Şimdi Ara

ZASS KLİMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLM Dostlar ben uygun bir klimaya bakıyorum. 18000 btu olmasını istiyorum şunu sizlere sormak istiyorum Zass ZS18-0926 inverter klima 1650 tl veya Airfel AS18-0930/R2Green R410A Gazlı 18000 Btu bir inverter airfel değil. fiyatları aynı ikisi de aynı DAİKİN GÜVENCESİ ile üretiliyor. Zass klimayı alıp kullanan varmı acaba bana önerir mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIKAFA27

SLM Dostlar ben uygun bir klimaya bakıyorum. 18000 btu olmasını istiyorum şunu sizlere sormak istiyorum Zass ZS18-0926 inverter klima 1650 tl veya Airfel AS18-0930/R2Green R410A Gazlı 18000 Btu bir inverter airfel değil. fiyatları aynı ikisi de aynı DAİKİN GÜVENCESİ ile üretiliyor. Zass klimayı alıp kullanan varmı acaba bana önerir mi.

zass 12000btu aldi tanidigim bnde hic duymamistim 1 yili aşti hic bir sorunu yok serviside gayet iyi ama ilerki yillarda neler cikar bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağol bakalım daha fazla kullanan arkadaşlar var mı cevapları bekliyorum. bu ayın 15 de almayı planlıyorum.
  • Bende bu klimayı almayı düşünüyorum, 18 bin btu inverter ve fiyatı da çok uygun geldi. 1500 tl

kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var.

http://www.beyazesyamerkezi.com/Zass-ZS18-0926-Inverter-Klima-18-000-Btu.html#2
  • economist52 kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/liste/zass-zs18-0926-18000-btu-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=mtzass18000&categoryId=17453

aynı ürün hepsiburada.com da satılıyor. 1800 tl
    fiyat bana çok uygun geldi ama alıpta pişman olmak istemiyorum, bir iki kullanıcı yorumu okuyup içim rahatlasın istiyorum :)

• 15 gün önce bu klimayı hepsiburadadan aldım. daikin servisi geldi montajını yaptı. montaj ücretsiz. kutu içinden aluminyum boru çıkıyor. bakır boru ile değiştirdim ben. servise bakır boru ücreti verdim. soğutma için kullanıcam ben. bir iki kere test etme şansım oldu klimayı. çık kısa sürede buz gibi yapıyor odayı. iç ve dış ünite sesi normal seviyelerde. rahatsız etmiyor hiç. iç ünitesi de çok şık. ben çok memnunum şimdilik. başka sorusu olan varsa cevaplarım.
  • klima inverter onda problem yok @economist52 arkadaşım değerlere gelirsek belirtmek gerekirse, bunların hepsi palavra klimalar yeni eurovent düzenine göre. yazan değerlere ben şahsen inanmam. koca me doğruları yazıp 18 lik klimasındaki ısıtma değerleri açıkça vermişken. bu klima nerden ısıtmda 22bin btu ya kadar A sınıfı olacakmış. palavra bunlar hep. kimi der yeni euroventte a + nın önemi yok kimi der -15 te çok yakıyor me.. len devamlımı - 15te çalışacak sanki ülkemiz şartlarında nasıl a + lar değersizmiş nasıl değersiz olacakmış eurovent belgeyi veriyorken ozaman bende çıkar derim euroventte sahtekar buna kimse engel olamazki. dememi len @mbirol sanki me de teknoloji yokta abuk subuk markaları geçemeyecek. bu euroventin yeni başladı devamında çok büyük boklar ortaya çıkacak 1-2 sene içinde bekleyip göreceğiz artık.

klimaya dönersek kalite açısndan airfelin bir alt segmentidir eskiden sadece praktiker satardı iflas etmeden önce. artık elde kalan stoklarımı satıyor daikin bilinmez. mesela carrefora velene veriyordu daikin onlarda bitti bulamazsın artık. yani depolar mı boşaltılıyor bilinmez. çünkü Birol usta olsun bir çok klimacı olsun artık airfel dahil bu ürünleri daikinin getirmeyeceğini söylüyorlardı. daikinin alt serisine ağrılık vereceklerini söylüyorlardı. ama para tatlıdır güzel kâr ediyorsa getirebilrilerde ne olacak zhara mira üreten adam burdaki kâr ı görmezmi.

