Hayırlı olsun. Adaptörünüde almayı düşünüyormusun?
quote:
Orijinalden alıntı: Aydolan
Hayırlı olsun. Adaptörünüde almayı düşünüyormusun?
Valla akşam denedim laptop cukk diye oturdu zaten ölçülerini ölçmüştüm tam isabet oldu.Şimdilik memnunum yalnız alttarafı plastik yerine aliminyum olsaymış süper olurmuş.
NOT:adaptör almayı düşünüyorum lakin hangi adaptörü,nerden nasıl alacağımı pek bilmiyorum.Bu konuda bilgin varsa yardımcı olursan çok sevinirim.Teşekkürler.
Türkiyeye dönünce elektrikçilerden veya uyduculardan altaki özelliklerde bir adaptör almayı planlıyorum.
AC100 - 240V, 50/60Hz, 0.3A Output DC 5V, 2A Jack ø 3.5 / ø 1.35 (Outer/Inner)
quote:
Orijinalden alıntı: Aydolan
Türkiyeye dönünce elektrikçilerden veya uyduculardan altaki özelliklerde bir adaptör almayı planlıyorum.
AC100 - 240V, 50/60Hz, 0.3A Output DC 5V, 2A Jack ø 3.5 / ø 1.35 (Outer/Inner)
Anladım bende araştırayım bakayım.Sağol...
ürünü bugun aldım. fan güzel çalışıyor fakat arkasındaki usb ler çalışmıyor. bağlarken çift usb takılıyor mu pc ye? gerçi taktığımda da takmadığımda da zalman a taktığım usb leri görmüyor pc.. ne yapabilirim sağolun
quote:
Orijinalden alıntı: feelthesin
ürünü bugun aldım. fan güzel çalışıyor fakat arkasındaki usb ler çalışmıyor. bağlarken çift usb takılıyor mu pc ye? gerçi taktığımda da takmadığımda da zalman a taktığım usb leri görmüyor pc.. ne yapabilirim sağolun
Belki arızalı ürüne denk geldin!!! bendeki usb ler çalışıyor flashbellek taktım+mouse ikisi birden çalışıyor hem de tek usb bağlantısından.
Evet arizali 2 ayri laptop da denedim ayni sorun. Kutuladim degistircem yalniz cok memnun kaldim tek bir aorun harici. 2 usb takmak istiyorum ama 2 usb yi hp 6020et de o kdr yakin yapmislar ki ( bunun da usb girisleri biraz tombul) sokamiyorum yanyana usb lei. Tek usb den kullanmanin bir eksigi var mi? Adaptor un artilari nelerdir? Tesekkurler
Geçen sene temmuzda almıştım halen sorunsuz kullanıyorum.Zalman bu konuda gerçekten çok iyi.İnceleme için teşekkürler.
quote:
Evet arizali 2 ayri laptop da denedim ayni sorun. Kutuladim degistircem yalniz cok memnun kaldim tek bir aorun harici. 2 usb takmak istiyorum ama 2 usb yi hp 6020et de o kdr yakin yapmislar ki ( bunun da usb girisleri biraz tombul) sokamiyorum yanyana usb lei. Tek usb den kullanmanin bir eksigi var mi? Adaptor un artilari nelerdir? Tesekkurler
Valla hocam bende de MSI Gt680 laptop var ve usb 2.0 birisi solda ötekisi ise sağda yani biri aynada biri konyada ve dolayısı ile sadece tek usb ye takmak sorunda kalıyorum açıkçası yantana sadece usb 3,0 ikitane var laptopta ve bunları harcamak istemiyorum.
Anladim benim de benzer sorun. Usb 2.0 lar yanyana ama girmiyo. 3.0 lara giriyo. Ben de tek usb den kullanacam mecbur. Cift usb takinca daha mi fazla sogutuyo acaba?
Bir de adaptor kullananlar adaptorun farkini soylerse sevinirim ve nerden temin edebilecegimi
Ben Dell insprion 1520 kullanıyorum. Arkada üst üste 2 usb port var hiç sıkıntı yaşamadım bu yüzden ama bazen tek usb takıyorum. Soğutmada veya taktığım diğer usb aygıtlarda sorun yaşamadım. Ama bende adaptör alacağım. Bence direk enerji aldığından biraz daha iyi bir performans verebilir.
