Şimdi Ara

5G ARİFESİNDE TELEFON ALMAK MANTIKLI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu telefonlar muhabbetini biraz araştırdım 5G önümüzdeki yıl içerisinde çıkacak son birkaç gündür peşpeşe haberler çıkmaya başladı

x gsm operatörü zaten 5G hazır filan yazmış anlaşılan o ki sunulacak acil değilse telefon almak şu zaman zarfında çok mantıklı değil gibi

içinde 5G tekonolojisini barındırmayan telefonlar tabiki çöp olmayacak lakin istasyona yakın olsan bile hızın düşük olacak

4.5G max hız 300mbps 5G max hız 2.9gbps fark 10 kat şaka gibi peş peşe yeni gelen orta üst sınıf teller birbirine çok yakın bir çoğundada 5G standart değil

eldeki tellerin üzerine bir tık eklenip satılmaya çalışılan şeyler gibi geliyor bana 5G tellerde ekstra tuzlu gibi kaldı ki 10 binlik bazı x tellerdede mevcut olmayanlar var bence alırken özellikle bu konuya dikkat edilmesi gerek

cevap geldiği için edit geçmek zorunda kaldım;

sistemin ulak bünyesinde yerli olacağı belirtilmiş operatörlerde sistemin yüklenicisi (ulak diye google'dan aratabilirsiniz detaylı bilgiler mevcut) bu sistem ithal olmayacak benim okuduklarım anladıklarım bu şekilde

ayrıca ulaştırma bakanın açıklması var 2 sayfa falan burda kimse okumaz özet geçeyim 5G 'yi hemen sunarsak cep telefonu ithalatı patlaması yaşanacağı için benim anladığım hemen geçilmesinden yana değiller bencede doğru olan kendi yorumum

haberin en başındada istanbul havalimanında bu sene içerisinde kullanılcak diye belirtilmiş tüm operatörlerin kullanımına sunulması 2022 yılı tarihi veriliyor

amerika bile 5G için kavgalı olduğu huawei ile anlaşma yapmak için görüşmeler yaparken bizim kendi bünyemizde yapabilmemiz çok önemli

ayrıca mesele 5G geçilmesi değil ısrarla konuyu bu yöne çekmeyelim mesele 4.5G telefon alacakların tekrar gözden geçirmesidir burda donanımsal bir özellikten bahsediyorum bu sistemin türkiyeye gelmesi gitmesi meselesi değil şu tarz yorumlar baydı

aşağıda telefon örneklemeleri mevcut cevaplarda görünüyor burayı şişirmeyeyim büssürü model var bir çoğuda tam emin olmamakla beraber bu sene ithal edilmesi planlanıyor galiba internette araştırın lütfen redmi uygun konseptte telefon getirecekmiş güncel haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 8 Mayıs 2020; 17:26:22 >

• 10 gb internet 40-50 tl. İhtiyacın varsa al 3-5 sene kullancan bişiler. Daha ev internetleri yerlerde sürünüyor 10 seneye anca geçilir o sistemlere.
    Hadi 5 seneye geçtik diyelim o zamana senin telefonunda miadı dolmuş olur. Kendinizi zorlayıp yüksek fiyatlı telefonlara paranızı gömmeyin değmez.
  • Elimde mi8 var kasma yok şarjı iyi telefonu değiştirmem için hiçbir sebep yok yeni çıkan telefonlar ile arasında ekran gövde oranı ve tasarım dışında bir fark göremiyorum oyun oynamıyorum 3 sene daha götürür beni bence bu zamanda telefona fazla para kaptırılmaz.
  • Şu saatten sonra 5G modemsiz telefon alınmaz.Herkes beklemeli.Yakında mediatek ve giriş seviyesi qualcomm işlemcilere bile gelecek.Beklemem diyen s865 ve s765g alsın.
  • Ya arkadas ben almaktan vazgectim, enistem cesaretli davrandi kiydi paraya elden aldi. Ben de akilliyim ya guya facebook gruplarinda dh satis bolumunde telefonun rengini bekliyorum hala.
    O kadar parayi telefona basmanin psikolojik boyutu var bi de. Yapamadım üzgünüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtüöz

Şu saatten sonra 5G modemsiz telefon alınmaz.Herkes beklemeli.Yakında mediatek ve giriş seviyesi qualcomm işlemcilere bile gelecek.Beklemem diyen s865 ve s765g alsın.
    Bir teknoloji ilk ciktiginda fiyatlar fahiş olur, yayilana kadar 1 yıl gecse . 2 yıl kullanmak icin telefon alınır.(orta düzey bir kullanıcı için)
  • 10 gb internet 40-50 tl. İhtiyacın varsa al 3-5 sene kullancan bişiler. Daha ev internetleri yerlerde sürünüyor 10 seneye anca geçilir o sistemlere.
    Hadi 5 seneye geçtik diyelim o zamana senin telefonunda miadı dolmuş olur. Kendinizi zorlayıp yüksek fiyatlı telefonlara paranızı gömmeyin değmez.
  • Acil ihtiyaç yoksa 5G bana çoook lazım deniyorsa almamalı bence de.
    Ben telefonu alalı 1 yıl ancak olmuştur 5G bugün çıksa bile değiştireceğimi sanmam.
    2 yıl daha kullanırım.
    Sanki 5g olunca nolacak. Telefonda kullandığım internet belli, 9 GB
    Sesli görüşmede benim hafızamda kayıtlı olup söylemediğim şeyler karşıya gitmeyecek, telefondan sürekli bir şeyler indirmiyorum.
    Müzik video daha akıcı olsa nolur pek kullanmam vs.
    5G ye benim gereksinimim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 7 Mayıs 2020; 14:5:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LTE gayet yeterli benim için.

