Şimdi Ara

Z97 Pro Gamer M.2 SSD Girişini Kullanmalımıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle 120 gb 560 okuma 535 yazma hızı olan corsair ssd kullanıyorum. kapasite olarak yetmediği için 240 gb daha alayım dedim. Ancak bi tanıdığım M.2 soket girişin varsa o girişe uygun SSD lerden al dedi. 32Gbit/s hıza ulaşabiliyor felan filan. Biraz araştırdım ve benim anakartımın özelliğinde M.2 soket 3 girişi var ancak özelliklerinde hem sata için hemde M.2 soketi için 10Gbit/s yazıyor. Yani iki girişde aynı performansı veriyor gibi. Aşağıdada resmi bulunmakta.
    Kısacası SSD alcam ancak M.2 soketine uygun almalımıyım. arkadaşımın dediği 32Gbit/s hıza ulaşabilirmiyim sanırım onun dediği ddr 4 anakartlar için geçerli. Birde izlediğim bir videoda m.2 ssd nin anakartta çalışabilmesi içinmi yoksa performanslı çalışması içinmi ne PCI express 4x girişinin olması gerektiği gibi birşey dedi. yani şimdi herhangi bir m.2 ssd alsam uymazmı. Anakartım Asus Z97 Pro Gamer bu anakarttaki M.2 soketine uyacak M.2 SSD ler önerirmisiniz. Ayrıca M.2 SSD girişini kullanayımmı yoksa normal SSD mi alayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Z97 Pro Gamer M.2 SSD Girişini Kullanmalımıyım.

• 32 Gb/sec ulaşamazsın.resimde yazıyor zaten 10 Gb/s ulaşabilirsin.

32 Gb/s için ya anakart (z170'lerde anakart üreticileri pcie x4 bağlanan modeller var) ya da pci-e için x4 adaptör (http://www.amazon.com/Lycom-DT-120-PCIe-Adapter-Support/dp/B00MYCQP38 ) alman lazım.
  • 10gb/s portun teorik hizi ssd bu hizi sahip degilse yine bosa olur suan 2500mb/s ustu ssd yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatti S kullanıcısına yanıt
    peki almalımıyım m.2 birde uyanlardan atarmısınız 240 gb. 2 çeşit giriş olan varmış benimki tek çentik bide 2 çentikli olanlar var sanırım.
  • Şurada (http://www.pcper.com/news/Storage/Parsing-alphabet-soup-which-current-SSD-market ) türlerini açıklamış oradan bakılabilir ama daha kısa yöntem doğrudan marka modeline göre amazondan bakmak olur.

Orada SSD marka ve modelin altında genelde en iyi uyan adaptör modelini de yazıyorlar.

Teknik isimlendirmelere girmeden en rahat öyle bulunur diye düşünüyorum.

samsung SM951,950 pro gibi modeller değilse almaya gerek yok,anakart yetecektir.
  • serhatti S kullanıcısına yanıt
    performans farketmez diyorsunuz yani en iyileri olmadığı sürece. peki normal ssd alim şuan corsair ls serisi var yanına samsung 850 evo alim diyorum değerleri daha iyi. herhangi bir uyumsuzluk olurmu. raide yapmıcam sadece kapasite arttırmak amacım

http://forum.donanimhaber.com/m_102713690/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.