Şimdi Ara

zeka denen acı gerçek (tartışma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir süre öncesine kadar herkes çalışıyor öyle yapıyor sanıyordum ama artık zeka denen olayın ne denli önemli olduğuna şahit oldum. sınavlarımız oluyor sene başından itibaren soruyolar ve hazırlanmamız gereken süre kısıtlı 2-3 gün falan ve görüyorum herkes sohbet muhabbet ediyor sonra sınav zamanı fulle yakın yapıyolar. birebir yanımdalar yani sabahtan akşama kadar sohbet ediliyor adam derse ara sıra bakıyor ve seçici,güzel soruların olduğu bir sınavda fulle yakın yapıyor. ben eskiden herkes evde çok çalışıyor bunlar anca böyle yapılır sanıyordum ama artık bazı insanların emek vermediğini görünce böyle düşünesim gelmiyor o kadar verdiğim emeğe rağmen bu sonuçları alamamak beni üzüyor açıkcası.

• Zeka faktörü onemli ama daha onemli olani disiplin ve calisma duzeni.

Kimi adamlar var her gun duzenli minumum 5 saat calisiyor.Kimi zamanlar 10 saati buluyor.Kitaplari denemeleri yalayip yutuyor.Ee bi zahmet bu adam sinavi kazansin.

Simdi bazilari diyecek ki ben duzenli +5 saat calismama ragmen yapamiyorum.Bu arkadaslarimiz ya bos calisiyor ,bildigi iyi oldugu konuya calisip durup eksikleri tespit etmiyor;ya da zeka seviyesi cidden yetersiz kalabiliyor.

Kendimi 3.senede oldugum ve kitap yalayip yutmadigim icin geri-orta zeka seviyesinde goruyorum.Ama iradeli olup kitaplari yalayip yutsaydim geri-orta seviye zekali olmama ragmen dereceye oynardım.

Duzensiz calisip gunde 3 saatten az calisan kisinin zeka ile mfde ilk 10kya girebilecegine inanmiyorum.3 yildir reelde boyle birini gormedim
  • zeka önemli bir faktör tabii ama zannettiğin kadar değil, %80 çalışma %20 zeka, o dediğin kişiler muhtemelen 4 sene düzenli çalışmış temeli çok sağlam olan kişiler.ygs zeka sınavıdır daha çok (şimdiki adını bilmiyorum) ama lys sadece çalışma, istediği kadar zeki olsun bi adam bilmiyorsa x karenin türevini alamaz ama ygsnin zorlayıcı kısmı olan problemlerinden en zoruna tek atabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 29 Mayıs 2018; 18:6:1 >
  • Zeka elbette önemli faktör de, bizden atomu parçalamamız istenmiyor, bayağı bayağı bayağı arıtılmış, sadeleştirilmiş müfredatlardan sorumluyuz, kimse bize üniversitedeki çekirdek fiziğinden sorumlu tutmuyor ki zekayı tartışalım.

Emek işidir ösym sınavı, ve unutmayın Allah'ın ve ÖSYM'nin adaleti hiç bir zaman şaşmaz.
    (acil durumlar ve sınav anında gelişen kötü durumlar olumsuz aile şartları, ekonomik durumlar ve psikolojik sorunlar hariç tutularak söylüyorum)
  • zeka tamamen ayrı bir dava şu sınava 2.5 milyon kişi giriyor üstünzekalı 1000 kişi yoktur zaten dahi sayısıda 2000 fln mış bizim öğrencilerde çok zeki biri ygs de çok iyi yapabilir ve lys de de kısa zamanda çok yol kat edebilir ama dediğim gibi her çok iyi yapan dahi olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nYato -- 29 Mayıs 2018; 18:13:21 >
  • toplu yazayım : dediğim kişiler 11. sınıf ve dahi değil tabiki ama yatkın olabilir bi tık sayısal zekası iyi olabilir bunu kastettim
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam emekle doğru orantılı ancak 2 kişiyi alsak 1 sene çalıştırsak biri 70 k diğeri 1k bile olabilir zeka çok önemli bence
  • bu sınavda emekle cok guzel yerlere gelinir
    ama zeka faktörü kesinlikle var klişe bir ornek ama senin cok cabalayarak anladigin yaptığın seyleri bir baskasi 1 saatte hallediyor hemen anlıyor
  • Candarr77 kullanıcısına yanıt
    1 sene "Düzenli" çalışan kişi ne kadar geri zekalı olursa olsun en kötü ihtimalle 30k yapar. 70k yapan kişi düzgün çalışmamıştır.

