Şimdi Ara

Zalman'dan çift kule tasarımlı işlemci soğutucusu: CNPS14X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için soğutma çözümleri geliştiren Zalman, yeni işlemci soğutucusu CNPS14X'i çok yakında tüketicilerin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. 140 mm x 126 mm x 159.3 mm boyutlarında ve 875 gram ağırlığında çift kule tasarımına sahip olan CNPS14X, 6 adet bakır ısı borusunu, bakır tabanı ve alüminyum yaprakları bünyesinde barındırıyor.

Intel cephesinde LGA 775, LGA 1155, LGA 1156, LGA 1366, LGA 2011 formundaki işlemcilere, AMD cephesinde ise AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 formundaki işlemcilere destek veren işlemci soğutucusunun tam ortasında FWM fonksiyonlu 140 mm'lik bir fan yerleştirilmiş. Fan ısı durumuna göre 950 devir / dakika ile 1.350 devir / dakika hızları arasında çalışıyor. Fan, düşük devirde çalışırken 17 dBA, yüksek devirde çalışırken 21dBA ses çıkarıyor. İstediğiniz takdirde soğutucunun önüne ve arkasına 140 mm'lik fan takviyesi yapabiliyorsunuz.

Zalman CNPS14X'in, 25 Temmuz'dan itibaren 70$ fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

• Direk boru teması yok üstüne birde taban takıp kaynak yapılmış alakaya limon :) kafadan 5 derece ısı kaybı baştan var :) beş para etmez kısaca :)
    boruları birbirine iyice yakınlaştırıp tabanı traşla yap dümdüz ayna gibi ver piyasaya bu şekilde baştan kaybediyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Temmuz 2012; 22:36:57 >
  • altı sırf bakır olması çok iyi olmuş.

• Cooler Master Amd + İntel V8 soğutucu nasıl bilgisi olan var mı ?

• O Değilde, nereye takıcaz bunu ? Kaslı PC Kelimesini yanlışmı anlıyorlar ne.
    Sırf Boyutu yüzünden sıvı soğuymaya geçicem.

• Hmm bakır taban ne de güzel olmuş öyle cuk diye oturur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Direk boru teması yok üstüne birde taban takıp kaynak yapılmış alakaya limon :) kafadan 5 derece ısı kaybı baştan var :) beş para etmez kısaca :) boruları birbirine iyice yakınlaştırıp tabanı traşla yap dümdüz ayna gibi ver piyasaya bu şekilde baştan kaybediyor :)

Hmm şimdi sen bu durumda Zalman mühendislernden dahamı iyi biliyor oluyosun eger öyleyse bi sogutucuda sen yap görelim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar...

hem yerden kazanacak hemde devasa olmayacak bir sogğutucu yok malesefki hava sogutmalarda ... iyi bir hava sogutmada bu tarz sogutucu tıplerı revacta olmasına karsın kapladıkları alan ıcerısınde bır ram sokup bır ıslemcı degısıp sısteme mudahele etmek ıstesenız cok buyuk bı engel.

corsair h80 kullandım bukadar rezalet bı sıvı sogutma olmaaz pompa sesı 10 metreden 10 tane fanın ıcınden duyulur h80 olupta 0 pompa sesi olan varsa hemen alıcam ama yok . zaten kendı resmı formlarındada belırtmısler sorunlu oldugunu.

zalmanıda denedım yenı gelen o da seslı ..

son umudumuz COOLER MASTER EISBERG i beklemek oldu

her fırma bırseyler uretıyor kımısı uretmıs olmak ıcın fason uretım yaptırıyorlar corsair gibi termaltake gibi .. bakalım cooler master ne yapcak

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

selamlar...hem yerden kazanacak hemde devasa olmayacak bir sogğutucu yok malesefki hava sogutmalarda ... iyi bir hava sogutmada bu tarz sogutucu tıplerı revacta olmasına karsın kapladıkları alan ıcerısınde bır ram sokup bır ıslemcı degısıp sısteme mudahele etmek ıstesenız cok buyuk bı engel. corsair h80 kullandım bukadar rezalet bı sıvı sogutma olmaaz pompa sesı 10 metreden 10 tane fanın ıcınden duyulur h80 olupta 0 pompa sesi olan varsa hemen alıcam ama yok . zaten kendı resmı formlarındada belırtmısler sorunlu oldugunu.zalmanıda denedım yenı gelen o da seslı ..son umudumuz COOLER MASTER EISBERG i beklemek oldu her fırma bırseyler uretıyor kımısı uretmıs olmak ıcın fason uretım yaptırıyorlar corsair gibi termaltake gibi .. bakalım cooler master ne yapcak

