Şimdi Ara

Iphone almak daha mı hesaplı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır samsung kullanıyordum, 5 yıldır da xiaomi kullanıyorum(5 yıldır aynı telefon) şimdi değiştirmek isteyince eski telefonum neredeyse hiç para etmiyorz bu arada ilk aldığım gün kadar hızlı ve şarjı da hala 2 gün falan gidiyor çok şaşırtıcı. Bu iphone olsaydı değer kaybı daha mı az olurdu? Şuan bir iphone 12 veya 13 alsam 3-5 yıl sonra değiştirmek istediğimde daha az mı fark öderim yenilerken?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Daha az ödesen bile iphone özellik gereği androidlere yaklaşamaz. Androidde baştada fazla bir şey ödemiyorsun öyle düşün satarken değer kaybı var ama bunun sebebi zaten çok pahalı olmamaları. Telefonda android tablette ios her zaman için geçerli.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt
    O zaman şöyle sorayım bir de, şuan android bir telefon aldım örneğin fiyatı 15k , 5 yıl sonra bu 3 k anca yapar, iphone alsam 40k ya 5 yıl sonra 28k ederse aynı değerde olmuş olacak ama 28k dan fazla mı eder yoksa az mı?
    (0 enflasyon olarak sordum, iki telefon içinde aynı enflasyon var nasılsa)

• linkorn L kullanıcısına yanıt

Böyle düşünmenin sebebi telefonu bir yatırım aracı olarak değerlendirmen. Atıyorum 40 bin lira paran mı var al bir poco f6 kalanıda git altconlere bas 5 sene sonra iphone neymiş abi dersin. Ekonomi o kadar dengesiz ki millet iphoneu parasını koruyor algısıyla alıyor aslında alakası yok. Başta zaten yüklü bir oara bağlayıp alıyorsun o cihazı paranın bugünki değeri kavramını bilmeyenler parasının korunduğu algısına düşüyor.

40 bine s24 plus gibi bir cevher varken poco mu?

Poco kullanan adami herkes yer yerde ezikler hocam hayatin gercekleri var hele 40 bine alana tam loser gozuyle bakılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    önceden Samsung telefon satın almanın şöyle bi dezavantajı vardı: Samsung'ların işletim sistemi diğer marka Android telefonlara kıyasla daha hantal ve yavaş oluyodu.

zamanla bu durum tersine döndü. Xiaomi reklam koymazken reklam koymaya başladı. hem Honor hem de Xiaomi, eskiden sattıkları ucuz telefonlarında full işlevli işletim sistemi satıyolardı, şimdi yarım sistem satıyolar. özellikle Honor'da mesela 12 GB RAM olan telefonda bile hiçbir özellik yok. mesela kilit ekranında ekran parlaklığı gibi ayarları hızlıca yapmak yok, illa kilidi açacan. ekranın yönünü yatayda sabitleme özelliği bile yok düşünün taaaaaa en baştan beri tüm Android telefonlarda olan en temel özellik bu, ama, 12 GB RAM'e sahip Honor telefonda bu özellik yok.

mesela 2018'de anneme aldığım Honor telefonda full işlev vardı, her türlü kolaylık mevcuttu, ama, 2023'teki Honor telefonun işletim sistemi BOMBOŞ ve en gerek duyduğumuz özellikler bile mevcut değil.

bu zaman diliminde Samsung'da zıt yönlü değişim gerçekleşti. artık Samsung işletim sistemleri aşırı akıcı çalışıyolar ve çoooook fazla özelleştirmeye sahipler. ayrıca full kullanışlılık işlevleriyle geliyolar.

kamera konusunda da Sansung önde. kamerası çoook övülen bazı Çin telefonlarını denedim, yalan abi, kameraları hiç de öyle övülecek kadar iyi değil. hatta vasat.

dolayısıyla günümüzde Samsung akar. diğer marka bi telefon alacaksanız sadece ucuz ise alın. mesela babama Honor x9a aldım çünkü 10 bin liraya satılıyo ve kullanımı keyifli olan, temelde sorunu olmayan bi telefon. ama fiyatı 15 bin olsaydı almazdım.

günümüzde S23 Plus, S24 Plus gibi telefonlar varken gidip de oppo-ippi-şikki-şukku diye markalara 40-50 bin para saçmayın.

• üstteki mesajıma ek olarak:

ayrıca Samsung değişim kampanyası yaptı bu sene. 7 bin TL gibi cüzi fiyattan üst telefona geçme şansı sundu. muhtemelen seneye de yapacaklar.

yani; al bi S24 Plus, seneye cüzi farkla geç S25 Plus'a. bence bu Plus serisi harika telefonlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Telefonu yatırım aracı olarak görmesem de çağımızın gerekliliklerinden. İstemesemde kullanmak zorundayım ve 3-5 yılda değiştirmek zorunda kalınıyor, her defasında da para vermek istemiyorum açıkçası, bu düzen pek bana göre değil yani. Elimde olsa kullanmayacağım, hatta bir dönem kullanmadım ama olmadı. Şu an sosyal medya hesapların kapalı 2 yıldır ama onda bile zorluk çekiyorum açıkçası. İletişim için bile ihtiyaç oluyor.

