Gürcistan'dan Ucuza Ne Getirilir?
Gürcistan, Türkiye'ye yakınlığı ve uygun fiyatlı ürünleriyle popüler bir alışveriş destinasyonudur. Ülkeden dönerken hem kendiniz hem de sevdikleriniz için bütçe dostu hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.
Gürcistan'da Ne Ucuz?
Gürcistan'da şu ürünler özellikle ucuzdur:
- Geleneksel El Sanatları: Ahşap oymalar, keçe kilimler ve seramikler gibi geleneksel el sanatları çok uygun fiyatlara bulunabilir.
- Baharatlar: Zerdeçal, kişniş, kişniş ve safran gibi baharatlar Türkiye'ye göre önemli ölçüde daha ucuzdur.
- Gürcü Şarapları: Gürcistan'ın ünlü şarapları, yerel marketlerde ve mağazalarda uygun fiyatlarla satılır.
- Taze Ürünler: Meyve, sebze ve otlar Gürcistan'da son derece ucuzdur ve tazelikleriyle bilinir.
- Antika Eşyalar: Tiflis'teki Dry Bridge Market gibi antikacılar, uygun fiyatlı antika eşyalar ve hediyelik eşyalar sunar.
Gürcistan'dan Türkiye'ye Ne Getirilir?
Gürcistan'dan Türkiye'ye getirilebilecek popüler hediyelik eşyalar şunlardır:
- Churchkhela: Cevizli üzüm sucuğu
- Khachapuri: Peynirli ekmek
- Nazuki: Gürcü nugatı
- Gürcü Çay Seti: Gürcü çayı ve çaydanlıklar eşsiz bir hatıradır.
- Tbilisoba: Gürcü kuklaları
Batum'da Ne Ucuz?
Batum, Gürcistan'ın Karadeniz kıyısında yer alan bir şehirdir. Burada şu ürünleri uygun fiyatlarla bulabilirsiniz:
- Giyim Eşyaları: Giyim mağazaları ve butikler, Türkiye'ye göre daha ucuz giyim seçenekleri sunar.
- Takılar: Altın ve gümüş takılar Batum'da çok uygun fiyatlıdır.
- Kakheti Şarapları: Kakheti bölgesinin ünlü şarapları Batum'da diğer yerlere göre daha ucuza bulunabilir.
Gürcistan'dan ucuza alınacak eşyaları araştırırken gümrük kurallarını kontrol etmeyi unutmayın. Bazı ürünler için Türkiye'ye girişinde gümrük vergisi uygulaması olabilir.