Bence abartıyosun dostum çünki bende'de h80 var iki tane 120mm akasa viper fan ile kullanıyorum kasada toplam 3 tane akasa viper var 1 140mm 2 tanesi 120mm hepsinin fan hızı % 100 bunların haricinde bi 200mm bi tanede 120mm var kasaya kulağımı yakınlaştırınca yüksek hızda çalışan hava sesinden başka ses yok. Daha önceden orta seviyede çalıştırıyodum o zamanlar kulağımı yaklaştırınca hafif bir pompa sesi duyuyordum ama normal bilgisayarı kullanırken hiç bir ses gelmiyo çok şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: inanc13

quote:

Direk boru teması yok üstüne birde taban takıp kaynak yapılmış alakaya limon :) kafadan 5 derece ısı kaybı baştan var :) beş para etmez kısaca :) boruları birbirine iyice yakınlaştırıp tabanı traşla yap dümdüz ayna gibi ver piyasaya bu şekilde baştan kaybediyor :)

Hmm şimdi sen bu durumda Zalman mühendislernden dahamı iyi biliyor oluyosun eger öyleyse bi sogutucuda sen yap görelim :)

Evet daha iyi biliyorum topla getir hepsini hadi karşıma head pipe direct touch özellikli soğutucular her zaman üstün gelir ...boruların işlemci üzerine direk teması bir artıdır o taban ısıyı alacakda ek kaynak bölgelerinden geçip borulara ulaşacakda da da da da da da daaaa 5-6 derece kayıp oldu bile istediğin deneyi,testi,simülasyonu yap getir tabanın parlak ve ya soluk olması bile 1-2 derece kayıp oluşturuyor :)) o zaman termal macunuda bol bol sür gitsin temas ediyor değil mi sonuçda ? biz niye ince sürülüyoruz :)
    bakıra eklerle-kaynaklarla bu iş olsaydı ttnet kral olurdu :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Temmuz 2012; 19:42:30 >

• quote:

zalman gibi bir markaya beş para etmez dedi :D neyse. zaten 2 tane gerzek herif tasarlıyor bu soğutucuları :D

• +2 adet 140mm fanla zaten mevcut TR Silver Arrowlar , Noctua vb çiftkule soğutucu fiyatlarını buluyor hatta geçiyor da sanırım.
    O parayı hakedermi acaba bakmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lj94

quote:

zalman gibi bir markaya beş para etmez dedi :D neyse. zaten 2 tane gerzek herif tasarlıyor bu soğutucuları :D

mühendislerin kağıt üzerinde ki hesabı kusursuzdur ama üretim sonrası fabrikasyon çıkışı çokkk farklıdır :))
    Zalman'dan çift kule tasarımlı işlemci soğutucusu: CNPS14X

siyah çizgiyi soğutucunun tabanı olarak farzet...kırmızı çizgiyi yan yana koyulmuş bakır borular.... mavi noktalar ise kaynak yerleridir ve o borular hiç bir zaman tabana tam olarak temas etmezzzzzz......
    Zalman'ın aksine Noktua'nın soğutucularında ise işcilik çok daha kalitelidir taban ile borular bir bütündür kaynak yoktur ısı iletimi çok daha iyi ve kayıpsızdır ve tabii bu yüzden pahalıdır .....Xigmatek'in direk boru temaslı soğutucuları ise tam bir f/p ürünüdür
    al bu zalmanın soğutucusunu tabanı çıkar/kır bak dediğim gibi çıkmassa sana 4 katı ücretini vercem :))
    bu türde zalmanın hangi soğutucusunu alırsan al böyledir sadece CNPS10X Optoma modelinde direk boru teması kullandılar...
    http://forum.donanimhaber.com/m_55967763/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Temmuz 2012; 19:51:10 >

• O arkadaş kafayı H.D.T. (heatpipe direct touch) olayına takmış durumda.
    Eski konulara yaptığı yorumlardan birkaç tane buldum.
    Umarım kırılıp gücenmez

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/Alpenfohn-yeni-islemci-sogutucusu-K2yi-satisa-sundu.htm
    Alpenföhn yeni işlemci soğutucusu K2'yi satışa sundu
    "direk boru teması yok yaramaz ......."

