Bildirim
z5500 ve notebook için harici ses kartı
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
arkadaşlar bugün biraz araştırdım ve usb den bağlamaktan vazgeçtim.Creative Sound Blaster X-FI Xtreme Audio Notebook modelini buldum.acaba bu doğru bir seçim olur mu ve bunda thx sertifikası var mıdır? -
arkadaşlar kimsenin konuyla alakalı bir önerisi yokmu?bazı araştırmalar yaptım ama kafam çok karıştı.bir öneri lütfen -
Arkadaşım notebook için X-Fi Extreme Notebook (Express Slot Lazım) ya da şuan benimde kullanmakta oldugum Audigy Zs2 Notebook (PCMCIA Slot Lazım) notebook unda bu slotlardan hangisi mevcutsa bu ürünlerden birisini temin edebilirsin memnun olacagından eminim.
Bir de olayı sadece z-5500 olarak düşünme laptop başında çok vakit geçiriyorsan ve özellikle geceleri kulaklıkla çok müzik dinliyorsan bu ses kartları insanın aklını alıyor. Artık dışarıda md, ipod gibi mp3 playerları dinleyemez oldum çok dandik geliyor kulagıma öyle de bir kötü yanı var bu ses kartlarının -
linkteki hakkında geniş bilgiye sahip olsak bende arıyorum harici ses kartı ama bekliyoruz bakalım kullanan varmı
http://forum.donanimhaber.com/m_28600217/tm.htm -
evet evet ben de baktım bu usb li karta.benim notebook Express Slotlu.ben usb den bağlamayı açıkçası pek düşünmüorum.hem ekstra kablo hem de usbnin bi taneisni bloke etmiş olucak.express kart yuvasından bağlamak istiyorum ancak bi yerde bir yorum okudum;Creative Sound Blaster X-FI Xtreme Audio Notebook modelinde gerçek x-fi çip yokmuş bilmem ne kadar doğru.eğer doğruysa tercihim usb den olucak.bu arada panzer2000 arkadaşım senin sölediğin kart için olumsuz bir yorum okumadım.x-fi çipler Audigy serisine göre daha yeni bir teknoloji ve senin baktığın kartta optik bağlantı mevcut.x-fi çipli ses kartı kullananlar bir yorum yaparlarsa seviniriz. -
-
Bende 2 adet creative ses kartı ve Z5500 var.İlk aldığım ses kartı creative audigy 2 nx usb modeli.Kullanımı özellikleri ile gayet başarılı bir kart fakat müziklerde tatmin edici değil, yani z5500 ile tatmin edici değil.Durum böyle olunca forumun ikinci el sayfasından Creative audigy 2 zs notebook modelini aldım ve müziklerde ses inanılmaz değişti.Şuan ikiside notebookta bağlı.Analog olarak audigy Zs2 digital olarakta audigy 2 nx i kullanıyorum.Ben müzik dinlerim ses tatmin edici olsun diyorsa audigy 2 zs modelini al derim ondada digital çıkış mevcut.. -
hımm fakat benim notebook ona uyumlu değil.express slotlu.herhalde benim tercihim X-Fi Extreme Notebook olmalı... -
-
Bu kart iyi güzelde niye kumandalı versiyonunu bulmak o kadar zor anlamadım. Hiç bir yerde bulamadım. Birde bu creative nin türkiye distributoru kim allaaşkına creative.com.tr de bir tel numarası bulamadım aramak için. Olacak iş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 26 Aralık 2008; 0:49:51 > -
bunun kumandalı versiyonu damı var?linkini veya adını alabilir miyim?? -
sadece express -
Tamam X-Fi olanın Express, Audigy2 zs nin de PCMCIA oluğunu anladım sonunda.
Express ile PCMCIA arasında fark ne peki? İki ürün de birbirine çok benziyor zira. Üstelik de PCMCIA lı olan herhalde artık üretilmiyor. Hiçbir yerde bulamadım çünkü.
