yaw ilk önce şu benim arabayı itsinler....yolda kaldım.
deney sırasında bir aksilik olursa en kötü ihtimalle orada ne olur?
quote:
Orjinalden alıntı: alpyildirim749
quote:
Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*
Üff ne karışık hiç anlayamıyorum bu mevzulardan...Hele buradakiler fizik profesörü sanki
Şu Mert arkadaşımızın yazdıklarını okudum kafam patlamak üzere hiç bu kadar bilgiyi aynı anda almamıştım Bu uzay olayı zaman kavramı bizim gibi daha küçük beyinlerin anlayacağı işler değil bi 400-500 sene geçsin insanlar bi zekileşsin onlar çözer zaman nedir? uzay nasıldır vs.
seneyle ne alakası var einstein dediğin adam kaç yıl önce yaşamış
quote:
Orjinalden alıntı: gelgor11
ben bir karadeli yapacaklarını sanıyorum. eğer karadelik bir şekilde kontrol edilemezde dünyanın sonu gelir. küçücük bir karadelik bile dünyadan daha ağırdır ve onu rahatça içine çekebilir.
quote:
Karadeliklerin oluşacağını söylüyorlar.
Bunlar ise çekim kuvveti oldukça büyük olan şeyler. En küçük bir yıldız ile bile çok büyük bir kütle çekim kuvveti mevcut.
O deliğe girenlerin ise nereye gittikleri belli değil. Başka bir boyuta geçtikleri, başka bir evrene gittikleri düşünülüyor. Karadeliğin kontrolden çıkması, dünyanın sonunu getirecek.
quote:
Orjinalden alıntı: windsurf
quote:
ben bir karadeli yapacaklarını sanıyorum. eğer karadelik bir şekilde kontrol edilemezde dünyanın sonu gelir. küçücük bir karadelik bile dünyadan daha ağırdır ve onu rahatça içine çekebilir.
eğlenceli olur keşke olsa
alacakaranlık
haklısın.ama şöyle bir durum var.mesela bir arabadasın ve karadelik seni içine doğru çekiyor.ama çekim kuvveti büyük ihtimalle hissedilemeyecek çünkü eşit güçte bir çekim yapıyor.yaklaştıkça ayakların başından daha çok çekiliyormuş gibi olacak ve bu şekilde öleceğiz eğer böyle bir şey olursa.yani başka bir boyuta gitsek bile bizim görmemiz imkansız.
ayrıca bütün dünya içine çekildiğinde bile uzaydan hala dünya yerindeymiş gibi görünür.çok büyük paradokslar var.
quote:
Orjinalden alıntı: Metalli Head
bilmediğim konu hakkında çalışır vey çalışmaz diyemem. Ama aklıma uzak geliyor çalışması ancak çalışırsa tanrı kavramını da yalanlamıyor mu bir ölçüde bu deney.
bütün yorumları okudum nerdeyse.en mantıklısını sen sölemişin arkadaşım.bilmediğim konu hakkında tam kesin bişey söliyemem.adamlar deney yapar ileri sürer iddaa eder bizim ülkemizde de her bir insanımız einsten aynı zamanda siyasetçi aynı zamanda da teknik direktör olduğundan kendine özgü kesin net bi yorumu vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: windsurf
alacakaranlık
haklısın.ama şöyle bir durum var.mesela bir arabadasın ve karadelik seni içine doğru çekiyor.ama çekim kuvveti büyük ihtimalle hissedilemeyecek çünkü eşit güçte bir çekim yapıyor.yaklaştıkça ayakların başından daha çok çekiliyormuş gibi olacak ve bu şekilde öleceğiz eğer böyle bir şey olursa.yani başka bir boyuta gitsek bile bizim görmemiz imkansız.
ayrıca bütün dünya içine çekildiğinde bile uzaydan hala dünya yerindeymiş gibi görünür.çok büyük paradokslar var.
Öff, boşver. Karıştı iyice konu.
Ben etli bulgur pilavımı yiyip keyfime bakmaya devam edeyim.
Bu deney yarın mı yapılacaktı? Yarınsa, belki de yarın son günümüz olabilir (Allah korusun tabii...).
new york'a gitme hayallerime engel olacaksa o nalet olası karadeliği mahvederim.
Ya bu arada deney yarın mı yapılacaktı?
Zaman makinasina en cok Meyan sevinir benden soylemesi..
sanrım öyle.ya da yarın deney için start komutu verilecekti.tam hatırlamıyorum. (cevabım alacakaranlık'a.alıntı yapamıyorum nedense.)
Direk sayısal oynarım.
Yarın son günümüz olabilir demek ki.
Hakkınızı helal edin arkadaşlar.
Zamanda yolculuk İMKANSIZ Eğer olsaydı çoktan gelecekten ziyarete gelirlerdi saçmalıktan başka birşey değil...
bu deney yarın mı yapılcak ?
quote:
bu deney yarın mı yapılcak ?
Ben de öyle biliyorum.
Şimdi zamanda ileri geri gidelemiyor diyelim. Geçmişe gidilseydi günümüzde gelecekten gelirlerdi, geleceğe gidilseydi ki gelecek henüz oluşmadı. Geriye tek bir seçenek kalıyor o da boyutlar arası geçiş. Kaba taslak bu çıkıyo ortaya. İlginç fizikten anlamam ama iyi salladım
quote:
Orjinalden alıntı: faho
Yine de çabalıyorlar,tebrik etmek lazım,biz içeride nelerle uğraşıyoruz bir de bu yönden bakmak lazım,bu tip gelişmeleri duyunca;kendimi ortaçağda yaşıyor gibi hissediyorum,roller değişti tabiki.
yabancı ulkedekı vatandas ıle ulkemızdekı vatandas arasındakı fark. yabancı ulkedekı vatandaslar en kucuk fıkırı bıle degerlendırıp,ılerlemeye calısırlar.. ama ulkemızde kı kısıler ıse daha baslamadan olmaz yapılmaz dıye bastan cekılırler..
örnek amerika,adamlar her fıkrı degerlendırıp uretıyor vede ılerlıyor,onca teknolojı nasıl yapıldı, ya olursa mumkunse dendı vede yapıldı.. ama bızım ulkemızde bastan olmaz denıyor.. ulkemız bu fıkırle ılerlemesı zordur.. denemekte fayda vardır..