Şimdi Ara

ZAVOLİ KULLANANLAR/KULLANACAKLAR BURAYA (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.560
Cevap
41
Favori
586.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 model valvematik motor 132 hp Avensis aracıma zavoli sistem lpg takılı şekilde satın aldım.Birkaç defa ayar yaptırdım.Ama sürekli arıza lambası yakıyor.elm 327 ile bağlanıp siliyorum bir kaç gün sonra tekrar arıza lambası yakıyor.Nasıl bir ayar yaptırmamı önerirsiniz.
  • Seydiekici S kullanıcısına yanıt
    Sn. Seydiekici

Öncelikle OBD test cihazında hangi hata kodunu görüyorsunuz? Bunu bilmek ve üzerinden yol amamız gereklidir. Şayet zengin yada fakir yakıt karışımı olarak arıza lambası yanıyorsa, LPG sisteminde montajdan tutun enjektör ucuna kadar komple kontrol edilmesi gerekmektedir. Son olarak aracınıza uygun yol testi ve ayarı yapılması gerekmektedir.

Ancak aracınızda LPG kaynaklı arıza lambası yanmaması için, en başta OBD'li Zavoli Sistemin takılı olması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985
  • Alanyadayim 2005 opel astra hb benzinli manuel aracima Zavoli Bora kit diye bisi taktirdim. Burda cok alternatif yoktu. Konuya yorum yapan ustalar gorus belirtebilir mi ? Iyi mi ettim, kotu mu ettim bilemedim. Ama su ana kadar memnunum. Istepne tankli 1700 tl 9 taksit verdim. Nelere dikkat etmeliyim. Hergun 30 km toros dagina inip cikiyorum. Shell den bir kere depo fulledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Sn. Seydiekici

Öncelikle OBD test cihazında hangi hata kodunu görüyorsunuz? Bunu bilmek ve üzerinden yol amamız gereklidir. Şayet zengin yada fakir yakıt karışımı olarak arıza lambası yanıyorsa, LPG sisteminde montajdan tutun enjektör ucuna kadar komple kontrol edilmesi gerekmektedir. Son olarak aracınıza uygun yol testi ve ayarı yapılması gerekmektedir.

Ancak aracınızda LPG kaynaklı arıza lambası yanmaması için, en başta OBD'li Zavoli Sistemin takılı olması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

Arabamın hata kodu vermesini bekledim ve bugün hata kodunu öğrendim.Aracım P0420 Hata kodunu veriyor.
  • Seydiekici S kullanıcısına yanıt
    Sn. Seydiekici

Hata kodu P0420 Katalitik Konvektör arıza koduna ait. Bu hata kodu Lambda Sensörünüzün veya Katalizörünüzün arızalı olduğuu göstermektedir. Konuyla ilgili ilk önce lambda sensörünüzü kontrol ettirmeniz, akabinde katalizörü kamera ile kontrol ettirmeniz ve daha sonrasında aracınızın LPG sistemini sigortasını çıkarttırmak suretiyle yaklaşık 300 KM Benzinde kullanmanızı önermekteyiz. Benzinde kullandığınız süre içerisinde, aracınızın Benzinli Motor Kalibrasyonunu tekrar yenilenmiş olacaktır.

Aracınızda tekrar LPG'yi Yetkili bayilerimizden aktif hale getirmelerini talep ediniz. Düşük karbon salınımı olduğu için için ilerleyen zamanlarda lamda sensörü hata olarak P0420 verdiği görülmüştür.

Afyon, Adana, Ankara, İzmir veya İstanbul'a yakınsanız Zavoli Merkez Servislerimizde işlemlerinizi takip edebiliriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

• tano kullanıcısına yanıt
    kalıtelı düzgün yerlerden yakıt alın. sorunsuz kullanırsınız.. en doğru seçımı yapmışsınız. sızıde zavolı aılesınde görmekten mutluluk duyduk. nıce güzel günlerde bol tasaruflar dılerım.
  • Selamlar ustam,
    Adanada ikamet etmekteyim,
    Jetta 1.6 bse motor 102 hp sahibiyim aldığımda üzerinde zavoli alisei kit mevcuttu,
    son zamanlarda aracım lpg de sesli çalışmaya başladı benzinde sessiz , ayrıca lpg de çekişten düştü bir kaç kere ayarlattım ama değişen birşey olmadı enjektörlerden şüpheleniyorum birkeresinde birisi bozuldu çıkmayla değiştirtmiştim, Kalibrasyonlarında sıkıntı olabilirmi, reğülatör bakım istiyor olabilirmi,
    arac lpg de motor sesi arttı zanki boşa dönen makina gibi gaz tam doldurmuyor hissi veriyor bana , aracın motor resimlerinide koydum,
    sizin yorumunuz nedir hocam,
    İyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

kalıtelı düzgün yerlerden yakıt alın. sorunsuz kullanırsınız.. en doğru seçımı yapmışsınız. sızıde zavolı aılesınde görmekten mutluluk duyduk. nıce güzel günlerde bol tasaruflar dılerım.

Mehmet ustam merhaba. Oncelikle tskler. Zavoli Shell diyor ama bulundugum yerde Shell cok pahali 2.32 fakat Opet 2.19 depoda 5-6 tl fark ediyor. Neticede Opette dev gibi firma, gazinda sorun yasar miyim ? Katkili gaz oldugu icin enjektorleri tikiyormus ama koskoca Opet niye boyle bir yanlis yapsin ki. Gorus belirtebilirseniz sevinirim. Opet le devam etmeyi dusunuyorum. Saygilar.

