Şimdi Ara

TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lcd led aydınlatmalı tv’nize ses sistemini bağlamak için ihtiyacınız olan adaptör

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Lcd led aydınlatmalı tv’nize ses sistemini bağlamak için ihtiyacınız olan adaptör

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/analog-to-dijital-4312p-optik-tos-ses-donusturucu-rca-cevirici-donusturucu-ses-sistemi-sinema-tv-lcd-401122988
    Benim ses sistemi çıkışı bu gösterdiğiniz gibi değil ama bildiğiniz aux çıkışı var. Adaptöre bağlayacağım 2 adet girişim yok yani. Bununla nasıl bağlayacağım onu? Tv'nin hangi çıkışına ne ile bağlayacağım diğer tarafı? Ara kablolarım yok yani. Hangi dükkana ne almam gerektiği hakkında sorsam kimse net bir cevap veremiyor bu kadar zor bir konu muydu bu anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hmm, sitedeki cihazı komple alın siz,, size özellikle siyah kutu cihaz lazım, cihaz 5v ile çalışıyor,, bazı cihazlarda 5v adaptör veriyorlar,,, bazı üreticiler ayrıca adaptör bağlanmasin, zaten tv lerde veya cihazlarda mutlaka usb çıkışı vardır diye, müşteri exradan 5v adaptör kullanmadan , 5v beslemeyi tv nin usb sinden alsın diye usb kablo yapmışlar,,,
    Size RCA RCA tek kablo lazım, cihaz beslemesi için ise tv nizde fazla USB çıkışı yok veya seste parazit olabilir,, 5v adaptör alsanız daha iyi olur

bu ürünü alıp kulaklık girişine aux u takacağız sanırım. Arkadaki coax içinde coax / coax kablo mu oluyor tam bilmiyorum bu tarz bir ara kablo almamız gerek herhalde?

• Yoksa bu adaptörün içinde o optik coax kablodan çıkıyor mu?
  • xesoesx kullanıcısına yanıt
    Benim ilk gösterdiğim tr satışlı kutuda kulaklık çıkışı vardi galiba, cinden gelmeme riski var,. İçinde olanlari satıcı yazar veya + olarak resme koyar, önemli olan kutu, eksiksiz almakta hepsini oda uygun almışken ne eksik varsa isteyin

Evet kulaklik çıkışına aux kablosu ile sessistemine ,,
    Tv deki yuvarlak coaxsial ses çıkışı ile bunun coaksial giriş tarafı aynı, buna göre gereken kablo,, iki tarafida RCA kablo, adamlar ikili satsabile sorun degil kabloyu, birini ayırın yedekte dursun, rengi falan önemli degil, iki tarafi böyle olsun yeterli...
    m.n11.com
    Rca Kablo Tekli Sarı 1.5 Metre - n11.com
    https://m.n11.com/rca-kablo-tekli-sari-15-metre-P196092378

Cihaz buldunuz diyelim, kulaklik çıkışı yok, bağlantı terminali aynı olduğu için adı RCA dır. Panik yok, sessisteminin arkasına aux kablosu aux olarak giriyorsa size ,, RCA aux kablo gerekir > ,
    Eğer sessisteminizin arka girişi iki adet yuvarlaktan yani rca dan kablonun ucunda 3.5mm aux oluyorsa, ,, o zaman bu kablodan , ,,
    Sessistemine kablo drek giriyorsa, kulaklık çıkışı olan cihaz mutlaka gerekli,,,

5v cihaz besleme adaptörünü mutlaka sorun ve alın,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 29 Ocak 2019; 18:2:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Benim ilk gösterdiğim tr satışlı kutuda kulaklık çıkışı vardi galiba, cinden gelmeme riski var,. İçinde olanlari satıcı yazar veya + olarak resme koyar, önemli olan kutu, eksiksiz almakta hepsini oda uygun almışken ne eksik varsa isteyin
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dijital-to-analog-optik-5057a-3-5mm-ses-tos-rca-donusturucu-adaptor-digital-cevirme-sistemi-optic-401123118?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=308090236011&utm_term=56751242610&ga_prodid=401123118&ga_merchantid=8736396&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMI4aLKuvaG4AIVVKqaCh2beQK9EAQYAiABEgKuFvD_BwE
    Evet kulaklik çıkışına aux kablosu ile sessistemine ,,
    Tv deki yuvarlak coaxsial ses çıkışı ile bunun coaksial giriş tarafı aynı, buna göre gereken kablo,, iki tarafida RCA kablo, adamlar ikili satsabile sorun degil kabloyu, birini ayırın yedekte dursun, rengi falan önemli degil, iki tarafi böyle olsun yeterli...https://m.n11.com/rca-kablo-tekli-sari-15-metre-P196092378

