Şimdi Ara

Z5500 kronik ' no digital data ' sorunu. * Malesef sorun devam ediyor *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir kullandığım Z5500 ile ilgili tesadüf eseri bir problem yaşamaya başladım. HTPC'imdeki sistem harddiski çöktü ve yerine yeni HD takıp yeni windows kurdum. HD dışında donanım değişmedi. Sürücüler aynı vs.

Sorun şu: Optik bağlantıda ses olmadığı zaman No Digital Data yazar. Ses gelince ise çok az gecikmeyle devreye girer bu da kısa seslerde ilk yarım saniyesini filan duymamanıza yol açar. Bu hep olan birşeydi ancak şimdi ses bitince hemen kapanıyor ve bir daha kısa ses almaya çalışınca yine geriden geldiği için nerdeyse kısa hiç bir sesi alamaz oluyorum.

Şöle bir örnek vereyim ses açma kapama sürgüsüne basınca windows "Ding" "Ding " sesi çıkarır ya. Ben buna delice ardı ardına basmadığım sürece Z5500 sağolsun sesi veremiyor. Sürekli kesilmeden gelen müzik ya da film gibi sesler gerekiyor.

Yeni sistem kurmadan önce bu kadar çabuk sesi kesmiyordu aklında bir çözüm olan var mı? Donanım değişmedi tek değişen yeniden windows kuruldu.

Bu hatayı önlemek için şurda birisi sürekli "sessiz ses" üreten bir yazılım yapmış böylece z5500 hiç uykuya geçmiyor ancak bu programda bende çalışmadı maalesef.http://www.zecil.com/index.php?q=node/4 hatta biri vistasında bu programı çözerken video ile göstermiş

Bu sorunu çözen varsa çok makbule geçecek. Yoksa PC yi analog bağlayacağım. Bu da benim için kötü bi seçenek. Onboard ses kartları analog da parazit yapıyor.

Sistem: Win7 32 bit Ultimate.
    Ses: Realtek AC889 onboard ses kartı.

Haydi gençler fikirleri bekliyorum.

Not: Ne olur ses sürücülerini bir daha kur vs demeyin. Zaten aynı sürücüler kurulu. Sistemdeki tek değişiklik eski bozuk HD yerine yeni HD takıldı. Birde eski windows 7'de SP1 yoktu bunda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 4 Haziran 2011; 11:49:14 >

• Kimse optik kullanmıyor ya da fikri yok herhalde?
  • "Silence player" diye bir program buldum bu da sessiz ses çıkarıyor sürekli ve optik çıkışın uykuya düşmesine engel oluyormuş. Ancak otomatik başlamıyor bu program da.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Other-AUDIO-Tools/Silence-Player.shtml

Bir tane daha buldum: Bu işimi çözecek gibi:

http://blog.rhysgoodwin.com/htpc/spdif-keepalive/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 3 Haziran 2011; 14:19:07 >

• windows güç yönetimine baksanız bi optik durduk yere neden beklemeye girsin
    yönetten beklemeye girmemesi için devamlı ayık kalması için gelişmiş güç ayarını iptal edin cıkısın bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest
    windows güç yönetimine baksanız bi optik durduk yere neden beklemeye girsin
    yönetten beklemeye girmemesi için devamlı ayık kalması için gelişmiş güç ayarını iptal edin cıkısın bide

Buna da bakacağım. Tam olarak "sleep" olmasada sorun optik ses datası göndermediği zaman logitech z5500 ve bi takım benzer sistemler ses gelmeyince kendileri sleep e giriyor ve tekrar ses gelince decode edicem diye uyananan kadar yarım saniye geçiyor. Ama yine de belki power seçeneklerinden düzeltilebilir. İşe yararsa yazarım tekrar.
  • Tekrar tekrar araştırmama rağmen maalesef hiç bi çözüm sonuç vermedi. Son bulduğum programda XBMC yi açana kadar çalışıyor sonra devre dışı kalıyor. Analog bağlantıya döndüm.

