Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın yetkili,
    uzun zamandır çözemediğim belkide basit olan bir sorun yaşıyorum.
    araç gazda giderken çoğunlukla kendiliğinden arada da motora yüklendiğim zaman benzine geçiyor.5 kere sanayiye gittim(zavoli bayi-şaşmaz) bilgisayara bağladılar orda düzenli çalıştı.gene bilgisayara bağlı halde yaklaşık 50 km yaptık gene sorun çıkarmadı.bazen 1 hafta sorun yaşamadığım zaman oluyor sonra 1 ay her arabayı sürüşümde yaşıyorum. bunun bir çözümü yok mudur nasıl bulunacak bu sorun?yetkililer bilgisayarda görmemiz lazım diyorlar yoksa bilemeyiz diyorlar.
  • xyz35 kullanıcısına yanıt
    Sn. xyz35

Öncelikle belirtmek isterz'ki, arızanın sürekli yapmıyor olması ve test aşamasında da görülmüyor olması teşhisi imkansız kılmaktadır. Bayilerimiz arızalı olmayan bir parçayı '' kesin bundandır'' deyip ve fikir yürüterek değiştirmemektedir. Bunun yerine arıza olduğu zaman nokta tespiti yapıp sorunlu parçayı değiştirmektedirler. Aksi taktirde her sorun yaşandığında bir parça değiştiğinde bu nihai tüketiciyi yıpratacaktır.

Aracınızda bu soruna neden olacak olası noktaları gözden geçirecek olursak;

- Akü kutup başı ve LPG Sigorta (15 Amp) bağlantılarının sıkılığı kontrolü,
    - Bağlantı soketlerinde herhangi bir oksidasyon (küf,pas v.b...) olmaması gerektiği,
    - Şayet LPG seçici düğmeden ses gelmeden (ikaz sesi) benzine geçme sorunu varsa; LPG Ecu, LPG Map Sensörü veya aracın devir sensörü ile aracın elektrik tesisatı kontrol edilmelidir.
    - Sistem sesli ikaz ile benzine geçiş yapıyorsa, Regülatör (Kafa, beyin, Buharlaştırıcı) tıkalı olma ihtimali %80'dir. Ayrıca yine map sensörü hortumları ve sensörü kontrol edilmelidir.

Dilerseniz, Ankara Bölge Müdürlüğümüze gidebilir ve konuyla ilgili destek/teknik hizmet alabilirsiniz.

Zavoli Polaris Lpg Bölge Müdürlüğü

İvedik Org. San.Bölg. Mürted Sanayi 1333. Cad. (Eski 30.Cad) No: 123

0312 394 24 83 - 84

Zavoli Türkiye

• evet araçta sanki gaz bitmiş gibi ötmeye başlıyor ve benzine atıyor ustada regülatörden b.ihtimalle dedi.regülatör değişmesi mi gerek nasıl işlem olacak olmazsa onu değiştirerek başlayayım işe yoksa bulamayacağız arıza nerde.
  • xyz35 kullanıcısına yanıt
    Sn. xyz35

Dediğimiz gibi sorun %80 Regülatörden kaynaklı çıkabilir. Bu tip sorunlar genelde en çok çalışan parçaların yıpranmasından sonra görülmektedir. Sıcak su ve soğuk gazın Regülatör iç yapısında uzun zaman sonra vereceği tahribat neticesinde, sistem kendini otomatik olarak güvene alıp aracı benzinde çalıştırmaya itmektedir.

Regülatör değişimi ile ilk aşamayı kat etmenizde fayda görmekteyiz.