klima alınabilir baymak almaktan arçelik vestel almaktan bin defa iyidir eski örneklere bakarak iyice kaliteyi bozmadıysa daikin yeni parti ithalat yaptıysa şayet.. yanlzı kesinlikle aradaki fark ödenip bakır boru ile kurulum sağlanmalı. aksi durumda ben kesinlikle önermiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Profilo klima hk
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oscar30

15 gün önce bu klimayı hepsiburadadan aldım. daikin servisi geldi montajını yaptı. montaj ücretsiz. kutu içinden aluminyum boru çıkıyor. bakır boru ile değiştirdim ben. servise bakır boru ücreti verdim. soğutma için kullanıcam ben. bir iki kere test etme şansım oldu klimayı. çık kısa sürede buz gibi yapıyor odayı. iç ve dış ünite sesi normal seviyelerde. rahatsız etmiyor hiç. iç ünitesi de çok şık. ben çok memnunum şimdilik. başka sorusu olan varsa cevaplarım.

işte örenek: bilinçli bir arkadaş bakır boru ile kurulum yaptırmış

http://forum.donanimhaber.com/m_74153237/f_//tm.htm#74153237

• quote:

15 gün önce bu klimayı hepsiburadadan aldım. daikin servisi geldi montajını yaptı. montaj ücretsiz. kutu içinden aluminyum boru çıkıyor. bakır boru ile değiştirdim ben. servise bakır boru ücreti verdim. soğutma için kullanıcam ben. bir iki kere test etme şansım oldu klimayı. çık kısa sürede buz gibi yapıyor odayı. iç ve dış ünite sesi normal seviyelerde. rahatsız etmiyor hiç. iç ünitesi de çok şık. ben çok memnunum şimdilik. başka sorusu olan varsa cevaplarım.

bakır boru için ne kadar fark verdin hocam ?

@9köy hocam güzel bilgiler vermişsin çok sağol.

• 3,5 metre için 87,5 TL verdim.
  • 3 senedir SICAK SOĞUK durmadan işyerinde kullanıyorum. 18000 lik olan çok hızlı bir şekilde etki ediyor, yaklaşık 25 metrekarelik bir alanda kullanıyorum. Çok Başarılı. Ama 9000 lik olan 15 m2 lik odada hiç verimli olmuyor. Çok Soğuk ve çok sıcaklarda yetersiz kalıyor.
  • Bu 18 zass hakikatten çok ucuz geldi banada.Evet gree üretim ama Airfel olan mal değil bu ,dikkat edin.Airfel Turkuaz ile Grenn serisi gibi.

Köylünün de dediği gibi ,arç,ves,dd,baym.,sams, almak yerine bu kaçırılmaz bencede.

• arkadaşlar e kılavuzdaki klima ile bu benim klima farklı sanırım. bana gelen klima zs18-0934/inv klima. soğutmada nominal 17750 max:19100 5,2kW ısıtmada nominal 19700 max:22550 5,75kW EER 3,42 COP 3,64 klimanın iç ve dış ünitesinde inverter yazıyor kırmızıyla. kılavuz üzerinde de yazıyor ZS18-0934/INV diye. sanırım e kılavuzdaki çizelge standart zass klimaya ait.
  • Kafam iyice karisti...@oscar30, sizin klimanin kodu ZS18-0934/inv ve verdiginiz teknik bilgilere bakilirsa inverter oldugu anlasiliyor ama hepsiburada ve beyazesyamerkezi.com da satilan klimanin kodu ZS18-0926 ve bu kodu google'a yazip arattigimda alt linkteki (kullanma klavuzu ve klimayla ilgili teknik verilere) ulasiyorum.

http://www.ekilavuz.com/kilavuz/15272fc053c04e7a/28/zass/zs18-0926/r2/klima
    http://i.hizliresim.com/DXrRZ1.png

Bu verilere göre ZS18-0926 kodlu klima inverter degil yani düz on-of klima.