Bu çok sinir bozucu bir durum ancak sanırım ses kartı sahibi olanlarda bu durum o kadar bariz sıkıntı yaratmıyor.

@AnarcHiest SPDIF çıkışın gelişmiş power saving ayarı mı var windows 7 de? Varsa nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 4 Haziran 2011; 11:47:16 >
  • merhaba arkadaşlar bende sorunumu bunla çözdüm :

http://blog.rhysgoodwin.com/htpc/spdif-keepalive/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorunun tek sebebi, sesin decode işlemini z5500 ün decoderine yaptırmak.
    ses sinyali decodere geliyor işleniyor ve dağıtılıyor kanallara.
    örneğin; x-fi titanium un kendi dts decoderini kullanıyorum. ses direk ses kartında işlenip z5500 e iletildiğinden böyle bir sorun oluşmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Bir süredir kullandığım Z5500 ile ilgili tesadüf eseri bir problem yaşamaya başladım. HTPC'imdeki sistem harddiski çöktü ve yerine yeni HD takıp yeni windows kurdum. HD dışında donanım değişmedi. Sürücüler aynı vs.

Sorun şu: Optik bağlantıda ses olmadığı zaman No Digital Data yazar. Ses gelince ise çok az gecikmeyle devreye girer bu da kısa seslerde ilk yarım saniyesini filan duymamanıza yol açar. Bu hep olan birşeydi ancak şimdi ses bitince hemen kapanıyor ve bir daha kısa ses almaya çalışınca yine geriden geldiği için nerdeyse kısa hiç bir sesi alamaz oluyorum.

Şöle bir örnek vereyim ses açma kapama sürgüsüne basınca windows "Ding" "Ding " sesi çıkarır ya. Ben buna delice ardı ardına basmadığım sürece Z5500 sağolsun sesi veremiyor. Sürekli kesilmeden gelen müzik ya da film gibi sesler gerekiyor.

Yeni sistem kurmadan önce bu kadar çabuk sesi kesmiyordu aklında bir çözüm olan var mı? Donanım değişmedi tek değişen yeniden windows kuruldu.

Bu hatayı önlemek için şurda birisi sürekli "sessiz ses" üreten bir yazılım yapmış böylece z5500 hiç uykuya geçmiyor ancak bu programda bende çalışmadı maalesef.http://www.zecil.com/index.php?q=node/4 hatta biri vistasında bu programı çözerken video ile göstermişhttp://peteroy.blogspot.com/2011_03_01_archive.html

Bu sorunu çözen varsa çok makbule geçecek. Yoksa PC yi analog bağlayacağım. Bu da benim için kötü bi seçenek. Onboard ses kartları analog da parazit yapıyor.

Sistem: Win7 32 bit Ultimate.
    Ses: Realtek AC889 onboard ses kartı.

Haydi gençler fikirleri bekliyorum.

Not: Ne olur ses sürücülerini bir daha kur vs demeyin. Zaten aynı sürücüler kurulu. Sistemdeki tek değişiklik eski bozuk HD yerine yeni HD takıldı. Birde eski windows 7'de SP1 yoktu bunda var.

optik bağlantı kulanıyorsunuz anladım kadarıyla ses geç geliyor evt bende baktım şu şekilde yapabilirsiniz sizde benim yaptım gibi hem optik bağlayın hemde analog 6ch pc de zaten kulanırken 6 ch seçiyorum kumandasından filim izliycam zaman optik yapıyorum böylece dediniz sorun olmuyor 6 ch yaparsanız on boardımda dijital çıkış var ama hiç denemedim bunu ses kartından bağlı şu anda

