Şimdi Ara

SPOTÇULARDAN MAL ALMAK! ÇOK DÜŞÜNÜN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün spotçularla ilgili br efsanenin yerin dibine geçtiğini farkettim. Ucuz mal veriyorlar diye gittiğimiz spotçularda fena halde kazıklandığımızı öğrendim. Sadece dün 50'yi aşkın yerle telefon görüşmesi yaptım ve çıkan sonuç inanılmazdı. Aşağıya bir kaç örnek veriyorum belki spotçuların balonunun ne kadar şişirildiğini anlarsınız. Ayrıca bazı hayati noktalarıda bilmeyenler için ekliyorum ve çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Alınacak beyaz eşya: Bulaşık Makinesi

Spot fiyatları: (#Garanti mevzuuna ayrıca değineceğim çok çok önemli)

AEG G340: 550YTL-650YTL arası ve 3 yıl garanti#
    BEKO 5001E: 800YTL-930YTL arası ve 3yıl+4yıl garanti#
    Arçelik 6271E : 920YTL-1000YTL arası ve 3yıl+4yıl garanti#

Yetkili Satıcı Fiyat listeleri

AEG G340: 810YTL Peşi satış fiyatı ve 3 yıl garanti (Elden nakit ödeme yaparsanız 640YTL-690YTL arası)

BEKO 5001E: 1116YTL Peşin Satış fiyatı ve 3yıl+4yıl garanti (Elden nakit ödeme yaparsanız 840YTL -1000YTL arası)

Arçelik 6271E : 1242 YTL Peşin satış fiyatı ve 3yıl+4yıl garanti (Elden nakit ödeme yaparsanız 940YTL-1020YTL arası)

Gördüğünüz gibi yetkili satıcıdan ürünü neredeyse spotçuyla aynı fiyata ve bazende daha ucuza alma imkanımız bile var. Peki spotçular ekmek yemesin mi?
    Yesin ama dürüst olsunlar. Aşğıya spotçulardan ürün alınırken aklınızın bir köşesinde bulunması gereken şeyleri yazıyorum.

Spotçulardaki de yeni veya defolu ne olacak ki?
    1-Spotçulardan alacağınız beyaz eşyalar başta olmak üzere büyük çoğunluğu revize edilmiştir. Ve büyük çoğunluğu bu ürünlere böyle olmadığını fabrikadan sıfır alındığını söylerler. Gerçektende ürüne baktığınızda ambalajının sıfır olduğunu görürsünüz ve bu şekilde konuşan spotçuya inanırsınız. Ancak örneğin Arçelik, revize edilmiş ürünler için siyah ve sıfır olan ürünler içinde beyaz bant kullanmaktadır! Peki revize edilmiş ürünün ne zararı var? Kullanımda hiç bir zararı yok ancak Yetkili servis makinenizi kurmaya geldiğinde garanti belgesindeki 3 yıl yazısını karalar ve oraya 1 yıl yazar!

Peki ben aldım ve yetkili servis 3 yıl olarak onayladı bu nasıl oldu?
    a- Büyük çoğunlukla spotçular yetkili servis diye adamlarını gönderirler!
    b-Yetkili servisin gözünden kaçsa bile 1 ay sonra seri numarasından merkez tarafından garantiniz 1 yıla indirilir ve bundan haberiniz olmaz! Taa ki ihtiyacınız olana kadar!

Spotçudan aldığım ürünün garantisini ek ücretle uzatabilir miyim?

Hayır uzatamazsınız.

Sonuç: Spotçudan aldığınız ürünlerde garanti 1 yıldır ve büyük çoğunluğu bu konuda dürüst davranmayıp 3yıl+4yıl garanti verirler. 4 yılo ekstra garanti için hatta siden 36 ila 39 YTL arasında ücret talep ederler. Garanti belgeniz yetkili servis zannettiğiniz ve aslında spotçunun adamı (yetkili servisten tanıdığı da olabilir) garanti belgenizi 3+4 yıl olarak onaylar. Tabii siz olayın aslının böyle olmadığını servise ilk ihtiyaç duyduğunuzda anlarsınız! Yetkili satıcıya fazladan belki %5 ödeyeceksiniz ama hiç olmazsa stres olmayacak ve babalar gibi garantiniz olacak.

Not: Kimse spotçulara haksızlık ediyorsun demesin. Elbette aralarında dürüstleri de vardır hatta bunlar çoğunluktadır belkide ancak yetkili satıcıdan alınabilecek fiyata millete revize edilmiş aletleri satmakta pek adil değil gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techcentre -- 23 Ağustos 2007; 7:41:50 >

• Saptamanızda çok haklısınız...

Ayrıca spot mallar içerisindeki revizyondan geçmiş ürünler konusunda verdiğiniz bilgi de doğru, bu ürünlerin resmi garanti süreleri 1 yıldır. Hatta forumda tamire gitti yenisi geldi denilen bazı bilgisayar parçalarının neden 1 yıl garantili olduğunu da anlamış olur okuyan arkadaşlar...

Ha spot olayına gelince, dediğiniz gibi, görüştüğünüz mağazalarda, size verilen fiyatın daha da aşağısından ürün alabilirsiniz... Spotlardaki fiyatlara çoğu zaman yaklaşamaz ancak bu fiyatlar, sizin verdiğiniz kadar küçük farklar yok aslında...

Neden derseniz?