Simdi sorum su.Ben gidip alttaki linke 1499 lira ödeme yaparsam bana 18000 btu inverter modelimi yoksa düz on of modelimi gelir?
    Eger oscar30'un kullandigi ZS18-0934/inv modelini göndereceklerse @mbirol ve @9köy ustaninda dedigi gibi arç,ves,dd,baym.,sams, almak yerine bu kaçirilmaz bencede.
    Bu arada oscar30, siz klimanizi nerden ve ne kadara almistiniz bi mahsuru yoksa tabii...

http://www.beyazesyamerkezi.com/Zass-ZS18-0926-Inverter-Klima-18-000-Btu.html#0

http://www.hepsiburada.com/liste/zass-zs18-0926-18000-btu-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=mtzass18000&categoryId=17453

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 5 Haziran 2014; 1:36:05 >

• kafa karıştıracak birşey yok bence. ekılavuzdaki zs18-0926 on-off klima. hepsiburadada ve diğerinde klimanın kodu yanlış yazıyor. satılan klima zs18-0934/inv. ben hepsiburadadan aldım. 1799 TL. 100 TL worldpuan verdi vakfı world karta. kargo da bedavaydı. 1699'a geldi yani. ayrıca hepsiburada daha güvenilir şirket. beyazeşya merkezinde 61 TL kargo var. peşin alırsan cazip ama kredi kartıyla hemen hemen aynı fiyata geliyor hepsiburada ile. bence klima airfelin inverter kliması ile benzer özelliklerde. şiddetle tavsiye ediyorum.
  • yazan arkadaşlar hepinize teşekkürler. ayın on beşinden sonra almayı düşünüyorum bakalım artık. hayırlısı olur inşallah.
  • quote:

kafa karıştıracak birşey yok bence. ekılavuzdaki zs18-0926 on-off klima. hepsiburadada ve diğerinde klimanın kodu yanlış yazıyor. satılan klima zs18-0934/inv. ben hepsiburadadan aldım. 1799 TL. 100 TL worldpuan verdi vakfı world karta. kargo da bedavaydı. 1699'a geldi yani. ayrıca hepsiburada daha güvenilir şirket. beyazeşya merkezinde 61 TL kargo var. peşin alırsan cazip ama kredi kartıyla hemen hemen aynı fiyata geliyor hepsiburada ile. bence klima airfelin inverter kliması ile benzer özelliklerde. şiddetle tavsiye ediyorum.

teşekkürler oscar30, meseleyi açıklığa kavuşturdun1560 liraya Gree üretimi airfel yan ürünü (Arçelik-Altus gibi olsa gerek) 18000btu inverter iyiymiş.Montajıda airfel servisi yapıyor galiba.9köy ustanında dediği gibi Bakır boru kullanmak gerek.Sizde zaten öyle yapmışsınız zaten...

Arkadaşlar, klimayı şöyle sağlam soğuk olduğu veya kar yağdığı zamanlarda kullanma fırsatınız oldumu acaba? Isıtmasından memnun kaldınızmı..Birde hangi bölgede, şehirde kaç m² de kulanıyorsunuz ve yalıtım varmı?
    Bunlarıda yazarsanız daha süperkulade olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 5 Haziran 2014; 15:43:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: economist52

Kafam iyice karisti...@oscar30, sizin klimanin kodu ZS18-0934/inv ve verdiginiz teknik bilgilere bakilirsa inverter oldugu anlasiliyor ama hepsiburada ve beyazesyamerkezi.com da satilan klimanin kodu ZS18-0926 ve bu kodu google'a yazip arattigimda alt linkteki (kullanma klavuzu ve klimayla ilgili teknik verilere) ulasiyorum.

http://www.ekilavuz.com/kilavuz/15272fc053c04e7a/28/zass/zs18-0926/r2/klima
    http://i.hizliresim.com/DXrRZ1.png

Bu verilere göre ZS18-0926 kodlu klima inverter degil yani düz on-of klima.