5g hızı lazım olan da o çıkana kadar telefon almasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairtune

10 gb internet 40-50 tl. İhtiyacın varsa al 3-5 sene kullancan bişiler. Daha ev internetleri yerlerde sürünüyor 10 seneye anca geçilir o sistemlere.
    aslında çok pahalı değiller burdaki mesele tedarikçinin eski teknolojiden daha fazla para kazanabileceği aklıma geliyor

örnek : a51 4.5G li model 2700 lira 5G'lisi ne kadar olabilir
    örnek : a71 4.5G'li model 3300 lira 5G'lisi ne kadar olabilir

örnek : reno 3 4.5g'li model 4000 lira 5G'lisi ne kadar olabilir

örnek : mi 10 lite tr fiyatı belli değil lite modeller genel yarı amiral gemisinin bir altıdır fiyatttır lakin kafa karıştırmıcam çok pahalı olacağını düşünmüyorum

örnek : Realme X50 5G tahmin edilen başlangıç fiyatı 359 dolar = ort : 2550tl + vergiler tr 'de henüz yok ne kadar olabilir

hadi biraz üste çıkalım herkez ucuz tel almıyor

örnek : s10 4.5G'li model 5760 tl 5G'lisi ne kadar olabilir

gözüme takılanlar bunlar daha çıkartılır o kadar uğraşmadım dün gezinirken denk geldim

daha alternatif var tr fiyatları yok hepsi üst seviye değiller

• örnek Nubia Play 5G 340 dolar 2450 diyelim iki katı fiyat yazsalar 5 bin olur fazla fazla yazdım tedrikçi kafası ile

örnek honor 30s 338 dolar üstekiyle aynı

örnek mi 10 youth E 395 dolar üstekilere yakındır.

örnek mi 10 pro vergisiz fiyat 4330 tl

örnek Mi 10 Lite Zoom 295-395 Dolar arası

örnek Redmi K30 5G: 6 GB RAM + 64 GB: 285 dolar (yaklaşık 1.655 TL + vergiler)

pahalıdır diye bakmadığım modeller var araştıran arkadaşlar altına devam edebilir.vatandaş düşünmeli paramız çöp olmasın
  • Şahsen 5G destekli alınması gerektiğini düşünüyorum. Şu an LTE yetenler eskiden 3G yeterli diyordu. Ben şu anda da eski ama LTE destekli bir telefon kullanmanın meyvelerini yiyorum (iPhone 5). Ama o zamanlardaki başka telefonları kullananlar çoktan 3G'de takılı kaldılar bile.

Ben de telefon değişmeyi düşünüyorum. Muhtemelen yazın ortaları veya sonlarına doğru 5G destekli uygun bir telefon bulursam ona geçeceğim artık. Yılda bir telefon değiştirenler için 5G gereksiz ama benim gibi yıllarca kullanmak isteyenlere 5G desteği aramalarını öneririm.
  • 5G çıkıcak ve 2-3-5 GB internetli paketleri bir dolu paraya satacaklar. 5G ye geçin 1GB internetiniz bizden hediye gibi komik reklamlar yapacaklar. 10-20-50 GB internetli olan paketler ise çok pahalı olacak.
  • Hocam 5G'nin avantajı düşük pingler. Yani 4,5 G hız olaral sana yeter ama gecikmesi daha kötü. Yani oyun oynayacaksan 5 G lazım ama onun dışında pek gerek yok.
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    hayır tam tersi 5g de servis maliyeti daha çok düşecek zira 3g en fazla kaynak kullanan sistemdi benim 3g ile 4.5g de faturalarım arasında çok fark yok turk telekom şuan yeni gelene çok mantıklı 10 gb 32 lira çekmiyor hikayelerini yazmasınlarda benim evde bitek türk telekom çekiyor

hatta şöyle söyleyeyim 2014 te falan 2gb turkcell e 38 lira ödüyordum şuan 10 gb türk telekom 40 lira ss atabilirim hatta şu koronadan evvel arayıp ricada bulundum yeni gelen tarifelerine geçirin ben fazla ödüyorum diye insanımız araştırmıyor biz ölücüyüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 7 Mayıs 2020; 17:36:22 >
  • Bence beklemek gereksiz. Her yerde istasyonu olmasi lazim, ya da bir istasyona cok yakin yasiyip hep orada takilmak lazim, cunku menzili cok dusuk ve bildigin duvar bile kesiyor. Bir suru deneme videosu var internette, adam full cekerken bi kac dk yuruyor, baska sokaga geciyor hop 5g dusuyor.