• 2004 Alfa romeo 156 1.6 aracımda zavoli kit mevcut. Genel olarak gayet memnunum.ancak dün depoyu doldurduktan sonra kaloriferi açınca içeriye gaz kokusu geldi. Daha önce böyle bir problem yoktu. Kalorifer kapalıyken kolu yok ancak havalandırma açılınca içeriye gaz kokusu geliyor sorun ne olabilir?

• Arkadaslar bana yardım edin ya benım lpg zavoli bakımlarını her yıl yaptırırım yenıde yaptırdım sma yolda goderken aracın lpg gostergesinde kızı ısık yanıyor bıp bıp dıye otuyor ben servise gorurdum yoo cok iyi bişi yok dediler ordada yapmadı yola cıktımdun bı daha yaptım bu nedir YARDIMMMM LUTFEN

• Musty0105 M kullanıcısına yanıt
    montajı bır kere berat yapmışlar. enjektörler öyle olmamalı. sorunuzun enjektörlerın arızasındandır.yanlış montaj sonucu bu enjektörler erken yorulur ve deforme olur . adanada fırat lpg var. oraya giderek enejktörlerınızı komple değışın. zavolı pan enjektörler pahalıdır. cangaz enjektörler uygundur. onları taktırın. fırat lpg de hasan bey var. selamlarımı söyşleyın sıze yardımcı olucaktır.geçmış olsun ıyı günler.
  • tano kullanıcısına yanıt
    öncelıkle şunu belırtmekte fayda var. zavolı türkıyede shel ıle anlaşmalı. ve bu yakıtı önerıyor. bu tıcarı bır anlaşmadır. benım yakımı almazsan senın cıhazın bozulur dıye bışey yok. tabı bız shell önerıyoruz ancak müşterının kendı hesabına göre kalıtelı ve ısım yapmış yakıtları kullanabılır. aygaz bır ara katkılıydı ve sanırım şuamnda sıkıntı yok. ben herhangı bır şıkayet almadım şımdıye kadar. en azından son 2 senedır. ısmı cısmı bellı olmayan dökme gaz dıye tabır edılen yerlerden yakıt almayın yeter. dedığım gıbi bız yınede shell önerıyoruz. :9
  • Efe E kullanıcısına yanıt
    aracınıza kesınlıkle kaçak kontrolü yaptırın. bır yerde kaçak olabılır.
  • dnnmcan kullanıcısına yanıt
    bız bu arızalara gızlı arıza dıyoruz. valflerde sıkıntı olabılır. basınç sensüründe sıkıntı olabılır. ve tesısatta sıkıntı olabılır. bulunduğunuz ılıde yazarsanız sıze yardımcı olurum
  • quote:

öncelıkle şunu belırtmekte fayda var. zavolı türkıyede shel ıle anlaşmalı. ve bu yakıtı önerıyor. bu tıcarı bır anlaşmadır. benım yakımı almazsan senın cıhazın bozulur dıye bışey yok. tabı bız shell önerıyoruz ancak müşterının kendı hesabına göre kalıtelı ve ısım yapmış yakıtları kullanabılır. aygaz bır ara katkılıydı ve sanırım şuamnda sıkıntı yok. ben herhangı bır şıkayet almadım şımdıye kadar. en azından son 2 senedır. ısmı cısmı bellı olmayan dökme gaz dıye tabır edılen yerlerden yakıt almayın yeter. dedığım gıbi bız yınede shell önerıyoruz. :9

Yanit icin tskler Mehmet Ustam. Mesajlar alinmistir. Sevgiler.

• quote:

bız bu arızalara gızlı arıza dıyoruz. valflerde sıkıntı olabılır. basınç sensüründe sıkıntı olabılır. ve tesısatta sıkıntı olabılır. bulunduğunuz ılıde yazarsanız sıze yardımcı olurum

İzmrde yasıyorum pınarbasındaki yere gıttım bişi yok dediler halen otuyo ama bu arada cvpunız için teşekkür ederim

• mehmet_usta kullanıcısına yanıt
    Ustam merhaba,
    Genleşme şişesinden gelen gaz kokusu ve eksilen su şikayetimin çözümü anladığım araştırdığım kadarı ile regülatör değiştirmek. Zavoli yerine cangas regülatör yada atiker regülatör taktırabilir miyim? Eğer takılırsa bir sıkıntı yaratır mı?
  • rudeboytr kullanıcısına yanıt
    kesınlıkle cangaz regülatür taktırabılırsınız.
  • mehmet_usta kullanıcısına yanıt
    Sagolun Mehmet Ustam ,
    Aldığımdan beri gaza geçince hafif tekleme vardı ısınınca geçiyodu, memlkete giderken biri bozuldu değişti biraz düzeldi şimdi ise ne ayar tutuyor ne performans var enjektörleri değiştirecem ustam ,
    Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • Öncelikle herkese merhaba.
    İkinci el 2006 model Honda civic 1,6 dream otomatik aldım. Üzerinde yeni takılmış simit Zavoli marka lpg kiti var.
    Sorunum şu, lpg göstergesi 4 ışıktan oluşuyor bide çalışıp çalışmadığını gösteren bir lamba var bu kırmızı/sarı/yeşil yaniyor, diğer 4 lamba sarı yanıyor.
    ilk başta 40tl lik gaz doldurdum 2 ışık yandı 190km yol yaptım bitti. (bu kullanışım biraz ağresifti)
    2. sefer dolduruşum yine 40tl lik gaz oldu bu seferde tek diş yanıyor. 55 litrelik tankta 40tl lik yakıt dolumu yapınca tek ışık yanması normalmi?
    İlk defa lpg li araç kullanıyorum bu konuya çok yabancıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.