• benimde şöyle bi sorunum var arkadaşlar normal microfon takıyorum konuşuyourm ses filan var hata ses efctelrini kurcaladım çalışıyor hepsi ama oyuna giince ne yaptıysam microfondan konuştum ses gitmiyor karşı tarafa sürekli haşur huşur ediyor counter strike 1.6 yardımcı olurmusunuz rica etsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 5 Haziran 2011; 2:52:10 >
  • bende de no digital data olayı vardı. hatta ben z5500 konusunda başka şekilde dile getirmiştim bunu. filmleri ileri veya geri sarınca no digital yazıp ölece kalıyordu. tekrar müdahale etmek lazımdı decoder kendine gelsin diye. silent continuous mu ne öle bişey yükledim. mpc ayarlardan audio rendere bnde system defaultdaydı onu 2. seçenek olan realtek audio optical output yaptım. çok daha az gecikiyordu ses. ve sesi ileri alma veya filmi ileri geri sarmalarda hiçbir şekilde no digital data yazmıyor direk detecting diyordu ve anında çözmeye devam ediyordu. vlc ile deneyeyim dedim. açtım bir filmi ileri sararken filmi ses görüntüyle beraber direk ileri gidiyor. anaa dedim süper oldu. ms bile gecikme yoktu no digital data diyip takılma da yoktu. sonra sisteme format attım. k-lite filan yükledim ama bu sefer silent continuous mu ne o programı yüklemedim aynı sorunlar devam ediyor. artık takmıyorum kafayı. ama şuan ztn çok gecikmiyor ses. beni deli eden no digital diyip sesi çözmeyi bırakması. çünkü ingilizce alt yazı takibi için sahne geçişleri çok yapıyorum filmerde.

• Arkadaşlar Sorunun sebebi sadece z5500 ün geç girmesi değil. Optik kanaldan PC nin ses datası göndermeyi tamamen kesmesi. Bu durumda Z5500 ses datası gelmediği için mecburen no digital data diyor. Ben windows u tekrar kurmadan önce bu bir sıkıntı olmuyordu çünkü ses kesildiğinde 1-2 sn sonra no data diyordu. Şimdi ise ses kesilir kesilmez no data dediği için bir daha ses gelince tekrar decode etmesi zaman alıyor bu sefer hiç ses duyamıyorsunuz.

Yani konunun aslında muhattabı tamamen PC deki yazılımdan. Ya windows ya ses sürücüsü ya ses codeclerinden bi yerden yapıyor bunu.

Sürekli duyulmayan ses gönderen programlarında hiç biri istediğimi tam gerçekleştirmedi maalesef. XBMC yi açınca bu program devre dışı kalıyor. Sonunda teslim olup analog çıkışı kullanıyorum. Zaten SPDIFKeepALive ı yapan adamda demiş AC3 sesli filmlerde program devre dışı kalıyor henüz tam çözemedim diye.

Bir gün gelirde DTS encoderlı ses kartı alırsak optiğe geçeriz. Bi arkadaşın dediği gibi sesi sadece film seyrederken optiğe geçirmek de geçici bir çözüm tabi.

Ama esas çözüm sanırım Realtek in ses sürücülerindeki optik datayı göndermesindeki şekli değiştirmeyi sağlayan modifiye bir sürücü lazım. Yani arkada yanıp sönen ışığı kesmiyecek bir yol tek çözüm olur. Yazılımla olanlar yetersiz kalıyor.

Ne çözülmeş dertmiş arkadaş.

SPDIF Keep ALive programını yazan arkadaşın blogundan zorluyorum. Bakalım programı biraz daha geliştirmeye ikna edebilecekmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 6 Haziran 2011; 10:43:28 >

• creative x fi titanıum hd ye geçtim üstadım z 5500 2006dan beri var zaten...sorunsuz her daim sinyal var dts +dolby digital encode ediyor ...süper bir kart...
  • bende ki z5500 hiç bir optik bağlantıyı almıyor. yeni oldu bu kaç senedir kıullanıyordum bçyle bir sorunum yoktu. remote konsoldaki optik girişinde kırmızı ışık yanmıyor. bu normal mi onu soracaktım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.