Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amuleth

Zalman ZM-T3 almayı düşünüyorum. 28 cmlik 280x GPU sığar mı acaba?

@amuleth
    Sanırım uyar, genelde "Z" serisi kasaların çoğu 30cm kadar ekran kartlarına izin veriyor diye biliyorum Z3 için böyle mesela. ZM-T3'ün kendi sayfasına Zalman'nın sitesine bakıver orda vardır bilgisi.

-----------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Kasa kutusunun açılmasında sorun olacağını sanmıyorum. Açtırın ve bakın. Ben 2. yi alırken o kadar incelememe rağmen psu nun altına düşünülmüş kauçuklardan biri eksik çıktı , çokta önemsemedim. Öyle birşey düşündüklerini tahmin etmemiştim. Fanları olabildiğince kaliteki ama illa o fanları takacam diyorsanız seçim sizin. Öndeki toz filtresi gayet iyi ama tabiki o tercihte size bağlı. Gerekli fan ayarlarını yaptığınızda sesi çok almıyorsunuz. mesala ben asus al suit 2 ile , normal kullanım için fanlar 900-1000 rpm ye ayarladım. Biraz hava sesi geliyor ama genelde sessiz çalışıyor. Oyun vb. şeylerde fan zaten kastırıyor o da haliyle biraz ses yapıyor. Ssd takmak ön paneli sökmeden biraz zor. Ben anakart tarafından çekmeceyi çıkarıp ssd yi vidalayıp taktığımdan epey bir zor oldu Kasanın ön kısmını çıkarıp uğraşmadan çekmece gibi takabilirsiniz aparata bağlayıp. Altta dediğim gibi filtre var zaten , bir tanesi süngerimsi ,psu altındaki ise el sineklikği gibi , ama psu altındaki yer ızgara sistemi olduğundan filteye çok iş düşmüyor.

En sonunda aldım geldim ZALMAN Z12 PLUS gerçekten görünüş olarak kalite olarak kendini belli ediyor, iyiki de bu kasayı almışım dedirtti bana :)

İçine 3 fan koymuşlar 1 arka 1 ön 1 üst olarak. Arka ve öndeki fanların kanat/yaprakları beyaz renkliydi dikkatimi çekti ilginç, üst fan ise şeffaf renk kanatçıklıydı farklıydı. Takılı fanların üzeri "Zalman" etiketliydi, görünüş olarak öyle 'ucuz kıytırık kalitesiz sıradan bir kasa fanı' gibi değildi sanki daha iyisi-kalitelisi gibiydi, umarım bunda yanılmam hem hava iletimi hem ses konusunda işallah hakkını verir. Kasadaki fanlara göre üst seviye sayılabilecek "Xigmatek XAF Series" fana gerek kalmadı, ben kasaya takarım diye bu fanı düşünmüştüm_: (Yalnız bu XAF serisi fanların hava iletimi/üflemesi çok güçlü yani "Air Flow: CFM" değeri 90.00 gibi bişey, kasalardaki fanlar normalde 44.00CFM 64.00CFM 70.00CFM vb şeklinde düşük olur)

Xigmatek XAF Series 120mm XAF-F1255
    http://www.xigmatek.com/product.php?productid=150&type=overview

---
    Yine dediğiniz gibi kasa içine doğru olan ön ve alt fan önünde toz filtresi konulmuş, valla bu çok iyi oldu sevindim. Ben şöyle bir şey alıp fan önlerine takmak istiyordum: (keşke INVENTUS şunun 120mm'liğini getirse yav, nedense hep 140mm var).

AKASA AK-GRM120-AL01-BK 120mm Alüminyum Temizlenebilir Kasa fanı toz filtresi
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5683

-----------------------------------------------------------------------------------

@BORUBEY06, Ayrıca sizin karşılaştığınız Z12 Plus açma-kapama tuş sorunu için dikkat ettim. Sizin kasada reset tuşu tam (kasanın) ön yüzeyle aynı hizada mı nasıl? bende böyle, ama reset'in üstünde ki açma-kapama tuşu kasa yüzeyinden biraz dışarı çıkık yapıda ve farklı duruyor. Bastım kontrol ettim, böyle hafifçe tıklama gibi açma-kapama oluyor öyle tuş içeri gömülmüyor kalmıyor bende.

