Şimdi Ara

Z2 TELEFONUMA SU GİRMESİ VE YAŞADIKLARIM - GÜNCEL KARAR=PARA İADESİ 02.04.2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle illa suya dayanıklı dediler diye telefonu suya koymanız mı gerekiyor diyen arkadaşlara şöyle cevap vereyim sİn bir araba alırken 180 beygir diye alıyorsanız o performansı gaza bastığınIZda görmek istersiniz değil mi sony de bize bu telefon 1.5 metreye kadar 30 dakika tatlı suya karşı korumalı derse bizde o telefonu 10-15 saniye suya soktuğumuzda sorun yaşamamalıyız.

Kapakları kapalı bir şekilde bu telefonun 10 cm tatlı suda su geçirmesi imkansız olması lazım

03.08.2015

Telefonumu ısındığında kirlendiğinde sürekli yıkıyordum.Su altı testlerinde yaptık sıkıntı yoktu.Ta ki bir lavabo suya telefonumu bırakıp 10-15 saniye bekleyene kadar... Ekran gidip gelmeye başladı hemen telefonu kapattım pirince koydum.

Kapakların kapalı olduğuna dair Z2 nin kapağında turnusol kağıdı bulunur eğer telefon kapaktan su alırsa turnusol kağıdı kırmızıya döner.Benim telefonumun turnusol kağıdı bembeyaz.

05.08.2015

Telefonum 2 gün pirinçte durduktan sonra açmaya çalıştım açılmadı.Delta servis garantisine kargo ile yolladım.

Pirinçten çıktıktan sonraki ss ler.

06.08.2015

Telefon delta servise ulaştı.

13.08.2015

Sisteme ekspertiz resimleri girildi.Fiyat onayı bekleniyor.

14.08.2015

Bugün delta servisi aradım cihazın durumunu sordum.Aramasak söyleyecekleri yok cihazınız ekonomik olmayan onarım durumunda 1200 tl kadar fiyatı kabul etmeyeceğiniz için işlem yapmadık diyorlar.E o zaman yollasana cihazı kaç gündür aramamı mı bekliyorsunuz.Yani arkadaşlar gördüğünüz üzere Delta Servis denilen işe yaramazlar cihazın özelliklerinin arkadasında durmamış ve cihazı garanti dışı bırakmıştır.Cihazın tarafıma yollanmasını istedim.Şimdi sırada delta servisin onarım yapmadığına dair vereceği evrak ile tüketici hakem heyetine başvurmak olacak gerçi oradan da olumsuz sonuç alanlar varmış.

19.08.2015

Telefonum delta servis tarafından 4 günde gönderildi.Şarj oluyor şarj ışığı yanıyor açıyorum titriyor fakat ekran yok.Her neyse aynı gün tüketici haklarına gittim.Bana sürecin 7-7 ay süreceğini söylediler.Beklemekten başka yapacak bir şey kalmadı :)

Şikayetvar.com a "Delta Sevis" "Sony Mobile" "Sony Eurasia" hakkında şikayetlerimide yazdım.

Yani arkadaşlar daha fazla yapabileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorumEğer varsa söyleyin mutlaka hakkımı ararım.

Teşekkürler.

Sonraki aşama tüketici hakları

29.10.2015

Telefonu bir acmaya calisayim dedim neredeyse 4 aya yakin bir sure gecmis ustunden Telefon aciliyor kamerasi fotograf cekiyor ses geliyor muzik dinleyebiliyorum.kulaklik takip gelen aramayi cevaplayabiliyorum.

Ekran ve Kamera flasi calismiyor.

Tuketici haklarinda hala yeni kayit olarak gorunuyor dava.

11.03.2016

Bilirkişi tarafından arandım.Telefonu getirmemi istedi kontrol edip rapor yazacakmış.Evede bununla alakalı kağıt geldi telefonu bilirkişiye götürdüm bir meslek lisesinde elektronik öğretmeni kendisine saygılarımı sunuyorum buradan doğru kararı verdiğini düşünüyorum.Oturdum derdimi anlattım telefonu gösterdim.Bana adamların yaptıgı savunmayı okudu sonra olumlu olarak ayrıldım oradan.