Zavoli Türkiye
  • 3 yil oldu sayin zavoli tam 94 safrane var j7r kodlu aldigimizda zavoli sirali sistem vardi uzerinede ve bitmeyen problemleri (bosa atinca bazen stop etme rolatide dalgalanma dusuk devirde gaz kokleyince yigilma tekleme...) benzinde ok gibi araba hic bi sorun yok merzifindaydik corum bayisine 5 defa gitmisizdir ama yok netice sifir su an bandirmadayiz burdaki bayinizide ziyaret ettik 1 kere oda cok anlamadi ara sehirlerdeki cogu bayiniz bu araca tup takilmaz diyor biz takmadik ya bu tupu zavoli bayisi takmis madem takilmiyo nicin montaj yapmislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkso -- 22 Ocak 2016; 23:04:54 >
  • Ustalarima benimde bi sorum olacak, konuyu gorunce yazmak istedim. Simdi benim aracimdada zavoli sistem var ama ustundeki enjektorler atikerin. Bildigim kadariyla tepkime sureleri falan farkli oluyo vede arac yuksek devre ciktiginda motor isigi yanip yakiti kesiyo stop edince duzeliyo. Yani 140 tan sonra gitmiyo. Bu arada benzinde 200 u geciyo sorun tamamen lpgde. Ve ilk hizlanmalarda 2500 devre kadar araci sanki biri arkadan tutuyoda birakmiyo, 2500 3000 devirden sonrada sanki turbo devreye giriyo, oysa benim aracimda turbo falan yok kisaca cekistede normal sayilmayacak kadar cok ciddi bi sıkıntı var. Simdi yapilacak sey enjektorleri degismek gibi gorunuyo ama 500 600 lira kadar bi fiyati var zavoli panjet enjektorun. Benim sormak istedigimde zavoli ile tepki suresi vs. olarak uyumlu calisacak, fiyat olarak daha makul bir enjektor takimi varmidir? Ve de performans konusunda tatmin edermi? Biraz uzattigimin farkindayim ama sorunum iyice anlasirsa ona gore yanit alirim dedim simdiden tesekkurler.

• Merhabalar,
    Aracı çalıştırıp belli bir km gittikten sonra (bazen 30kmde bazen 100kmlerde) sabit gaz verdiğim halde araba ileri geri kararsızlaşıyor, kaba tabirle hıkhık etmeye başlıyor.
    Hemen LPG düğmesinden kapatıp benzine alıyorum, ardından yeniden LPGye almaya çalıştığımdan LPGye geçmiyor ve içerisi gaz kokuyor.
    Filtre değişti ve enjektör içi değişti.
    Yardım pls.

• Merhabalar honda accord aracımdaki atiker kiti söküp zavoli taktırmayı düşünüyorum, hondada kullananlar arkadaşlar izlenimlerini paylaşırsa sevinirim tavsiye edermisiniz?
  • Sevgili zavoli turkiye ve mehmet usta
    ustam.
    Toyota avensis 1.6 132 hp valvematik aracimin lpg enjektorlerini valtek tip ile degistirdim.lpg ye geçiş sıcaklığını 40 dereceye kadar çıkardım.Aracım lpg ye ilk geçişte stop ediyor.geçiş devri 1600 eğer geçiş sırasında viteste olursa stop etmiyor ama lpg geçişi vites değiştirme aralığına yada atıyorum 2000 devirde seyrederken yavaşlamak veya durmak için debriyaja bastığım ana denk gelirse yine stop ediyor.bu stop etme olayı sadece bir kere oluyor.İkinci defa çalıştırmamda yada gün içindeki diğer bütün geçişlerde problem olmuyor.benzinden gaza geçiş gecikmesi 20 ye ayarlı durumda.Ltft stft çok iyi durumda gidişte falan problem yok.sizlerden ricam geçiş kismindaki enjektor kisminda hangisini seceyim.zavoli zavoli2 ve zavoli3 var bunlardan hangisi ile sorunsuz kullanirim.
     ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA
     ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 17 Şubat 2016; 9:09:25 >

• Selamlar,
    İzmir'de hangi servisi tavsiye edersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seydiekici

Sevgili zavoli turkiye ve mehmet usta
    ustam.
    Toyota avensis 1.6 132 hp valvematik aracimin lpg enjektorlerini valtek tip ile degistirdim.lpg ye geçiş sıcaklığını 40 dereceye kadar çıkardım.Aracım lpg ye ilk geçişte stop ediyor.geçiş devri 1600 eğer geçiş sırasında viteste olursa stop etmiyor ama lpg geçişi vites değiştirme aralığına yada atıyorum 2000 devirde seyrederken yavaşlamak veya durmak için debriyaja bastığım ana denk gelirse yine stop ediyor.bu stop etme olayı sadece bir kere oluyor.İkinci defa çalıştırmamda yada gün içindeki diğer bütün geçişlerde problem olmuyor.benzinden gaza geçiş gecikmesi 20 ye ayarlı durumda.Ltft stft çok iyi durumda gidişte falan problem yok.sizlerden ricam geçiş kismindaki enjektor kisminda hangisini seceyim.zavoli zavoli2 ve zavoli3 var bunlardan hangisi ile sorunsuz kullanirim.
     ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA
     ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA

aracınızı pc ye bağlayıp benı arayın. 0535 822 95 06 sanırım numaram vardır sızde. beraber bakalım. sıralama da sıkıntı var

• quote:

Orijinalden alıntı: MKA1881

Selamlar,
    İzmir'de hangi servisi tavsiye edersiniz.