----------------------------------------------------------------------------------

Bir de @flagbearer nerelerde acaba? ondan da biraz bilgi deneyim alsaydık :) Burada önceden bayağı bilgi paylaşmış Zalman kasaları Z12 konusu için, ondan dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 31 Mart 2014; 16:52:49 >

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Dediğim gibi iç hacmi geniş, yan kapak camlı olsun, iyi kötü bir fan kontrolörü bulunsun, usb 0.3 ve 0.2 den taviz vermesin ,alt üst ve ön fan seçenekleri eksik olmasın diyebileceğiniz ve fiyat olarak alabileceğiniz en makul kasa "bana göre". Tam bir F/P ürünü. Bana göre tabiki eksileride var. Örneğin hdd takmadaki kolaylık geleceğin teknolojisi ssd içinde düşünülmemiş. Kablo saklama genişliği biraz dar. Kablo saklama deliklerine kauçuk konulmamış.Kendi fikrimdir Z3 ve Z5 deki ekran kartı tutucusu bütün seride standart olmalıymış. Sert metal olan kısımlar hafifte olsa parmak izi bıraktırıyor. Ama genele baktığımızda beklentileri fazlasıyla karşılayan bir pc kasası yapmış Zalman. Yine kendi fikrimdir ; üst seviye corsair , cooler master kasalara çok para yatırmayı gereksiz görenlerin (rakam olarak 400 TL ve üzeri ) bu kasadan başka alternatifi yok.

• z5 ekle beni :D
  • Dwgaming kullanıcısına yanıt
    Güncellendi
  • quote:

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Dediğim gibi iç hacmi geniş, yan kapak camlı olsun, iyi kötü bir fan kontrolörü bulunsun, usb 0.3 ve 0.2 den taviz vermesin ,alt üst ve ön fan seçenekleri eksik olmasın diyebileceğiniz ve fiyat olarak alabileceğiniz en makul kasa "bana göre". Tam bir F/P ürünü. Bana göre tabiki eksileride var. Örneğin hdd takmadaki kolaylık geleceğin teknolojisi ssd içinde düşünülmemiş. Kablo saklama genişliği biraz dar. Kablo saklama deliklerine kauçuk konulmamış.Kendi fikrimdir Z3 ve Z5 deki ekran kartı tutucusu bütün seride standart olmalıymış. Sert metal olan kısımlar hafifte olsa parmak izi bıraktırıyor. Ama genele baktığımızda beklentileri fazlasıyla karşılayan bir pc kasası yapmış Zalman. Yine kendi fikrimdir ; üst seviye corsair , cooler master kasalara çok para yatırmayı gereksiz görenlerin (rakam olarak 400 TL ve üzeri ) bu kasadan başka alternatifi yok.

Valla kusura bakmayın artık hep sizi rahatsız ettik cevap bekledik eksik olmayın, daha önce hep @flagbearer bilgi vermiş burda şu an yok nedense :)
    O eksiklikleri olsa da aynen dediğiniz gibi bu kasanın pek alternatifi yok, Corsair Coolermaster Xigmatek vs hiçbiri bu Zalman'ın yerini tutmaz zaten tutanlarda 400-500TL üzeri satılıyor. Z12 Plus zaten kalitesini belli ediyor herşeyiyle her ayrıntısıyla özel olduğu belli, ben beğendim valla hiç böyle beklemiyordum.

Kasadaki alt ve ön egzoz fanlardan memnunmusunuz? havayı (içeriye doğru) iletimi nasıl güçlümü acaba?. Kasa içi havayı dışarı atmakla görevli üst ve arka fanlar da zaten aynıdır.

Üste ve alta opsiyonel olarak birer ek fan daha takma imkanımız var, (üste x2 alta x2 fan yeri koyulmuş) sizce ek fan gerekli mi?. Şimdi kasanın her tarafını fanlarla (toplamda 5 adet 120mm'lik) doldururuz da bu ses konusunda sıkıntı yaratır, Zalman'ın kasadaki kendi Fanları durumu nasıldır bilemiyorum umarım ses konusunda sıkıntı yapmazlar.

Ayrıca sizin karşılaştığınız Z12 Plus açma-kapama tuş sorunu için dikkat ettim. Sizin kasada reset tuşu tam ön yüzeyle aynı hizada mı nasıl? bende böyle. Fakat reset'in üstünde yer alan açma-kapama tuşu kasa yüzeyinden biraz dışarı çıkık yapıda ve farklı duruyor. Bastım kontrol ettim, böyle hafifçe tıklama gibi açma-kapama oluyor öyle tuş içeri gömülmüyor kalmıyor yani.