31.03.206

Eve karar Gelmiş Olumlu şekilde size hükum kısmını atayım

GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEKİLDE ARKADAŞLAR EĞER HAKLIYSANIZ,EĞER HAKKINIZ YENİYOR İSE İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIN.AMA EĞER Kİ HAKSIZSANIZ SIRF ZARAR ETMEMEK İÇİN BAŞKALARININ HAKKINI YEMEYİN NOLURSUNUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatmehit -- 2 Nisan 2016; 22:28:37 >

• bravo hocam bu tüketici heyetine nasıl ulaşcaz benimde z2 köprülü kanyonda gitti
  • Yeni güncelleme
  • Servis kağıtlarını al en yakın kaymakamlığa git hakem heyetine başvur. Bu işler çok zor değil fatura aslı falan olacak hemen yardımcı oluyorlar. Bir kağıt dolduruyorsun durum ile ilgili ama 7-8 ay sürebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Servis kağıtlarını al en yakın kaymakamlığa git hakem heyetine başvur. Bu işler çok zor değil fatura aslı falan olacak hemen yardımcı oluyorlar. Bir kağıt dolduruyorsun durum ile ilgili ama 7-8 ay sürebiliyor.

Teşekkürler.Cihaz gelsin öyle yapacağım ama olaki paramı alamazsam o zaman ne yapacağım bu konuda ben suçlu olduğumu düşünmüyorum.
  • bende uğraşcam kafaya taktım bu sonyi
  • Peki neden daha önce geçirmeyen telefon sonra su geçirdi? Düşürdünüz mü telefonu?

• Hakkınızı aramışsınız helal olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farruri

Peki neden daha önce geçirmeyen telefon sonra su geçirdi? Düşürdünüz mü telefonu?

Önceden musluk altı yıkıyordum bu sefer su altında beklettim düşürme vs olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliss

bende uğraşcam kafaya taktım bu sonyi

Hakkınızı arayın hocamda karşılığını bulamazsanız bulamazsınız siz eliniden geleni yapın.

Bakın mesela benim yaşım 19.Diyelim ki ben hiç bir şekilde hakkımı alamadım mağdur oldum.

Her 2 yılda 1 teknolojik cihaz alsam. 50 yılı hesap edelim.60 tane cihaz demektir.Abartmayalım yarıya bölelim.30 cihaz her bir cihazın ortalama fiyatı 800 tl alalım 24 bin TL sony benden 24 Bin TL kazanç sağlayamamış olur beni mağdur ederse.

Sony benim böyle yapmamla batmaz bırak batmayı hesaplarına yansımaz.Ama herkes mağdur olduğu firmayla ilgili en azından kendisine ve çevresine gereken hassasiyeeti gösterirse.İleride daha kaliteli hizmet alacağımıza inanıyorum.
  • elimde belge olsun die garantiye gönderdim vatan bilgisayar artistlik yapıyor garanti dışı diye :) büyük ihtimal değiştirmeden göndericekler teli bende senin gibi tüketiciye gidecem 1 yıl sürse bile hakkımı arıyacam
  • Yukari

• Ne kadar sürerse sürsün Hocam alın paranızı. Zaten telefonlar ucuz değil vergilerden dolayı o kadar para veriyoruz. Bir de böyle durumlarda o kadar para çöpe giderse yazık günah yani. Ben mutlu sona ulaştım umarım sizde ulaşırsınız.

Umarım bulunduğun kaymakamlıkta yoğunluk yoktur da 6-7 beklemezsin. Ben üsküdar kaymakamlığına gittiğim için orası yoğundu beklemek zorunda kaldım belki sizin bağlı olduğunuz yerde yoğunluk yoktur 3 ayda halledersiniz. Bilirkişinin aramasını bekleyin telefonu gösterin artık nasıl karar verir içi açılmış cihaza bilemiyorum ama en azından hakkını aramış olacaksın.
  • quote:

Ne kadar sürerse sürsün Hocam alın paranızı. Zaten telefonlar ucuz değil vergilerden dolayı o kadar para veriyoruz. Bir de böyle durumlarda o kadar para çöpe giderse yazık günah yani. Ben mutlu sona ulaştım umarım sizde ulaşırsınız.

Umarım bulunduğun kaymakamlıkta yoğunluk yoktur da 6-7 beklemezsin. Ben üsküdar kaymakamlığına gittiğim için orası yoğundu beklemek zorunda kaldım belki sizin bağlı olduğunuz yerde yoğunluk yoktur 3 ayda halledersiniz. Bilirkişinin aramasını bekleyin telefonu gösterin artık nasıl karar verir içi açılmış cihaza bilemiyorum ama en azından hakkını aramış olacaksın.

mesajınız için çok teşekkür ediyorum.Hakkımı arayacağım sonuna kadar bir şey çıkmazsa içim rahat olur en azından.