Bir de ne yapacaksin? Bu kisim onemli. Senin kullanimin acisindan bir fark yaratacak mi? Hizi onemli degil, cunku o kadar sey zaten indirmiyorsun, telefonun cozunurlugu de belli, 8k video izlemeyeceksin ileride yayginlassa bile.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    olurmu canım youtube'ta 1080 videolarda uçurur

kaldıki tellerin yarattığı trafik azalacak çünkü ben kendimce şöyle düşünüyorum uzun süre indirme pozisyonunda kalmayacaklar böylece trafik meşgul olmayacak bir anda video yüklenecek sallıyorum server göndermeyle uğraşmayacak user sayısı izlenen videoda yada o bölgede diyeyim teknik çok bilgim yok kabaca düşer diyorum düşüncedir. yavaşlamanın önüne geçecektir.

not : bir belgeselde seyretmiştim bu 3G - 4.5G maliyet konusunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bence beklemek gereksiz. Her yerde istasyonu olmasi lazim, ya da bir istasyona cok yakin yasiyip hep orada takilmak lazim, cunku menzili cok dusuk ve bildigin duvar bile kesiyor. Bir suru deneme videosu var internette, adam full cekerken bi kac dk yuruyor, baska sokaga geciyor hop 5g dusuyor.

Bir de ne yapacaksin? Bu kisim onemli. Senin kullanimin acisindan bir fark yaratacak mi? Hizi onemli degil, cunku o kadar sey zaten indirmiyorsun, telefonun cozunurlugu de belli, 8k video izlemeyeceksin ileride yayginlassa bile.
    ya tabi ihtiyacı olan alır üstad mevzu şu anlatmak istediğimiz mevcut teller yeni pompalanan yeni diye satılan eski teknolojili telefonların alınması mantıklı değil kendimce böyle düşünüyorum örneklemeler yaptım tam okumamışsın galiba
  • İlk mesajini tamamen okudum, tum mesajlari okumadim, ve hala dedigimde kararliyim. 300 mbps demissin dusuk gibi, ne yapacaksin ki abi daha fazlasini? Benim telefonum full hd, ki zaten daha fazlasi telefon gibi kucuk bir cihazda belli olmuyor, ve 1080P video bastigim gibi aciliyor, bekleme yok bir sey yok.

Teknolojilerin doyum noktalari var, yeni gereksinimler ortaya cikana kadar sayisal degerleri artirmak anlamsiz bu noktalara ulasildiginda. Mesela gecmiste her sene ramleri artardi bilgisayarlarin, devamli katlanirdi, cunku aranan, talebi olan bir ozellikti, hep daha fazlasi gerekiyordu. Benim ilk bilgisayarim 64 MB ram e sahipti, bu 128 256 512 diye gide gide suan 16 GB a geldi ve benim icin doyum noktasina ulasti, eskiden 4-5 sene ayni rame sahip bilgisayar kullanilmazdi. Ha ama bakarsan is bilgisayarim 32 GB ve keske 64 olsaydi diyorum, fakat bunun tek sebebi bizim sirkette herkesin kendi sunucusunu kurmasi ve ram sikintisi yasamamiz. Kisisel bilgisayarimda 16 ustune cikmayi hala dusunmuyorum.

Yine bilgisayardan gidecek olursak bazi hic oyun oynamayan ya da az veya dusuk ozellik gerektiren oyun oynayan insanlar oyun bilgisayarlari aliyor. Neden? Cunku ustune 1000 lira daha ekleyince cpu su zart oluyor, 1000 daha ekleyince gpu su zurt oluyor, halbuki o kisi icin tamamen gereksiz, ve bu o kadar yaygin bir sey ki bu forumda ne zaman bilgisayar onerisi sorulsa millet monsterdan giriyor, halbuki cok yersiz.

Daha fazla uzatmadan toparlayacak olursam, suan netflix, youtube ve sosyal medya platformlarinda senin hizini etkileyecek seyler devlet, sunucular ve yurt disi giris cikis portlari, internet hizinin pek bir etkisi yok sana saglayabildiklerinin altinda olmadigi surece, ve bunun yakin zamanda degismesini beklemiyorum. LTE bile gereksiz hizli suan, tam kapasite calissa birkac dakika icinde aylik kotasi dolar cogu insanin.

Tek arguman her bir milisaniyenin onemli oldugu competitive online oyunlar olabilir, ama ona da cevabim amaaaaan olacak

• Bence mantıklı.
    4g var benim telefonda ama 3g kullanıyorum.
    amerika'da değiliz bizim tarifeler sınırsız internet değil.
  • 5g corona yapıo yaw
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.