Şimdi Ara

Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
12.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- Zafer Partisi halkın gözünde en çok karşılık bulan adayın yani Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi halinde destekleyeceklerini söyledi. Göreve çağırdı. KK hayal dünyasından çıkıp Mansur Yavaş'ı aday göstersin güle oynaya kazanalım seçimi yok oy bölünmüş yok bilmem neymiş bu konuşmaların olma sebebi zaten KK'nın koltuk sevdası. Gaza geldi kazanabileceğini sanıyor ama bu halk KK'yı başa getirmez. En muhalif denen Donanımhaber'de Ekşi Sözlük'te Reddit'te bile %80-90ı istemiyor kendisini. KK adaylığı yeni bir AKP zaferi ve ülkenin komple sonu olur.

2- AKPden oy alamaz sadece bir varsayım. CHPli İmamoğlu bile oy aldı İstanbulda kendilerine daha yakın gördükleri, HDPye tamamen karşıt yapılan anketlerde AKPlilerin bile %90ının istemediği mültecileri ensesinden tutup göndereceğini söyleyen adam neden oy alamasın? CNN Türk'e çıkmasının sebebi iki tarafa da muhalefet yapması aslında. Ahmet Hakan bunu kullanarak fark ettiyseniz sadece İmamoğlu ve Mansur Yavaşla ilgili soruları sordu mültecilerle ilgili bir tek soru bile sorulmadı. Ha bu millet ittifakına zarar verir mi? Belki. Yandaş medyada İmamoğlu'na ve HDP'ye sallamak AKP seçmeninde sempati uyandırır mı? Uyandırır.

3- HDP barajı geçsin diye liberaller ve solcular nasıl oy verip meclise soktular, kendinize Atatürkçüyüm diyorsanız mülteci karşıtıyım diyorsanız bir zahmet siz de bağrınıza taş basın gidin oy verin çünkü başka Atatürkçü parti yok. Ha Atatürkçü değilseniz orasını bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jax T. -- 14 Nisan 2022; 23:3:35 >

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için Millet ittifakının ülkenin başına geçmesi gerekir. Yani, evet, bir muamma var.

Öte yandan Zafer'e ve adayına oy basar ve Cumhur ittifakı da ülkenin başında kalırsa o sığınmacıların 2, 3 katıyla gelecekte yaşamak zorunda kalırız, burası kesin.

• Kırmızı Pervane kullanıcısına yanıt

Eee madem anketlerde bir ismi geçmiyor o halde neden Zafer partisi bu kadar sizi geriyor?

%1 oy bile alamayacak bir parti baya kabusunuz olmuş :)

2018'de İYİ Parti için de Floresan Partililer ve küççük ortak destekçileri sizin bu söylediklerinizi söylüyordu hatırlatırım Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı 

• Anormal zirve kullanıcısına yanıt

Demek ki Kılıçdaroğlu Özdağ'ı ciddiye almamış.

• duyan da Ümit Özdağ c.başkanı adayı oldu sanacak. ya zaten ben istediğim partiye oy veremeyeceksem parti sisteminin ne faydası var?

• Jax T. kullanıcısına yanıt

1) Kılıçdaroğlu'nun yerine Yavaş ya da İmamoğlu'nun aday olmasını ben de desteklerim ki bence KK zamanı gelince bu 2 isimden birini açıklayacak. Egoist değildir, 2018'de kendisine karşı 2 kez aday olan İnce'yi aday göstermişti. Bu kadar kritik bir seçimde de bu 2 isimden biri gelir karşımıza.

2) Benim varsayımım 2019 yerel seçimlerine dayanıyor. Karşı tarafla uzlaşmacı bir dil koyamayan ve onlara samimi gelmeyen kişi karşıdan oy alamaz. Son söylediğinizde haklısınız ama bunun güçlü bir done olacağını düşünmüyorum.

3) Bence de olsun, ulusalcı bir parti de mecliste yer alsın fakat bu seçim onun seçimi değil. Direk benim siyasi görüşümü temsil eden bir parti kurulsa bile ben şu an oyumu riske edemem. Ha ne zaman ki parlementer sisteme geçilir, baraj düşürülür, o zaman isteyen istediğine oy atsın. Tabii şimdi de isteyen istediğine atsın da görünen köy kılavuz istemez, sonra saçımızı yolmayalım :)

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Yüzde 1'in bile önemli olduğu bir seçime gireceğiz de ondan.

