Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5 adet fan yuvası war içinde 3 tanesi takılı geliyor

biri arkada egzoz fanı birisi üstte birisi önde fanları gayet kaliteli

zalman zaten fan üreten bi firma

kasayı ben pencereli diye tercih ettim açıkcası pencereli kasalarda pek alternatifyok z11+ ın da içi bu kasayla hemen hemen aynı hangisini şekli hoşuna giderse onu al

soğutmaya gelirsek işlemci zaten benim ısınmıyor (hyper evo 212 den dolayı )kasanın altınada bi fan takınca ekran kartını baya etkiledi kasanın içinde zaten kablo karmaşası olmadığından gayet havadar ama ön tarafta 1 fan daha olabilirdi bence

ama benim tavsiyem z3+ alıp aradaki fiyat farkıylada COOLER MASTER SEIDON 120M (190 tl ye ) sıvı soğutma takmak çok daha mantıklı (hyper evo 212 zaten 135 tl arada öle uçurum yok )

z5+ da olabilir onda fan yine altta olduğu için direk ekran kartına üflüyor ama z3 de kasanın içine aparatlada bağlayabiliyorsun (yanı tipi hangisi hoşuna giderse onu al z3 yada z5 fark etmez )

ha bide bu ucuz kasalarda anakart usb 3.0 bağlantısı yok kasanın arkasından kablo ile alıyorsun onun içinde şöle bi aparat daha alman gerekebilir

http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/usb-firewire/dark-2xusb-3-0-anakart-baglantili-3-5-panel.html

z11 ve z12 de buna gerek yok zaten war

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flagbearer -- 5 Mart 2014; 13:44:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flagbearer

5 adet fan yuvası war içinde 3 tanesi takılı geliyor

biri arkada egzoz fanı birisi üstte birisi önde fanları gayet kaliteli

zalman zaten fan üreten bi firma

kasayı ben pencereli diye tercih ettim açıkcası pencereli kasalarda pek alternatifyok z11+ ın da içi bu kasayla hemen hemen aynı hangisini şekli hoşuna giderse onu al

soğutmaya gelirsek işlemci zaten benim ısınmıyor (hyper evo 212 den dolayı )kasanın altınada bi fan takınca ekran kartını baya etkiledi kasanın içinde zaten kablo karmaşası olmadığından gayet havadar ama ön tarafta 1 fan daha olabilirdi bence

ama benim tavsiyem z3+ alıp aradaki fiyat farkıylada COOLER MASTER SEIDON 120M (190 tl ye ) sıvı soğutma takmak çok daha mantıklı (hyper evo 212 zaten 135 tl arada öle uçurum yok )

z5+ da olabilir onda fan yine altta olduğu için direk ekran kartına üflüyor ama z3 de kasanın içine aparatlada bağlayabiliyorsun (yanı tipi hangisi hoşuna giderse onu al z3 yada z5 fark etmez )

ha bide bu ucuz kasalarda anakart usb 3.0 bağlantısı yok kasanın arkasından kablo ile alıyorsun onun içinde şöle bi aparat daha alman gerekebilir

http://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/usb-firewire/dark-2xusb-3-0-anakart-baglantili-3-5-panel.html

z11 ve z12 de buna gerek yok zaten war

Yani genelde ucuz ve pahalı arasında mutlaka bir dengeleme yapılıyor, bu her üründe mevcut. Z3 ve Z5 e ekran kartı tutucu direk eklemişler ama usb ler sıkıntılı. Z11 ve Z12 de ise kart tutucu yok. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Z3 lerde ön panelde toplam 2 adet 120mm lik fan mevcut Z11 ve 12 serisinde 1 adet. Usb yi ve 192mm en, sıkıntı olmazsa Z3 e yönelebilirim. Benim işlemci soğutucumda fena değil 51 dereceyi geçmedi şu ana kadar. 51 dereceye çıkmasıda muhtemelen kasa içinin sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir. Bende özellikle camlı olsun istiyorum. Corsair bunu çok iyi yapmış tam bir pencere açmış 350d serilerinde. Z11 ve Z12 lerde ssd yuvaları yok galiba normal hdd yuvalarına vida ile tutturuluyor değil mi?

