< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihkamarat -- 24 Ekim 2017; 0:31:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihkamarat -- 24 Ekim 2017; 0:31:26 > |
Yardım konusu bide kim ne alıyor bakayım diye girdim de anakart tavsiyesi isteyen arkadaş az daha araştırsa kendi anakart üretecek
|
O kadar sorgulayıp, soruşturdunuz ve göz göre göre gitmişiniz o paraya alanılabilecek en dandik vrm li anakartı almışsınız.
Ultra gaming modelinin hedef kitlesi; son kullanıcı ledler gibi bütün oyuncakları ister ama bunları barındıran üst seviye kartlar için parası yoktur, gigabyte'da bu doğrultuda bir kart hazırlamış, ledler filan tüm oyuncaklar mevcut ama fiyatıda uygun tutmak zorunda bu nedenle birşeyden kısmak zorunda ve bu tabiki kullanıcıalrın anlamadığı vrmler kurban edilmiş. Ultra Gaming Gaming 3 Gaming K3 XP SLI HD3P HD3 Bu anakartlar %100 aynı VRM dizaynına sahip, giriş seviyesi vrm tasarımına sahip ürün. Z370 anakart arayan başka insanlara benden tavsiye orta seviye bir Z370 anakart arıyorsanız sakın bu modellere bulaşmayın. Son olarak model farketmeksizin gigabyte'in biosu asus ve msi'a göre oldukça ilkeldir. Windows yazılımları ise tam fiyasko; Z170 anakartlarında easytune yazılımı çalışmıyordu bile, z270 başında da çalışmıyordu, şu an düzelttiler mi bilmiyorum. https://forum.donanimhaber.com/giga-z170x-gaming-7-easy-tune-problemi--119160257#119160257 https://www.google.com.tr/search?biw=1920&bih=949&q=z170+easytune+not+working&oq=z170+easytune+not+working&gs_l=psy-ab.3..33i21k1.2454.3852.0.3973.11.9.0.0.0.0.243.891.0j4j1.5.0....0...1.1.64.psy-ab..6.5.890...33i160k1.0.HlcCi0ndZro Kısaca isterseniz Gaming 7 modelini alın dediğim gibi model fark etmiyor gigabyte'ın yaptığı herhangi bir bios ve yazılımdan hiçbirşey beklemeyin hani kötü olduğunu geçtim çalışmıyor bile. |
Arkadaşlar konu sahibi olarak aklınızdaki soru işaretlerinin hemen hemen hepsine çözüm olacak bir yorum yazıyorum..
1. AORUS ULTRA GAMİNG modelini aldık ve kullanıyoruz. Anakarttan çok çok çok aşırı memnunuz. F/P olarak uygun fiyatlı güzel bir çözüm olmuş. İnternetteki 95-100 derece VRM ler falan filan yalan hikaye hepsini geçin. i5 8600k ile kullanıyoruz anakartı. %100 yükte 5-6 farklı stress test programı ilede test ettik arkadaşlar. İşlemci %100 yükte 70 derece civarında çalışırken VRM lerde en fazla 55 dereceyi gördü. Dipnot : İşlemci Stock değerlerinde çalıştırıldı. İşlemcinin 6 çekirdeğide 4.5 ghz de çalışırken ise işlemci 75 VRM ler ise 60-61 derece yi gördü en fazla olarak. Derece için ve stress testi için en az 5-6 program üzerinden ölçüm yapıldı yani hata payı sıfır diyebilirim... Onun haricinde genel sıcaklık değerlerini yazayım ( %100 yükte ve i5 8600k stock değerler ) Anakart : 34 Derece CPU ve Corelar : 65-70 Derece PCH : 35-36 Derece VRM : 55-56 Derece AUX : 32-33 Derece PCI-E : 28-30 Derece GPU : 30 Derece SSD : 33 Derece Yukarıda yazdığım değerler i5 8600k Stock hızlar Anakart ise AORUS ULTRA GAMİNG. Ram olayına gelince. Uzun araştırmalarım Gigabyte ve G-SKILL markası ile yazışmalarım sonucunca edindiğim derin bilgiler : Sistemimizde G-SKILL F4-3200C16D-16GTZR ram kullanmaktayız. 