1- Göreceğiz hocam umarım kendini veya 2. bir ekmelettin vakasını aday göstermek gibi bir hata yapmaz. Halka istemediği adayın dayatıldığı hiç bir seçim istenen sonucu vermedi. Ekmelettin'i dayattılar %75 küsür seçmen katıldı ve %38 oy aldı bir çok seçmen sandığa gitmedi.

2- Olay şu an farklı. Ortada bir siyasal boşluk var ve bu boşlukta şu anda tek bir parti oturuyor o da Zafer partisi. Ve bu parti şu an ülkede uzun zamandır neredeyse herkesin birleştiği bir soruna karşı çok sert söylemlerde bulunuyor. Hitler'de iktidara böyle yükselmişti araştırırsanız.(Ümit Hoca'yı Hitler'le bir tutmuyorum tabii ki ülke şartları benziyor Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı )

3- CB seçimlerini kazandıktan sonra çok bir önemi olacağını düşünmüyorum açıkçası. AKP'nin gücünü koruyamayacağı bariz o yüzden herkes istediği partiye oyunu versin demokratik bir seçim olsun. Fikirler tartışılır ama başkalarının oyu hakkında mantıksız vs demenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

• Geçen hafta Zafer Partisi'nden istifa edenlerin gerekçeleri neydi? Bir türlü öğrenemedim. Bilen var mı?

Seninkilerin başı 1-2 sene evvel dank etti ama o da uzun sürmedi.

Ümit Özdağ Mhp'de ikende alınmamasını, gönderilmesini söylüyordu. İyi'deyken de, Zafer'de iken de.

Irkçı denilen adam ta o zaman suriyelileri düşünüyor.

Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı
    Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı

• Buracat kullanıcısına yanıt

Irkçı(!) Ümit Özdağ'ın Ermeni vatandaş hakkında düşünceleri

Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığıÜmit Özdağtwitter
    “Aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Aynı ülkenin insanı olmak sizin hukukunuzu savunma görevini bize verir. Hiç kimse sizi, Kız kardeşinizi, annenizi rahatsız edemez. Gelin Türkiye için birlikte mücadele edelim.Zafer Partisi’nin kapısı her zaman açık. Makam İçin değil, vatan için https://t.co/IMPB37bsT3”
    https://twitter.com/umitozdag/status/1514688796960374791
  • Halen parlemento çoğunluğu deniyor. Rte nin kaybettiği bir seçimden sonra ortada akp mi kalır? Caycisindan tut arabasının tekerleğine değiştiren adama kadar hepsi senelerce yargılanacak. Tabii büyükbaslar Qatar a falan kaçacak, onda da devletin, mitin gücünü anlarız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Üçüncü maddeye istinaden şunu eklemek lazım:

Eğer mecliste nitelikli bir çoğunluk Cumhur'a muhalif partilere geçmezse şu an İmamoğlu ve Yavaş'ın belediye meclislerinde yaşadığı sıkıntıların benzerini daha büyük çaplı yaşarız. Köklü bir anayasa değişikliği istiyorsak en azından referanduma gidebilmek için 360 mebus karşı tarafta yer almalı. O yüzden ben meclis seçimlerini de önemsiyorum.

Ben AKP'liler yargılanıp hesap vermeden parlamenter sisteme geçilmesine karşıyım açıkçası. Devletin bütün organlarından hak etmeyen tüm AKPliler ve tanıdıkları vs temizlenmeli ondan sonra parlamenter sisteme geçilmeli

Ne güzel örnek hem de bugün. Irkçı görmemiş bizim çakma hümanistler.

Atatürk dirilse, ilk işi bu millete ırkçı faşist diyen tayfayı istiklal mahkemelerine yollamak olurdu.

