Şimdi Ara

Zeka Sorusu-2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimizde 12 tane top ve bir terazi var. Bunlardan(toplardan) birisi farklı. Terazi ile en fazla 3 defa tartarak farklı topun hangisi ve ağır mı hafif mi olduğunu nasıl anlarız?

Not 1: İnternette cevabı bulursunuz mutlaka. Ama önemli olan tabi ki sizin bulmanız.
    Not 2: Cevap öyle iki cümlelik cevap değil. Bütün olasilikları dikkate almalısınız.

• İnsanlarda 1 cift goz vardır gozlerimiz ile farklı olanı goruruz.Farklı olan ve farklı olmayan topu alıp tartarız zaten 1 tane farklı var diyorsun demekki diger 11 taneside aynı.Bunları tartarız hafif yada agır oldugunu ogreniriz.
  • olurmu farklı olanı görürüz.ağırlık ayrı hacim ayrı.
  • terazi tek kefelimi çift kefelimi onuda söyle
  • terazi bildiğimiz çift kefeli terazilerden.
  • 3 defa da 12 toptan hangisinin farklı olduğunu anlamak istiyorsak...dörder dörder tartarız..2 tanesini bir kefeye 2 tanesini diğer kefeye..ağır ya da hafif gelen kefe olduğunda ağırlığı farklı olan 2 toptan biri ağır ya da hafiftir..o 2 topu da ayrı ayrı tartarız ve hangisinin hafif ya da ağır olduğunu buluruz...
  • 6 şar 6 şar tartarım..

Bi taraf agır gelir . mesela sag taraf agır geldi.iki taraftanda kafama gore top cıkartırım.Eger terazi dengede ise elimde olan toplardan biri farklıdır.Degilse yine 1 er tane top cıkartırım.Bu sefer dengelenirse yine elimde olan top :) Yine 1 er tane top cıkartıtıp bakarım dengede ise elimde olan toplardan biri.

Tamamen sans işi. We bulamama ihtimalim de war

Ama ben sanslı cocugumdur bulurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harbi zor bir zeka sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Zeka sorusu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChaiShe

3 defa da 12 toptan hangisinin farklı olduğunu anlamak istiyorsak...dörder dörder tartarız..2 tanesini bir kefeye 2 tanesini diğer kefeye..ağır ya da hafif gelen kefe olduğunda ağırlığı farklı olan 2 toptan biri ağır ya da hafiftir..o 2 topu da ayrı ayrı tartarız ve hangisinin hafif ya da ağır olduğunu buluruz...

Yanlış anlamadıysam varsayımınız ilk denemede eğer farklı top kefelerden birindeyse işe yarar gibi. Farz edelim ki ilk 4 lüde kefeler birbirine eşit çıktı.1 hak gitti. İkinci 4 lüde eşit çıktı 2. hakta gitti. farklı olanın 3. 4'lüde olduğunu biliyoruz fakat 1 hakkımız kaldı. Ve 4 toptan hangisinin farklı olduğunu 1 defada bulabileceğimizi zannetmiyorum.

Tabi sizin çözümü yanlış anlamadıysam.
  • Cevabı biliyorum ama yazmak işime gelmiyor çünkü bu soru basit bir çözüme sahip değil her ihtimal düşünüldüğünde sayfalar alır ama cevap var bende
  • zaten agır mı hafıf mı 'yı bulmak mesele ya agır ya da hafıf oldugunu bılsem 3 defada hemen bulum topu
  • Ben üç gün kafa patlattım bulamadım; dayanamadım internetten baktım.

Sanırım cevabı öğrenmek için vaktimiz dolmadı; çözmeye devam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

Yanlış anlamadıysam varsayımınız ilk denemede eğer farklı top kefelerden birindeyse işe yarar gibi. Farz edelim ki ilk 4 lüde kefeler birbirine eşit çıktı.1 hak gitti. İkinci 4 lüde eşit çıktı 2. hakta gitti. farklı olanın 3. 4'lüde olduğunu biliyoruz fakat 1 hakkımız kaldı. Ve 4 toptan hangisinin farklı olduğunu 1 defada bulabileceğimizi zannetmiyorum.