Acaba süreç nasıl işledi hakem heyetine hangi belgelerle ne yazarak başvurdunuz , bilir kişi olayı nasıl işliyor siz paranızı alabildiniz mi? bana detaylıca anlatabilir misiniz?

• Sony Eurosia degil "Eurasia". Ayrıca Sony Eurasia'nın ithal ettiği ürünlere delta servis bakmıyor. İthalatı yapan farklı bir firma olmalı, yanlış şirketi şikayet etmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatmehit

quote:

Ne kadar sürerse sürsün Hocam alın paranızı. Zaten telefonlar ucuz değil vergilerden dolayı o kadar para veriyoruz. Bir de böyle durumlarda o kadar para çöpe giderse yazık günah yani. Ben mutlu sona ulaştım umarım sizde ulaşırsınız.

mesajınız için çok teşekkür ediyorum.Hakkımı arayacağım sonuna kadar bir şey çıkmazsa içim rahat olur en azından.

Acaba süreç nasıl işledi hakem heyetine hangi belgelerle ne yazarak başvurdunuz , bilir kişi olayı nasıl işliyor siz paranızı alabildiniz mi? bana detaylıca anlatabilir misiniz?

Fatura aslını ve ikametgah falan aldım birde fatura kimin adınaysa onun kimlik fotokopisi ile gidiyorsun, orada bir kağıt var sana veriyorlar o kağıda savunmanı yapıyorsun kısaca olayı anlatıyorsun.
    Şikayetçi olduğun şirketin adını, cihaz marka model yazıp imzalıyorsun dosyaları orada teslim ediyorsun cihazı götürmene gerek yok.
    Daha sonra sana bilirkişi atıyorlar ama o gittiğin gün belli olmuyor tabi. Bir gün telefonun çalacak ve seni davet edecek bilirkişi cihazı alıp gideceksin olayı durumu anlatacaksın.
    Ondan sonra karar aşaması ona kalıyor elinden daha bir şey gelmez o saatten sonra iş bilirkişiye kalıyor.
    Süreç bu hocam.
    Ben yoğun olduğu için Üsküdar Kaymakamlığı, 7 ay sonra alabildim paramı ama aldım sonuçta.

• quote:

quote:

quote:

Fatura aslını ve ikametgah falan aldım birde fatura kimin adınaysa onun kimlik fotokopisi ile gidiyorsun, orada bir kağıt var sana veriyorlar o kağıda savunmanı yapıyorsun kısaca olayı anlatıyorsun.
    Şikayetçi olduğun şirketin adını, cihaz marka model yazıp imzalıyorsun dosyaları orada teslim ediyorsun cihazı götürmene gerek yok.
    Daha sonra sana bilirkişi atıyorlar ama o gittiğin gün belli olmuyor tabi. Bir gün telefonun çalacak ve seni davet edecek bilirkişi cihazı alıp gideceksin olayı durumu anlatacaksın.
    Ondan sonra karar aşaması ona kalıyor elinden daha bir şey gelmez o saatten sonra iş bilirkişiye kalıyor.
    Süreç bu hocam.
    Ben yoğun olduğu için Üsküdar Kaymakamlığı, 7 ay sonra alabildim paramı ama aldım sonuçta.

Çok teşekkür ederim hocam zaten verdim şikayeti.Hakkkınızı alabilmenize sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

Sony Eurosia degil "Eurasia". Ayrıca Sony Eurasia'nın ithal ettiği ürünlere delta servis bakmıyor. İthalatı yapan farklı bir firma olmalı, yanlış şirketi şikayet etmişsin.

Delta servis teknik servis onları şikayet etmedim zaten tüketici haklarına.

Ceppaket midir nedir oradan almıştım orayı şikayet ettim
  • benimde z3 ün başına geldi su geçirme olayı servis bana yan kapaklardan geçirdiğini söyledi fakat ben yinede thh ye başvuracağım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

Sony Eurosia degil "Eurasia". Ayrıca Sony Eurasia'nın ithal ettiği ürünlere delta servis bakmıyor. İthalatı yapan farklı bir firma olmalı, yanlış şirketi şikayet etmişsin.

Delta servis teknik servis onları şikayet etmedim zaten tüketici haklarına.

Ceppaket midir nedir oradan almıştım orayı şikayet ettim

Pardon hocam, son cümleyi görmemişim. O örnek dava dosyasıymış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.