Cihaz buldunuz diyelim, kulaklik çıkışı yok, bağlantı terminali aynı olduğu için adı RCA dır. Panik yok, sessisteminin arkasına aux kablosu aux olarak giriyorsa size ,, RCA aux kablo gerekir >https://m.trendyol.com/belkin/1m-3-5mm-rca-siyah-kablo-av10066qp1m-p-2053081?boutiqueId=185584&gclid=EAIaIQobChMIn9OosJ2T4AIVAqoYCh3ATw-0EAQYBSABEgKoRfD_BwE ,
    Eğer sessisteminizin arka girişi iki adet yuvarlaktan yani rca dan kablonun ucunda 3.5mm aux oluyorsa, ,, o zaman bu kablodan ,https://www.teknosa.com/sonorous-audio-cable-2rca-2rca-p-110271262?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIpau9iZ6T4AIVxZQYCh3G_Q2zEAQYBSABEgIsEPD_BwE ,,
    Sessistemine kablo drek giriyorsa, kulaklık çıkışı olan cihaz mutlaka gerekli,,,

5v cihaz besleme adaptörünü mutlaka sorun ve alın,,
    çok teşekkürler en kısa zamanda alıp deneyeceğim. Yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Tv nizde sağ yan veya sol yanda, kulaklık headphone çıkışı vardır, 3.5mm stereo jak girişli,,, buradan tv deki sesi sessistemine iletebilirsinizz,,

Tv arkasinda pc dvi vga audio in girişi vardır, burası ekran çıkışı ve ses kartı çıkışı ayrı olan bağlantı için ses girisidir, çıkış değil,,,, video kartında hdmi çıkış olupda, ses çıkışı, ses kartından 2 tarafı 3.5mm kablo ile pc deki sesin tv den cikmasi icin arada ekstra olarak ses kablosu kullanilir. VGA olursa vga ya , hdmı olursa hdmi dvi ile pc bağlantısi sağlanır

tvkulaklık çıkışı yoksa,, optikal audio outtan optik rca dönüştürücü kit kullanarak ses alabilirsiniz ,,,
    Hocam , benzer bir bağlantı kaosunu bende yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Resimleri ekliyorum.

Philips marka bir soundbar kullanıyorum.

- Optik bağlantı ps4 e bağlı

- audio in androidtv box a bağlı

- aux in boşta

- coax in boşta

- hdmi out boşta

Digitürk uyduyu en verimli nasıl bağlarım ?

android tv box ı audio in ile bağlamak doğru mu ? Mevcut bağlantılarda daha kaliteli ses almak mümkün mü ?

Amatörce araştırdığıma göre en kaliteli ses optik ve coax ile alınıyor..

Boşta olan en kaliteli bağlantı Coax olduğuna göre , Coax to Optic dönüştürü alıp uyduyu onunla bağlamak mı en verimli olur ?

İlginiz ve zahmetiniz için şimdiden teşekkür ederim.. Selamlar..

TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.

• Kısa birleşik yol varken en uzun yolu secmissiniz,,,
    Behsettiginiz cihazlarin hepsi bence TV ye bağlı,
    Bütün cihazların sesini TV açık iken , cihazlardan zaten tv ye gidiyor..

Tv nin kendisinin optical audio out çıkışını kullanin,
    O anda Digitürk oyun konsolu android box , hangisi çalışırsa sesi tv den sessistemine optik çıkıştan girecektir..
    En sağlıklı bağlantı, optik dir,, optik kızıl ötesi ışık ,,,, coaxial ise bildigimiz kablodur, tabikide kablonun dış etken etkilenmesi ve iç drenci kalitesi vardır

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Tekrar Merhaba,

TV 2008 model.. Optik bağlantı yok maalesef..

- Androidtv box hdmi ile TV ye bağlı

- Uydu scart ile TV ye bağlı

PS4 hdmi ile monitör e bağlı

Benim arzum :

1) ps4 ve android tv yi en kaliteli şekilde soundbar a bağlamak

2) Uyduyu da doğrudan soundbar a bağlamak

TV de hdmi arc ve optik bağlantı olsa işim çok kolay olacaktı sanırım.. Ama şartlar böyle..