Audigy2 zs alabilirsem z5500 ile kullanmayı düşünüyorum ama z5500 bu kartla gerçek performansını gösterebilir mi. dijital (optik ya da coax) çıkışınız yoksa z5500 almayın diyenler var da. Bu kartta dijital çıkış olayı var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestofbest -- 27 Aralık 2008; 2:09:43 > -
quote:
Orjinalden alıntı: bestofbest
Express ile PCMCIA arasında fark ne peki? İki ürün de birbirine çok benziyor zira. Üstelik de PCMCIA lı olan herhalde artık üretilmiyor. Hiçbir yerde bulamadım çünkü.
Audigy2 zs alabilirsem z5500 ile kullanmayı düşünüyorum ama z5500 bu kartla gerçek performansını gösterebilir mi. dijital (optik ya da coax) çıkışınız yoksa z5500 almayın diyenler var da. Bu kartta dijital çıkış olayı var mı?
Arkadaşım zaten dediğin kartı bulmak zor ayrıca ilerde laptopu değiştirirsen o kartı yenisinde kullanamassın zira yenilerin hepsinde express slot var kartta digital çıkış vardır büyük ihtimalle normal masaüstü için olanında var zaten bunda olmaması çok az bir ihtimal.Bence hem bulunabilirlik hem şimdi hem ilerideki kullanımı ayrıca masaüstünede bağlayabilme ve direk 3.5 mmlik adaptör gerektirmeyen optik çıkışı sayesinde x-fi 5.1 surround usb yi almalısın boşuna zs2 arayıp kullanılmış ürüne tonla para verme tabi yinede sen bilirsin.
-
quote:
Orjinalden alıntı: meto26
bunun kumandalı versiyonu damı var?linkini veya adını alabilir miyim??
http://uk.europe.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=17751
Burdan bakabilirsin. Amerikada satılan versiyonunda da kumanda gözükmüyor. İngilteredeki versiyonda var. -
quote:
Orjinalden alıntı: doubleb
quote:
Orjinalden alıntı: bestofbest
Arkadaşım zaten dediğin kartı bulmak zor ayrıca ilerde laptopu değiştirirsen o kartı yenisinde kullanamassın zira yenilerin hepsinde express slot var kartta digital çıkış vardır büyük ihtimalle normal masaüstü için olanında var zaten bunda olmaması çok az bir ihtimal.Bence hem bulunabilirlik hem şimdi hem ilerideki kullanımı ayrıca masaüstünede bağlayabilme ve direk 3.5 mmlik adaptör gerektirmeyen optik çıkışı sayesinde x-fi 5.1 surround usb yi almalısın boşuna zs2 arayıp kullanılmış ürüne tonla para verme tabi yinede sen bilirsin.
Yorumun için teşekkür ederim. Fazla yer kaplamaması nedeniyle PCMCI lı olanı cazip gelmişti ama galiba eksileri artılarından daha çok olmaya başladı. O yüzden USB tercihim olacak sanırım.
-
evet haklısınız ancak usb li alırsan zaten notebooklarda sınırlı olan usb portlarından birinin daha dolacağı da unutulmamalı.ayrıca bağlantı kurabilmek için ortalıkta extra bir kablo daha olacak.ben sırf bu nedenlerden dolayı tercihimi usb yerine x-fi notebook modelinden yana kullanıcam.aldığımda yorumlarımı da yazarım... -
quote:
Orjinalden alıntı: meto26
arkadaşlar logitech z5500 digital hoparlör sistemim var.ben bunu notebook'a bağlamak istiyorum.dijital olarak 5.1 ses almak istiyorum.acaba tavsiye edebileceğiniz z5500'ün hakkını usb'den verebilecek bir harici ses kartı var mı
meto bu arada sen ses kartı aldığında optikle bağlamak istiyorsun ama o zaman ses kartının özelliği kalmıyor çünkü sesi yine z5500ün dekoderine çözdürmüş olacaksın o yüzden ses kartını analog bağla optik kullanımda dvdlerde ses kart tarafından işlenmeyecek zaten direk spdif e gönderilecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubleb -- 28 Aralık 2008; 18:29:46 > -
yani müzik dinlerken digitalden dvd izlerken de analogtan mı almaıyım sesi?
Benzer içerikler
- en iyi bass markası
- elyaf nerede satılır
- logitech x540
- woofer nedir
- ses bombası
- en iyi ses sistemi
- dolby atmos
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X