Edit :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rl-s12m-24pk-r1-seidon-120m-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=68506 189 TL %30 ile 132 lere geliyor + mağazadan alınca 150 TL ye çıkar bu parça sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 5 Mart 2014; 14:11:20 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Corsair 350d ye normal atx anakartlar sığmıyor ben z12+ dan önce onu satın almıştım geldi bi baktım kasa anakartın boyu kadar zaten
    geri iade gitti pencereli kasa arıyorsan z12+ başka alternatifin yok
    ekran kartı destek kısmınıda fazla kafana takma bende 29 cm lik gtx780 war bi sorun olmuyor öle esneme filan yok yani
    soğutucun sığıyorsa z3 e yönelebilirisin
    z12 de ssd yuvası war benim attığım fotolarda takılı ssd war z3 le fan satısı aynı hepsine 5 adet takabiliyorsun sadece 1 fanın yeri değişik
    kasanın normal halini fotograflarınıda koydum fotolar pek net değil ama bi en azından bi fikir verir kasada mavi neon lamba da war o kadar işik sadece fanlardan çıkmıyor
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

• quote:

Orijinalden alıntı: flagbearer

soğutucun sığıyorsa z3 e yönelebilirisin
    z12 de ssd yuvası war benim attığım fotolarda takılı ssd war z3 le fan satısı aynı hepsine 5 adet takabiliyorsun sadece 1 fanın yeri değişik
    kasanın normal halini fotograflarınıda koydum fotolar pek net değil ama bi en azından bi fikir verir kasada mavi neon lamba da war o kadar işik sadece fanlardan çıkmıyor
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

350D küçük mü, fotolara bakınca büyük gibi duruyor. Boyutları ( 449.5 mm x 210.8 mm x 439.4 )..Ama yan kapağı full cam yapmaları kasayı güzel gösteriyor. O halde zalman Z12 ye yoğunlaşacağım. Kasada en önemli şey 1. soğutması nasıl? 2. si ses yapıyor mu? Zalman Z3 için 192mm genişlikyeterli gelmeyebilir bana.

• Z3+ aldım. Tip 10 numara . üstte 2 usb2.0 1 adet 3.0 var. kulaklı mikrifon. içinde 4 120mm fan(öndeki led). Herşey zalman sitesinde olduğu gibi. Sadece ayaklarını sevmedim, sert plastik vibrasyon yapar. altına kaucuk koymak lazım.

henüz montaj yapmadım psuyu bekliyorum.parcalar
    gigabyte UD3P+ 6300FX + OCZ ZS 750W +SSD + HDD . CPU fan şimdilik stock. bu kasaya uyacak f/p bir fan ariyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

Z3+ aldım. Tip 10 numara . üstte 2 usb2.0 1 adet 3.0 var. kulaklı mikrifon. içinde 4 120mm fan(öndeki led). Herşey zalman sitesinde olduğu gibi. Sadece ayaklarını sevmedim, sert plastik vibrasyon yapar. altına kaucuk koymak lazım.

henüz montaj yapmadım psuyu bekliyorum.parcalar
    gigabyte UD3P+ 6300FX + OCZ ZS 750W +SSD + HDD . CPU fan şimdilik stock. bu kasaya uyacak f/p bir fan ariyorum.

Hayırlı olsun hocam bu cumartesi bende bitiriyorum inşallah bu kasa işini , boşken bir kaç resim atsaydınız keşke buraya
  • Arkadaşlar Z12 alıyorsanız, kasanın altındaki fan kısmına mutlaka fan takın... Boşta 30-32 derecede olan ekran kartım 26-27 dereceye düştü o fan sayesinde...

Bir de kasanın önündeki fan, yani öyle rahatsız edici değil ama yine de hafif bir ses yapıyor. Cırlama, rüzgar sesi gibi bir ses değil ama bu. Rahatsız edici değil, dikkat edilince duyulan, dönme sesi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Arkadaşlar Z12 alıyorsanız, kasanın altındaki fan kısmına mutlaka fan takın... Boşta 30-32 derecede olan ekran kartım 26-27 dereceye düştü o fan sayesinde...

