Şimdi Ara

Zam oranı belli oldu: MTV, IMEI kayıt ücreti ve trafik cezaları 2021'de ne kadar zamlanacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanhan68

eskidi o  

Asla eskimez o. Zam oranı belli oldu: MTV, IMEI kayıt ücreti ve trafik cezaları 2021'de ne kadar zamlanacak? 

• Haberde hata var diye baktım her yerde.
    1 Ocak 2018 sonrası trafiğe çıkan 1-3 yaş aralığındaki araçların en düşük MTV oranı bin 52 TL olacak. Deniliyor. Bu durumda 1-3 yaş yerine 1-4 yaş uygulamasına geçiliyor galiba. 2018 model bir araba 2021 de 4 yaşında olur. 6 yüksek vergi değil 8 yüksek vergi ödenmiş olur.
    Bu konuyla ilgili bilgi bulan konuya eklesin. Yoksa hata var bu vergilendirmede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İMEİ kayıt ücretinin 2000 TL üzerine çıkacak olması şaka gibi. Damat bakana sorduklarında ekonomi çok iyi. Hangi kafayla hangi dünyada yaşadıklarını çok merak ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borukuzen -- 3 Kasım 2020; 20:32:29 >
  • Şu zamlar geldikçe o kadar seviniyorum ki. En son malum partiden asgari ücretli aç kalana kadar her şeye zama devam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin her yıl zamlandığı saçma sapan bir ülke.

• Vergiland

• Asgari ücretli biri sınırlarda alkol alarak alkollü araç kullanmaktan ceza alsa maaşın yarısı gitti.

Alkollü araç kullanmak elbette ceza gerektirecek, sadece kendini değil trafiği de tehlikeye atıyor. Fakat bu ceza oranı caydırıcı olmanın ötesinde, biraz abartı olarak ifade edeceğim ama adamın hayatını kaydırır, gelir/gider hesabını öyle bir alt-üst eder ki aylarca toparlayamaz.

Zaten asgari ücretli vatandaş bu duruma düşmesin diye otomobildeki ötv ve mtv oranını yüksek tutup vatandaşı koruyorlar(!) Kazayla alkol falan alır diye alkolün ötv'sini yüksek tutup alkol almasına da engel oluyorlar. Bu öncelikli otomobil ve alkol vergileri sayesinde vatandaş hâlâ alkol alıp alkollü araç kullanıyorsa tebrik etmek gerek. Bu aşamaya ulaşan bu noktada ekonomik olarak batıyor..

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretlinin neyine araba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Hocam yazıya ve gife bittim bu ne güzel bir mesajdır yahu.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Zam oranı belli oldu: MTV, IMEI kayıt ücreti ve trafik cezaları 2021'de ne kadar zamlanacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: adoness

Asgari ücretlinin neyine araba
    Asgari ücretli yaşadığına şükretsin, işe gitsin gelsin, yatsın uyusun, işe gitsin gelsin. Gözü fazla açılmasın, fazla bir şey istemesin. Diyerek ülkeyi yönetenler de böyle düşünüyor sanırım.

Asgari ücretle çalışanlar ne yer ne içer, hangi telefonu, tv'yi almak hakları.. Kaç paralık peynir/zeytin yerler? Hayatın sosyal kısmına nereden dahil olurlar? Neye yetecek paraları var?

Soru sana değil hocam, ortaya soruyorum, bazen merak ediyorum. Başkaları sormuyor mu? İlk mesajımda da yazdım, vatandaş zaten asgari ücretle otomobil ve alkol alamadığı için bu ikisini bir arada bulundurup alkollü araç kullanmaktan ceza da yiyemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın hocam ölmüşüz ağlayananımız yok

• Alkollü araç kullanma ve kırmızı ışıkta geçme cezaları caydırıcı değil.

• Alkollü araç kullanmak, taksirle ölüme sebep vermektir. Alkol, elbet için ama içtikten sonra araba kullanmayın lütfen. 2. seferden sonra trafikten süresiz men edilse keşke.

• Elektronik devre için kullanılan etil alkolü geçen yıl yada bu yıl başında 1lt 16tlden almıştım. 45tl miş şuanda. Bu neyin cezası?

• Pasaporta her sen sistematik zam yapan başka bir devlet var mı? Pasaportun nüfus cüzdanından ne farkı var da her sene zam alıyor. Devlet ithal ediyormuş gibi zam bindiriyor.

• IMEI 2006 TL hey yavrum be!

• Ceza zamları böyleyse maaş zamları nolur acaba?

• 83 milyon içinden biri çoban, gerisi koyun herhal , gelde biraz hepimiz otlanak... tabi koyunun önünden çoban otları çalmazsa...

• 2019 yılı 2118'den daha iyiydi. 2020 2019'dan daha iyiydi. bakın görün 2021 hepsinden daha iyi olacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.