Çünkü spot mal satan yerler için, malın ince detayları değil, genel özellikleri önemlidir. Örneğin bir buzdolabı için ''No-Frost'' olması onlar için çoğu zaman yeterlidir. Ayrıca spot dükkanlarda gördüğünüz bir çok beyaz eşyanın şekli aynı gibi dursa da, ürün model numarasına çok dikkat edin... 1 yıl öncenin, 2 yıl öncenin ürün model numarasına sahiptir...

Ayrıca kampanya dönemlerinde spotçular stok ettikleri uygun fiyatlı beyazeşyaları, daha sonra parça parça tek tek satarlar...

Mesela dolap alana TV bedava, yada çamaşır makinesi alana yarı fiyatına bulaşık makinesi kampanyalarında stok yaparlar... Genelde çoklu alış-veriş yaptıkları içinde extra inidirm alırlar. Çünkü elde kalmış ürünleri veya piyasaya üst modeli çıkacak ürünleri seçtiklerinden, yetkili satıcı onlara extra indirim yaparak elindeki malı çıkartmış ve üzerine satış sayısını arttırmış olur...

• şunuda söyliyim sana bilmiyorum kaçtane spotçuya gittin bu fiyatları öğrendin ama her spotçu aynı fiyatı vermez sana ben spotçudan vestelin LCD 106 ekranını sordum 1100 YTL peşin dedi vestelde 1700-1800 YTL arada 500-600 ytl oynuyor he başka spotçuya gidersin 1200-1300 YTL de o ayrı konu ama her spotçuda fiyat aynı olmaz
  • psp sıfır 350 ytl spot olarak alırsan yani garantisiz :) teknosa, d&r gibi yerlerde 500'e yakın. Bulunduğu yere göre değişir ya bizim burada toplu bi mahalle içinde hepsi o yüzden ucuz rekabet çok bi sokak içinde 100'e yakın var spotçu
  • quote:

Orjinalden alıntı: MH

şunuda söyliyim sana bilmiyorum kaçtane spotçuya gittin bu fiyatları öğrendin ama her spotçu aynı fiyatı vermez sana ben spotçudan vestelin LCD 106 ekranını sordum 1100 YTL peşin dedi vestelde 1700-1800 YTL arada 500-600 ytl oynuyor he başka spotçuya gidersin 1200-1300 YTL de o ayrı konu ama her spotçuda fiyat aynı olmaz

Çok sayıda spotçuya gittim dostum zaten mesajımda ki fiyat aralıklarıda yaptığım tespitlerdir. Sadece yetkili satıcılarla 50'den fazla görüşme yaptım VOIP sağolsun:)). Yalnız sanırım yanıldığın bir nokta var Vestel bayileri ile ilgili. Peşin fiyatına liste olarak sorarsan tabiiki bu fiyatları verirler. Spota ödediğin gibi nakit teklif et ve ona göre fiyat iste bak nasıl sürprizle karşılaşacaksın.

• quote:

Orjinalden alıntı: sleep

psp sıfır 350 ytl spot olarak alırsan yani garantisiz :) teknosa, d&r gibi yerlerde 500'e yakın. Bulunduğu yere göre değişir ya bizim burada toplu bi mahalle içinde hepsi o yüzden ucuz rekabet çok bi sokak içinde 100'e yakın var spotçu

Hocam teknosa kadar kazık bir yer görmedim. Yurtdışında 470YTLye aldığım HDD camcorder'a Teknosa'nın verdiği fiyat tam 1.450 peşindi ağzım açık kaldı! Teknosa gibi yerleri hiç bir zaman referans almamak lazım fikrimce..
  • spot işi yaptık genellikle siemens profilo calışıyorduk sattığımız tüm elektronik ürünlere yetkili servis garantisi(ayrıca yetkili servisimiz wardı) werdik yani her spotcuyu bir tutmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim akıllı olacaksın kazıklanmayacaksın.Öğrenci adamız bütün ev baştan aşağı spot gayet de iyi durumda
  • iyi bi saptamam olmuş.. aklımızda bulunmasının hiç bir sakıncası olmaz..
  • Pesin para ile alip vergi vermemekle,ülkenize kötülük yapiyorsunuz.Avrupali bunu hayatta yapmaz!O kaçirilan vergi ile bir hastanin veya bir ogrencinin hakkini çaliyorsunuz!
  • kaçır vergiden sora kazık yedim de olacak iş değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: SP3ctr3

spot işi yaptık genellikle siemens profilo calışıyorduk sattığımız tüm elektronik ürünlere yetkili servis garantisi(ayrıca yetkili servisimiz wardı) werdik yani her spotcuyu bir tutmayın

Zaten ilk mesajımda da spotçuların tanıdıkları bir yetkili servisi aracı ettiklerini söyledim. Ancak bir kaç ay sonra ki bu bazen 6 ayı buluyor fabrika garanti belgelerinin seri numaraları ile yaptığı kontrollerde ekstra 4 yıl garantiyi ve 1 yıldan sonrakini iptal ediyor ve alıcının bundan haberi dahi olmuyor. BU süre zarfından arıza olmaz ise ne ala. Ama arızalanırsa ve fabrika da bu oyunu farkettiyse bye bye garanti! Tek bir ihtimal spotçunun gerçektende SIFIR ürünü satmasıdır böyle bir durumda 3+4 yıl garanti doğrudur ama bu da babalar gibi çoook nadirdir.

Ayrıca bir not Siemens'in revize edilmiş ürünü yok sanırım. Yani alınacak her Siemens mutlaka yenidir deniyor. Tabii burası Türkiye bir kaç maho bir yerlerden onlare imha edilmeden sebeplenir ve millete sabunsuz itelerler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techcentre -- 23 Ağustos 2007; 13:40:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.