Faruk usta otogaz
  • Sayın Ustalarım ve Yetkililer öncelikle merhaba,

2013 seat ibiza 1.4 style modeli 85 bg arabam var zavoli sistem düşünüyorum fakat soru işaretlerim var,

1) performans sorunu yaşanır mı?
    2) tekleme gibi stop etme gibi aracımda olmayan sorunlar çıkabilir mi?
    3) izmir de ikamet etmekteyim bu işi en iyi yapanlar kimler?
    4) zavoli nin hangi sistemi aracım için en uygundur?
    5) aracımı sıfır aldım biraz kıl tabir edilen tiplerdenim o yüzden ince eleyim sık dokumaktayım beni bilgilendirir ve yardımcı olursanız çok sevinirim,

şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdincgoksel -- 29 Şubat 2016; 16:01:17 >
  • 4 Silindir Direct Süper Sistem (TSI)

4 Silindir LİKİT Sistem (ZLI)

İyi günler bu iki sistem arasındaki farklar nelerdir yani benim gördüğüm diğer markaların sistemlerinde genelde turbolu raaçlara sıvı sistem lpg kiti takılıyor ZLİ nin benzerinde yani

sizde tsi içinde daha uygun fiyatlı bir kit var nasıldır bu kit hangi tsi uygulanıyor forumda kullanan varmı tsi lar için olan 4 Silindir Direct Süper Sistem (TSI) KOlay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markus91 -- 1 Mart 2016; 15:37:00 >
  • erdincgoksel E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 1 ) Performans benzinle aynı olur
    2) Doğru ürün ve doğru montajla problem olmaz
    3)http://www.zavoli.com.tr/tr/bayilerimiz/detay/35 linkinden size en yakın bayimize gidebilirsiniz
    4) Aracınız düz motorsa Zavoli OBD kit; TSI motor ise Zavoli TSI kit uygulaması yapılır.
    5) Detaylı bilgi için 44 44 985
    Aracınıza ayrıca Zavoli ye özel AXA Motor Sigortası yaptırabilirsiniz.
    İyi akşamlar
  • Merhabalar.
    mazda 3 2004 aracım için lpg taktırmayı düşünüyorum. Usakta zavoli marka takan bir ustayla konustum.
    1- aracımız zamanla subab erime sorunu yapabilen bir arac. Bunun için programlama yapaileceklerini 3000 devir ve üzerinde bir miktar benzinde kullanılabileceğini belirtti. Bu doğru mudur, faydası olur mu bu tür araclar için.
    2- obd li son sistem takım fiyatında değişiklikler oldugunu gördüm. Acaba fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz.
    3- Motor garantisi veriyor musunuz 2 yıl boyunca.. tesekkür ederim iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Merhaba, 1 ) Performans benzinle aynı olur
    2) Doğru ürün ve doğru montajla problem olmaz
    3)http://www.zavoli.com.tr/tr/bayilerimiz/detay/35 linkinden size en yakın bayimize gidebilirsiniz
    4) Aracınız düz motorsa Zavoli OBD kit; TSI motor ise Zavoli TSI kit uygulaması yapılır.
    5) Detaylı bilgi için 44 44 985
    Aracınıza ayrıca Zavoli ye özel AXA Motor Sigortası yaptırabilirsiniz.
    İyi akşamlar

Merhaba,
    Aracım 2000 focus,
    Eskiyen lpg sistemimi değiştirtmek istiyorum,
    Ustamız zavoli nin yerlisini takarız 1100₺ şeklinde tavsiyeleri oldu,
    Sizden bir öneride bulunmanızı rica ediyorum, bu markanın yerlisi yabancısı olduğunu duymamıştım.
    Teşekkür ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sinan__86 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba; araç 2004 model olduğu için benzin desteği verilebilir. Güncel fiyat listesi içinhttp://www.zavoli.com.tr/assets/js/ckeditor/kcfinder/upload/files/fiyat_listesi/montaj_fiyat_listesi2.pdf
    Motor garantisi Zavoli Axa özel sigortası kapsamında 2006 model ve üzeri araçlara veriliyor.
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.