Şimdi Ara

Zehir Yediriyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resmen zehir yiyoruz,sonra diyorlar kanser arttı,ölümler arttı. suçlusu ne aşılar deniyor.

ama asıl gerçek yediğimiz tarımsal zehir. peki soru şu ülkemizde neden tarımsal ürün gıda denetimi yeterimce yapılmıyor?

BBC News Türkçeyoutube
    Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir tarım ülkesi. 2024’te yaş meyve-sebze üretimi geçen seneye oranla arttı. Üretilen yaş meyve sebzelerden 4 milyon tondan fazlası ihraç edildi… Fakat bu ülkelerin çoğundan gelen pestisit bildirimleri nedeniyle gıda ürünleri ya geri gönderildi ya da imha edildi. Pestisit nedir? Türkiye’de pestisitler nasıl denetleniyor? Video-haber: Azra Maryem Tosuner BBC Türkçe internet sayfası: http://www.bbc.co.uk/turkce Facebook: http://facebook.com/bbcturkceservisi Twitter: http://twitter.com/bbcturkce Instagram: http://instagram.com/bbcturkce
    https://www.youtube.com/watch?si=BjNZoREYqE3sv9JT&v=UuNXkAdyjbQ&feature=youtu.be

• Reis övücü, herkese genç diyen ihtiyar Mustf9, Kerimcem, por favor ve 0zhkank konuya bekliyorum, bakalım neler yazacaklar. Benim yorumum ise: Çiftçi bilinçsiz bir şekilde mahsül üretirse, toprağı öldürürse gelecek nesiller bizlere çok sövecek. Konu basit, Hollanda'nın yaptığını kopyalıyorsun, çözüm bu. Devlet teşviklerini saçma sapan şeyler yerine çiftçiye gitmesi gerekir.

"""ama asıl gerçek yediğimiz tarımsal zehir. peki soru şu ülkemizde neden tarımsal ürün gıda denetimi yeterimce yapılmıyor?""""

Bu ülke de neyin denetimi yeterince yapılıyor ki ?? Bırak yeterinceyi , denetim yapılıyor mu ondan bile emin değiliz.
    Deprem de pek çok bina denetimsizlikten yıkılmadı mı!
    Bolu da ki otel yangınında pek çok insan denetimsizlikten yanarak can vermedi mi!
    Pek çok insan denetimsizlikten gıda zehirlenmesi geçirmedi mi !

Komple bir sistem çürümesi var ülke de

Adam alkole günah diye karşı ama yediği rezil gıdaların vücudunu içten bitirmesini hiç hesaba katmıyor.

Vücuduna zarar vermekte günah değil mi acaba?

bugün bir Türk genci üniversite okusa 3k kredi veriyorlar. Bu çocuk ne yiyecek ne içecek?

ama 40-50 milyar doları çöpe atmak daha bir tercih ediliyor...

3 harfli marketlerde bu ürünleri sözde indirimlerden koşa koşa almak için bekleyin 52 düşünsün

dubai çikolatası denen bir şeyi yiyebilecek kadar kolay manipüle olan iki kesim de ve aileleri düşünsün

etleri de sabah kuyrukta bekleyen emeklilere satıyorlar bildiğim kadarıyla

bu "aşı bizi öldürüyeğğ" algısı yapan da kimse helal olsun bu arada

halk vitaminsizlik ve parasızlıktan kırılıyor, kedinin köpeğin önüne koysan yemeyeceği şeylerle besleniyor, hareketsizlik ve bitmişlikten kalp krizi geçirip ölüyor.

• Reis övücü, herkese genç diyen ihtiyar Mustf9, Kerimcem, por favor ve 0zhkank konuya bekliyorum, bakalım neler yazacaklar. Benim yorumum ise: Çiftçi bilinçsiz bir şekilde mahsül üretirse, toprağı öldürürse gelecek nesiller bizlere çok sövecek. Konu basit, Hollanda'nın yaptığını kopyalıyorsun, çözüm bu. Devlet teşviklerini saçma sapan şeyler yerine çiftçiye gitmesi gerekir.