3200 Mhz 16 gb cl 16-18-18-38 1.35 volt değerlerinde çalışıyor ramler. Ancak gigabyte markasının uyumlu ram listesinde Corsair-Geil gibi markalara öncelik verilirken g-skill e pek öncelik vermiyorlarmış. Ha destek var ancak diğer ramler stabil çalışıyorsa g-skill ramler 1-2 versiyon bios güncellemesinden sonra stabil hale geliyormuş. (G-SKILL markasını pek sallamıyor Gigabyte burdan anladığım kadarıyla ) Ramle alakalı konuda açmıştım. Onuda şöyle çözüme kavuşturdum. Biosda hiçbir değişiklik yapmadan sadece X.M.P Profili aktif ettiğimde ramler 3200 mhz olarak çalışıyordu ancak bilgisayar 15-20 dk lık kullanımdan sonra ramden kaynaklı donma yapıyordu ve hata veriyordu. XMP aktif edip ramlerin hızını 3000 mhz e düşürdüğümde ise bu sorun çözüldü. Voltajlar auto ayarlarda hiç ellemedim. G-SKILL bana dediği şey ise AORUS Gaming 5-7 modelleri için 3200 mhz bios uyumlu ancak ULTRA Gaming modelinde bizim testlerimiz sonucu şuanki güncel biosu 3200 mhz de bizim ram kitimizle uyumlu çalışmıyor ama 3000 mhz için sorun yok uyumlu bir şekilde çalışıyor dediler. G-SKILL sitesinden baktığımda AORUS ULTRA GAMİNG modeli 3000 mhz için QVL listesinde var ancak 3200 mhz için QVL listesinde henüz yok. (Bios güncellemesi bekleyeceğiz) Ama Gaming 5 ve 7 modeli için QVL listesinde 3200 mhz g-skill ramlerle uyumlu.. 2. bir olay ise Diğer marka-model ramleri 3.200 mhz hızlarında kullanabilirsiniz QVL listesinden bakarak... Ha AORUS ULTRA GAMİNG için 3200 mhz olarak ram çalıştırmak istiyorsanızda CPU MEMORY CONTROLLER Unitesindeki ayarlarla alakalı olan voltajları biraz artırmanız gerekiyor veya cpu ya O.c yaparsanız otomatik voltajlarda artacaktır... Bunun haricinde anakartta herhangi bir kronik sorun-sıkıntı yok. Gayet memnun ve stabil bir şekilde kullanıyoruz. Herşeyi ile 4-4 lük bir anakart ancak tek eksiği VRM lerinin diğer modellere göre biraz zayıf kalması.. Fiyatını uygun tutmak için burdan kısılmış anakartta. Ha çok bir sorun teşkil etmiyor hertürlü testi denedik işlemci ile alakalı stabilitede 1 milim dahi oynama olmadı %100 stabil çalıştı. 5 Ghz overclock düşünüyorsanız VRM leri daha iyi olan üst modelleri almanızı tavsiye ederim.. Şöyle bir tavsiye verebilirim ancak size arkadaşlar : Anakart alacaklara bütçelere göre denklik ve tavsiyelerim : 2k üzeri : MSI Godlike Gaming in karşılığı daha yok. Asus Z370 Maximus Extreme Çıkarsa veya Gigabyte Gaming 9 veya Asrock SuperCarier vs olabilir.. 1.5k civarı : AORUS Gaming 7 = Asus Maximus HERO,FORMULA = Asrock Fatality Pro Gaming i7 veya K6 = MSI Henüz bu kulvarda modeli yok ancak çıkarsa GAMİNG M7 Bu Kulvarda olur. 1.1k civarı : AORUS Gaming 5 = Asus Z370 E-F Gaming = Asrock Taichi (VRM Yönünden burdaki modellerden 1 tık üstte) = MSI Gaming M5 800-850 Civarı : AORUS ULTRA Gaming = Asus Prime-A (VRM Yönünden burdaki modellerden 1 tık üstte) , Asus z370 H Gaming, Tuf Pro Gaming = MSI Krait Gaming,Tomahawk = Asrock z370 Extreme 4 (VRM Yönünden burdaki modellerden 1 tık üstte) 600 Civarı : Bütün markaların giriş seviye modellerinin vrm-mosfet yapıları hemen hemen aynı diyebilirim yani artık hangisi almak isterseniz alın size kalmış.. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 24 Ekim 2017; 0:44:27 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Ekim 2017; 1:4:37 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 24 Ekim 2017; 2:11:31 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Ekim 2017; 2:13:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Ekim 2017; 3:0:1 > |
|
|
|
|
|
|
|
|