Şimdi Ara

Z2300 + X-FI EXTREME MUSIC KULLANANLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar uzun zamandır başlıkta yazan iki cihazı birlikte kullanıyorum ve ne yalan söylim beni tatmin eden bir ses alıyorum fakat insanoğlu yapısında olan hep daha fazlasını istemek ve hiçbirşeyden tatmin olamamak beni z2300ü satıp z5500 almam konusunda ikileme itiyor. Ewet z5500 çok daha kuvvetli ve kalitesi ortada fakat yanılmıyorsam z2300 ile arasında çok büyük bir bass farkı yok yanlızca net tiz ve mid seslerde farkını koyuyor. Herneyse konu dağılmadan mrk ettiğim birşeyi sormak istiyorum. Z2300 ün içerisindeki crossover olayı adeta bi rezalet bu nedenle çok yüksek seslerde mid ve tiz sesleri yüksek olan parçalar dinlenildiğinde inanılmaz bozulmalar yaşanıyor adeta yarıdan çok açamaz duruma geldim. Bu durum x-fi extreme music kullanmaya başladıktan sonra oldu. X-fi sesi daha berrak temiz hale getiriyor daha ince vermeye çalışıyor fakat z2300 bunu kaldıramıyor diye düşündüm. Her türlü equlaizer ayarını denedim fakat netice değişmedi bazı parçalarda yarıdan fazla açamıyorum. THX konsolundan bass ayarını 1 veya 2 db den yukarı çektiğimde basslar inaılmaz güçleniyor ama tatmin edici bir ses vermiyor sanki patliyicakmış gibi oluyor. Ve bunun gibi birçok sorun... Açıkçası kaliteli müzik için z2300 hiçte tatmin edici bir sistem değilmiş. Bu konuyu açma nedenim bu iki cihazı kullanıp en net sesi alabilmek için hangi ayarlarda ve nasıl kullanacağımız konusunda birbirimize yardımcı olmak... Forumda böyle bi konu araştırdım fakat hiç rast gelmedim. Z300 ve x-fi kullanan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların equalizer , thx, cmss-3D, SVM gibi ayarları Z2300 ile birlikte ne düzeyde kullandıklarını en net ve temiz sesi hangi ayarlarda alabildiklerini paylaşırlarsa bu konudan birçok kişi faydalanmış olur diye düşünüyorum. Özelliklede müzik dinlerken farklı bir ayar film izlerken ve oyun oynarken farklı ayarlar yapılıyor herkes kendine göre yapıyor tabi ama mutlaka bu işi çok iyi bilenleri ve kendince en net sesi alabilen kişiler vardır. Şimdiden teşekkürler konumuz hayırlı olsun tüm z2300 ve x-fi kullanıcılarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logitechsubs -- 10 Temmuz 2008; 13:11:32 >

• dostum z2300 ün z5500 le yarışabilceğini sanmıyorum özellikle film konusunda

bende de shov mv-886 var basslar bir yere kadar iyi ama sonra patlıyor ses kalitesi iyi değil z5500 sipariş ettim ümitliyim bu açıdan

x 230 da müzik dinlemiştim gayet güzel ses kalitesi vardı bass denilen bişey yok sistemde ama ses kalitesini çok beğendim

z2300 ü hiç dinlemedim ama x230 dan daha kaliteli gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 10 Temmuz 2008; 13:25:12 >
  • z2300 2+1 olarak sınıfının en iyisi denilebilir. Zaten ben z500 ile yarıştırmıyorum öyle bi amacım olmadı olamaz:) Z5500 tabiki çok daha kaliteli zaten fiyatlarının düşmesini bekliyorum almak için... Benim istediğim z2300 ve x-fi kullanıcıları hangi ayarlarda müizk dinleyip hangi ayarlarda film izlediğini öğrenmek istiyorum benmi hata yapıyorum bilmiyorum bazı yerlerde kolon patlicakmış gibi oluyor arkadaşların söylediği ayarlaradan yola çıkarak bende kendime uygun ayarı bulacağıma inanıyorum.
  • değiştirmek isteği normal insanın kulağı sürekli gelişiyor ve o set ilk aldığınıza göre kötü gelmeye başlıyor 2+1 ise sistem zaten sistemin kendisine bırakmak gerekiyor tamamen thx konsolu 2+1 de kullanmayın bence svm sesi dengeler yüksek sesleri alçaltır düşük sesleri yükseltir kapalı kullanın bence cmss-3d de öyle 2+1 de kapalı kullanın eq ayarından olabilir boğulma kapatıp dinleyin birde boğulmalar nasıl 24bit crystalizeride kendi kulğınıza en iyi nasıl geliyorsa öyle ayarlayın ses nasıl bu şekilde bir deneyin belki denemişsinizdir böyle bilemiyorum ama ben olsam 2+1 tüm herşey kapalı 24bit crysralizer i %65 civarı açarak dinlerdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.