Şimdi Ara

Beyler ishal oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
29.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler. Şiddetli bir karın ağrısından sonra ishal oldum. Musluk gibi mıçıyorum. Bu sıcakta üşüttüm ya

• Yapay Zekanın Yanıtı

İshal: Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi ve Buscopan'ın Rolü

İshal, gevşek ve sulu dışkılarla karakterize yaygın bir sindirim sorunudur. Birçok farklı nedeni olabilir ve genellikle kendi kendine geçer, ancak şiddetli veya uzun süreliyse tıbbi müdahale gerektirebilir.

İshalin Nedenleri

İshale neden olabilecek çeşitli faktörler vardır, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Enfeksiyonlar (viral, bakteriyel veya paraziter)
    • Gıda zehirlenmesi
    • Laktoz intoleransı
    • İrritabl bağırsak sendromu (IBS)
    • Crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalıkları
    • Bazı ilaçlar (antibiyotikler gibi)

İshalin Belirtileri

İshalin en yaygın belirtisi sulu ve sık dışkılamadır. Diğer belirtiler şunları içerebilir:

• Karın ağrısı veya kramplar
    • Mide bulantısı veya kusma
    • Ateş
    • Baş ağrısı
    • Yorgunluk

İshalin Tedavisi

İshalin tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Çoğu durumda, ishal kendi kendine geçer ve herhangi bir tedavi gerektirmez. Ancak şiddetli veya uzun süreli ishal durumunda tıbbi müdahale gerekebilir.

İshal tedavisinde yaygın olarak kullanılan yöntemler şunlardır:

• Sıvı replasmanı: İshal nedeniyle kaybedilen sıvıların yerine konması çok önemlidir. Bunu su, elektrolit içeren içecekler veya oral rehidrasyon solüsyonları içerek yapabilirsiniz.
    • İlaçlar: Antidiareal ilaçlar (örneğin, loperamid veya bizmut subsalisilat) ishal sıklığını ve hacmini azaltmaya yardımcı olabilir. Buscopan, ishal tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir antikolinerjik ilaçtır. Kas spazmlarını azaltarak ishalin şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.

Buscopan'ın İshaldeki Rolü

Buscopan, ishal tedavisinde kullanılan bir antikolinerjik ilaçtır. Kas spazmlarını azaltarak ishalin şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Buscopan, ishalin neden olduğu karın ağrısı ve krampları hafifletmede etkili olabilir.

Önemli Uyarılar

İshal ciddi bir durum olabilir, özellikle de şiddetli veya uzun süreliyse. Aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısın:

• İshalin 24 saatten fazla sürmesi
    • Kanlı veya mukuslu ishal
    • Ateş veya titreme
    • Şiddetli karın ağrısı
    • Kusma veya sıvı kaybı nedeniyle dehidrasyon belirtileri (örneğin, baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk)
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bol telveli türk kahvesi yap/yaptır iyi gelir
    geçmiş olsun
  • Leblebiye aban ne kadar yiyebiliyorsan ye 1-2 hatta 3-4 paket tadım sarı leblebi öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MancınıK*

Leblebiye aban ne kadar yiyebiliyorsan ye 1-2 hatta 3-4 paket tadım sarı leblebi öneriyorum
    ötürük mü oldun vah canım benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madara-san

Evet beyler. Şiddetli bir karın ağrısından sonra ishal oldum. Musluk gibi mıçıyorum. Bu sıcakta üşüttüm ya

Şarıl şarıl ?
  • quote:

Leblebiye aban ne kadar yiyebiliyorsan ye 1-2 hatta 3-4 paket tadım sarı leblebi öneriyorum
    Cereyandandır geçmiş olsun.
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

Alıntıları Göster
    muz ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

Alıntıları Göster
    @Feystebirvidyo

Onu içtim ve az daha kusuyodum

@guitarist999

Yatarken camları ve klimayı filan açıyorum sanırım o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Visee

@Feystebirvidyo

@guitarist999

Alıntıları Göster
    Seni buraya
     Beyler ishal oldum
    alalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Visee

@Feystebirvidyo

@guitarist999

Alıntıları Göster
    Dostum, sade kahve. Hazır kahvelerde olur. Şekersiz, bol acılı kahve. Anında keser, mide bulantısı varsa alır. Diğer yandan patates haşlaması+peynir, mükemmel gelir.

Kahve mide bulantısı yapabilir, bende aksine bulantı varsa keser.

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Dostum, sade kahve. Hazır kahvelerde olur. Şekersiz, bol acılı kahve. Anında keser, mide bulantısı varsa alır. Diğer yandan patates haşlaması+peynir, mükemmel gelir.

Kahve mide bulantısı yapabilir, bende aksine bulantı varsa keser.

Alıntıları Göster
    Nöbetçi eczaneden Reflor alabilirsin veya Ercefuryl..Bildiğim kadarıyla Reflor daha kuvvetli bir sabah bir akşam içersen keser ama Ercefuryl'u birkaç gün kullanman gerekebilir..

Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Nöbetçi eczaneden Reflor alabilirsin veya Ercefuryl..Bildiğim kadarıyla Reflor daha kuvvetli bir sabah bir akşam içersen keser ama Ercefuryl'u birkaç gün kullanman gerekebilir..

Geçmiş olsun

reflor yanlış antibiyotikli ishal ilacı kullananlara verilir.Tavsiyem buscopandır direk geçirir.Ama buscopan piyasada bulmak çok zordur o zaman tavsiyem molit plus.Ben çok sık ishal olurum midem biraz hassas hep bunları içerim geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Geçmiş olsun

reflor yanlış antibiyotikli ishal ilacı kullananlara verilir.Tavsiyem buscopandır direk geçirir.Ama buscopan piyasada bulmak çok zordur o zaman tavsiyem molit plus.Ben çok sık ishal olurum midem biraz hassas hep bunları içerim geçer

Alıntıları Göster
    Valla bana doktorum verdi ve bahsettiğin gibi bir derdim yok Zaten tok karınla 2 veya 3 tane kullanınca kesiyor ishali yani tüm kutuyu bitirmesine de gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

Valla bana doktorum verdi ve bahsettiğin gibi bir derdim yok Zaten tok karınla 2 veya 3 tane kullanınca kesiyor ishali yani tüm kutuyu bitirmesine de gerek yok..

Alıntıları Göster
    no ss no güven
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddrick

no ss no güven

• quote:

Orijinalden alıntı: SovetskiySoyuz(CCCP)

quote:

Orijinalden alıntı: Eddrick

no ss no güven

Alıntıları Göster
    kola iç.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpookzPiece

Seni buraya
     Beyler ishal oldum
    alalım

bu ne bee gece geceeeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: SpookzPiece

Seni buraya
     Beyler ishal oldum
    alalım

bu ne bee gece geceeeee

Alıntıları Göster
    Paçalarını çorabın arasına sok kaçırırsan orada toplansın ortalığı batırma

• quote:

Orijinalden alıntı: ali277

Paçalarını çorabın arasına sok kaçırırsan orada toplansın ortalığı batırma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.