Şimdi Ara

zeka denen acı gerçek (tartışma) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bana gore zekadan da ote ders calismayi sevme geliyor etrafimda zekisi de vardi saatlerce calisani da vardi ders calismayi sevenlerde ve en iyi ders calismayi sevenler yapti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekaya ben de inansam da, o yanımda lak lak ediyor çalışmıyor sabahtan akşama diyorsunya o çocuk belki gece erken yatıp sabah 2 3 saat erken kalkıp 3 saat kesintisiz deli gibi ders çalışıyor okula öyle geliyor ve okulda lak lak ediyor ? Bu gözler neler gördü neler dostum, sadece dinleyerek dersi anlayabilecek fulleyebilecek çocuklar ki var böyleleri, sizinle aynı sınıfa düşmezdi emin olun çoktan yollarını ayırıyor onlar bambaşka dünyalara gidiyorlar,
  • Candarr77 kullanıcısına yanıt
    9-10-11'de yatmış bir insan. 12'de ilk deneme sınavının 270 olduğunu düşün. Bu kişi ne kadar çalışırsa çalışsın ilk 1k'ya giremez. Max 3k falan olur bence. 3k'dan iyi bir sıralama için önceki senelerde ders çalışmış olman lazım. Başka türlü mümkün değil bence. Ki daha ilk 1k yapıp ben sadece son sene çalıştım, 9-10-11 de yatıyordum. İki denemem 270 küsürdü diyen birini görmedim. Bu kişiler genelde +400 ile başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xmys1aa X kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesine gidiyorum.benim yanımda oturan bir çocuk var.En arkada oturuyoruz.Ders dinlemiyoruz.Alan dersini dinliyoruz bir tek.Diğer derslerde de yatıyoruz.Sınav günü 15-20dk tekrarla

geçiyoruz.Ama son biyoloji sınavına çalışmama rağmen 90 aldım ona bende şaşırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    9-10-11 yattım ilk YGS netim 120 ydi her dersten 30 net yapmak için çalışmak gerekmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yatmamışsın demek ki hocam. Obp kaçtı merak ettim. Ayrıca çalışmadan 30 sosyal ve 30 Türkçe yapılabilir ama 30 fen ve 30 mat yapılamaz. Mesele zeka değil burada. 9-10-11 de yatan adamın adı x olsun.

X'in geo bilgisi sıfır. Üçgenin dış acıları toplamını bile bilmiyor. Çarpanlara ayırma, uslu köklü sayılar bilgisi sekizinci sınıf seviyesinde. Çok çok kolay problemler hariç çözemiyor. Fonksiyon desen x için hiç bir şey ifade etmiyor. Pkob zaten hiç yok. Bu adam istediği kadar zeki olsun 30 yapamaz. Fenden hiç bahsetmiyorum bile.

ben de böyle düşünüyorum hocam herkes yatıyorum diyor da yatarak bunlar yapılmıyor işte
    Geom sıfırdı problemler direk mantık işi

İlk 3 sene ortalamam 90 di son sene açık lise geçtim 95 oldu ilk 3 sene takdir için 1 saat bakiyodum her yaziliya sonraki gün unutuyosun bı anlamı yok

Bu yaptığın yatmak değil, tamam çok aşırı çalışmamışsın da ama yatmamışsın da. Illaki aklında bir şeyler kalır. Hepsini unutmazsın.

• Olay zeka olsaydı, meslek liselilerden illaki sene başında 400 alan çıkardı. Ama bakıyoruz ki hiçbiri alamıyor. Neden? Çünkü üç sene yatmışlar.

Hocam şunu atliyosun meslek lisesine giden adam sınavla gidiyor zaten SBS veya teogda zeki olan hiç bı adam meslek lisesi puanı yapmaz en az 440 falan yapar ne kadar yatarsa yatsın

• Turkiye sinav sisteminde iyi yapmak icin cok zeki olmaya gerek yok fakat akillica surekli calismaya gerek var duzgun bir planla bikmadan 2 senesini bu ise ayiran biri rahat bir sekilde guzel sonuc alir diye dusunuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Zeki olan adam en az şu kadar alır diye bir şey yok işte. Meslek lisesinde olup çok zeki insanlar tanıyorum. Orada olmalarının sebebi orta okulda falan ders dinlememeleri vs. Ha geri zekalı olduğu için orada olan da var onu kabul ediyorum.

Mesela ben sekizinci sınıfta sadece ders dinlerdim. Test çözdüğüm çok nadirdi yani. 2013 Sbs'den 430 küsür almıştım. Ama o yatmak olmuyor işte. Veya ders dinleyip son gün yazıya çalışmak da yatmak değil. Yatmak dediğin derste telefonla oynamak, birileri ile geyik yapmak, derse girmemek. Hatta yazılının varlığından bir ders önce haberdar olmaktır. Bunu yapan kişi isterse Einstein olsun ilk sınavında 120 net yapamaz. Zeka ile alakalı şeyler değil çünkü.

• Zeki olup çalışmayan adam, zeki olmayıp çalışan adamı geçebilir ya da tam tersi de olabilir. Ama zeki olup çalışan birini geçmesi mümkün değil.

Ben 8 de dersleri hiç dinlemiyordum geyik yapıyoduk TEOG vardı zaten çok kolaydı mesela zaten hiç çalışmadan 460 almıştım
    Yazılı olduğunu sabah öğrendiğim olmuştu 8 e giderken lisede hiç olmadı öyle bişey de :d

Tamamen zeka ile bişey yapılmaz zaten ona bişey demiyorum çalışma şart ama çalışmadan da 300 350 puan alan zeki değildir

Neyse en azından lisede tam olarak yatmadığına ikna ettim seni, ya da ettim "sanırım."

Tam anlamıyla yatmadım kabul ediyorum zaten de çalışmadım da

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.