Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
50.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeterli. Ordaki ızgaralar eğimli yapılmıştır. Sebebi ise büyük olasılıkla Psu nun içindeki bağlantı ve elektrik parçaları açıkta olduğundan daha az toza maruz kalması amaçlanmıştır. Bu kasaları üreten mühendisler bu tip ufak ayrıntıları hesaplayıp yapıyorlardır, o konuda içiniz rahat olsun. F/P açısından 14mm iyi bir fan almışsınız diyebilirim.

TuboRq @
    Hayırlı olsun.

Listeye gerekli eklemele yapıldı ,eksik olan üye adı görünmeyenler buradan ya da pm yolu ile uyarabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Yeterli. Ordaki ızgaralar eğimli yapılmıştır. Sebebi ise büyük olasılıkla Psu nun içindeki bağlantı ve elektrik parçaları açıkta olduğundan daha az toza maruz kalması amaçlanmıştır. Bu kasaları üreten mühendisler bu tip ufak ayrıntıları hesaplayıp yapıyorlardır, o konuda içiniz rahat olsun. F/P açısından 14mm iyi bir fan almışsınız diyebilirim.

TuboRq @
    Hayırlı olsun.

Listeye gerekli eklemele yapıldı ,eksik olan üye adı görünmeyenler buradan ya da pm yolu ile uyarabilirler.

Anladım. Şuana kadar bir problem olmadı. Dediğiniz gibi sanırm. PSU'nın çıkış yerinden pek hava gelmiyor. Ondan da şüphelenmiştim. O yüzden sordum. Bir de arka egzos fanı yerine de Akasa Viper R Almayı düşünüyorum.Anakartımdaki son fan kontrolcü yuvası da cpu 2. Oraya Akasa Viper R koyacağım. Konfigürasyon şöyle oluyor; Üstte ve önde Xigmatek clf 14 cm. Arkada Akasa viper R. Altta Xigmatek 12 clf serisi ledli fan. Siz ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer

Arkadaşlar z3 plus kullanıyorum ön paneldeki kulaklık ve mikrofon çalışmıyor ne yapabilirim?

Ön panelden gelen hd audio kablosunu anakarta takın. Realtek hd audio dan konnektör ayarlarına girin, ön panel jak saptanmasını engelleyini işaretleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Yeterli. Ordaki ızgaralar eğimli yapılmıştır. Sebebi ise büyük olasılıkla Psu nun içindeki bağlantı ve elektrik parçaları açıkta olduğundan daha az toza maruz kalması amaçlanmıştır. Bu kasaları üreten mühendisler bu tip ufak ayrıntıları hesaplayıp yapıyorlardır, o konuda içiniz rahat olsun. F/P açısından 14mm iyi bir fan almışsınız diyebilirim.

TuboRq @
    Hayırlı olsun.

Anladım. Şuana kadar bir problem olmadı. Dediğiniz gibi sanırm. PSU'nın çıkış yerinden pek hava gelmiyor. Ondan da şüphelenmiştim. O yüzden sordum. Bir de arka egzos fanı yerine de Akasa Viper R Almayı düşünüyorum.Anakartımdaki son fan kontrolcü yuvası da cpu 2. Oraya Akasa Viper R koyacağım. Konfigürasyon şöyle oluyor; Üstte ve önde Xigmatek clf 14 cm. Arkada Akasa viper R. Altta Xigmatek 12 clf serisi ledli fan. Siz ne düşünüyorsunuz?

imzamdaki 140 mm fan konusunun son sayfasında ufak bir hesaplama var.. bunu 120mm fanlara uyarlayabilir en uygun fanı seçebilirsiniz. Benim önerim, kasa içerisinde ne kadar fan yuvası varsa doldurmanız. Mevsime göre (oda sıcaklığına) fanlarınızı düşük/yüksek devir a ayarında kullanmanızdır. Ayrıca toza karşıda önleminizi alın derim 2-3 haftada bir toz almak iyi olacaktır.

• Simdi z11 almayi dusunuyorum yorumlarinizi alabilirmyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: recepsahin30

Bende de zalman z3 kasa var ekleyebılırısınız

Hocam kasanın yerden yüksekliği kaç cm acaba ölçebilirmisin rica etsem?

