Şimdi Ara

Zabıt Katipliği İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Zabıt katipliği için sınava girmek istiyorum ancak hiç anlamıyorum prosedürlerden. Sanıyorum sınava lise düzeyinde girmem gerekiyormuş. Bunun başvuruları Ağustosta başlıyor diye okudum. Diğer taraftan birisi bana iki senelik üniversite bitirmedikçe lise düzeyinde dahi olsa sınava giremezsin gibi bir şey söyledi. Gerçekçiliği nedir? Bu işlerden anlayan birisi bana sırasıyla neler yapmam gerektiğini söyleyebilir mi rica etsem? Konuyu yanlış yere açmış olabilirim, öyleyse kusura bakmayın.

• 2014 yılında yapılan Lise-Önlisans KPSS’ye girdiniz mi? Girdiyseniz çok iyi, çünkü zabıt katipliği için buradaki puan önemli. Genel alımlarda 70i aşmış olmanız gerekiyor klavye sınavına başvurabilmeniz için. Ardından klavye sınavında en az 3 dakikada 90 kelime yazmanız gerekir. 90 ile sınırlı kalmasanız çok iyi olur. Ayrıca en yakın Halk Eğitim Merkezi'nden 'Bilgisayar İşletmenliği' belgesi almanız gerekiyor. Eğer meslek lisesi çıkışlı değilseniz, veya lisede bilgisayar dersi görmediyseniz.

quote:

Diğer taraftan birisi bana iki senelik üniversite bitirmedikçe lise düzeyinde dahi olsa sınava giremezsin gibi bir şey söyledi. Gerçekçiliği nedir?

Bu kesinlikle yanlış , lise mezunu olmanız yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginherif

2014 yılında yapılan Lise-Önlisans KPSS’ye girdiniz mi? Girdiyseniz çok iyi, çünkü zabıt katipliği için buradaki puan önemli. Genel alımlarda 70i aşmış olmanız gerekiyor klavye sınavına başvurabilmeniz için. Ardından klavye sınavında en az 3 dakikada 90 kelime yazmanız gerekir. 90 ile sınırlı kalmasanız çok iyi olur. Ayrıca en yakın Halk Eğitim Merkezi'nden 'Bilgisayar İşletmenliği' belgesi almanız gerekiyor. Eğer meslek lisesi çıkışlı değilseniz, veya lisede bilgisayar dersi görmediyseniz.

quote:

Diğer taraftan birisi bana iki senelik üniversite bitirmedikçe lise düzeyinde dahi olsa sınava giremezsin gibi bir şey söyledi. Gerçekçiliği nedir?

Bu kesinlikle yanlış , lise mezunu olmanız yeterli.

Selamlar. Teşekkür ediyorum ilginiz için. Hiç girmedim kpssye. Diğer konuda arkadaş şöyle bir bilgi paylaşmış.

Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini baĢarıyla tamamladığını belgelemek veya en son baĢvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluĢlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini baĢarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

Şimdi ben Anadolu lisesi mezunu olarak, belge açığımı, gerekli yerden aldığım bilgisayar sertifikası ile mi kapatacağım hocam basitçe? ve bu bahsi geçen kurslar uzun sürer mi? benim bir sonraki sınavı yakalama şansım var mı? Açıkçası hiç f klavye çalışmadım bile. Bir de hazır bahsi geçmişken, bu yıl olmadı diyelim seneye gireceğim de, bu sene 3000 zabıt katibi alınacak diye duydum, bu sizce yüksek bir miktar mı? Ve eğer yüksekse, seneye yine bu dolaylarda alınması mümkün mü?

Unutmadan, ilk sene Selçuk üniyi bıraktım, şu an Çukurovada üçüncü senem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 29 Temmuz 2016; 18:41:03 >

• gezginherif G kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesi çıkışlı zabıt katipliğine başvurabilir mi ?
  • bilgisayar dersi aldıysanız evet
    almadıysanız da

Halkeğitimdeki bilg.işletmenliği kursuna gidip sertifika alarak..
  • Zabıt katibi olmak için ortaöğretim kpss ye mi ön lisans kpssye mi girmek gerekli ? Yoksa ikisi de oluyor mu ?
  • Zabıt katibi olmak için ortaöğretim kpss ye mi ön lisans kpssye mi girmek gerekli ? Yoksa ikisi de oluyor mu ? Bir de arkadaş f klavye demiş ama sınava q klavyeyle de girilmiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler burda anlamadığım bazı noktalar var,bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

1.Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip tüm lisans mezunları başvurabiliyor mu? Başvurular, bulunulan ilin Cumhuriyet Başsavcılığına mı yapılacak?

2.Başarı sıralamasında hukuk,adalet meslek yüksek okulu vs öncelikliğü nedir?Ortalama kabul sınırı 70 olduğununu farzedersek,72 puan ortalama sahibi bir Hukuk mezunu,75 puan ortalama sahibi diğer dallardan mezun olandan öncelikli olarak mı tercih edilecek

3.Atamalar,sınava başvurduğumuz merkezler mi olacak?Mesala ben Artvinde sınava girsem,kazanırsam oraya mı atanmak zorunda oluyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 30 Ağustos 2016; 17:42:31 >
  • Bilgisayar kursları kaç ay sürüyor?

Geçen yıl lisans'ta BİT dersini tamamladım ama lisansın bitmediği için yinede bilgisayar sertifikası almam gerekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 13 Kasım 2016; 16:31:23 >
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    gerekli değil.transkripti verebilirsin
  • proxsima06 P kullanıcısına yanıt
    Hocam BİT dersi ile Bilgisayar dersi sanırım farklı.
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    http://forum.memurlar.net/konu/2237372/

Yine o sitede arastirisan haber olarak da kabul edildigini bulabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.