Şimdi Ara

ZASS KLİMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: economist52

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy
    ben kılavuza baktım ama detaylı incelemedim. daha önce linkleri tıkladım her linkte inverter geçiyor. o açıdan dikkatimi çekmedi. siz gene netleştirmek için daikin 444 lü numarayıda ararsınız. ama bence inverter. arkadaşta basım hatası demiş zaten.

Tamam hocam mesele açıklığa kavuştu..hepsiburadanın satış linkinde klimanin kodunu ZS18-0926 olarak yazmışlar ama ZS18-0934/inv yani inverter olan modeli gönderiyorlarmış.Yani klimanın kodunu yanlış yazmışlar...Olay bundan ibaret.

Benim sana bir sorum olacak @9köy hocam
    Daikin klimanın "oda sıcaklık algılayıcı sensörü" klimanın tam olarak ne tarafında yer alıyor.Bunun yerini değiştirmek istiyorum..Neden diye sorarsan, soğuk günlerde sorun yok ama çok soğuk günlerde yalıtımda olmadığından, duvarlara yakın bölgeler, klimaya yakın olan bölgelerden daha soğuk oluyor.Mesela 26 dereceye ayarlıyorum.Klima ve çevresi 25 derece oluyorsa duvarlara yakın alanlarr yani ısı kaybının çok olduğu klimaya uzak olan bölgeler 23,5 oluyor...
    Kapağı kaldırdığımda 2 adet vida görüyorum.bu vidalardan başka sökmem gereken vida varmı.Kasayı nasıl sökerim ve bu ısı algılayıcı sensöre nasıl ulaşırım.Yardımcı olursan memnun olurum...

hiç uğraşma derim kliman sağlıklı çalışıyor her klimada bu durum bu şekildedir.

sensöre dokunursan garantidende çıkar kliman aslında bişe olmaz ama firmalar bu durumu kullanırlar.

hem uzaktan algılama yapsın diyorsan kliman kablo eklemen lazım bu daha sakat bence dokunma.

sensör görselleri ekledim

https://www.google.com.tr/search?q=klima+sens%C3%B6r%C3%BC&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LHaQU7nJGueQ1AWGgoHYAg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=637

•  ZASS  KLİMA

budur klimanın iç ünite plastiğinin altına bir yere montelidir karta yakın bir noktadadaır yani sağ tarafta olur genelde bir bak. olmazsa resim çeker eklersin belki gözükür
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam...Dediğim gibi 28 mkarede 12000 daikin inverter kullanıyorum (FTX35GV1B)..Klima 2007 belçika üretimi..Garantisi çoktan bitti..Bugünkü V serisinin aynisı.V serisi bunun devamı galiba..Yalıtım yok.Odanın bir duvarı kuzey diğeri kuzeybatı bakıyor...
    Ancak dediğim gibi çok soğuklarda klimaya yakın bölgeler 25, uzak bölgeler 23,5 olunca klima 25 dereceyi baz alarak btu düşürüyor (Sanıyorki odadaki her bölge 25 derece.).Bu sefer duvara yakın uzak bölgeler için sıkıntı oluyor.
    Temizlik için felan Kasayı sökmek zormu?Ben sökebilirmiyim acaba??
  • quote:

Anladım hocam...Dediğim gibi 28 mkarede 12000 daikin inverter kullanıyorum (FTX35GV1B)..Klima 2007 belçika üretimi..Garantisi çoktan bitti..Bugünkü V serisinin aynisı.V serisi bunun devamı galiba..Yalıtım yok.Odanın bir duvarı kuzey diğeri kuzeybatı bakıyor...
    Ancak dediğim gibi çok soğuklarda klimaya yakın bölgeler 25, uzak bölgeler 23,5 olunca klima 25 dereceyi baz alarak btu düşürüyor (Sanıyorki odadaki her bölge 25 derece.).Bu sefer duvara yakın uzak bölgeler için sıkıntı oluyor.

bu durum normaldir hiç dokunma bence.

garantisi bitsede sökme. bir kere resmi servisi çağır nasıl söküldüğünü öğren. ondan sonraki temizliklerde kendin sökersin.

