Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acilen yardım edin, iki gündür z12 plus toplamakla uğraşıyorum en son demin ekran kartım kalmıştı. Kartı pciex3.0 slota oturttuktan sonra kasada ekran kartını sabitleme vida yeri yok, olanda zaten uzakta ters yerde. Z12 plus da siz nasıl ekrankartını sabitlediniz ki? Kasa slotlarında tam ekran kartının denk geldiği yerde nasıl vida yeri olmaz anlamadım.

Anakart ASUS Z87
    Ekran kartı ZOTAC GTX770

Zaten ekran kartı tam kasanın boyundaymış tam uydu sığmayacak diye korktum zaten çift slot kaplıyor. Ben herşeyi doğru yaptım benden kaynaklanan bir durum olsa anlarım ama değil işte, kesinlikle ekran kartını sabitleyecek vida yeri yok bu kasada. Valla başka çare kalmazsa kablo bağıyla kartı oraya sabitleyeceğim bağlayıp bırakıcam, en azından kart hareket etmez sabit durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 24 Nisan 2014; 20:43:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3 Plus kasa alacağız yeğenime Hyper212X sığar mı sormak istiyorum
    Konu açtım fakat net bir bilgi verilmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeffogu

Z3 Plus kasa alacağız yeğenime Hyper212X sığar mı sormak istiyorum
    Konu açtım fakat net bir bilgi verilmedi

evet sığar. dilerseniz en yakın vatan mağazasına gidip bakabilirsiniz. ama ortadaki kart tutucu direği sökmeniz lazım
  • Z5'i z3ten ayıran özellikler neler,yoksa beyaz Z3 almayı düşünüyorum.

• iç dizaynları farklı ve z5 birazcık daha geniş diye biliyorum. Kart tutucusu yok z5 de camlı ve camsız kapak modelleri mevcut. z3 dış görüntüsü ile z5 den daha iyi neden derseniz z5 in ön panel ızgaralarına ayağınızı hızlıca çarparsanız kırma olasılığınız yüksek. Ölçün uygunsa Z3 olanı alın. Ya da z9 veya z12... indirimde şu an galiba Vatan da
  • @BORUBEY06

Hocam üste birşeyler sordum acilen cevap bekliyordum bir bilgi verseydiniz bari :)
    Sizde ZALMAN Z12 PLUS sahibiydiniz öyle değil mi? Bende yeni aldım bundan. Fakat ekran kartını kasaya sabitleyemediğimden (kasada kart slotu tarafında vida yeri yok) bu yüzden dün akşamdan beri bekliyorum, 3 gündür bu kasayı toplamakla uğraşıyordum en sona ekran kartım kalmıştı bu sorun çıktı. Şu an anakart da pciex 3.0 slotunda ekran kartı takılı ve boşta sabitlenmeden kaldı, ne yapacağım ben? ZOTAC GTX770 tam kasa boyundaymış anca sığdı birde çift slot kaplıyor. Anakart ASUS Z87 büyük atx yapıda.

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın atlamışım, çok kolay bir durum bu. Zalman kasasının içinden çıkan poşetin içinde siyah somunlar var. Kasanın yan kapaklarını arkadan vidaladıklarımızın aynısı. Onlarla sabitliyeceksiniz.
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Kusura bakmayın atlamışım, çok kolay bir durum bu. Zalman kasasının içinden çıkan poşetin içinde siyah somunlar var. Kasanın yan kapaklarını arkadan vidaladıklarımızın aynısı. Onlarla sabitliyeceksiniz.
     ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun]

Hadi ya o somunlar bu işede mi yarıyordu? Valla ekran kartı için bu hiç aklıma gelmedi. Kartı kasaya sabitleyecek yerde vida yeri yok dediğim tarafında, öyle kasa vidasını takıp sıkacak yer yok ama bir deneyeyim dediğinizi. Teşekkürler bilgi için eksik olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ravenholm

quote:

Hadi ya o somunlar bu işede mi yarıyordu? Valla ekran kartı için bu hiç aklıma gelmedi. Kartı kasaya sabitleyecek yerde vida yeri yok dediğim tarafında, öyle kasa vidasını takıp sıkacak yer yok ama bir deneyeyim dediğinizi. Teşekkürler bilgi için eksik olmayın.

Mühim değil, istediğiniz zaman soru sorabilirsiniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım Bu vidaları tornavida yardımıyla sıktığınızda (en az 2 adet kullanın daha sağlıklı) sorunsuz-sağlamca tutuyor.

Ayrıca yine poşetin içinden çıkan ;

üstten (kasa hariç) 3. parça (2 adet uzun metal parça) ile de yanlışlıkla ekran kartı slotu aaçrsanız ve ya sli yapıp vazgeçerseniz slotları kapatabiliyorsunuz. Bende epey bu uğraştım ssd hdd parçasımı diye Sadece ekran kartı için kırdığınız arka panel çıkışlarını kapamaya yarıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 25 Nisan 2014; 10:46:38 >

• jeffogu kullanıcısına yanıt
    Z3+ kullanıcısıyım.
    Anakartım MSI 970A-G46 üzerinde Silverstone Argon AR-01 var.
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/silverstone-argon-serisi-ar-01-intel-775-115x-1366-amd-am2-am3-fm1-fm2-islemci-sogutucusu.html

Silme sığıyor desem yeridir. Belki bir 1-2cm kapak ile ancak boşluk var.

Ordan hesap edebilirsiniz.
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için yeğenim biraz daha bekleyip Z11 almaya karar vermiş
  • Yine ZALMAN Z12 PLUS için burdayım. Ekran kartını zorda olsa kasaya sabitledim kasa arkasına bakan girişlerin oldu yere tam yanaşmadı hafif aralık kaldı, yinede hdmi kablo oturdu yerine kart sorunsuz çalıştı.