Ben eski kasamda PSU'yu üste takıyordum, bu yüzden PSU fanı kasa içine (işlemci üstüne) bakacak şekildeydi ordan havayı alıp dışarı veriyordu. Şimdi bu yeni kasada kafam karıştı, PSU alta yerleşecek peki onu fan tarafını nasıl ayarlamak lazım?. PSU'yu ters mi yerleştiricez fan üste baksın ekran kartına doğru? PSU Fanı kasa altına yönelttiğimizde o da bir garip olur sanki, havayı nasıl alacak o kadar dar yerde pek sağlıklı olmaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 31 Mart 2014; 17:33:49 >

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Psu takma şekli ile ilgili sayfamızın ilk sayfasındaki Zalan sitesinde resimli olarak gösterilmiştir. (alttan hava alıp kasa arkasından tahliye edecek şekilde) Diğer konular ile ilgili olarak da açma kapama tuşu ile ilgili nadiren bir sıkıntı benim başıma gelen. Bu daha önce de dediğim gibi her üründe olabilecek bir şey. Ama reset tuşu power tuşundan daha kaliteli gibi geldi bana. Toplamda 5 adet fan var ve hepsini de bağlamanızı tavsiye ederim. Zalman'ın kendi fanları cidden çok iyi ama öndeki fandan anlamadığım bir sebepten dolayı bir uğultu geliyor, çokta önemsenecek bir şey değil. Sıfır ses diye bir olayın hiç bir kasada olduğunu düşünmüyorum. Eğer hava giriş ve hava tahliye varsa mutlaka ses vardır. Alttaki fan ,alttan hava alıp ekran kartına üflüyor, ki çok mantıklı üstteki 2x120mm fan ise ısınan havayı daha hızlı tahliye etmeye olanak sağlıyor. Ön fan 1x120mm soğuk havayı kasa içine dolduruyor. (keşke 2 adet olsaydı önde) Egzos fanıda yükselen sıcak havanın tahliyesini sağlıyor. 5 fandan sadece 1 tanesini takmayabiliriz üstte ön kısma yakın olan fanı. Neden derseniz bende işlemci fanı tam olarak kasanın arkasındaki fana denk geliyor, oyunlarda falan elimle baktığım zaman bir fandan aşırı sıcaklık yükselirken ,diğeri biraz daha serin üflüyor.

Gelelim fanlara.. Bendeki fanlar 1200rpm ve hiç biri son devirde çalışmıyor. Siz daha güçlü (1200 + rpm üzeri / 2400rpm) bir fan takıp maksimum soğuma sağlayabilirsiniz. Ama malesef ses konusuna 500TL lik kasa da alsanız çare bulmanız imkansıza yakın. Hocam 150-250 TL aralığında şekilsellik,görsellik açısından alınabilecek en iyi kasaları şu an Zalman üretiyor diyebilirim. Çok kasa üreten firma var, işin içine plexsi,fan kontrolör v.s. girince fiyat 400TL lere çıkıyor, bence gerek yok o kadar ödemeye. Tabiki tercih meselesi

Sese ve Sıcaklığa %90 Çözüm Sadece Bu: (evinizde denemeyin asla )

http://www.youtube.com/watch?v=VPRdKTU2gyk

• Zalman Z3 kasam geldi gayette güzel power tuşu biraz kalitesiz geldi onun dışında her yeri güzel ekran kartı tutucularına leonu tutturdum kurmak için 2 saatimi verdim o sırada bir foto çekebildim
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41gokhan41 -- 31 Mart 2014; 19:09:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

Zalman Z3 kasam geldi gayette güzel power tuşu biraz kalitesiz geldi onun dışında her yeri güzel ekran kartı tutucularına leonu tutturdum kurmak için 2 saatimi verdim o sırada bir foto çekebildim
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

Hayırlı olsun güle güle kullanın ekledim sizide. O kart tutucu bana öyle bir lazım ki 2 kulpu var sanırım 1 tanesini ekran kartını tutturmak için kullanın , diğerinede ekran kartının alt tarafına bir fan bağlama için kullanın derim. Ekran artı hava aldıkça daha iyi soğur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 1 Nisan 2014; 0:34:14 >

• merhaba, aranıza yeni katılmış bulunuyorum z3 plus kullanıyorum.

cm evo 212 alsam z3'e sığar mı acaba? kullanan arkadaşlar cevap verirse sevinirim, ya da evo212 yerine siz ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41
    Zalman Z3 kasam geldi gayette güzel power tuşu biraz kalitesiz geldi onun dışında her yeri güzel ekran kartı tutucularına leonu tutturdum kurmak için 2 saatimi verdim o sırada bir foto çekebildim

Hayırlı olsun yeni ZALMAN kasanız :) Ben de daha yeni "ZALMAN Z12 PLUS" kasaya terfi ettim gayet iyi oldu, gerçi daha toplayamadık (sadece Ekran kartım kaldı onu alınca toptan sistemi ayağa kaldırıcam) ama yinede beğendim iyiki de bu kasayı almışım valla...

