Şimdi Ara

Zalman NC-3000U Notebook Soğutucusu Ürün İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
4
Favori
23.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soğutmadan önce fiziksel ve teknik özelliklerinine bakalım. Boyutu 17 inç laptoplarıda kaldırabilir. Ben 15.6 inçlik Dell Inspiron 1520 ile kullanıyorum.

Boyutu: 365 x 450 x 60 mm. Ağırlıkları
    Ağırlığı: 1.2 kg

Arkada 3 tane Usb 2.0 çıkışı bulunuyor. Enerji için hem fişe hemde laptopa takılabiliyor. Ama yanında adaptör vermiyor. Usb güç girişi sayesinde sadece 1 tane usb portu işkal ediyor. Ama soğutucunun üzerindeki 3 tane Usb 2.0 port sayesinde usb ile bile çalıştırsak 2 tane ekstra port sağlıyor ki bu özelliği ürünü almam konusunda başlıca nedenlerden biri. Önceki soğutucumda kullanabileceğim bir tane Usb port vardı. Onada mouse takıyordum ama en yüksek hıza getirince bir süre sonra mouse kapanıyordu yani fan hızını en yükseğe getirince soğutucu usb porta güç ayıramıyordu.Böyleliklede usb port yok gibi birşey oluyordu. Ama Zalman NC3000U da üç Usb portunuda hiç sorunsuz kullanıyorum.

Çok sessiz çalışıyor. Hatta soğutma yeterli olduğundan laptopun fanıda aşırı çalışmıyor. Bu şekilde laptop fanınında sesi gelmediğinden daha sessiz bir kullanım sunuyor.

Eğimi gayet iyi yükseltme tırnakları açık şekilde kullanıyorum. Buda laptopun ekranını masadan 7 santim yukarı kaldırıyor. Bu şekilde boyun ve bel ağrılarım biraz azaldı.

Speed Fan ile Isı Testleri;
    Battlefield Bad Company 2 oyunu ile bir saat oyunadığımdaki ısı değişimleri. Soldaki resim başlarken sağdaki resim bir saat sonraki ısı değerlerini gösteriyor.

Bir saat fansız kullanıldığında;

Bir saat Fan ile kullanıldığında;

Geçenlerde fanını temizlemek için açtım. Temizlemek baya işe yaradı. Amma vidası varmış. Yanız Lastiklerin altındaki vidalar için lastikleri çıkarırken dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydolan -- 29 Mart 2011; 1:03:30 >

• sıcaklıklarda baya bir fark olmuş iyi günlerde kullanın

@yck66
    çok fazla para vermeyim diyorsan bunun gibi bişey al
    http://www.sanalmarketim.com/urun/d4552abe17312507749eae0105bcd13d/XILENCE-15#34;-Notebook-Sogutucu-Gumus-Siyah-COO-XPLP-X15.BS

• @Fundin
    Bir saatlik fark bu kadar ben 3 4 saat hiç kalkmadan oynadığım için göründüğünden daha çok işime yarıyor.

@yck66
    Ben coolermaster johnlone dan kullandım. 2. Usb portunu fan hızını en yükseğe getirince kullanamadım. Soğutmasındanda hiç memnun değildim. Birde cooller master notepallı sormuşun. Geçen forumda onu kullanan bir arkadaş çok memnun olduğunu söylüyordu.
  • O memnun olan arkadaş benim

sadece soğutsun diye almıştım işimide fazlasıyla görüyor. öndeki ızgaralardan serin hava geliyor. yaz aylarında elleri serinletmek için düşünülmüş güzel bir ayrıntı. Bunun dışında fanı açma kapama tuşu ve 2 usb portu mevcut. 1 port güç girişi için diğer port a istediğini bağlayabilirsin. ben klavye, mouse, harici hdd gibi bileşenler bağladım sorun yaşamadım. Tabi kişisel bir tercih olarak harici hdd yi her zaman pc den direk olarak almayı yeğlerim. verilerimizin güvenliği açısından. araya ek yapmaya gerek yok bence ama bağlantıda sorun çıkarmadı 1 saat (harici hdd ye kopyalama yaptım 1 saatten biraz fazla zaman da kopyalamayı bitird.i harici hdd seagate 250 gb freeagent go) sorunsuz kullandım bunuda belirtmek isterim. Bunun dışında düşük güç çeken cihazlarınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. Fiyatıda uygun, soğutması güzel, fan 23 cm zaten.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 6 Mart 2011; 12:12:20 >

