Şimdi Ara

Z5500 optik bağlantı sorunu;lütfen birileri bana yardım etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar efendiler bende z5500 kullanıcısıyım belli bir zaman creative ses kartında direct baglantı yaparak kullandım bir süre sonra anakartın üzerindeki realtek ses kartının optik çıkışı olduğunu keşfettim ve optik kablo alarak optik bağlantı yaptım ama bilgisayardan nerden ayar yapacağımı bilemediğim için dts gibi seçenekleri kullanamıyorum ama optıcal 96-24 olarak dolby PL2 musıc ve fılm seceneklerı kullanabılıyorum. Buda beni özellikle film izlerken kesmıyoor. Lütfen bilgisayardan yapılacak ayarlar için yardım ederseniz size cook dua ederim.Windows 7 kullanıyorum.Kısaca ne yapmam lazım?? yardım......

• Film olarak mkv tercih ediyorum ve codec olarakta k-lite pack kullanıyorum bu bılgılerı de eklemek istedim,yardımlarınızı beklıyorum
  • dostum forumda vardı speedy nıcklı arkadsımız detaylı anlatmıstı aratırsan bulabılırsın
    bende yazıları okuya okuya cozebıldım suan sadece optık baglantı kullanıyorum bende de wın7 kurulu...
  • optik bağlantı yaptıktan sonra kumanda ya da konsoldan input u "optical" a ayarlıyor musun?
    ayrıca win7 ya da vista kullanıyorsan sistemin ses çıkışını ses denetimlerinden optik çıkışa ayarlamalısın
  • yok mu bir baba yığıt
    bana yol gösterecek
    yoksa pes edicem

speedy arkadaşın yazılarını okudum ama net bir sonuca ulaşamadım tum denemelere ragmen tadım kacmyaya basladı
  • ben bayagı bı uğrastım ama sonunda becerdım
    wın7 pek bıldıgım bır ısletım sıstemı değil o yuzden yardımcı olamıyorum.
    ama dedıgım gıbı speedynın acıklamaları ve bırazda karıstırarak buldum ben.
    umarım sana da faydası olur.
    deneme yanılma yontemı ıle yapmayı dene.
    ses ayarlarında mutlaka "hıgh def ses" secılı ve varsayılan olsun.
    bunu unutma z5500 de optık secılı olsun arka planda WINAMP ıle bır muzık calıssın sureklı. denemelerı oyle yap mutlaka ses alırsın
    ha bırde wın7 de ses ayarlarında bır kutucuk vardı secılı ıdı ses gelmıyordu o kutucuktakı onayı kaldırınca ses gelmeye basladı.
    kolay gelsın mutlaka olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proudion

.....optıcal 96-24 olarak dolby PL2 musıc ve fılm seceneklerı kullanabılıyorum. ......

Bağlantı ve ayarları yapamasaydınız. Optik aktarımla bu dediklerinizi yapamazdınız.
    Kısaca bağlantı sorununuz yok.
    DTS ses izi içeren medya sorununuz var.
    DTS ses izine sahip bir adet film dvd si bulunuz. Filmi yürütünüz.
    dvd yürütücü programda ses izi seçiminde DTS olanı seçiniz (genelde DTS iz ingilizce olur....)

Onboard codec in çalışmasına engel olamamışta olabilirsiniz, ayarlar ile onun çalışmasına engel olunuz yapacağı şey sadece cipsetten alacağı sinyali çıkışına vermek olacaktır. Onu çözüp tekrara sıkıştırmamalıdır.
    bazı onboard codecler bu beceriye sahip değildir. -DDL ve DTS connect desteği olanlar-

İlave olarak: Optik ve Elektrik spdif (digital ) sinyal aktarımları arasında -normal şartlar altında- fark yoktur. Boşuna optik olayına takılmayınız. Hatta kısa kablo ve yakınlarda güçlü elektro manyetik alan kaynağı yoksa elektrik aktarım daha iyidir.

Z5500 optik bağlantı sorunu;lütfen birileri bana yardım etsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.