Şimdi Ara

5G ARİFESİNDE TELEFON ALMAK MANTIKLI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sana hız konusundan gideyim o zaman ortalama telefonumda 6mbps alıyorum bunun 60mbps olması olması hiç fena olmazdı evdeki sabit 50mpbs gibi olurdu bana göre önemli çünkü hareket halindeyken hız düşüyor ve tatminkar bir servis alınmıyor özellikle dağda yollarında bayırda çoğu operatörde bu sıkınıtıyı dinliyorum duyuyorum bitek bende olmuyor tecrübe ettik bunları

oem muhabbetine girip konuyu başka götürmüşsün benim anlatmak istediğimin dışına çıkmış şuan vatandaş gidip elindeki telefonu verip yenisini alması çok mantıklı değil diyorum 4.5G satıp = 4.5G li telefon almasının bir anlamı yok anlatmak istediğim budur. bilgisayar dünyası çok farklı orada sana katılıyorum
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    operatörlerin youtube sınırsız gibi özellikleri var işe yarar

ayrıca vodafone veya turkcell yanlış bilmiyorsam kurumsal müşterilerine sınırsız imkanı sunuyor premium seviyedeki müşterilerinde opsiyon olarak bu hizmeti verdiğini duymuştum

sen kullanmıyor faydalanmıyor olabilirsin
  • 5g teknolojisi bizim ülkeye oturana dek 3. telefonu alırsın.Boş konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

5g teknolojisi bizim ülkeye oturana dek 3. telefonu alırsın.Boş konu.
    teknolojinin oturması gelmesiyle ilgili tek kelime yok ! iyice okumadan yazılmış boş yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanbey86

operatörlerin youtube sınırsız gibi özellikleri var işe yarar

ayrıca vodafone veya turkcell yanlış bilmiyorsam kurumsal müşterilerine sınırsız imkanı sunuyor premium seviyedeki müşterilerinde opsiyon olarak bu hizmeti verdiğini duymuştum

sen kullanmıyor faydalanmıyor olabilirsin
    yav he he cumhurbaşkanına falan veriyorlardır doğru diyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası 5g felan umrumda değil.4g geldi de ne oldu ? 2gb interneti 40 liraya satmaya çalıştılar.Ben ucuz tarifeler kullandığım için hızları zaten düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    60 TL'ye sınırsız internet kullanıyorum. Biraz araştırma, biraz da şans olunca bulmak imkansız değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cobbler

60 TL'ye sınırsız internet kullanıyorum. Biraz araştırma, biraz da şans olunca bulmak imkansız değil.
    istisnalar kaideyi bozmaz.
    normal birisine sınırsızı 5bin liraya satarlar.
    kurumsal falan bunlar istina.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef geleceği göremeyen insanlar bu tarz şeyleri gereksiz buluyor. Olayı sadece hız olarak görürseniz elbette gereksiz gelecek. Şuan ortalama bir ev kullanıcısı için 20-30 mbps arası bir hız video izlemek gibi basit şeyler için yeterli. Düne kadar telefondan video izlemek dahi hayal gibi bir şeydi. Ancak 3G teknolojisi sayesinde bununla tanışıp 4G teknolojisiyle hayatımızın olağan akışı haline getirdik. Hatta Turkcell 4.5G teknolojisiyle sabit internet gibi hizmet veriyor. Düne kadar hangi birimiz sim kartla ev interneti hizmeti alabileceğimizi tahmin ediyordu? Lütfen biraz ufkunuzu genişletin. Teknoloji sitesinde bu kadar dar kalıplı düşünceler görmek açıkçası üzücü.
  • fiber internetle 8 mbps hız veriyorlar bu ülkede fazla bir şey beklemeyin ihtiyacınız varsa alın.5G olsa ne farkedecek 5 gb internet olduktan sonra.sözde 4.5 g ile 300 mbps vereceklerdi.verilen yerler vardır.benim turk telekomda aldığım 20-30.bunu 3 g de veriyor zaten.altyapının oturması zaman alacak daha 4.5 g oturmadı doğru düzgün ihtiyaç varsa alınmalı telefon.5g nin gelmesi uzun sürer.
  • Posta güvercini P kullanıcısına yanıt
    O telefon seni 6/7 yıl götürür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nerede var söyleyin biz de alalım.
  • 5G gelmesin mümkünse gelirse vergiler + tarife fiyatları artacaktır bunu daha önce de gördük. Şuanki 4.5 G ile ne yapamıyorsun da 5G ' ye ihtiyaç duyuyorsun=
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Eski tarife hocam maalesef
  • 5G nin Turkiyede Adam akilli yaygin kullanilmasi en erken 5 yil. 5Gnin ozel baz istasyonlari var daha onlar kurulacak da cok is. Hem Turkiyede internet kotali. Yuksek Hizda 1 Saatte biter 2-3 gb. Yasadigim ulkede telefon hatlarinda internet sinirsiz. Ve 5G altif kullanilabiliyor ama baz istasyonu cok az sadece belirli yerlerde kullanilabiliyor. 2 ay sonra iphone12 cikacak ben beklemedim 11 pro aldim. Yayginlasmasi en iyi ihtimal 5 yil. Isterseniz bekleyin.

• Fikir istediğiniz için yazıyorum yoksa haddime değil ama bu zamanda bu ekonomik şartlarda 10G'li telefon bile almak mantıklı değil bence
  • Gerçek 5G deneyimi için her sokağa en az bir tane baz istasyonu gerekiyor. Caddelere birden fazla gerekiyor. Sizce Türkiye şartlarında mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanbey86

hayır tam tersi 5g de servis maliyeti daha çok düşecek zira 3g en fazla kaynak kullanan sistemdi benim 3g ile 4.5g de faturalarım arasında çok fark yok turk telekom şuan yeni gelene çok mantıklı 10 gb 32 lira çekmiyor hikayelerini yazmasınlarda benim evde bitek türk telekom çekiyor

hatta şöyle söyleyeyim 2014 te falan 2gb turkcell e 38 lira ödüyordum şuan 10 gb türk telekom 40 lira ss atabilirim hatta şu koronadan evvel arayıp ricada bulundum yeni gelen tarifelerine geçirin ben fazla ödüyorum diye insanımız araştırmıyor biz ölücüyüz
    2014'te baya kazık tarife kullanıyormuşsun. Vodafone'un günlük 1 gb internet paket hakkı vardı ilk başta fiyatı 1 tl idi, aylık 30 tl'ye 30 gb oluyordu yani baya iyiydi.
  • 6 mbps kotuymus biraz, simdi test yaptim, 29.4 mbit download, 5.75 mbit upload cikti, yakin gelecekte bunun yetmeyecegini pek hayal edemiyorum.

Benim bundaki asil kaygim su, Amerika'da stabil bir sekilde 5g kullanilamiyor hala bu kadar konusulmasina ragmen, anca test videolari falan cekiliyor, insanlar heyecanlaniyor. Milletin evinde gigabit internet olan bir ulkeden bahsediyoruz.

Telefonun omrune gore degisecek olsa da ben daha en az bir telefon eskiyene kadar bu teknolojinin ulkede cidden yararli olacak seviyeye gelecegini sanmiyorum, hele hele İstanbul'un disinda oturanlar icin. Pokemon go oynar gibi x sokagina gidelim, orada 5g cekiyor, ya da aa bak 5g cekiyor suan gibi durumlar olacak gibi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.