• Bende bu cihazı almayı düşünüyorum fakat karasızım zalmanın nc-2500 plus modeli var onunla bu cihaz arasında kaldım. nc-2500 modelinin fanları daha kuvvetli olduğunu öğrendim ama nc-3000 modelininde fanı büyük ikisi eşdeğermi bilemiyorum bide 3000 modelinin hava delikler daha çok bilgisayarı tamamen kaplaması güzel..Bilemiyorum arkadaşlar beni kararsız yapan fanların birinin ikitane diğerinin büyük olması.. sizce hangisi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

Bende bu cihazı almayı düşünüyorum fakat karasızım zalmanın nc-2500 plus modeli var onunla bu cihaz arasında kaldım. nc-2500 modelinin fanları daha kuvvetli olduğunu öğrendim ama nc-3000 modelininde fanı büyük ikisi eşdeğermi bilemiyorum bide 3000 modelinin hava delikler daha çok bilgisayarı tamamen kaplaması güzel..Bilemiyorum arkadaşlar beni kararsız yapan fanların birinin ikitane diğerinin büyük olması.. sizce hangisi ??

nc-3000 kesinlikle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuvvet farkını bilmiyorum. İki fan arkaya bakıyor. Bu daha iyiolur gibime geliyor ama. NC-2500 plus da 2.5 inçlik hdd slotuda var. Yani harici hdd olarakda kullanılabiliyormuş. Bilmiyorum ama bence hdd takılırsa fişede takılması gerekir.
    Hdd kullanılırkende ısınacaktır. Buda soğukma performansını düşürebilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

Kuvvet farkını bilmiyorum. İki fan arkaya bakıyor. Bu daha iyiolur gibime geliyor ama. NC-2500 plus da 2.5 inçlik hdd slotuda var. Yani harici hdd olarakda kullanılabiliyormuş. Bilmiyorum ama bence hdd takılırsa fişede takılması gerekir.
    Hdd kullanılırkende ısınacaktır. Buda soğukma performansını düşürebilir bence.

Hdd slotunun olması aslında beni cezbetmiyor..Benim için önemli olan soğutma performansı.Hava delikleride daha kapsamlı olduğu için gönlüm nc-3000den yana ama dediğim gibi fanlar kafa karıştırıyor :( Galiba tecihim nc-3000 den yana olacak.tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • güzel bir inceleme olmus sahsen ben imzamdaki notebook u 6 ay dır kullanıyorum ve kullandıgım ürün rexpo diye bir markanın ucucz bir malı (hediye olarak geldi) acıkcası benim isimi fazlasıyla görüyor zaten ısı sorunum da yok ürünü calıstırdıgımdada pc nin fanları calısmıyor anşayacagınız isimi fazlasıyla görüyor
    sadece yazmak istedim sizin incelediginiz ürünlerle karsılastırılamaz bile eger sizinde cok ısı probleminiz yoksa böyle ucuz seyler almanızı tavsiye ederim
  • Ben daha önce bundan daha basit bir ürün kullandım. Yeterince işimi görmedi. Ben beş altı saat hiç durmadan oyun oynadığımdan. Isı problemim yüksek. Hem oyun oynamayan birinin böyle soğutuculara ihtiyacı olacağını pek sanmam.
  • bende sadece hediye geldi diye kullanıyorum acıkcası pc fanı calısmadıgı icinde iyi oluyor tozlanmaması acısından ben sadece bilgilendirmek istedim sizinde yorumlarınız gayet güzel
  • Doğrudur hocam. Ben sadece böyle soğutma sistemlerinde ucuza kaçılmasın diye dedim. Arkadaşım yirmi liralık fan kullanıyordu. Ekran kartını yaktı. Fan bile olsa ısı değerlerini kontrol etmek lazım.
  • aynen öyle katılıyorum eger derece degerleri kötüyse saglam güzel kullanıslı ürünler kullanılmalı abimde ki toshibanın degerleri ortanın üzerindeydi kampayadan güzel bir sogutucu aldık gayet memnun böyle seylerde masraftan kacınmayın daha büyük sorunlara neden olmaması icin
  • Hayırlı olsun dostum, baya güzel iş çıkartmış görünüşe göre. Zalman laptop soğutucuları kısmında en iyilerden biri zaten.
  • ben aynı markanın daha eski olan nc-1000 modelini kullandım 2-3 sene ve gerçekten başarılı bir ürün. inceleme için teşekkürler.
  • Bütün modelleriyle kaliteli ve performanslı bir marka. Sağolasın.
  • Aydolan kardeşimle aynı düşünüyoruz galiba. bende rat 7 mause aldım. soğutucu olarakda Nc3000 i kullanıyorum. sonra forumda bakarken rastladım tesadüfe bak dedim :D
  • Vatanbilgisayardan dün akşam 17:30 gibi sipariş verdim ve bugün elime geçti çok hızlı kargoydu.Takdir etmek lazım Vatanbilgisayarı.Akşam deneyince tekrardan yazarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.