Şimdi Ara

5G ARİFESİNDE TELEFON ALMAK MANTIKLI MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Onlara herkes heyecanla bakarken buna tedbirli yaklasilmasi sence tesaduf mu?

Menzili cok az ve objelerden fazla etkileniyor, bildigin dibine girip test yapiyorlar, 30 saniye yuruduklerinde hiz yariya iniyor, bir o kadar daha yuruyup koseyi donduklerinde 5g gidiyor. Bundan daha kapsamli wifi agi olan caddeler var kahveci zincirlerinden olusan.

Evet, her yerde istasyon olursa guzel olur, gelecekte olmayacak sey de degil, insani heyecanlandiriyor, ama suan yeni telefon almani engelleyecek bir durum var mi? Hayir. Ortalama kullanici 3 yilda bir telefon degistiriyor, hadi dh olucusu icin 4 sene olsun, o zamana anca kendine gelir bu teknoloji. Telekom sektorunde calisiyorum, daha telekom firmalari 5g konusunda ne yapacaklarindan tamamen emin degil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Maalesef geleceği göremeyen insanlar bu tarz şeyleri gereksiz buluyor. Olayı sadece hız olarak görürseniz elbette gereksiz gelecek. Şuan ortalama bir ev kullanıcısı için 20-30 mbps arası bir hız video izlemek gibi basit şeyler için yeterli. Düne kadar telefondan video izlemek dahi hayal gibi bir şeydi. Ancak 3G teknolojisi sayesinde bununla tanışıp 4G teknolojisiyle hayatımızın olağan akışı haline getirdik. Hatta Turkcell 4.5G teknolojisiyle sabit internet gibi hizmet veriyor. Düne kadar hangi birimiz sim kartla ev interneti hizmeti alabileceğimizi tahmin ediyordu? Lütfen biraz ufkunuzu genişletin. Teknoloji sitesinde bu kadar dar kalıplı düşünceler görmek açıkçası üzücü.
    ısrarla 20 yıl önceki teknoliye aynı paraları vermeyi benimsemiş bir grup çıktı anlamak mümkün değil ağzına sağlık konuyu toparlamışsın girizgahı değiştirecektim gerek kalmamış

ben servis sağlıyıcı olsam 5G'ye yatırım yapmam vallahi koyun kuzu gibiler he

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

2014'te baya kazık tarife kullanıyormuşsun. Vodafone'un günlük 1 gb internet paket hakkı vardı ilk başta fiyatı 1 tl idi, aylık 30 tl'ye 30 gb oluyordu yani baya iyiydi.

Alıntıları Göster
    aynen kovalamıyoruk tarifeleri çok ihtiyaç duymuyordum açıkcası şimdi bağımlısı olduk hangisi ucuzsa oraya gidiyoruz
  • Abi ülkede yeterli altyapı yok, ne 5g'si neler diyosunuz. bi 10 sene beklemeyin.
  • Sanki 4G geçtik de 100 GB kotalı paketleri 50-60₺ bandında verdiler. Son derece mantıksız.
  • 5g gelip oturana kadar telefonlar en az 2-3 jenerasyon devam eder.
  • 5G'nin Türkiye'ye gelişi telekominasyon firmaları için ciddi yük olacağı için bunu misli misli bizden çıkaracaklardır. Canımı yakan tek konu bu.
  • kendine ilk önce bir sor.ben telefonda 5g'yi gerektirecek neyapacam diye.4g fazlasıyla yeterli.zaten topu topu 5-10gb internet alacaksın aylık 5gde 10dakikada bitirmekmi istiyorsun o interneti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5g 300 megabite kadar destekliyor. Ben 70 megabit üstü hız görmedim. Hele Vodafonda 30 üstü görmedim. Özet bizim buralara daha çook var.
    Alırsın sadece 5g yazmış olur ekranda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

4.5g 300 megabite kadar destekliyor. Ben 70 megabit üstü hız görmedim. Hele Vodafonda 30 üstü görmedim. Özet bizim buralara daha çook var.
    Alırsın sadece 5g yazmış olur ekranda
    üstad sana göre 3G den sonra 4.5G arası birşey fark etmedi ozaman ?

yok eğer etti ise senin hesaba göre kabaca 5g 'de en az 70 alırsın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 8 Mayıs 2020; 17:40:46 >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    3G de yerine göre teoride 30-40-50 megabit hatta daha hız verebiliyor ama ne hikmetse ben 3G ile 10 megabit bile göremiyorum
  • aynen 3G de hız 1 ila 2-2.5 arası felan
  • Mantıktan ziyade zorunluluk olucak.. 5g ile birlikte baz istasyonu, şebeke sayısında düşüş olucak. Zaten en büyük artısı şehrin içindeki baz istasyonlarının azalması olarak söyleniyor..

Eski tip tellerden bu azalma İnternet ve çekim gücü düşüklüğü olarak yansıyacak.. Şu anda a dan z ye bütün firmalar 5g li. Modelleri çıkartıyor tahminin 2021 de gelen a dan z ye bütün modeller 5g li olur..

2023 de zaten sistem Türkiye de tam oturacağı söyleniyor..

Tabii şu komplo teorici yok 5g insanların beynini yıkıycak insanları kontorl edicek falan laflarına inanılmazsa..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.