• Buracat kullanıcısına yanıt

Ümit Özdağ'ın mülteci politikasını eleştirmiyorum. Fakat kendisi hakkında bir kaç olumsuz görüşüm var:

1) Mansur Yavaş'ı kullanması (en son dayanamadı rahatsız olduğunu dile getirdi Mansur Yavaş)

2) 2019 yerel seçimlerinde ittifak kurmak istememesi (bu uzlaşmaya uzak intibası uyandırıyor)

3) İyi Parti'den ayrılırken İstanbul İl Başkanı için fetöcü suçlamalarında bulunması (adam hala görevinde olduğuna göre sanırım boşa sallama)

4) Muharrem İnce vakasına benzerliği (ikisi de asıl partilerini başarılı olmasını istemezler)

5) Millet ittifakında Ekrem vs Yavaş kutupları yaratmak istemesi (tam reislik strateji, böl ve yönet)

6) Ekibinde kendisinden başka tanınan bir yüz yok yani klasik tek adam partisi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızı Pervane -- 15 Nisan 2022; 0:0:4 >

1) Etik bir davranış mıydı tartışılır. Siyaseten bence partisi ve kendisi için iyi bir hamleydi.

2) Millet ittifakı İYİ partinin çizgisinden uzaklaşmasına sebep oldu. Biraz milliyetçi biraz islamcı biraz sosyalist ne olduğu belli olmayan bir partiye dönüştü. Çizgisinde devam etse oyları daha da artabilirdi.

3) Bu konuda bir delil olmadığı için yorum yapamıyorum ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir laf var.

4) Başarılı olmasını istemezlerden çok partilerinin geldiği çizgiden memnun olmadıklarını düşünüyorum. Muharrem İnce de Atatürkçü bir siyasetçi CHP'nin şu anki halinden memnun olmaması normal.

5) Bunu yapmasının sebebini aslında kendisi söylüyor. Biz 2023 seçimlerine değil 2028 seçimlerine hazırlanıyoruz diyor. Yani Millet ittifakının seçimi kazanacağının o da farkında. Şimdiden geleceğin ana muhalefetliğine soyunmaya çalışıyor diye düşünüyorum.

6) Bu konu da haklısın. Partinin içine baktığımızda donanımlı kişiler var ama tanınırlıkları yok. Parti büyüdükçe tanınan isimler partiye transfer edilir diye düşünüyorum. Partideki diğer yöneticiler daha fazla ön plana çıkmalı.

1) Kendisinin ve partisinin reklamı için iyi bir hareket olabilir ama demek ki Mansur Yavaş'ın kendisini pek önemsemiyor.

2) İyi Parti merkeze doğru ilerliyor, hatta Yavuz Ağıralioğlu'nu da bu yüzden görevinden aldı ki bence doğru olanı yapıyor. Ayrıca oylarının artmadığını kim söyledi, Konda'nın araştırmasında oyu yüzde 19 çıkmıştı. İşler istenildiği gibi giderse Akp'den büyük lokmayı İyi Parti alacak.

3) İşte Özdağ'ın yaptığı da buydu, suyu bulandırmak. Ha işe yaramadı ama Akp ağzıyla partisini suçlaması doğru değildi.

4) Haklısın hocam ama bu İnce ve Özdağ'ın asıl partilerini direkt olarak karşılarına almalarına sebebiyet vermez. Sanki ya benimsin ya kara toprağın dermiş gibi eski partilerine hücum ediyorlar. Bunlar egoistliğin göstergeleri.

5) Doğrudur ama bu girişim bende hiç hoş bir izlenim oluşturmadı.

bu parti işleri senin düşüncenden,donanım haberden ekşiden vs vs sosyal medyadan ibaret değildir..

sosyal medya'da duydukların ile'de gaza gelme...

köy kahvesinin uzantısı sosyal medyadır...

köklü partiler bile oy toplama stratejisi ile bir biriyle ittifak olurlar. sen gelmişin tek başına zafer partisi... :)

zafer partisini , halkın çok iyi sevdigi bildiği, güvendiği birini kadrosuna katacakki yaprak kımıldasın....bu stratejiyi zaten mansur yavaş üzerinde denediler ama yemedi ,mansur buna tepki gösterdi.

herkesin tek partiye oy vermesi lazımki akp kayıp etsin ...

• deniz006 kullanıcısına yanıt

Hala parti diyorsun ya daha neye oy verdiğini bilmiyorsun. Ne partisi parti mi yönetiyor ülkeyi Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı  Millet ittifakı adayı + Zafer partisine oy atacağım diyorum neden hala oyları bölmeyin diyorsunuz gerçekten inanılmaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.