• İnsan ömrü potansiyeli kadar uzamıyor, eğitim şart :|

• """ama asıl gerçek yediğimiz tarımsal zehir. peki soru şu ülkemizde neden tarımsal ürün gıda denetimi yeterimce yapılmıyor?""""

Bu ülke de neyin denetimi yeterince yapılıyor ki ?? Bırak yeterinceyi , denetim yapılıyor mu ondan bile emin değiliz.
    Deprem de pek çok bina denetimsizlikten yıkılmadı mı!
    Bolu da ki otel yangınında pek çok insan denetimsizlikten yanarak can vermedi mi!
    Pek çok insan denetimsizlikten gıda zehirlenmesi geçirmedi mi !

Komple bir sistem çürümesi var ülke de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 harfli marketlerde bu ürünleri sözde indirimlerden koşa koşa almak için bekleyin 52 düşünsün

dubai çikolatası denen bir şeyi yiyebilecek kadar kolay manipüle olan iki kesim de ve aileleri düşünsün

etleri de sabah kuyrukta bekleyen emeklilere satıyorlar bildiğim kadarıyla

bu "aşı bizi öldürüyeğğ" algısı yapan da kimse helal olsun bu arada

halk vitaminsizlik ve parasızlıktan kırılıyor, kedinin köpeğin önüne koysan yemeyeceği şeylerle besleniyor, hareketsizlik ve bitmişlikten kalp krizi geçirip ölüyor.

• Sreter kullanıcısına yanıt

Onlar normal kaliteli bir insan yaşamını talep etmiyor ve önemsemiyor. Verebilecekleri maks cevap şükür edin saraya biat edinden fazlası olmaz. 

• ry4n kullanıcısına yanıt

Adam alkole günah diye karşı ama yediği rezil gıdaların vücudunu içten bitirmesini hiç hesaba katmıyor.

Vücuduna zarar vermekte günah değil mi acaba?

bugün bir Türk genci üniversite okusa 3k kredi veriyorlar. Bu çocuk ne yiyecek ne içecek?

ama 40-50 milyar doları çöpe atmak daha bir tercih ediliyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok yiyip kusmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu işleri yapanlar yasaklı ilaçlar dahil her şeyi kullanıyorlar. Herhangi bir denetim vs. de yok. Tarım ilacını basıyorlar.

• Pestisit, tarımsal ürünleri zararlı böcekler, yabancı otlar, mantarlar ve diğer hastalıklardan korumak için kullanılan kimyasal maddelerdir. Genel olarak böcek öldürücüler (insektisitler), mantar öldürücüler (fungisitler), yabancı ot öldürücüler (herbisitler) ve kemirgen öldürücüler (rodentisitler) gibi çeşitli türleri bulunur.

Pestisitlerin kullanım amaçları:

• Tarım ürünlerinin verimini artırmak
    • Gıda üretiminde kaliteyi korumak
    • Depolanan ürünlerin zarar görmesini engellemek
    • İnsan sağlığını tehdit eden hastalık taşıyan böcekleri kontrol altına almak

Ancak pestisitlerin çevreye ve insan sağlığına zararları da olabilir. Yanlış veya aşırı kullanımı, su kaynaklarını kirletebilir, biyolojik çeşitliliğe zarar verebilir ve insanlarda zehirlenmelere yol açabilir. Bu yüzden pestisitlerin bilinçli ve kontrollü kullanımı çok önemlidir.

Haberlerimiz bile çok başarısız.

• Ben yiyom bişi olmuyor.