Değerlendirmenizi duymak isterim.. TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.

• Ben sizin yerinizde olsam,
    Tv nizde ,,, şimdi herkesin sessistemine bagliyamiyorum diye dert yakındigi,, hem dijital coaxial RCA ses çıkışıniz var.. onun yanında kırmızı beyaz audio out çıkışınız var, yan tarafta kulaklık çıkışınız var..
    En uygunu , siyah dijital coax audio out çıkışa baglamak..

Yada siz diyorsunuzki, ayrı ayrı olsun, ana kaynaktan drek sesi alayim,, sadece uydunun skartli olması burada kayıp..
    Hdmi lerde ses kaynaktan kaynağa kayıp olmaz,,
    Soundbarda uydu için galiba yer yok,, uydualicida hangi çıkışlar boşta,,,
    Hdmi den girilen kaynaklarin sesini tv den siyah audio out tan alırsaniz, belki uydu için yer açılır

• Tv resmini gördüm, uydu resmini açamadım ,
    Tv nizde HDMI girişlerde problemmi var, ,, aşırı toz nem iletgenleri örtmüş, soldurmuş,, ,,, tren garina yakinsaniz, gelip temizlik islemini yapabilirim, bi çay yeterli :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 30 Ocak 2019; 18:44:25 >
    Bugün bir mağzaya gidip dönüştürücü almak hemde bilgi almak istedim. Bu dönüştürücü ile ses alamayacağımı söyledi. Ya tv çok dandik orası açık kırıp atacağım resmen sinirimi bozdu. Boş yere de para vermek istemem kulaklık girişi olan rca dönüştürücü ile kesin olarak ses alabilir miyim ona göre internetten sipariş edip alacağım artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xesoesx kullanıcısına yanıt
    Ses çıkışı veriyorsa, veriyordur bence tv ... %80 ihtimalle çalışır ,,,

Tekrar Merhaba,

- H em dijital coaxial RCA ses çıkışı..

Şimdi farkettim onu :) hakkaten spdif yazan değil mi ? Ucu cam olmayan optik bağlantıydı bu sanırım ? Oldum olası renkli çoklu girişleri sevmediğimden olsa gerek yanındaki girişlere dikkat etmemişim

- Uyduda cam uçlu optik çıkış boşta

- Soundbarda spdif bağlantısı var ve boşta.

Bu durumda, 3 seçenek var sanırım..

- Uyduyu spdif ile soundbar a bağlamak;
    - Tv yi spdif ile soundbar a bağlamak
    - Androidtv yi spdif ile soundbar a bağlamak. ( şuanda tvbox 3mm üzerinden suondbar a bağl ı)

Öncelik ve asıl olay android tvbox tan en kaliteli yolla ses almak olduğuna ama tvboxta sadece hdmi ve 3mm olduğuna göre, ne yapmak lazım ?

Bu arada, uyduyu da hdmi ile tv ye bağladım uyarınızdan sonra

• Tv box hdmi den tv ye dijital olarak aktarım yaptığından,, tv deki spdif ten sesi dijital olarak geri alınabilecegini düşünüyorum ,,

Mission accomplished

1) tvbox coax ile soundbar a ses veriyor. Normal mi bilmiyorum ama TV nin hoparlörden de ses geliyor :) tv sesini sessize alıp kullanırım bu durumda

2) Uydu da coax tan soundbarr ses veriyor

Tabii onca şey arasında spdif i görmeseydin ve uyduyu hdmi ile bağla demeseydin, yine bunlar olmayacaktı :)

Çok teşekkürler

Bu konuyu açan arkadaş da sağolsun, vesile oldu :)

Ben Adanalıyım ama Mersinde yaşıyorum. Her iki tren garına da uzağım maalesef :)

Sizin meslek elektronik mi ? Yoksa hobi mi?

Selamlar..

• Askere gidene kadar uğraştım,, askerden sonra başka işte çalışıyorum ,,,
    Anladım, bu üründen alın,, fırça yardımı ilede temizleyin, ayna gibi olur ,,
    m.n11.com
    Divortex Yağsız Kontak Temizleme Spreyi 400 Ml - n11.com
    https://m.n11.com/divortex-yagsiz-kontak-temizleme-spreyi-400-ml-P128180220

Anladım! Ürün önerisi için de teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.