorlar,,, bazı üreticiler ayrıca adaptör bağlanmasin, zaten tv lerde veya cihazlarda mutlaka usb çıkışı vardır diye, müşteri exradan 5v adaptör kullanmadan , 5v beslemeyi tv nin usb sinden alsın diye usb kablo yapmışlar,,,
    Size RCA RCA tek kablo lazım, cihaz beslemesi için ise tv nizde fazla USB çıkışı yok veya seste parazit olabilir,, 5v adaptör alsanız daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hmm, sitedeki cihazı komple alın siz,, size özellikle siyah kutu cihaz lazım, cihaz 5v ile çalışıyor,, bazı cihazlarda 5v adaptör veriyorlar,,, bazı üreticiler ayrıca adaptör bağlanmasin, zaten tv lerde veya cihazlarda mutlaka usb çıkışı vardır diye, müşteri exradan 5v adaptör kullanmadan , 5v beslemeyi tv nin usb sinden alsın diye usb kablo yapmışlar,,,
    Size RCA RCA tek kablo lazım, cihaz beslemesi için ise tv nizde fazla USB çıkışı yok veya seste parazit olabilir,, 5v adaptör alsanız daha iyi olur
    Yukarıda link attığınız üründe adaptörler ile ilgili dediğiniz kısmı anladım. Kulaklık giriş olan yere hoparlör, ses sistemini bağlayacağım. Arkadaki tek tv ile olan bağlantıyı RCA kablo ile mi sağlayacağız? RCA-RCA dediğiniz tek girişi biri RCA diğeri aux. Tv ile adaptör arası bağlantıyı yapmak için doğru mu anladım? Ara cihaza biri ses sisteminden gelen - adaptör - tv ile bağlantısı rca kablo. Bunu da tv nin arkasındaki pc giriş yerine takılacak herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xesoesx -- 26 Ocak 2019; 11:50:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.