• quote:

Orijinalden alıntı: furlaka

quote:

Orijinalden alıntı: recepsahin30

Bende de zalman z3 kasa var ekleyebılırısınız

Hocam kasanın yerden yüksekliği kaç cm acaba ölçebilirmisin rica etsem?

HOCAM SU AN OLCME DURUMUM YOK AMA 50-60 CM ARASI DIYEBILIRIM ICINDE R9 280 VAR KOLAYCA MONTE OLDU
  • Bende ms800 plus kullanıyorum çok ama çok memnunum malzeme kalitesi filan çok iyi ve alanı sanki full tower bir kasa gibi :) herşey çok rahat sığdı HOT SWAP özelliği bir başka güzel :)

• hayırlı olsun , bir görsel dizayn paylaşırsanız alacak arkadaşlara fikir vermiş olursunuz.
  • Yardım ederseniz sevinirim.Zalman Z3 Plus kasam var.Ve ön fanın önündeki süngerimsi şeyin üstünde baya toz birikti.O tozları nasıl temizlerim ? ( Süngerin tam fana denk geldiği kısım. )
  • o toz filtresinin sökülmesi lazım. Orda bir filtre mi var yoksa kasanın önündeki süngeri mi diyorsunuz? Eğer kasanın önündeki süngeri diyorsanız çıkarıp yıkamalı sonra kurutup tekrar takmalısınız.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Süngeri diyorum.Bir de kapağı nasıl açacağız ? Denedim ama başaramadım.Nereden çekeceğiz ?
  • AvarelJoe A kullanıcısına yanıt
    Z3 ön paneli eğer Z12 ön panel mantığıyla çıkarılıyor ise;

*Yan kapakları sökeceksiniz.
    *Pense vasıtasıyla sağ-sol alt kısımda bulunan tırnakları pense ile sıkıp, kasa ön paneli alttan çekeceksiniz. (kolayca çıkıyor zaten)
    *Alt panelin altı çıktığında aynı işlemi üst panelde sağ ve sol tırnakları pense ile sıkıp çekeceksiniz. Bu şekilde ön panel komple söküldükten sonra süngerleri yıkayıp kurutup takabilirsiniz.
  • Zalman Z-12 Plus kullanıyorum ve son bir kaç gündür sorunum var. Bir kaç kere fan işleri için ön kapağı açıp kapatmam gerekti ve son kapatışımdan sonra ön ızgaraya elimle baskı uyguladığm zaman düğmeye temas etmediği halde pc açılıyor. Söktüm daha dikkatli şekilde taktım ama yine sonuç aynı. Başına gelen ve sorun hakkında çözüm bulabilecek olan var mı acaba?
  • Aynı sorunu kasayı ilk aldığımda yaşamıştım. Power basmıyordu, ön paneli söküp taktıgımda, power basılı kalıyordu ve açıp kapatıyordu sürekli pc yi. Geri götürdüm baktılar üretim hatası oldugunu söyleyip değişim yaptılar. POwer ve reset dügmesini ön kapagı takmadan bir test edin açma kapama ve reset etmede sorun var mı diye. muhtemelen kapağın düğmelere temas eden yerinde bir sorun oluşmuş , ilk sayfalarda (1,2 veya 3de) konu ile ilgili sıkıntının resimlerini eklemiştim sanırım. Tabi sorununuz tam olarak böyle birşeyse.
  • z11+ ve cirsair psu alsam gtx 980 + thernal take performer 3.0 sigarmi bosluk kalir dimi bide kablo yonetimi varmidir ramlare fln sikinti yapaz dimi bosluk kalir kullanan biri foto atabilirmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet o olayı gördüm konuda ama kapak kapandığında tuşta sorun yok. Tuş normal basıyor ama üst tarafta ki ızgaraya elimle baskı uyguladığımda pc açılıyor veya kapanıyor. Tuş seside gelmiyor ama nasıl oluyorsa aktif oluyor hemen. Hepsiburada dan aldım kasayı yollama işi de zor olacak.

• O ızgarayla ne alakası var anlayamadım. Arada mesafede var. On kapagı sokup eğilen bükülen birşey var mı baktınız mı?
    Ben de ona anlam veremedim zaten Mesafe olup tuş tıklama sesi gelmediği halde ızgaraya baskı uygulayınca pc açılıyor.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.