Z3 fotoğrafında dikkatimi çekti o PSU'nun fanı sanırım aşağıya kasa altına bakıyor, hmm başka bir Z3 resmi görmüştüm orda eleman PSU'nun fan tarafını üste bırakmış (ekran kartına doğru bakıyordu), bu bir farklılık yaratır mı acaba?... Bu arada senin PSU THERMALTAKE'ymiş :) benimki de "THERMALTAKE Smart M 850W" görünüş yapı olarak aynı sayılır_:http://tr.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001830

-
    Ayrıca kullandığın CPU soğutucusu sanırım "Cooler Master HYPER 212 EVO" buna çok benziyor. Ben sistem toplarken yeni kasamda kullanmak için (hatta kasayla birlikte) CM HYPER 212 EVO almıştım da ordan benzettim biraz:http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

Yalnız bu 212 EVO'nun fanı biraz sıkıca yoğun dönüyor sanki, hani elle hareket ettirince tüy gibi hafif dönmesi lazım ya bende biraz sıkılmış gibi dönüyor serbestçe hareket etmiyor işallah fanı bozuk değildir. Kasa fanları bile daha kutusu içindeyken şöyle sağa-sola sallasanız fan hareket eder serbesttir hani ee bizim 212 EVO hiç öyle değil yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 3 Nisan 2014; 15:15:31 >

• Evo 212 tam sığıyor demişti birisi kasanın tam yan camına denk geliyormuş bencede sığar. 16cm genişlik varmış evo 212 de kasanın eni ise 19cm falan. Ama emin olmak adına en yakın vatan mağazasına gidip ölçün derim. Ya da hiç uğraşmayın direk seidon 120 sıvı soğutmaya geçin derim

Edit : kart tutacağının sadece Z5 ve Z3 de olması diğer modellere haksızlık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 2 Nisan 2014; 22:16:01 >
  • Ya abi o değilde bizim 212 EVO'nun üst versiyonunu gördüm aklım onda kaldı yav, of keşke haberim olsaydı direkt bunu alırdım_:
    Cooler Master Hyper 212X
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212x/#

@BORUBEY06,
    Uyarınız için teşekkürler. Ona dikkat ederek Hyper 212 EVO'yu almıştım bu kasaya 160mm CPU soğutucuları sığıyormuş 212 EVO 158-159mm falan, yani tam sınırda 1mm ile kurtarıyoruz :D sanmıyorum Z12 Plus'da sorun çıkaratacağını. Kendi sayfasında yazmışlar zaten,
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

---
    Şu yeni Z3 kasa sahibi @41gokhan41 bir gelse de şu üste yazdıklarıma bir cevap alabilsem :) Merak ettim gerçekten CPU soğutucusu ve PSU dediğim gibimiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 3 Nisan 2014; 15:10:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholm

Ya abi o değilde bizim 212 EVO'nun üst versiyonunu gördüm aklım onda kaldı yav, of keşke haberim olsaydı direkt bunu alırdım_:
    Cooler Master Hyper 212X
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212x/#

@BORUBEY06,
    Uyarınız için teşekkürler. Ona dikkat ederek Hyper 212 EVO'yu almıştım bu kasaya 160mm CPU soğutucuları sığıyormuş 212 EVO 158-159mm falan, yani tam sınırda 1mm ile kurtarıyoruz :D sanmıyorum Z12 Plus'da sorun çıkaratacağını. Kendi sayfasında yazmışlar zaten,
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

---
    Şu yeni Z3 kasa sahibi @41gokhan41 bir gelse de şu üste yazdıklarıma bir cevap alabilsem :) Merak ettim gerçekten CPU soğutucusu ve PSU dediğim gibimiymiş.

Bence bu tür hava soğutma yerine sıvı soğutmaya baksanız daha sağlıklı olmaz mı? Kapladığı alan ve su soğutmanın performansına terfi edin bence. Benim az kaldı devasa hava soğutma yerine sıvı daha iyi. Bunla ilgili technopad sayfasında bir kişi çok detaylı olarak açıklamış su ve hava arasındaki ısı iletimini

Edit:http://www.technopat.net/sosyal/konu/s%C4%B1v%C4%B1-so%C4%9Futma-m%C4%B1-hava-so%C4%9Futma-m%C4%B1.27115/ Haluk Sekendiz hocamızın yorumlarını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 3 Nisan 2014; 17:38:53 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende tavsiyeler uzerine, Z3 plus icinde kullanmak icin, Cooler Master Seidon 120v aldim, yaza kuracagim sistemi, simdi hersey kutusunda bekliyor Yazin kurup, buraya fotograflari eklerim

