Selamlar. uzun zaman oldu donanım işlerine bakmayalı ram upgrade edeyim dedim. biraz bakındım crucial ın ddr4 2x16gb ramini aldım.CP16G4D koduyla başlayan. daha önce de 2x8gb Ballistix kullanıyordum orada sıkıntı yoktu ama, şimdi bunu tek de taksam çift te taksam açılmıyor pc. neden olabilir? Nasıl çözebiliriz spec z170a tomahawk i7 6700k 800+ psu gtx 1070 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Z170a yeni ram çalıştırmıyor
-
-
Buradaki listede görünmüyor dediğiniz ram modeli, tabi çalıştırmayacak demek değil bu yine de.
Bios sıfırlayıp denediniz mi?
-
yani eski ramleri de takarak 4ü olursa çalışıyor ilginç bi şekilde...
normalde sadece 32 kullanacaktım ama bi süre 48gb de gidebilirim belki... channel dual ve single karışık diyor saçmaladı iyice
-
bios sıfırlamadım, kendisi error vermişti default a yüklensinmi diye, evet diyerek devam etmiştim.
şu anki setup çok mü kötü acaba ya bol bol ram oldu da :d fazla yavaş kalacak mı merak etmiyor değilim
-
Çok enteresan görünüyor cpu-z'de. SPD kısmında 2400 cl16 ve 3200 cl 22 olmuş ama Memory kısmında 2400 cl17 görünüyor
Açıkçası memory test, oyun vs testi yapın stabilse ve fps sorunu (ani düşüşler, %0,1 değerleri, ortalama değerler vs.) yoksa ve normal görünüyorsa her şey ellemeyin bir süre böyle kullanın derim
-
anakartın manualde ilk olarak dimm2 ye takın diyordu ram i, acaba onu öncelik alıp ona göre mi kullanmaya çalışıyor hepsini anlamadım.
şimdi bf2042 test ettim, 16gb ram varken %70-80 i dolu oluyordu, evet 48gb ram var ve %19 a falan çıktı maximum, ama gameplayde bir hızlanma değil bazen yavaşlama hissettim..
hangi testleri yapabilirim çok yakmadan kafaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X