eski daikinlerin kasası 2 parçalıdır kanatçıkları biraz karışıktır gerçi yenilerinde kanatçıklarında aynı durum mevcuttur.. bende klasik vardı söktüm kanatçıkları zor taktım yerine. şuan yekpare giydirme kasa yaptılar henüz sökmedim onu. ama onunda sağsol kanatları aynı sistemdir.

sen çağır bir servis iyice öğren.. hemede resimle temizlik bölümünede eklersin bende öğrenmiş olurum

• quote:

quote:

garantisi bitsede sökme. bir kere resmi servisi çağır nasıl söküldüğünü öğren. ondan sonraki temizliklerde kendin sökersin.

eski daikinlerin kasası 2 parçalıdır kanatçıkları biraz karışıktır gerçi yenilerinde kanatçıklarında aynı durum mevcuttur.. bende klasik vardı söktüm kanatçıkları zor taktım yerine. şuan yekpare giydirme kasa yaptılar henüz sökmedim onu. ama onunda sağsol kanatları aynı sistemdir.

sen çağır bir servis iyice öğren.. hemede resimle temizlik bölümünede eklersin bende öğrenmiş olurum

Tamam hocam anladım ben büyük sözü dinlerim...Arada elektrik süpürgesi ve traş fırcası yardımıyla peteklerin arasındaki tozlarıda aldığım için şu anda iç ve dış ünite gayet temiz.Bu yeni kasa galiba kasa tek parça görünüyor.Klima kirlenince iç üniteyi söker temizlerim.Fotolarıda temizlik bölümüne eklerim.Hiç belli olmaz kafama eserse bu günlerdede sökebilirim zaman bulursam.Çok teşekkür ederim 9köy ustam yardımların için.

• quote:

Sende 25 değil 28 dereceye ayarla oda yetmedi 30 dereceye ayarla. En basiti bu. Isıtmada klimanın hava üfleme yününü aşağı doğru ayarlarsan daha iyi ısıtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

Sende 25 değil 28 dereceye ayarla oda yetmedi 30 dereceye ayarla. En basiti bu. Isıtmada klimanın hava üfleme yününü aşağı doğru ayarlarsan daha iyi ısıtır.

zaten 25 sıcaklık istiyorsam 27-28 de kullanıyorum ama yinede içime sinmiyor.Herşey nizami olsun istiyorum.25 derece yaptımmı odanın heryeri 25 olsun istiyorum.Buda yalıtımı olmayan ve ısı kaybı yüksek olan yerlerde oldukça zor.Biraz kılım galibaOda sensörünü klimanın dişına almayı planlıyorum.

Birde klimayı BELKIN TEKLİ AKIM KORUYUCU PRİZ ile kullanıyorum.PRİZ AÇIK BALKONDA.Bu prizi kullanmama gerek varmı ve performansa bir etkisi olurmu?
    http://www.kliksa.com/urun/belkin-tekli-akim-koruyucu-priz/980001193

@9köy @mbirol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 5 Haziran 2014; 20:41:02 >

• bu klimayı takipteyiz arkadaşlar,kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tamam hocam anladım ben büyük sözü dinlerim...Arada elektrik süpürgesi ve traş fırcası yardımıyla peteklerin arasındaki tozlarıda aldığım için şu anda iç ve dış ünite gayet temiz.Bu yeni kasa galiba kasa tek parça görünüyor.Klima kirlenince iç üniteyi söker temizlerim.Fotolarıda temizlik bölümüne eklerim.Hiç belli olmaz kafama eserse bu günlerdede sökebilirim zaman bulursam.Çok teşekkür ederim 9köy ustam yardımların için.

dinleyeceksen büyük sözü. dokunma klimana.. (bak ben kanatçıkları ve ızgarayı çok zor yerleştirdim. daikinlerin kanatçıkları hassas yuvaları çok ufak zor oturttum yerlerine. daikin olsun diğer bilindik firmalar olsun nedense bu tür şeyleri biraz basit yada özellikle basit yapıyorlar o yüzden risk alma.) bir kez resmi servise bu işlemi yaptır iyice sökülmesini öğren. (onun içinde merkez ofisi ara ordan sana işi bilen servis yönlendirsinler. birçok daikin servisi zayıftır maalesef.)