Bir de kasanın önündeki fan, yani öyle rahatsız edici değil ama yine de hafif bir ses yapıyor. Cırlama, rüzgar sesi gibi bir ses değil ama bu. Rahatsız edici değil, dikkat edilince duyulan, dönme sesi..

Hocam şu an zaten o ses bende rahat bir şekilde duyulduğundan sorun olmayacaktır yalnız alt tarafa taktığınız fan içeri hava verecek şekilde mi olacak? Eğer toz filtresi yoksa çok toz çeker içeri de ondan soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Arkadaşlar Z12 alıyorsanız, kasanın altındaki fan kısmına mutlaka fan takın... Boşta 30-32 derecede olan ekran kartım 26-27 dereceye düştü o fan sayesinde...

Hocam şu an zaten o ses bende rahat bir şekilde duyulduğundan sorun olmayacaktır yalnız alt tarafa taktığınız fan içeri hava verecek şekilde mi olacak? Eğer toz filtresi yoksa çok toz çeker içeri de ondan soruyorum.

İçeri çekecek.. Altında toz filtresi var hocam...

• Z3 de alttaki fanı öne konumlandırmışlar Z12 de ise tabana psu nun yanına. Hangisi daha avantajlı acaba.
    Alt bence daha avantajlı çünkü üst iki egsoz fan zaten işlemcinin sıcaklığını alıyor.. alt fan ise ekran kartını soğutmada rol alıyor..
  • quote:

Alt bence daha avantajlı çünkü üst iki egsoz fan zaten işlemcinin sıcaklığını alıyor.. alt fan ise ekran kartını soğutmada rol alıyor..

Doğru asıl soğumasını istediğimiz ekran kartı zaten çok mantıklı geldi banada. Peki Z3 deki ekran kartı tutucu direği temin edebileceğimiz bir yer var mıdır? O parça cidden bende çok iş görecek
    Valla onu bilmiyorum...

Bakın diğer yöntemi ben size söyleyeyim, eskiden benim kurulum o şekildeydi ve daha efektikfi..

İşlemci soğutucunuz varsa, onun fanı arka egsoza doğru değil de, yukarı egsoza doğru üflesin.. Yani işlemci soğutucunun fanı, ekran kartına doğru baksın, alttan havayı çekip üste fırlatsın.... Bu şekilde olursa, ekran kartı daha da bir soğuk olacaktır...

Ama şu anki durumda dahi, (işlemci fanı arka egsoza doğru üflüyor. kasanın önünde 1, üstte 1, altta 1 ve egsoz fanı) çok iyi soğutuyor.

İşlemcim boşta: 28-30 Derece, Oyunlarda 45-54 Derece, Prime 95'te 54 derece, AIDA 64 testi 60 Derece

Ekran kartı: Boşta 26-29 Derece, Oyunlarda 45-64 Derece, Furmark testi 76 Derece

Çok iyi değerler..
  • quote:

Valla onu bilmiyorum...

Bakın diğer yöntemi ben size söyleyeyim, eskiden benim kurulum o şekildeydi ve daha efektikfi..

İşlemci soğutucunuz varsa, onun fanı arka egsoza doğru değil de, yukarı egsoza doğru üflesin.. Yani işlemci soğutucunun fanı, ekran kartına doğru baksın, alttan havayı çekip üste fırlatsın.... Bu şekilde olursa, ekran kartı daha da bir soğuk olacaktır...

Ama şu anki durumda dahi, (işlemci fanı arka egsoza doğru üflüyor. kasanın önünde 1, üstte 1, altta 1 ve egsoz fanı) çok iyi soğutuyor.

İşlemcim boşta: 28-30 Derece, Oyunlarda 45-54 Derece, Prime 95'te 54 derece, AIDA 64 testi 60 Derece

Ekran kartı: Boşta 26-29 Derece, Oyunlarda 45-64 Derece, Furmark testi 76 Derece

Çok iyi değerler..