Tabi sizin çözümü yanlış anlamadıysam.

Hehe doğru anlamışınız..ama 2 kefeli değil mi terazi...yani o sona kalan 4 topun 2si 1kefede, 2si diğer kefede...e ozaman da 2de 1 şansımız var yine de 2. 4 topu denemede farklı çıkarsa buluruz yani.o kadarı da şansa kalsın bi zahmet

• quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

Ben üç gün kafa patlattım bulamadım; dayanamadım internetten baktım.

ohooo bizidemi 3 gün bekletecen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scurvy

quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

Ben üç gün kafa patlattım bulamadım; dayanamadım internetten baktım.

ohooo bizidemi 3 gün bekletecen

• zor soru..
  • farklı top anlaşılır da bunla niye ugrasayım ucunda ödül mü var :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingulcan -- 2 Nisan 2007; 12:47:53 >
  • Bu soru için mi uğraştınız ve zor dediniz anlamadım Çok kolay yaw
    Önce 6 - 6 tartarsın 1 hak gider ve 6 tane elemiş olursun çünkü 1 taraf ağır basar.
    kalan 6 taneyi 3 - 3 tartarsın 2. hak da gider, bir taraf ağır gelir 3 tane elenmiş olur.
    Kalan 3 taneyi de 1 -1 olarak tartarsın 1 tane de elinde kalır.3. hakkını da kullanmış olursun. Tartı eşit çıkarsa elindeki, eşit çıkmazsa ağır olan top farklıdır. Bu kadar kolay

Eğer soruyu doğru anladıysam çözümü budur ve bulamayan arkadaşların yaşını sorma hakkım var diye düşünüyorum. Bu soruya kompleks diyenlere de matematikle daha haşır neşir olmalarını ve bolca mantık sorusu çözmelerini öneriyorum.

SAYGILAR...

• Son paragraf hariç en mantıklı görüş AyBuBi'den gelmiş. Katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: AyBuBi

Bu soru için mi uğraştınız ve zor dediniz anlamadım Çok kolay yaw
    Önce 6 - 6 tartarsın 1 hak gider ve 6 tane elemiş olursun çünkü 1 taraf ağır basar.
    kalan 6 taneyi 3 - 3 tartarsın 2. hak da gider, bir taraf ağır gelir 3 tane elenmiş olur.
    Kalan 3 taneyi de 1 -1 olarak tartarsın 1 tane de elinde kalır.3. hakkını da kullanmış olursun. Tartı eşit çıkarsa elindeki, eşit çıkmazsa ağır olan top farklıdır. Bu kadar kolay

Eğer soruyu doğru anladıysam çözümü budur ve bulamayan arkadaşların yaşını sorma hakkım var diye düşünüyorum. Bu soruya kompleks diyenlere de matematikle daha haşır neşir olmalarını ve bolca mantık sorusu çözmelerini öneriyorum.

SAYGILAR...

agır veya hafif oldugunu bilmiyorsun..çözümün baştan yanlış..çok zor soru diyorsak çok zor sorudur..hafif ve agır oldugunu bilinmedigi için çok zordur öyle kafanıza ilk gelen cevabı dogru diye yazmayın..

neyse yaş muhabbetine hiç girme..sadece ilk başta''Önce 6 - 6 tartarsın 1 hak gider ve 6 tane elemiş olursun çünkü 1 taraf ağır basar.'' ne malum farklı topun diger taraftaki hafif olmadıgı..

neyse soru kafamda biras şekillendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 2 Nisan 2007; 13:01:51 >

• şuan işim var fakat çözümde hata var..biras oynama yapmam gerek..akşama bakacagım tekrar..

öff bee nerden girdim şu konuya aklıma takılır şimdi bu soru

soruyu soran arkadaş akşama da bulamazsam pm at bana yoksa bu soru kafamda sapıtırım öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 2 Nisan 2007; 13:39:10 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.