Şimdi Ara

Zalman vf3000a mini inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ekran kartını 2 ay kadar önce almıştım, tabi ucuz diye stok soğutmalı model seçtim. HIS hd6950’nin stok soğutucuyla değerleri boşta 60 derece, yükte 90-100 derece arasındaydı. 90 derece ekran kartı için belki çok yüksek bir değer değil ama stok fanın çıkardığı gürültü o kadar yüksek ki yan odadan bile duyabiliyorsunuz.
    60 liraya 2. el olarak bulduğum Zalman VF3000A + Artic Cooling Ram ve vrm soğutucular (quietpc.com’dan aldım) 25 lira, HIS HD6950 bana neredeyse özel soğutmalı bir ekran kartına mal oldu. Kartın garanti dışı kalması da ayrı bir konu.

Neyse, Zalman ve stok soğutucu yan yana, stok soğutucunun ne kadar uyduruk ve yetersiz olduğunu ortada! Niye doğru dürüst bir soğutucuyla piyasaya sürülmez anlamış değilim.

Ram soğutucuların altında alışıldığın aksine termal bant yok bunun yerine termal yapıştırıcı pasta var, yapıştırıldıktan sonra termal bantlardan çok daha sağlam ve sonrasında rahatlıkla sökülüp temizlenebiliyor.

Montaj basit herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Kart bu haliyle üç slot yer kaplıyor.

Kartın boştayken sıcaklık değeri. (Fan devri 1450 Rpm)

Bu da yük altındaki hali (fan devri 1850 rpm) 59 derece :)

Zalman vf3000a oldukça başarılı, 1800 devirde soğutma performansı oldukça iyi ses seviyesi oldukça düşük, rahatsız etmiyor.
    Zalman’ın kötü yanı son devirde (2500 rpm) oldukça sesli çalışması ve yanında gelen ram soğutucuların eksik ve yetersiz olması, bu soğutucuyu alanların ilave ram soğutucusu alması gerekir diye düşünüyorum. fanlarının ekran kartına direk bağlanamaması ve pwm özelliğinin olmaması Zalmanın diğer eksileri.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 9 Ekim 2011; 22:03:03 >

• Adam o kadar uğraşmış SS alıp konu açmış niye bir Allah'ın kulu da cevap atmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

iyi güzel yazmışsın ama !

bilimsel açıdan daha önceki çalışma sıcaklıkları ile

yeni soğutucuyu taktıktan sonraki çalışma sıcaklık değerlerini yazmamışsınız !

yani bu eski fana göre +-? kaç derece fark oluşturuyor !?
  • Merhaba acaba aldığınız soğutucu benim kartımla uyumlumudur? gigabyte gtx 465

• quote:

Orijinalden alıntı: Coming

Merhaba acaba aldığınız soğutucu benim kartımla uyumlumudur? gigabyte gtx 465

Uyumlu değil. Zalman'ın 3 farklı modeli var. VF3000A - VF3000F - VF3000N

A modeli AMD nin bir çok modeline uyuyor

Sizin kartınıza zalman VF3000F uyum sağlar yeşil renklidir
  • peki başka hangi soğutucuyu önerirsiniz. ek olarak ekran kartım düşük mü forumda herkes son cıkan ekran kartlarına saldırıyor haliyle kuşku duydum
  • Vallaha bende bu VF3000 i hd 6850 ye takmayı düşünüyorum Diğer yandan Arctic Cooling Xtreme'e de bakıyorum o da çok sağlam bir gpu soğutucu. Hangisi daha uygun ve elime geçmesi kolay olursa onu alcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında benim soğutucu yerine ekran kartını değiştirmem daha mantıklı olur onu düşünüyorum. Benim ekran kartının üstündeki soğutucu bu;

yardımlar için tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.