Ayrıca ne kadar zeki olursan ol sadece son sene çalışarak ilk 1k yapamazsın. Önceden illaki temel olması lazım.
  • Hocam zeki olanın çalışmadığı şekilde örnek vermissiniz ama zaten zekilerde çok çalışıyor :) diger dersler açısından belki o kadar önemli olmayabilir ama Mat ve fizik için zekanın baya önemli olduğunu düşünüyorum
  • Zekayla alakasi oldugunu dusunmuyorum. Ben son birkac biraz daha esnek calismama ragmen netlerim yukseldi yani bence bunun kafa rahatligiyla alakasi var. Rahat girince bilmedigin konunun sorusunu bile yapiyosun bence. Ayrica duzenli calisma da onemli anlamadigin kavrayamadigin surece gece gunduz calissan birsey farketmez bence
  • Zeka herşeydir senin çalışarak yaptığın sadece verilen zekayı işlemek..
  • Zeka dedigin sey bence calisarak kazaniliyor. Mesela adam ortaokulda mati cok seviyordur ekstra calismistir lisede faydasini goruyordur.
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    katılıyorum..
  • mertk1999 kullanıcısına yanıt
    size de katılıyorum hocam
  • Zeka gerçekten etkili mesela bir tane arkadaşım vardı kız 3 sene boyunca yattı derslerde dizi falan seyrediyordu belki sınavdan önce biraz bakıyordur yine de sınavları aşırı iyi geliyordu. Sonra son sene çalıştı iyi çalıştı ama gerçekten şu an boğaziçi ee de :D ama hayvan gibi zeki bir arkadaştı. mesela 9dan beri düzenli çalışan arkadaşlarım vardı onlar onun kadar iyi yapamadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniüye75 -- 29 Mayıs 2018; 19:14:6 >
  • malesef sadece çalışma yetmiyor. Bi adam bi konuyu direk derste kapar sen eve gidip saatlerce çalışır öyle anlarsın
  • zeka öğrenemeni sağlar çalışmayan bi adamdan derece bekleyemezsin zeka aracı olur tek başına yaramaz bişeye
  • yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    hocam onun benzeri tanıdığım var ama bu çocuk ondan daha iyidir muhtemelen :D benim böyle şeylere pek inanasım gelmiyo ama doğru da olabilir
  • Zeka faktörü onemli ama daha onemli olani disiplin ve calisma duzeni.

Kimi adamlar var her gun duzenli minumum 5 saat calisiyor.Kimi zamanlar 10 saati buluyor.Kitaplari denemeleri yalayip yutuyor.Ee bi zahmet bu adam sinavi kazansin.

Simdi bazilari diyecek ki ben duzenli +5 saat calismama ragmen yapamiyorum.Bu arkadaslarimiz ya bos calisiyor ,bildigi iyi oldugu konuya calisip durup eksikleri tespit etmiyor;ya da zeka seviyesi cidden yetersiz kalabiliyor.

Kendimi 3.senede oldugum ve kitap yalayip yutmadigim icin geri-orta zeka seviyesinde goruyorum.Ama iradeli olup kitaplari yalayip yutsaydim geri-orta seviye zekali olmama ragmen dereceye oynardım.

Duzensiz calisip gunde 3 saatten az calisan kisinin zeka ile mfde ilk 10kya girebilecegine inanmiyorum.3 yildir reelde boyle birini gormedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Hocam zeki olanın çalışmadığı şekilde örnek vermissiniz ama zaten zekilerde çok çalışıyor :) diger dersler açısından belki o kadar önemli olmayabilir ama Mat ve fizik için zekanın baya önemli olduğunu düşünüyorum
    çalışmanın zekadan daha önemli olduğunu belirtmek için örnek vermiştim en azından üniversite sınavı için, benim zamanımda ygsde hiç çalışmadan 3k olup yine lysye hiç çalışmadan 25k ya düşen arkadaşlarım vardı gerçekten zeki arkadaşlardı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.