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/Zalman-yeni-islemci-sogutucusu-CNPS12Xi-pazara-sunuyor.htm
    Zalman yeni işlemci soğutucusu CNPS12X'i pazara sunuyor
    "sonunda zalman akıl edebildi direk boru temasını :D"

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/Thermalright-yeni-islemci-sogutucusu-Mochoyu-Avrupa-pazarina-sundu.htm
    Thermalright yeni işlemci soğutucusu Mocho'yu Avrupa pazarına sundu
    "6 adet bakır ısı borusu koymuşlar ama borular işlemci yüzeyi ile direk temas etmiyor %25 ısı kaybı bir defa ordan kaybediyor beş para etmez 30 lira deseler yine almam"

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/haberleri/be-quiet-yuksek-performansli-yeni-islemci-sogutucusu-Dark-Rock-Proyu-duyurdu.htm
    be quiet! yüksek performanslı yeni işlemci soğutucusu Dark Rock Pro'yu duyurdu
    "görünüşü iyi sadece başka bişeyi yok stok fan harici ne olursa olsun 3-5 derece fark oynuyor gereksiz yere masraf 10 milyonluk soğutucu bile aynı işi görüyor :)"

"Arkadaşım inceleme linki verilmiş git incele gel öyle konuş :)
    safsan diğer insanları kendin gibi görme..
    25 milyonluk xigmatek soğutucu ile aynı değerleri alıyorsun zaten
    78.90 Avroluk soğutucuya ezbere '''mükemmel soğutucu''' diyerek çokkkkk faydan olmuş senin foruma :))"

• Direkt temaslı taban konusunda katılıyorum arkadaşa. profesyonellik açısından doğru noktaya temas etmiş. ısıyı tam iletebilmesi çok önemli. yüzey ne kadar genişse o kadar çabuk yayılır ve emilir tabi sonuçta havayla temasda soğur. zalman kaliteli ürünler üretiyor fakat kullanıcı yorumları tek tek önemli bence. kolay gelsin

(Düzeltme imla hataları. ramazandan dolayı dikkat dağılıyor :) iyi ramazanlar herkese)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaryazgi -- 26 Temmuz 2012; 11:15:07 >
  • yanlız arkadaşın atladığı birşey var direk ısı borusu teması her sokette işe yaramıyor mesela 1155pinde işlemci küçük olduğu içine head pipe beş para etmiyor boruların bir kısmı temas bile etmiyor işlemciye en iyisi bakır taban 1155pin soketlerde bizzat test edilmiştir ;)
  • Soğutucu güzel de sadece ağırlığı kafama takıldı. Anakartı epey kasar bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 27 Temmuz 2012; 9:36:19 >
  • Cnps14x kullanıcısı olarak soğutucudan hiç memnun olmadığımı ifade etmek isterim. Stok fanlara göre evet güzel ancak amd işlemcisinin sıcaklığını soğutamıyor. Bu soğutucuya ek olarak 14 cm akasa viper taktım anca işe yaradı. Bu parayı verip kule soğutucu almaktansa 3 5 üstüne katıp sıvı soğutma almanızı tavsiye ederim arkadaşlar.

• takalar1381 T kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fm2-sogutucular-fm2-islemcilere-uyarmi--128200521#128200521

Yanlış yere konu açmışsın
    Haliyle doğru düzgün tavsiye gelmemiş
    Sende ilk aklına gelen Zalmanı almışsın
    Yani şaşıracak bir şey yok.
    Su soğutma şart değil, aynı paraya çok daha iyi hava soğutmalar satılıyor.
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Konuyu ben açmadım dikkatini çekerim sadece yorum yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.