Tabi başka yerden elektirik aldığından taktığım usb aygıtlara ve laptopa zarar verebilirmi diye düşünüyorum. Bir ara yabancı forumlardan araştıracam. Eğer kullanan olursa lütfen burdan paylaşsın.
quote:
Anladim benim de benzer sorun. Usb 2.0 lar yanyana ama girmiyo. 3.0 lara giriyo. Ben de tek usb den kullanacam mecbur. Cift usb takinca daha mi fazla sogutuyo acaba?
Bir de adaptor kullananlar adaptorun farkini soylerse sevinirim ve nerden temin edebilecegimi
Ben tek usb'den kullanıyorum fakat çift usb'den kullandığımda dönüş hızında bir fark göremedim.Çift usb koyulmasının mantğı ne bende merak ediyorum.
quote:
kardeş ben tek usb kullanıyorum , çalışıyor bir sorun yok ayrıca aldığım yerde adaptörü yoktu
quote:
Orijinalden alıntı: metal_zone
quote:
Ben tek usb'den kullanıyorum fakat çift usb'den kullandığımda dönüş hızında bir fark göremedim.Çift usb koyulmasının mantğı ne bende merak ediyorum.
Çift usb mantığı şöyle,bazı usb portları gereken voltajı veremiyor bunun için çift usb kablosu koymuşlar çift usb ye takıp gerekli voltaj sağlansın diye,misal eski tip latoplar belki tek usb den randuman çalışmıyo diye...İlave olarak şunuda belirteyim,soğutucunun usb portlarına harici hdd bağladığın zaman gerekli voltaj isticektir bunuda çift usb ile sağlancaktır...
pavilion 1241 için almayı düşünüyorum umarım randıman alırım . ofisimde çok ısınıyor ve ciddi performans düşüklüğü oluyor.Bir sorum olacak, yüzey olarak nc 1000 lerde kullanılan alaşım mı kullanılıyor nc3000 lerde
Tam olarak bilmiyorum ama aynı olması lazım.
Ben 2500 plus ı kullanıyorum ve daha önceden büyük fanlı modeller mevcuttu bende. Ve 2500 plus çok iyi soğutuyor. 2 fan ile bütün deliklerden hava akışı sağlıyor. Çok iyi bir dizayn uygulamışlar. Hava akışı çok iyi. Şöyle söyliyeyim büyük fanlarda köşedeki deliklerden hava akışı olmuyor fanın olduğu yerden oluyor haliyle, ama 2500 plus da bu bütün deliklerde oluyor buda farklı notebook ların hava ızgaralarının olması bunun daha performanslı çalışmasına yardımcı oluyor.
Zaten bu tür soğutuculardan inanılmaz performans beklemek yanlış olur. Ama şunu söylim 6 dan fazla soğutucu denedim alarında çok büyük farklar yoktu. 2500plus harici hdd si ilede çok iyi ve harici hdd kablosunu bağladığınızda size + 3 tane daha usb kalıyor. Ve harici hdd olması büyük avantaj.
Birde havayı alt tarafdan almıyor arkadan alıyor böylelikle yatakda yada buna benzeri biryerde kullanması gayet sağlıklı. Ve inanılmaz şekilde sesiz çalışıyor. İlk kullandığımda ön yargılıydım ufacık fanları var nasıl hava akışı sağlıyacak diye ama ön yargımı kırdı açıkcası.
ya arkadaşlar bende zalman soğutuculardan alcamda şimdi ben nc-2000 ile nc-3000 arasında kaldım.laptobumun boyu 15.6 inç ikisi arasında soğutma farkı olur mu?Nc-2000 tamamen alüminyum oldugu için daha iyi diyorlar.nc-3000 ise tamamen alüminyum değilmiş ama üst yüzeyi alüminyummuş.Hangisinin soğutması daha iyi olurBirde nc-3000 de tek fan varmış nc-2000 de ise çift buda kafamı karıştırıyor
NC3000 de alüminyum olmayan kısımlar sadece köşeleri o kısma zaten laptop deymiyor. Bence ikisini arasındaki en önemli fark usb port sayısı. NC 2000de 1 tane boşta usb port olacak. NC-3000 de fiş alırsan hiç port kullanmayada bilirsin. Fiş almadanda 2 tane extra usb portun olacak.
Bende işe yaramadı NC-1000,NC-3000 Cooler master notepal x1 3 tane soğutcu aldım hiçbiri işime yaramadı.En işime yarayan bilgisayarcının birinden aldığım 10TL'lik soğutucu birazda ben modifiye yaptım fıstık gibi oldu.