• Milli güvenlik sorunudur bu durum. Zaten doğum oranları felaket düzeyde düşük. Alttan yeni nesil gelmiyor, nüfusumuz kendi kendini yenileyemiyor. Üstüne birde var olanlar zehirleniyor. Böcekle mücadele sadece üstüne zehir sıkarak olmaz. Ziraat mühendisleri birliği vs yok mu çıksın açıklasın sorunları ve doğal çözüm yöntemlerini kamuoyuna. Hükümette bu doğal yöntemlerin kullanılmasını zorunlu kılsın. Çözülür. En kolay yöntem diye meyveyi sebzeyi zehirlemeyi seçenlere de yaptırımlar uygulansın. Zor değil. İrade gerek.

• Ülkede gıda terörizmi var.

Gıda dedektifini takip edin ek olarak.

• şimdi zehir yediğimiz için sık sık hastalanıp hastanelere gidiyoruz. bu da sgk sistemine ciddi yük oluyor,sgk zarar ettiği için emekli maaşları doğru düzgün artırılmıyor. emekli maaşı alım gücü her yıl düştüğü için daha sağlıksız yiyecekler tüketiyorlar daha sağlıksız besinler ile zehirlendikleri için daha çok hasta oluyorlar.

yani tam bir kısır döngü içindeyiz.

• Sigara paketlerine korkunçlu resim koymayla olmuyor.
    İstediğin kadar da hilwecileri liste liste yayınla.

Genel standartların elden geçirilmesi lazım.

Tabi bunu yapabilecek biri var mı
    Yok.
    Düşünen var mı
    O da yok.

• Yaklaşık 10 gün önce gıda sektöründe olan Türkiye'nin en zengin iş adamı katkı maddesiz ürün üretimi neredeyse imkansız diye açıklama yaptı. Organik ürün adı altında, sağlıklı ürünlere erişebilen çok küçük bir azınlığın olduğunu itiraf etti. Kısa özeti halkı zehirliyoruz demek.

Peki çok normal değil mi? Dünya üzerinde insanın ulaşması gereken en önemli tüketim gıdadır. Teknoloji, o bu şu olmadan hayat devam eder ama gıdasız imkansız.

Artık marketler öyle bir hal aldı ki hazır tüketim inanılmaz. Hazır tavuk pilav, fırın ürünleri, tatlılar, hatta pizza alıp orada pişirip eve bile getiriyorsun. İnsanları üretimden çok tüketime teşvik edersen, para hırsı sebebi ile insanın doğasını bozan bu ürünlere mahkum edersin.

Her zaman dedim 2010 - 2015 yılında bu ülke ekonomisine sıcak para akarken yol, rezidans gibi katma değer üretmeyen şeylere yatırım yapılacağına gıda ve tarıma yatırım yapılmalıydı. Teknoloji yatırımı yapamazdın ama gıda ve tarıma rahatlıkla yapılabilirdi.
    Hem halk sağlıklı temel gıdaya ulaşabilecek, hem de ihracat yapılarak döngü devam edilecekti. Çünkü temel gıdaya dünyanın her yerinde ihtiyaç var. Ama ürettiğin meyve sebzeye, baktığın hayvana yollar gibi geçiş garantisi vermen imkansız demi. Sonra böyle tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı olur, üstüne gıda yetersiz kalınca yapay ürünler ile beslenirsin. Sonrada ciddi sağlık sorunları ile baş başa kalırsın.

• Bu ülkenin en baş sorunu baştan aşağı denetimsizlik ve cehalettir!

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Ürün sensin işte senin sırtından verdiği hizmetler için kasaya parayı koyar bu sömürü sisteminde ürün sen olmasan bile işleyiş bu şekildedir ne yazık ki

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Geçtiğimiz yüzyıl algıyı sigara sağlığa faydalıdır şeklinde gazete küpürleriye vs. koymuşlar daha da zor.Belki sen ben sigara içmez yediğine yada sağlığına dikkat eder ama çoğunluk küfürde malesef..

• Çocuklarına acıdım ağabey gel sana kimlik atayım da daha fazla kudurma kafayı yiyeceksin yoksa..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.