ZASS  KLİMA

• yönetici arkdaşlar forumda gene aksaklık var ben üstteki mesajıma resim ekledim yazılarım daha fazlaydı vs hiç biri çıkmamış bir el atalım lütfen aynı sorunu geçen gün gene yaşamıştım.

@Citizen kardeşim bir el atıver sana zahmet. diğer arkadaşlarıda ekeledim görmezseniz iletirler size

bakın üstteki mesajımda yazanları (yazdım ama çıkmayanları yani) aşağı resim olarak aldım umarım burdada çıkar.

ZASS  KLİMA

https://store.donanimhaber.com/91/e9/59/91e959a58266f90ce636d742bcc2f4b6.png

• yok arkadaş bir anormallik var resimin image haricinde linkinide ekledim gene çıkmamış
  • quote:

quote:

dinleyeceksen büyük sözü. dokunma klimana.. (bak ben kanatçıkları ve ızgarayı çok zor yerleştirdim. daikinlerin kanatçıkları hassas yuvaları çok ufak zor oturttum yerlerine. daikin olsun diğer bilindik firmalar olsun nedense bu tür şeyleri biraz basit yada özellikle basit yapıyorlar o yüzden risk alma.) bir kez resmi servise bu işlemi yaptır iyice sökülmesini öğren. (onun içinde merkez ofisi ara ordan sana işi bilen servis yönlendirsinler. birçok daikin servisi zayıftır maalesef.)

ZASS  KLİMA

bak bu yekpare kasa o kırmızı çizginin olduğu yerde bir açıklık yoksa senin klimanın plastiğide tek parçadır. bir taraftanda avantajdır bu durum.arkası daha iyi temizlenebilir.

altatki resimde ise me nin fanının dahi nekadar rahat temizlenebileceğine bir örnek kanatçıklar ve ızgara çok pratik hale getirilmiş.

ZASS  KLİMA

Anlaşıldı @9köy ustam.Resimler içinde ayrıça teşekkürler...
    klima 1. resimdeki ile aynı tek parça kasa.....2. resim mitsubishi elektriğemi ait?.Daikinin içine çok benziyor.. 2. resimde görünen gereksiz plastik fan koruyucu ızgarayı nasıl çıkarttın.Geçirmeli sistemmi?

Birde klimayı BELKIN TEKLİ AKIM KORUYUCU PRİZ ile kullanıyorum.PRİZ AÇIK BALKONDA.Bu prizi kullanmama gerek varmı ve performansa bir etkisi olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 7 Haziran 2014; 2:06:29 >

• quote:

quote:

quote:

ZASS  KLİMA

bak bu yekpare kasa o kırmızı çizginin olduğu yerde bir açıklık yoksa senin klimanın plastiğide tek parçadır. bir taraftanda avantajdır bu durum.arkası daha iyi temizlenebilir.

altatki resimde ise me nin fanının dahi nekadar rahat temizlenebileceğine bir örnek kanatçıklar ve ızgara çok pratik hale getirilmiş.

ZASS  KLİMA

Anlaşıldı @9köy ustam.Resimler içinde ayrıça teşekkürler...
    klima 1. resimdeki ile aynı tek parça kasa.....2. resim mitsubishi elektriğemi ait?.Daikinin içine çok benziyor.. 2. resimde görünen gereksiz plastik fan koruyucu ızgarayı nasıl çıkarttın.Geçirmeli sistemmi?

hayret yahu ben attığım mesajda resimleri görmezken siz nasıl alıntı yaptınız @Citizen

acaba benim pc de bişemi var hayret ettim yahu.

evet me ait resim. gereksiz gerçekten bu ızgara bize öyle geliyor ama el koruması olarak yapılıyormuş.

me bu durumu görerek bunları açılır kapanır yapmış aç kapa sistem diyelim çok rahat fan temizleniyor. sol tarafı açık resimde aynı şekilde sağ tarafta açılıyor.

daikinde bu kolaylık yok işte. sanrım o ızgaralar kanatçıklarla birlilte çıkıyordu o yüzden baya zor temzilemiştim eski daikini zarar vermeyeceğini bağlantılı olmadığını net bilsem (hatırlayabilsem eski klimayı şimdi) o ızgaraları söktükten sonra takmam bile.

