2x4 GBtoplam 8Gb ramim var. Geçtiğmiz gün benchmarkta düşük sonuç aldıklarını gördüm ve araştırınca SINGLE channel çalıştıklarını fark ettim. Şuan 1 ve 2 de takılı biliyorum DUAL olması için 2-4 veya 1-3 olmalı ancak o şekilde yerleştirdiğimde. PC boot loopa girip açılmıyor. Anakart DEBUG LED 2b gösteriyor Tüm slotlar ve ramler sağlam teker teker hepsi çalışıyor hepsini denedim, ama DUAL channel diziliminde çalışmıyor
Sistem *MSI Z97 gaming 5 anakart *INTEL 4790K işlemci *Corsair Vengeance 2x4GB ram (Ramler aynı paketten çıkan ramler) Sizce bunun sebebi nedir?
Geçmiş olsun anakartınızın kitapçığındaki kanallar dışında çalıştırırsanız uzun süre bozuluyor kanallar sizde de bu olmuş bu olay iki defa etrafımdaki tanıdıkların başına geldi servşste garanrili olsa parayla yapıyor diye biliyorum özellikle msı
İkisini de denedim. Biosu resetlemeyi, update etmeyi, hatta başka işlemciyle çalıştırmayı, aklıma gelen her türlü şeyi denedim ama fayda etmedi. Tek mantıklı açıklama bir önceki cevaptaki kanalların bozulması gibi görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_
Geçmiş olsun anakartınızın kitapçığındaki kanallar dışında çalıştırırsanız uzun süre bozuluyor kanallar sizde de bu olmuş bu olay iki defa etrafımdaki tanıdıkların başına geldi servşste garanrili olsa parayla yapıyor diye biliyorum özellikle msı
Evet sanırım sizin dediğiniz gibi olmuş, bu saatten sonra bu anakarta daha fazla para harcamak mantıksız. Upgrade edene kadar böyle idare edeceğim artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme