Şimdi Ara

Zeka Sorusu-2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu 4. 4 alırım eger esitse diger 4 taneyi alırım icinden 3 tanesini alır normallerle tartarım . Esitse Kalan 1 top farklı olur .Degilse 3 topu denerim ve bulurum.
    Ha sonrası altta daha iyi acıklanmıs .

1. tartımda 1-2-3-4 ile 5-6-7-8 dengede değil ise ağır ve hafif olan kefelerden 2'şer top alırız bir kefeye koyarız.. diğer kefeye de 1 hafif ve 3 tane normal (9-10-11-12) toplardan koyarız.. yani 2 ağır ve 1 hafif topumuz dışarıda kaldı!.. burada 3 sonuç çıkabilir, 2. tartı ya dengededir, ya sağ taraf ağırdır ya da sol taraf ağırdır..

a) dengede ise dışarıdaki 2 ağır 1 hafif toptan birisi farklıdır.. 3. tartma ağırları koyarız.. dengedeyse hafif olan bozuktur değilse ağır taraf olan bozuktur!..

b) 2. tartımda sağ taraf ağır ise soldaki 2 toptan biri bozuk, bu durumda 3. tartımda hafif olanları kefeye koyarız, hafif olan farklıdır..

c) 2. tartımda sol taraf ağır ise ya sağdaki hafif olan farklıdır ya da soldaki ağırlardan biri farklıdır.. bu durumda 3. tartmada soldaki 2 ağır olanı tartarız, dengedeyse diğer hafif olan farklıdır.. dengede değilse ağır olan taraftaki top farklıdır!..
    Böyle olması lzm...

• çok karışık anlatmışsın çözümü..

çözümünü tam anlayamadım..

Kivanch hocam anladıgım kadarıyla yanlış çözümün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 2 Nisan 2007; 13:42:09 >
  • toplara numara veriyorum 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12
    şimdi 2 ye bolduk
    1-2-3-4-5-6
    7-8-9-10-11-12

ve tarttık bi taraf agır gelir ................... 1. tartı

ağır tarafı alırsak en sonda ağır topu
    hafif olan tarafı alırsak en sonda hafif topu buluruz

şimdi 6 top kaldı

1-2-3-4-5-6 veya diğer 6lı

bunları 3-3 tartacagız............................2. tartı
    bi taraf yine agır gelir

1-2-3 veya 4-5-6 farketmez

kalan 3 toptan birisini ayırıp 2 sini tartacagız.....................3. tartı
    1 ve 2 yi tartıp 3ü elde tutalım
    a ) terazi eşit cıkarsa elimizdeki top farklıdır
    b ) terazide eşitlik yoksa eger altta kalan taraf diğerine göre ağır çıkar

bence bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingulcan -- 2 Nisan 2007; 13:38:39 >
  • mehmetmetingulcan senin baştan yanlış..

kesinlike 4lü gruplandırma olacak..

6lı gruplandırırsan bilyenin agır veya hafif oldugnu bulamazsın..sen agır tarafından gitmişin..peki farklı bilye ya hafif olan kefedeyse?
  • 4erli 3gruba ayıralım..sag kefeye bir 4lü sol kefeye bir 4lü koyalım..diyelim sol taraf agır geldi..elimizdeki 4lü gider..ağır bilyeleri a,b,c,d diye isimlendirelim..hafifleri 1,2,3,4..bunların içinden biri farklı..

a bilyesi ile 1,2bilyelerini alıp bir tarafa b bilyesiyle 3,4bilyelerini bir tarafa koyarım..terazi eşiklik gösteriyorsa c ve d bilyelerinde biri ağırdır bunu 3. tartıda kolayca bulurum..a,1,2 bilyesi hafif geliyorsa 1,2 bilyelerini tartar hafif olanı bulurum..eşitse o zaman a bilyesi agırdır..b,3,4 bilyesi hafif geliyorsa 3,4olan hafif bilyeleri tartarak hafif olanı bulurum..eşitse o zaman b bilyesi ağırdır..

ohh bee

ilk tartıda eger eşit çıkarsa o 4lüyü nasıl ayıacagımı yazmamışımonuda siz bulun bi zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 2 Nisan 2007; 13:53:04 >

• quote:

Elimizde 12 tane top ve bir terazi var. Bunlardan(toplardan) birisi farklı....

farklı dmek hafif veya agır demektir sadece 1 tane farklı ise diğer 11 i aynı ben buna göre çözdüm
    senin çözümün de başka bi yol tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetmetingulcan

quote:

Elimizde 12 tane top ve bir terazi var. Bunlardan(toplardan) birisi farklı....

farklı dmek hafif veya agır demektir sadece 1 tane farklı ise diğer 11 i aynı ben buna göre çözdüm
    senin çözümün de başka bi yol tabii
    iyide diyelim ağırdan gittik ya top hafifse çözüm yanlış olur..

veya hafiften gittik top ağırsa yine yanlış olur..topun ağırlığı ve haifliğini bilmek gerekir..
  • bi acaiplik var bu işte bu kadar basit değilse eger
    biraz daha değişik düşüneyim dedim de

şimdi senin dediğin gibi gidersek bi şeyler daha geldi aklıma
    3 tane 4 lü yaptık diyelim 4-4-4 = 12 top

iki ihtimal olsa
    1-> İlk tartışta terazi dengedeyse, terazideki 8 top elenir ve geriye kalan 4 topta inceleme yaparız
    2-> terazi dengesizse , eldeki 4 top elenir, geriye 8 top kalır. oradan inceleriz

Tartıda alta inen 4 toptan (sağ taraf olsun mesela) 3ünü alırız.
    Sol kefedeki toplardan 2 tanesini 1 tane kalan topun üzerine koysak. Şimdi kabaca 2,3,3 gibi bir grup oluşur.
    üstte kalan sol taraftaki 2lik gruba daha önce elediğimiz toplardan birini koyup bi daha tartalım

2. tartıda terazi dengedeyse,
    farklı olan top elimizdeki 3lük gruptadır ve diğer toplardan daha ağırdır.Çünkü Altta kalanlardan aldık.burdan kolayca inceleriz

2. tartıda yine sol taraf havaya kalkmışsa, soldan sağa koyduğumuz 2 top normaldir yoksa sağ taraf havaya kalkardı.
    Şimdi 2 ihtimal var ; ya solda kalan 2 top hafif veya sağda kalan top ağır.
    sağdaki tek topu elimize alırız ve soldaki 2 topu karşılıklı tartarız 2 ihtimal oluşur.
    terazi dengedeyse ; aşağı inen top hafiftir,
    terazi dengede değilse ; elimizdeki top ağırdır.

Eğer ; 2. tartıda sol taraf aşağı inerse top sağ taraftadır. 2 ihtimal vardır
    ya 2 tanesi hafiftir
    ya da önceden koyduğumuz top ağırdır
    yukardaki gibi çözeriz

toplara bak yaw ne kadar uğraştırdı öğlen öğlen

• Toplara ben sayi yerine harf vericegim.
    Toplarimiz a,b,c,d,e,f,g,h,j,k,l,m olsun

Tartida 5 - 5 kefelere yerlestiririm.Bu sekilde(a b c d e - g h j k l) eger terazi dengede ise --- dengede degilse---
    I I
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- I
    I I
    --> teraziden a topunu cikartip f topunu koyarim 1. bolme agir basarsa f topu farkli ve agirdir , I
    eger 2. bolme agir basarsa f topu farkli ve hafiftir , eger hala terazi dengede ise I
    f topunu cikaririm yerine m topunu koyarim 1. bolme agir basarsa m topu farkli ve agirdir , I
    eger 2. bolme agir basarsa m topu farklidir ve hafiftir. I
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I
    --> vallahi dayanamadim simdi bunu yazrken siteye girip yazdim yolum yanlismis ama genede nasil dusundugumu gorun dige attim :) bu msgi.

• Hala yanlış ve eksik cevaplar.
    En çok yaklaşan mehmetmetingülcan. Biraz daha zorlarsa olacak gibi.
  • şöyle bi üflerim farklı olan daha az yuvarlanır...
    EDIT: yada daha cok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperSpace -- 2 Nisan 2007; 18:00:29 >
  • İlk tartmada 1-2-3-4 ve 5-6-7-8 , 2 kefeye kondu.. eşit çıkarsa :

9-10-11 ve 12'nin içinde demektir farklı top..

O zaman önce 9-10-11 numaralı topları diğer 3 topla tartarız..
    eğer eşit çıkarsa 12. top farklıdır..
    eşit çıkmazsa ve bu 9-10-11 nolu toplar ağırsa dengeyi bozan top ağır demektir (aksi halde hafif demektir)

onun için 9 ve 10'u tartarız son olarak.. eşitse 11 farklıdır.. eşit değilse bir önceki tartımda ağır ya da hafif olmasına göre 9 veya 10 farklıdır..
    (yani mesela bir öncekinde 9-10-11 ağır çıktı diyelim.. bu tartıda da 9 ile 10 tartıldığında hangisi ağır çıkarsa o farklıdır!.. )

1. tartımda 1-2-3-4 ile 5-6-7-8 dengede değil ise ağır ve hafif olan kefelerden 2'şer top alırız bir kefeye koyarız.. diğer kefeye de 1 hafif ve 3 tane normal (9-10-11-12) toplardan koyarız.. yani 2 ağır ve 1 hafif topumuz dışarıda kaldı!.. burada 3 sonuç çıkabilir, 2. tartı ya dengededir, ya sağ taraf ağırdır ya da sol taraf ağırdır..

a) dengede ise dışarıdaki 2 ağır 1 hafif toptan birisi farklıdır.. 3. tartma ağırları koyarız.. dengedeyse hafif olan bozuktur değilse ağır taraf olan bozuktur!..

b) 2. tartımda sağ taraf ağır ise soldaki 2 toptan biri bozuk, bu durumda 3. tartımda hafif olanları kefeye koyarız, hafif olan farklıdır..

c) 2. tartımda sol taraf ağır ise ya sağdaki hafif olan farklıdır ya da soldaki ağırlardan biri farklıdır.. bu durumda 3. tartmada soldaki 2 ağır olanı tartarız, dengedeyse diğer hafif olan farklıdır.. dengede değilse ağır olan taraftaki top farklıdır!..

çözümde BUDUR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebruuli -- 2 Nisan 2007; 18:16:18 >

• @ebruuli Benden Kopya Çekti Asıl Cevabı Ben Bulmuştum...

1 Soruda Benden

Sizin Sınıfınızda 1 adet Sandalye Var bunun Olmadığını Nasıl Kanıtlarsınızı...(Çok Kolay ama Çok Sevdiğim Bi Sorudur)
  • quote:

Orjinalden alıntı: AyBuBi

Bu soru için mi uğraştınız ve zor dediniz anlamadım Çok kolay yaw
    Önce 6 - 6 tartarsın 1 hak gider ve 6 tane elemiş olursun çünkü 1 taraf ağır basar.
    kalan 6 taneyi 3 - 3 tartarsın 2. hak da gider, bir taraf ağır gelir 3 tane elenmiş olur.
    Kalan 3 taneyi de 1 -1 olarak tartarsın 1 tane de elinde kalır.3. hakkını da kullanmış olursun. Tartı eşit çıkarsa elindeki, eşit çıkmazsa ağır olan top farklıdır. Bu kadar kolay

Eğer soruyu doğru anladıysam çözümü budur ve bulamayan arkadaşların yaşını sorma hakkım var diye düşünüyorum. Bu soruya kompleks diyenlere de matematikle daha haşır neşir olmalarını ve bolca mantık sorusu çözmelerini öneriyorum.

SAYGILAR...

farklı topun ağır yada hafif olduunu bilmiyosun.
    ilk denemede 6 sar tartsan bir sonuca varamazsın yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: ebruuli

Çok zengin bir kralın tam 25 tane çocuğu varmış.
    Derken bu kral gitgide yaşlanmış,kurulanmış ve ölmüş.Mirasını ise çocuklarına değil onların 25 annesine bırakmış.
    Kralın bütün altınları toplanmış.Ve tam elli ayrı torbaya konmuş.Ancak altınlar koyulurken şöle bir kural uygulanmış.
    Birinci Torbada 1 altın, ikinci Torbada 2 altın ve … ellinci torbada 50 altın.
    Şimdi soru şu!
    Bu 25 dul bu altınları eşit olarak paylaşmak istiyorlar ve her birinin iki torba altın alma hakkı var.
    Sizce nasıl paylaşmalılar..

Bu arada Bu Sorunun Cevabı:

1. Kadın 1. ve 50. Torbayı Alır 2. Kadın 2. ve 49. Torbayı Alır Bu Böyle Girder.............
  • quote:

Orjinalden alıntı: kucuk

@ebruuli Benden Kopya Çekti Asıl Cevabı Ben Bulmuştum...

1 Soruda Benden

Sizin Sınıfınızda 1 adet Sandalye Var bunun Olmadığını Nasıl Kanıtlarsınızı...(Çok Kolay ama Çok Sevdiğim Bi Sorudur)

hangi sandalyeyi?
  • quote:

Derken bu kral gitgide yaşlanmış,kurulanmış ve ölmüş.Mirasını ise çocuklarına değil onların 25 annesine bırakmış.
    Kralın bütün altınları toplanmış.Ve tam elli ayrı torbaya konmuş.Ancak altınlar koyulurken şöle bir kural uygulanmış.
    Birinci Torbada 1 altın, ikinci Torbada 2 altın ve � ellinci torbada 50 altın.
    Şimdi soru şu!
    Bu 25 dul bu altınları eşit olarak paylaşmak istiyorlar ve her birinin iki torba altın alma hakkı var.

Her dul 1 baştaki torbadan 1 de sondaki torbadan alır. Mesela her torbayı numaralandır ve her numara içindeki altın kadar olsun. 1 baştan 1 sondan alırlarsa her dur 51 altın ile eşit paylaşmış olurlar...
  • Ehehe altındaki cevapları okumadan atlamışım hemen. Cevabı verilmiş zaten gayet kolay bir soru olmuş ebrulininki
  • quote:

İlk tartmada 1-2-3-4 ve 5-6-7-8 , 2 kefeye kondu.. eşit çıkarsa :

9-10-11 ve 12'nin içinde demektir farklı top..

O zaman önce 9-10-11 numaralı topları diğer 3 topla tartarız..
    eğer eşit çıkarsa 12. top farklıdır..
    eşit çıkmazsa ve bu 9-10-11 nolu toplar ağırsa dengeyi bozan top ağır demektir (aksi halde hafif demektir)

onun için 9 ve 10'u tartarız son olarak.. eşitse 11 farklıdır.. eşit değilse bir önceki tartımda ağır ya da hafif olmasına göre 9 veya 10 farklıdır..
    (yani mesela bir öncekinde 9-10-11 ağır çıktı diyelim.. bu tartıda da 9 ile 10 tartıldığında hangisi ağır çıkarsa o farklıdır!.. )

çözümde BUDUR!!!

Cevap çok karışmış birbirine! KAç tane ağır, kaç tane hafif var belli değil!
    Ama gidiş yolu doğru. Biraz daha dikkat ile olacak.

• quote:

Birinci Torbada 1 altın, ikinci Torbada 2 altın ve � ellinci torbada 50 altın.
    Şimdi soru şu!

bu kolaymıs
    her annenın aldıgı 2 torbanın no.larının toplamı 51edecek sekılde alırlarsa hıc problem cıkmaz
    edit:cewap verıldıgını gormedım ayrıca pelıkanlı soruda 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John_Lennon -- 2 Nisan 2007; 18:42:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.