Simdi sorum su.Ben gidip alttaki linke 1499 lira ödeme yaparsam bana 18000 btu inverter modelimi yoksa düz on of modelimi gelir?
    Eger oscar30'un kullandigi ZS18-0934/inv modelini göndereceklerse @mbirol ve @9köy ustaninda dedigi gibi arç,ves,dd,baym.,sams, almak yerine bu kaçirilmaz bencede.
    Bu arada oscar30, siz klimanizi nerden ve ne kadara almistiniz bi mahsuru yoksa tabii...

http://www.beyazesyamerkezi.com/Zass-ZS18-0926-Inverter-Klima-18-000-Btu.html#0

ben kılavuza baktım ama detaylı incelemedim. daha önce linkleri tıkladım her linkte inverter geçiyor. o açıdan dikkatimi çekmedi. siz gene netleştirmek için daikin 444 lü numarayıda ararsınız. ama bence inverter. arkadaşta basım hatası demiş zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur7kara

3 senedir SICAK SOĞUK durmadan işyerinde kullanıyorum. 18000 lik olan çok hızlı bir şekilde etki ediyor, yaklaşık 25 metrekarelik bir alanda kullanıyorum. Çok Başarılı. Ama 9000 lik olan 15 m2 lik odada hiç verimli olmuyor. Çok Soğuk ve çok sıcaklarda yetersiz kalıyor.

bu durum 9 lukların gerçek değerinde olmadığını gösteriyor olabilir aynı şartlarda montaj yapıldıysa.

bende 3 adet 9luk klima var birisi 18m2 kurulu sharp canavara gibi diğeri daikin 16m2 diğeri ise zibro midea en dandiği olsada içlerinde onuda 2 yıl 16m2 kullandım gayet süper iş görüyor. demek istediğim market ürünlerinde bu rsikler herzaman olması mümkün. seriden seriye bile değişir.

albani üstadda klasik 9 luk gree var yazın memnunum diyor ama kışın şişiyormuş oda. (zassta gree üretimi çünkü)

şuda var bu gibi bir çok firma, zaten 9 luklara önem vermiyor. burdand zaten kalite öne çıkıyor. bizde zaman zaman yazarız bu tip klimaları bir boy büyük almakta fayda var. ama kimse yanlış anlmasın. 12lik gereken yerede 18lik alınmaz sarfiyat baya fark eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy
    ben kılavuza baktım ama detaylı incelemedim. daha önce linkleri tıkladım her linkte inverter geçiyor. o açıdan dikkatimi çekmedi. siz gene netleştirmek için daikin 444 lü numarayıda ararsınız. ama bence inverter. arkadaşta basım hatası demiş zaten.

Tamam hocam mesele açıklığa kavuştu..hepsiburadanın satış linkinde klimanin kodunu ZS18-0926 olarak yazmışlar ama ZS18-0934/inv yani inverter olan modeli gönderiyorlarmış.Yani klimanın kodunu yanlış yazmışlar...Olay bundan ibaret.

Benim sana bir sorum olacak @9köy hocam
    Daikin klimanın "oda sıcaklık algılayıcı sensörü" klimanın tam olarak ne tarafında yer alıyor.Bunun yerini değiştirmek istiyorum..Neden diye sorarsan, soğuk günlerde sorun yok ama çok soğuk günlerde yalıtımda olmadığından, duvarlara yakın bölgeler, klimaya yakın olan bölgelerden daha soğuk oluyor.Mesela 26 dereceye ayarlıyorum.Klima ve çevresi 25 derece oluyorsa duvarlara yakın alanlarr yani ısı kaybının çok olduğu klimaya uzak olan bölgeler 23,5 oluyor...
    Kapağı kaldırdığımda 2 adet vida görüyorum.bu vidalardan başka sökmem gereken vida varmı.Kasayı nasıl sökerim ve bu ısı algılayıcı sensöre nasıl ulaşırım.Yardımcı olursan memnun olurum...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.