• pardon yazmayı unuttum şimdi mesajı değiştirmeyeyim. akım koruyucu priz mantıken faydalı bence. sağlam bağlandıysa zarar vermez düşüncesindeyim. ama doğru bilgiyi Birol ve diğer ustalar versin.
  • Konu hep böyle sapıyor heralde ben ne soruyorum arkadaşlar neyi tartışıor. işime yaramayan belki ilerde yarayacak şeyleri konuşuyorlar, kimseye kızmıyorum tabi benim de oldu böyle. konuyla direk alakalı olmayan yazışmalarım. olsun artık. ama bana gerekli olan ZASS marka 18000 inv. klima hakkında bilgi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SARIKAFA27

Konu hep böyle sapıyor heralde ben ne soruyorum arkadaşlar neyi tartışıor. işime yaramayan belki ilerde yarayacak şeyleri konuşuyorlar, kimseye kızmıyorum tabi benim de oldu böyle. konuyla direk alakalı olmayan yazışmalarım. olsun artık. ama bana gerekli olan ZASS marka 18000 inv. klima hakkında bilgi.

kızma haklısın.
    dağıttık.. kalitesini soruyorsan yukarıda yazılanlarıda dikkatle oku korkma alıcaksan o klima işini görür harcı alem klimadır. bunun dışınd aşahsen kullnmadım ama klasik 18liğin ankarada kışın dahi iş gördüğünü biliyorum zanaks yaz arat pm yap.
  • Slm herkese bu gün zass 18000 Btu inv. klimayı teslim aldım. yarın montajı yapılacak. bakalım hayırlısı olur inşallah. montaj kiti alüminyum yazıyor. tel arayıp sorduğumda bana bakır boru olduğunu söylemişlerdi. üstüne 80-90 lira verip bakır boru yaptırmayı düşünmüyorum ilerde evin taşınma durummu var. onda bakır boru ile tekrar montajlatırım. kullandıktan sonra ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.
  • SARIKAFA27 kullanıcısına yanıt
    Eğer hocam imkanınız varsa fotoğrafda eklerseniz çok memnum olurum merak ediyorum acaba hepsiburada da gözüktüğü gibi mi bu klima
  • quote:

Orijinalden alıntı: SARIKAFA27

Slm herkese bu gün zass 18000 Btu inv. klimayı teslim aldım. yarın montajı yapılacak. bakalım hayırlısı olur inşallah. montaj kiti alüminyum yazıyor. tel arayıp sorduğumda bana bakır boru olduğunu söylemişlerdi. üstüne 80-90 lira verip bakır boru yaptırmayı düşünmüyorum ilerde evin taşınma durummu var. onda bakır boru ile tekrar montajlatırım. kullandıktan sonra ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.

Hayırlı olsun. İnş. beklentilerinizi karşılar. Aynı klima ile ilgili bende bakır boru sorusu yöneltmiştim. Bakır boru var diye cevap geldi. Aslında hepsiburada ya biraz bastırsanız belki ücretsiz bakır boru ile değiştirtebilirler. Değişmezse klimayı geri iade edeceğim diyin, servise talimat verebilirler ücretsiz değişim için, bazen işe yarıyor :)
  • bu gün bağladılar, daikin servisi gelip ücretsiz montajını yaptı, gelen servis elamanı ile baya sohbet ettik. ürünün çok iyi bir ürün olduğunu, daikinin pratiker mağazaları için özel olarak Çinde ürettirmiş olduğu. söyledi fiyatınında çok uygun olduğunu söyledi. çalıştırıp denedik. soğutması çok hızlı ve güçlü biraz ses sorunu var gibi fan son kademede biraz fazla sesli. herhalde normaldir. umarım beklentileri karşılar.
     ZASS  KLİMA ZASS  KLİMA

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.