Bende Z3 Plus'a sigmayabilir dusuncesiyle 120v'yi almistim, simdi Evo'nun sigdigini ogrenince bosuma almisim gibi hissettim 120v'yi

Bu arada arkadaslar bana Z3 Plus'in onundeki seffaf fan cok kalitesiz geldi, simdilik onun yerine on tarafa baglamak icin 2 adet Xigmatek XLF-1253 aldim. Uygun fiyata fan filtresi bulsam, alt tarafa PSU'nun hemen arkasina da 120 mm fan deligi acacagimda ekran kartina direk alttan uflemesi icin, neredeyse fan kadar para istiyorlar filtreye de

Simdiden kasa icinde 7 tane fan oldu, akasa 6li fan kontrolcu aldim sesi azaltmak icin, simdilik baskada birsey kalmadi gibi kasaya yapilacak

Kasayi kullanmaya baslamadan once herseyi halledip, sonrada rahat edeyim dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Bence o fiyata alınabilecek en harika kasayı aldınız içiniz rahat olsun. Öndeki fan konusuna gelince sanırım bu bütün zalman kasalarda var. Ses değilde uğultu diyelim. O da içeri hava çekerken filtrelere çarptığındandır diyorum, yoksa kasa içi fanları kaliteli bayağı. Sorun yok soğutsun da o kadar sese katlanılır artık.
  • quote:

Hayırlı olsun Bence o fiyata alınabilecek en harika kasayı aldınız içiniz rahat olsun. Öndeki fan konusuna gelince sanırım bu bütün zalman kasalarda var. Ses değilde uğultu diyelim. O da içeri hava çekerken filtrelere çarptığındandır diyorum, yoksa kasa içi fanları kaliteli bayağı. Sorun yok soğutsun da o kadar sese katlanılır artık.

Aman hocam, sesi ozellikle azaltmayi istiyorum Evet hocam, onceden bir arkadasta burada bahsetmisti, aslinda ondeki fanida denedim bir ugultu gelmiyor gibiydi, fakat kalitesini yinede begenmedim fanin. Seffaf fanlari oldum olasi sevemedim hocam Kasa ici fanlari dediginiz gibi bende begendim hocam, cok yuksek ufleme gucune sahip olmasalarda, en azindan sessizler

Cok tesekkurler hocam, sagolun neredeyse fanlarin fiyatina, fan + kasa almis olduk. Sanki kasa bedavaya geldi gibi Hepsiburadan 25 liralik cekle, 110-115 lira gibi bir fiyata almistim hocam, 4 fan icin 25er liradan dusunsek 100 lira yapar

Fiyat-Performans sistemi kurmayi dusundugum icin, en az mebla ile isin icinden cikmayi planliyorum hocam, sadece bu sivi sogutma biraz ekstraya kacti

Yorumunuz icin tekrar sagolun hocam, bu kasa ile i5 2500k, eski sorunlu anakartim (sata 2 portlarinda sorun var, sata3 portlarini kullanacagim) Gigabyte P67A-UD4 ve suanki sistemde takili olan Sapphire HD 7970'i kullanacagim; sanirim 2 sene goturur bu sistem beni Sonrasinda da bi HD 7970 daha bulup, CF yapabilirsem, degmeyin keyfime

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı bakalım, fanlar kaliteli CM masterin 20 TL lik fanlarından iyidir en azından Tam bir F/P ürünü
  • quote:

Hayırlısı bakalım, fanlar kaliteli CM masterin 20 TL lik fanlarından iyidir en azından Tam bir F/P ürünü

Sagolun hocam hayirlisi, o fanlardan kaliteliyse daha ne olsun

• merhabalar....bugün zalman z12 plus siparişi vermiş bulunmaktayım..kasayı seçmemde kullanıcı arkadaşların olumlu yorumları etken oldu...kasayı kendim toplamayı ve kurulumunu yapmayı düşünüyorum...inş. güzel bir kasa olur...
  • tireliim kullanıcısına yanıt
    kasa cok guzel tabiki eksileri de var. yandaki pilexi cam cabuk cizilebilmekte,ayrica power tusu biraz kalitesiz..artilari ise 5 fanli bir dev .. genis ic hacmi ve gorselligi super. pisman olacagiizi dusunmuyorum z12 kendi kullndigim kasa ve su sn hasar gorse yine ayni kasayi alirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 26 Nisan 2014; 0:15:54 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.