3 gündür bu kasayı doğrultmakla uğraşıyorum şun ilk defa çalıştırdım. Oda içi sıcaklığı 24-25C ve CM Hyper 212 EVO işlemciyi (i5 4670) 30-32 derecelerde tutmayı başardı. Yazın oda içi 35C oluyor bakalım o zaman boşta 40C kalır işallah.

Z12 PLUS da fan kontrolcüyle başım dertde. Üst ve ön fanı kontrolcüye taktım fan kontrolünüde PSU ya taktım, fakat kasa üstü fqn kontrol tuşunu High yapınca fanlar duruyor Low yapınca düşükte çalışıyor. Ben High da neden çalıştıramadım bunları? Full çalışsın isterken fanlar High da çalışmıyor bile. Acaba üst ön fanı anakarta mı taksam fakat bunlar iki pinli, full hızda çalışırmı ki? Anakartım ASUS Z87.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 25 Nisan 2014; 18:39:27 >
  • z11 de iyidir

bağlayabildiğiniz kadarını anakarta bağlayın derim. artan olursada , fan kontrolcüsünün psu girişini psu slotuna takıp kalan fan varsa kontrolör slotlarını doldurun. kontrolör işi 2 kademe olduğundan çok kullanmıyorum bende. sadece alt ve ön fan takılı ,sürekli low da.
  • Z11 Z12'den daha büyük olduğu için onu tercih edicez
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    hayır Z11 ile Z12 arasında iç yapı birebir aynı. Konunun ilk sayfasında zalman sitesinden bakabilirsiniz 2 kasanın içi aynı ama dış olarak Z12 sağ-sol ve üstten şekillendirilmiş spor bir görünüm kazandırılmış. İçsel olarak en boy tamamen aynıdır. görsel olarak Vatan da da inceledim.
  • quote:

hayır Z11 ile Z12 arasında iç yapı birebir aynı. Konunun ilk sayfasında zalman sitesinden bakabilirsiniz 2 kasanın içi aynı ama dış olarak Z12 sağ-sol ve üstten şekillendirilmiş spor bir görünüm kazandırılmış. İçsel olarak en boy tamamen aynıdır. görsel olarak Vatan da da inceledim.

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=476

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=778

Bu bilgiler gerçeği yansıtmıyor o halde hocam

• quote:

z11 de iyidir

bağlayabildiğiniz kadarını anakarta bağlayın derim. artan olursada , fan kontrolcüsünün psu girişini psu slotuna takıp kalan fan varsa kontrolör slotlarını doldurun. kontrolör işi 2 kademe olduğundan çok kullanmıyorum bende. sadece alt ve ön fan takılı ,sürekli low da.

Tamam hocam bende öyle yaptım zaten, üst ve ön fanı bu kasa fan kontrolcüsüne bağladım kontrolcüyü de psu ya taktım. Fakat kasadaki tuştan High yapınca benim fanlar duruyor çalışmıyor, Low yapınca anca çalışıyor ama çok düşük hızı. Ben üst ve ön fan full dönsün istiyorum olmuyor bu fan kontrolcüde, üsteki tuşu High yapınca fanlar çalışmayı durduruyor çok garip saçma oldu böyle.

Arka fanı mesela sadece PSU ya bağladım o da çok az hava akımı yapıyor hiç sevmedim, elimde CM Hyper 212 Evo dan çıkardığım CM fanı var onu arkaya takıcam... Z12Plus da sanırım fan kontrolcü bozuk, üst ve ön fanı High da çalışmıyor ki Low da zaten çok yavaş dönüyor yetersiz kalıyor. Kesin çözüm hepsini anakarta yada sadece PSU ya takıcam bari full hızda dönsünler.

• quote:

quote:

yoo yansıtıyor. içi birebir aynı işte, iç resimlerine bakarsanız fark yok. kasanın içini diyorum. En-boy genişliğin farklı olmasının sebebi dışının farklı olmasından kaynaklı. Her 2 kasanında içinin tip ve ebadı aynı. Z11 az geniş ve yüksek görünebilir belki o da kasanın dış şekillerinden kanaklanıyor

• quote:

quote:

quote:

yoo yansıtıyor. içi birebir aynı işte, iç resimlerine bakarsanız fark yok. kasanın içini diyorum. En-boy genişliğin farklı olmasının sebebi dışının farklı olmasından kaynaklı. Her 2 kasanında içinin tip ve ebadı aynı. Z11 az geniş ve yüksek görünebilir belki o da kasanın dış şekillerinden kanaklanıyor

Z11 Plus daha çok beğendik görünüşünü ona karar kıldık .
    Z11 Plus'ın kaç fanla geldiği ve kaç fan yuvası olduğu hakkında bilginiz var mı peki hocam ?
    Hyper212X'i bu sayede rahat rahat kullanırız

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    zaten yavaş dönecekleri amaç bu yavaş döndükçe sesleri azalıyor. Çok dönünce seslerde doğru orantılı olarak artıyor. Psu girişlerinde 4'e 4 değil mi? 4 dişi 4 de erkek pin var yani değil mi? 4'e 3 falansa 7 volta çeker hız çok düşük olur. Ama yinede anakarta bağlayıp( eğer anakart asussa) asus al suit ile fanları bir güzel sessize aldınız mı lord gibi hissedersiniz kendinizi. işlemci 35-50 ekran kartıda 40 - 65 arası ise ve fanlar yavaş+sessizse hiç bozmayın derim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.