Şimdi Ara

Zalman R1 Kasa Icin 120mm Fan Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zalman R1 kasamda 2 onde fan var icinde gelenler bir de arkada egzoz fani var. Ekran kartim bosta 45 yukte 80 e kadar calisiyor. Ayrica 14nm Pentium G4560 islemcim de yukte 70 derecelere cikiyor. Eskiden islemcim daha serindi son zamanlar kasanin yeteri kadar serin olmadigini dusunuyorum. Zalmanin sitesinde fan destegi 120mm diyor sanirim 140mm uygun degil. 2 adet uygun fiyata guzel sogutma yapan fan ariyorum aldiklarimi one takip ondeki zalman fanlari ust kapaga alacagim. Bana mumkunse tanesi 20-25 liradan fan tavsiyesi verebilir misiniz?

Bir de kasa hakkinda detaylı bilgisi olup baska tavsiye verebilecek varsa sevinirim. Kasanin ustu kapagi kaldirinca tamamen acik o yuzden iceri toz alir diye uste koyacagim fanlari hava cikisi icin takacagim. Sizce onde 2 hava alan ustte 2 hava cikaran 1 de arkadaki egzoz fanla uygun bir sirkulasyon olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7416DD784 -- 2 Haziran 2017; 23:0:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir süredir bu konulara kafa patlatmaya çalışıyorum kendi çapımda. Bugün teknobiyotikte "http://www.teknobiyotik.com/akasa-viper-r-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-12-cm-yuva-uyumlu.html " linkteki fanı gördüm. Enteresan bir çalışma gibi geldi. Belki ilginizi çeker.
  • cgurcan C kullanıcısına yanıt
    Evet ilgincmis. Bu konseptte bir fan arayabilirim ama bu biraz pahali

• quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

Evet ilgincmis. Bu konseptte bir fan arayabilirim ama bu biraz pahali

tam bir f/p ürünü. 2 güm önce aynı fiyattan 3 tane aldım. corsair 780t kasama. tavsiye ederim.http://www.hepsiburada.com/cougar-cfd-120mm-kirmizi-led-kasa-fani-cf-d12hb-r-p-BD304159
  • Aliexpress'ten ledli fanlar sipariş edebilirsiniz. Tanesi 10TL'yi geçmiyor ayrıca ledli.
  • osmnclk3 O kullanıcısına yanıt
    Öyle de olabilir ama ucuz etin yahnisi yavan olabilir. Ses ve hava akış miktarına bakmak lazım güzel bir şey varsa daha iyi olur orası
  • Aynı kasada cougar turbine 120mm kullanıyorum. Zamanında araştırırken ses-hava akış miktarı ve fiyat olarak optimum dengeyi bu fanda bulmuştum. 2 tane var kasamda, gayet sessizler ve standart zalmanlara göre fark edilir derecede hava akışı farkı mevcut. Hepsiburadadan 24tlye almıştım tekini.
    Sirkulasyon sorusuna gelince; Ben de aynı şekilde üstteki fanları çalıştırarak kullanmıştım. Hava tahliyesine yardımcı olmak için kullanılabilir. Ama fansızken de tozu dert etmenize gerek yok bence. Fanla ve fansız kullandığım sürelerde içerideki toz miktarında gözle görülür bir fark yaşamamıştım. Sadece pc kapalıyken üst kapağını yerine takıyordum ara sıra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TallMan kardeş, ne güzel de demişsin "ucuz etin yahnisi yavan olabilir" diye...
    Ama bir yandan 20-25 liraya kaliteli yahni yemek istiyorsun
    Gerçi herkesin gönlünden böyle geçiyor ama yok öyle bir dünya.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Benim istediğim fiyata arctic, cougar, corsair gibi markalardan almak varken cinden duzgun hava akisi saglayamayan no-name fanlardan mi alayim yani? Yaklasik 25tl civarindaki arctic fanlar 17-18db ses cikarirken cin mali fanlarin cogunun 25-35db ses cikardigi yaziyor.

• Ben sana "Çin'den al" mı dedim? Benim yazdığımdan bunu mu anladın?

Kaliteli fan istiyorsan en az Viper'dan başlayıp daha da iyilerine bakabilirsin.

Arctic'in FDB fanları, Dual Ball Bearing fanlarından daha ucuz. Oysa piyasadaki FDB fanlar pahalı.
    Geçen sene biraz huylanarak da olsa 5'li paketten aldım ama ertesi gün iade ettim. Ucuz etin yahnisi olayını bir kez daha test ettim yani.
    Kim demişse güzel demiş; "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye...
  • Çin'den almış olduğum ve hala kullanmakta olduğum kasa içi fanların üreticisi olan firmanın kendi resmi AliExpress satış sayfası ürünleri hiç fena kalitede değil şahsen bir göz atmanızı tavsiye ederim. 3 adet kırmızı ledli fan aldım ve çıkan toplam ses rahatsız etmeyecek şekilde

AliExpress tarafından önerilenbu mağazaya göz atın. Düşük fiyatlarla harika ürünler bulun!
    http://s.aliexpress.com/jq2iuy2q
    (from AliExpress Android)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnikadamoguz01 -- 23 Haziran 2017; 2:4:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.