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1566485/d0cee55d-4fb7-4f0a-b072-67e02efa863a.jpg Benim işlemci amd olduğundan anakart fan yuva biçimi dediğiniz gibi ekran kartına dönük takmak mecburiyetindeyim zaten. İntel işlemcilerde durum farklı, onların anakart fan yuva yönü egzos fana doğru. Bu sıcaklığa belki 1-2 derece etki edebilir.

Sıcaklık olarak ben sizin dediğiniz değerleri şu anki kasayla göremiyorum maksimum 76-77 lerde geziniyor. Burada psu nun yukarda olmasınında büyük etkisi olabilir tabi. Zalman Z12 almaya şu an daha yakınım, altta fanı olduğundan bir de penceresi daha geniş olduğundan dolayı. Ha bir de eni 205mm, bu da işlemci soğutucusu ve ekran kartı pin girişi için iyi bir mesafe olacak benim için. Tek eksiği şu ekran kartı tutucu direği muhteşem bir parça .

(Not: ayrıca kablo saklama deliklerine kauçuk yapılmaması benim için ayrıca bir eksiklik ama sürekli kasa içine bakmayacağım için problem yok )

Bak altta fan yok Z12'de fan yeri var.. 3 fanlı geliyor kasa, önde, arkada, yukarıda.... 2 de fan yeri var ekstaradan: alt ve üst.

Totalda max 5 fan... Sen kasayı alırken, bir fan alıp alta takacaksın...
  • ateş ve güneş kullanıcısına yanıt
    Benim elimde şu an 3 adet 120 lik 1 adet 80 lik fan var. 120 liğin biri tabi işlemci soğutucuda takılı. Z11 ya Z12 kasayı alınca 2 120 liği hazır zaten. Bence 5 fan tam ideal. 5 in üstü artık görselliği bozup gösterişe giriyor birazda. Ben ısı sorununu çözerimde ses işi biraz düşündürüyor. Onla ilgilide kasayı tamamen parçalayıp birleşim yerlerine kauçuk kapı pencere ses ve sıvı önleyici izole (adı neyse tam bilmiyorum pimapenlerin aralarına takılıyor) yapmayı düşünüyorum. Olursa tabi
    5 fandan fazlası fuzuli. 5 fan bile fazla...

Bu arada kasayı tamamen sökmene gerek yok hocam.. Takacağın 2 fan sesli değilse, kendi fanları dediğim gibi sesli değil. Sadece dikkat kesilirsen, ön fandan hafif ses geliyor. Ses fandan mı kaynaklı yoksa önündeki ızgaradan mı kaynaklı, onu da bilmiyorum..
  • quote:

5 fandan fazlası fuzuli. 5 fan bile fazla...

Bu arada kasayı tamamen sökmene gerek yok hocam.. Takacağın 2 fan sesli değilse, kendi fanları dediğim gibi sesli değil. Sadece dikkat kesilirsen, ön fandan hafif ses geliyor. Ses fandan mı kaynaklı yoksa önündeki ızgaradan mı kaynaklı, onu da bilmiyorum..

Hocam izole yapmayı düşünmemin sebebi daha verimli soğutma ve ses için. Buzdolabının buzluğu gibi düşünün, ne kadar az sıcak hava içeri girerse daha verimli soğutma yapılır hemde içerdeki ses dışarı o derece az çıkar. Ön fan konusunda da muhtemelen içeri çekilen havanın toz filtresine ve ön panele çarpması sonucu uğultu oluyordur. Uğultu mühim değil takırtı tukurtu olmasın da

• Arkadaşlar ben de Z3+ aldım. Biraz üstünkörü bir montaj yaptım. Donanım montajı konusunda deneyimli sayılmam. Öğrenmek istediğim şu: Kasada fan kontrol butonu var, bu butonla ilişkili olan bağlantıya hangi fanları takmalıyım? Kasa 4 adet fanla geliyor. Ben tüm fanları güç kaynağından gelen bağlantılara taktım, butondan gelen bağlantıyı da anakarta taktım. Doğru yaptığımdan emin değilim. Ayrıntılı olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir de şu an sistem çalışıyor ama bana biraz sesli gibi geldi, hatta bir süre sonra ses uğultuya dönüşüyor, ne yapmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.