Android'de olup da iOS'ta olmayan ne var mesela? 1-2 örnek verir misin, çok merak ettim.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam

Samsungun tek sorunu hala kendi uygulamalarini silmeye izin vermemesi

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

40 bine poco f6 alındığını nerede söylemişim bir poco f6 parasına bak gel hele. 40 binin var al bir poco kalana bunları yaparsın şeklinde yazdım ben orada.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Androiddeki özgürlük iosta hiçbir şekilde yok. Zindan gibi bir sistem var pdf açmak bile mesele microsoft office dökümanları açmak mesele dosya alışverişi bambaşka bir problem. Uygulama çeşitliliği anlamında android zaten tokatlıyor. Klavyesi, metin imlecinin hareketleri bile androide göre çok vasat.

• Bi telefonu 5 sene boyunca kullanıp, tüm sosyal medya hesaplarını kapatıp bu bağımlılıktan kurtulmanı takdir ettim doğrusu. Bunlara aynen devam. 

Madem 5 sene sonra hala daha canavar gibi, o yüzden bu kapitalist sistemin dayatmalarına inat, bu telefon kullanılmaz hale gelinceye kadar yeni bir telefon almamaya da devam... 

• 1,2 veya 3 aylık maaşımı lüks cihaza verip,

sonra da birşey olmasın diye düşünüp durmak,

ayak yorgan ilişkisine çok ters.

• 12 mini’yi 2021 Kasım’da 8.000₺’ye aldım, dolar 10₺ idi. Bu sene ise iPhone 15 almak için takasta üzerine 30.000₺ ekledim. Hesabını kendin yapabilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2017de samsung note 9 aldim hala pili ölmedi sarji uzun sure gidiyor sisteminde herhangi bir sorun, yavaslik bulunmuyor. 7 yildan fazla suredir kullaniyorum. Ölmedigi surece degistirmeyi dusunmuyorum. Muhtemelen pili biterse biter birden bire cunku pili sanki hala 2.yilinda gibi calisiyor. Onu degistiririm telefoncularda zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 18 Haziran 2024; 11:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iOS kullandınız mı?

• Iphone sırf değer kaybetmediği için satın alınabilir ancak dayanıklılık sağlamlık açısından Samsungla yarışamaz. Kamera konusunda Samsungun çok üst düzey modelleri yarışabilir ancak genel olarak Android telefonların kamerası ucuz olduğundan vasat bir kaliteye sahiptir onuda AI ile düzeltiyorlar telefonlarda AI var artık.

Iphone'u almayı çok mantıklı görmüyorum özgür değilsin Androidde olduğu kadar ayrıca telefon, bilgisayar gibi şeyleri satan bir insan değilim. 20 Senelik laptoptan tutun DDR1 hatta FPM DRAM var tarih öncesinden kalma bilgisayar parçaları var.

Neden satmıyorum?

1. Sebeb siz bir telefonu veya bilgisayarı online olarak sipariş ettiğinizde aslında bu sizin üzerinize dijital olarak mühürlenir sahibi siz olarak bilinirsiniz ancak siz bunu sattığınızda sonradan o telefonla veya cihazla yasa dışı iş çevirildiğinde başınız ağrıyabilir illa bürokratik süreç olmasına gerek yok. Mac adresleri takip edilebiliyor.
    2. Hiçbir elektronik cihazı çöp gözüyle görmem bu nedenle bir amacı bittiğinde farklı bir fonksiyona dönüştürebilmek için saklayabilirim örneğin IPAD1 var elimde bunu 2. monitör yapma planlarım var ebaydan dönüştürücü alıp bu sayede bir amaç için kullanabilirim.

Sahipliği öldürdüğünüzde verinizde sizin değildir.

• babamın 5 senelik olup hâlâ taş gibi çalışan Galaxy A70'e su kaçmış, sim kartı okumuyo ama başka hiçbir sorun yok. babama Honor x9a aldım 10 bin liraya.

annemle kız kardeşim hemen başladılar: "eski A70'i satın ki ordan para gelsin" demeye. yahu dedim ne satması, babam zaten full evde (emekli) oynamaya devam ediyor A70 ile. üstelik satsan kaç para edecek.

üstelik evde ikinci telefona sahip olmak harika birşey. youtube aç çalsın ikinci telefondan, yeni telefonunun pil ömrünü boşa yememiş olursun. benim de iki telefonum var, sim kartım şirketin verdiği S23'te takılı ama S23 hep rafta duruyor kendi halinde, dışarı çıkmadıkça elime almıyorum pek. eski telefonum olan 5 senelik Mi 9T ile iş görüyorum hep evde.

maç olunca bazen Mi 9T'den maçı açıp, S23'le mesajlaşıyorum.

çöp uygulamaları Mi 9T'ye yükledim. mesela Mi Band ve Mi Scale için uygulamayı metropol kart için uygulamayı, İstanbul kart için uygulamayı falan bu tarz çöp uygulamaları hep Mi 9T'ye yükledim. S23 ana telefonum ve finans işlerimi S23'ten yapıyorum. hiçbir gereksiz uygulama yok S23'te (oyun falan da yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Haziran 2024; 15:19:24 >

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Tabi kullandım. Hatta ios 18 beta bile kurulu cihazım var şu an. Androidde senelerdir olan bildirim paneli özelleştirmesi daha yeni gelmiş mesela tam rezillik. Arayüzde uygulama ikonlarını boyamayı marifet gibi reklam yapmışlar. Kısaca berbat bir sistemi var.kasmıyor falan diyenler ulan zaten ne varki kasacak hepi topu 3-5 zamazingoyu döndürüyor. Androiddeki kadar menü çeşitliliği seçenek çeşitliliği senaryo çaprazlaması bile yok sistemin. Androidle ios kıyaslamak bakkal hesap makinesiyle mühendislik öğrencisi bilimsel programlanabilir hesap makinesi kıyaslamak gibi bir şey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.